Jump to content

zemzemsuyuyolunda

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    39
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne zemzemsuyuyolunda kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. 2 saat önce, Buzul yazdı:

    Aciz, muhtaç varlıkları var edip, onları gereksinim gidermek durumunda bırakan, onları sorun ve sıkıntılarla uğraştıran, onlara zorluk ve zorunlulukları dayatan, yaşama içgüdüsü olan, ölümden korkan varlıklara ölüm süreci ve psikolojisini yaşatıp, ölmeyi dayatan, yeryüzünde acıkıyım yapan zalim allaha tapınan, ona tek bir eleştiride bulunmayan, o yaratıcıdır, o yapabilir kafasında olan da sensin. Bunu yaparak da övülesi bir iş yapan üstün ve onurlu bir kişi olduğunu sanıyorsun. Ama yanılıyorsun. Aciz varlıkları yaratıp, sonra da onlara bak acizsiniz, muhtaçsınız diyip aşağılamak, bunu yaparak onları kendine boyun eğdirmeye çalışmak da ve böyle bir tanrının yancılığını yapmak da küstahlıktır, pişkinliktir. Bilerek, isteyerek sorun yaratan birini övelim mi yani? Gerçi kime ne anlatıyorsak, anlatsak anlarlar mı? Hastalık veren, sorun yaratan allahı, sağlık bulunca da rabbim sağlık verdi diyip, öven kişiler bunlar. Bu allahı oluşturan zihin yapısı gerçekten bir tuhaf.

    Ağzına sağlık, hay bin yaşa!

  2. 1 saat önce, pica pica yazdı:

    Pisicikleri katmıyorlarmış ancak üst düzey biri haber verirse bir ayrıcalık yapıyorlarmış :0_80cbc_37a71a73_L: 

     

    Sanırım 300 mesaj sınırı varmış. Sen nasıl katıldın diye sorarsan @kavak ağaçlarının hışırtısını duymuşlar ve benim buraya alınmam gerektiğini öngörmüşler. Ateist olmamam dışında sorun yok :0_80cbc_37a71a73_L: 

    N'olamaz! N'alet olsun.

  3. 28 dakika önce, acizlerdenbiri yazdı:

    Yaratıcının delili kendinsin. kendi yaratılışının hiç bir evrsinde,tasarımında, söz ve hak sahibi olamayan , nefes almak mecburiyetinde olarak yaratılmış, yemek ,içmek mecburiyetinde olan, ölümlü, ölğmden kaçamayacak olan, her yanı acizliklerle kaplı olan bir canlı olan , SEN.

    Dünyaya geldiğinde yüzüne bir sinek konsa sineği kovmaktan aciz, sen, şimdi geldiğin noktada her biri bir amaca hizmet eden organlarına bakıp yaratıcıyı bulacağına tutup ona nankörlük edip kafa tutuyorsun.

    Ne için var karaciğer, akciğer, ne işe yarar sindirim sistemi? Sana hayat vermek için, senin bu işte bir parmağın yok, yaratılmışsın .

    Mustafa Çavdar Meali

    Peki bu insan kendisini bir damla sudan/spermden yarattığımızı hiç düşünmez mi ki kalkmış şimdi bize apaçık bir düşman kesiliyor. 16/4, 22/5, 23/12...14 

     

     

    Sanırım o dönem Arap erkeklerinin boşalırken sadece radyo dalgaları yaydığını iddia ederek, o dönem insanlarım çıkan "suyu" bilemeyeceğini söyleyip, bir mucizede bulunacaksın. :) Kendini bu kadar ezik, değersiz ve "aciz" görüyorsan iyi hoş, kendi ezik gerçekliğinde takılmaya devam et. Biz inançsızlar, insanın daha yüce bir forma dönüşebileceğinin kanıtıyız.

  4. 10 saat önce, acizlerdenbiri yazdı:

    Yaratıcı yarattı ve "Ben insanları ve cinleri bana kulluk etsinler diye yarattım.." dedi..

    Diyebilirsin ki, " bu ne egodur ? kulluk etmemiz için yaratmışmış! " 

    Ben memnunum ona secde etmekten ve hamd etmekten.. benim gibi milyonlarca memnun , senin gibi milyonlarca memnunuyetsiz olabilir . 
    Yaratmadan önce " efendim siz! ister misiniz sizi yaratayım, dünya diye bir yer var sizi orada var edeyim ister misiniz " diye tek tek sormalıydı dersek biraz komik olur. 

    OLUNNNNN dedi olundu, ÖLÜNNNN diyecek ölünecek..Yaratıcı dan da bunu beklerim zaten.

    Hayvanlar, bizler yani tüm mahlukat onun istemesi sonucu varız, öleceğiz, tekrar uyanacağız.

    İnsan görmeden inanamıyor tek sıkıntımız orda.

    Zaten var olan ve dünya dediğimiz bu yere falanca tarihte geldik mi? geldik, biz gelmeden önce de burası var mıymış?varmış.. Geldik ,şahit olduk , inandık ve öldükten sonra da tekrar bir yerde var edileceğiz,onu da  başımıza gelince anlayacağız.Şimdi başımıza gelmediği için inanmıyoruz.

    Hamd olsun benim şüphem yok, beni zaten var olan bu yerde ben yokken var eden, tekrar tekrar, istediği kadar, istediği yerde, istediği zamanda var edebilecektir.

    Bu dünyaya gelirken gelişin sebebi bir su damlası, ( belki bunu bilmesek ve şahit olmasak buna da inanmazdık, fakat biliyoruz ya,çok normal geliyor su parçasından oluşmamız) bir başka yerde var edilirken o var edilişin de sebebi bir başka sebep olacaktır, çok normal gelecek başka bir sebep, ama şimdi bilmediğimiz için inanamıyoruz.

    Bizler mahluklarız, hayvanlardan tek farkımız bize daha fazla aklın yanında irade de verilmesi..kulluk etmek isteyebiliriz, istemeyebiliriz.

    Ben isteyenlerdenim, şu an bir melek görsem ya da semadan bir varlık, şaşırmam. Cennet, cehennem , melekler vs ler, hepsine görmesem de inanıyorum, yaratıcı yaratıp öylece kendi halimize bırakmazdı zaten, peygamber dediğimiz seçkin kişilerle bizlere uyarılarda, tavsiyelerde bulundu.

    Kendisinden ve sistemden haberdar etti. Bizleri kendisinden haber vererek bizi muhattap kıldı.Bizi insan olarak , değerli olan olarak var etti. 

    Bardağın boş tarafı, dolu tarafı.. hangisinden bakıyoruz.

     

     

    Senin de benim gibi yaşıyor olman ne kadar acı verici. Oysa ki yaşam bu kadar değersiz insan formlarında bulunmaması gereken bir şeydi. Kendini aşağılık bir köle olarak gören ve böyle olmak isteyen bir insan...

  5. 2 dakika önce, Buzul yazdı:

    Müslümanlar merhametli olmayı savunan kişilerse, örnek olarak hastalık verip, eziyet eden allaha neden övgüler diziyorlar? Neden birileri ölünce de rabbim birilerini daha gebertti, birilerine daha ölüm süreci ve psikolojisini yaşattı diyip, allahı yücelterek sela okuyorlar? Geride keder içinde kalıp, acı çekenler, baskı ve stres yaşayanlar da var tabi. Bu acıya katlanamayıp, intihar eden kişiler de yok değil. Müslümanlar yoksa evren, yaşam övücülüğü yapmayı, bunları yarattı dedikleri allahın yalaka ve yancılığını yapmayı merhamet, iyilik mi sanmaktadırlar?

    Allah doğmak isteyip istemediğini sana sormuyor. Hadi sormadı diyelim, bari çıkman için intiharı serbest bıraksın desek, intihar da yasaklı. Hem sormuyor doğururken, Dünya'dan ayrılmana da izin vermiyor. Köle ol istiyor. :)

  6. 1 saat önce, acizlerdenbiri yazdı:

    bence açık değil, ayetler indikten sonra aslında geçen zaman çok kısa.. bizim için uzun bir zaman gibi olsa da...neresi günümüz toplumuna uygun olmayan yeri ve neden değil? Dün sana yararlı olan bugün zararlı olablir mi? 

    2010 ile 2020 arasında dağlar kadar fark varken, gerek teknolojik gerek sosyal anlamda, kalkıp 1000 senelik şeyin geçerli olduğunu mu savunuyorsun?

  7. 54 dakika önce, akılsızşuursuzatom yazdı:

    Ee sizin yanıtınız  nedir  şimdi  atomlar yapabilir  mi bu sanatli  işleri?

    Birincisi, zaten atomlar yapıyor. İkincisi, burada bir sanat yok. Üçüncüsü, peygamberine açık açık pedofili demene rağmen hâlen İslam güzellemesine devam ediyorsun.

     

    Ya adam gibi gerçekten inandığın şeyi söyle ya da sana bundan sonra omurgan olmadığın için omurgasız diyeceğim.

  8. 15 dakika önce, akılsızşuursuzatom yazdı:

    Bakın böyle  yanıtlarda var diyerek  ateistlerin  bunlara  karşı  cevap  oluşturmasını tam olarak kurulan argümana karşı  bir cevap  vermek için  muhtemel  cevapları  bilip  bir Müslüman  karşımıza  çıkınca  argümana karşı  neler diyebiliriz  onu tam tekmil  bilmemizi  sağlar diye  düşündüğüm için böyle  konular açtım. aise  ile ister  9 yaşında  isterse 17 olsun  yine bize  uygun  değil  gibi

    Yani Muhammed ve Ömer'in pedofili olduğunu kabul ediyor musun?

  9. Şimdi, akılsızşuursuzatom yazdı:

    Güzelleme  yapıyor  olmam  illa ona inanmamdan  mı kaynaklı  olmak  zorunda.O kişiler  sıradan  kişiler  banane

    Bir Ateist, bu ayetlerin ne kadar tarih dışı olduğunu ve en ufak iyi bir tarafı olmadığını bilir. En önemlisi, bir Ateist asla Kur'an gibi bir kitabın ayet ve ayetleri için böyle konular açıp, karşı argümanları çürütmeye çalışmaz. Bunu olsa olsa Ateist kılığına girmiş bir Müslüman yapar. Şimdi sana bir kez daha soracağım:

     

    Muhammed ve Aişe evlenirken kaç yaşındalardı? Ömer ve Ümmü Gülsüm evlenirken kaç yaşındalardı?

  10. On 26.11.2020 at 15:17, EbuTekir yazdı:

    ** Kristof Kolomb, gemilerin zorunlu tamiratı için Jamaika'ya uğrar. Oradaki yerliler tamirata yardımcı olur, gemi tayfasına yiyecek içecek verir. Ancak aradan aylar geçmesine rağmen tamirat bitmez. 
    Üstelik gemi tayfası, yerlilerin yiyeceklerini yağmalamaya başlamıştır...
    Bu duruma kızan yerliler, yardımı ve yiyeceği keser. Çaresiz durumdaki Kolomb, o dönemlerde gemilerde bulunan ve yıldız pozisyonlarını da içeren takvimi karıştırırken, ertesi gün Ay tutulması olduğunu öğrenir. Aklına parlak bir fikir gelir ve hemen yerlilerin şefine gider...
    Şefe, Tanrı ile haberleştiğini ve Tanrı'nın yardımın kesilmesine çok kızdığını, bu kızgınlığını da Ay'ı kan kırmızıya çevirerek göstereceğini söyler.
    Ertesi gün akşam Ay tutulması başlar ve Ay'ın rengi tutulmadan dolayı kızıla döner. Kolomb'un oğlu, o anı günlüğüne şöyle yazmış:
    "İnleme ve feryatlarla birlikte, her yerden gemilere doğru geldiler, yiyecek ve içecekler getirdiler, Tanrı'ya onları affetmesini söylemesi için amirale yalvardılar"
    Kolomb kum saatine bakar, 48 dakika süren tutulma bitmek üzeredir. Onlara Tanrı'nın kendilerini affettiğini ve Ay'ı birazdan normal rengine çevireceğini söyler...
    Tutulma biter, Tanrı tarafından affedilen yerliler de mutludur, evrenin işleyişini bilen Kolomb da...
    *Cehalet her zaman köleliği getirir " diye yazar seyir defterine..
    Haziran 1503
     

    Olayı mükemmel bir şekilde özetliyor. Paylaştığın için teşekkürler! 

×
×
  • Yeni Oluştur...