Jump to content

Freudyen

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    52
  • Katılım

  • Son ziyaret

Freudyen kullanıcısının paylaşımları

  1. Sarhoş olduğunda git kızlara yaz olm bu sitede ne yapıyorsun?
  2. Freudyen

    cehenneme gidersem bahanem hazır

    Kalu bela açıklıyor işte, tabii yersen. Müslüman saçmalıklarına inanmadığım için cehennem hakkında hiç kafamı yormuyorum.
  3. Freudyen

    cehenneme gidersem bahanem hazır

    Hacı kalu belada yaratılmamış demek ki ruhları.
  4. Freudyen

    Ahlak nedir? Benim tanımımdan ahlak

    Kitap makale ne dersen de. Okuyorum, ne fark eder? Senin kalın kafana sokamadığın, empati için ahlakın gerekli olmadığı. Konuyu hırsıza katile çekeleyip durma eşek herif. Ahlak bütünü ile dine bağlı değildir, ancak evrensel ahlak oturtma amacında olanlar dinlerdir. Ahlakın temeli psikolojiktir, evrimsel psikolojidir. İçgüdülerin, gelişmiş zeka ile karşı karşıya kalması duruma ile ortaya çıkmıştır ahlak. Ben ahlakı sadece dine bağlamadım, ancak ahlakın ortaya çıkışı sınırlayıcıdır. Ahlak, ilkeldir. Bu sebeple çıkar yol bulunamıyor, evrensel ahlak oluşturulamıyor. Benim bu fikirle
  5. Freudyen

    Ahlak nedir? Benim tanımımdan ahlak

    Gayet de olur. Tanımı ayrı ayrı yapılıyor evet. Ahlakın içinde empati olabileceği, empatiyi ahlakın bir parçası yapmaz. Empati tek başına yeterlidir. Sadece nöroloji değil, ahlak felsefesi de okumalısın. Kant'ın ödev anlayışını vs. derinlemesine araştır. Senin ahlak bilgin, sözlük tanımından ibaret.
  6. Freudyen

    Ahlak nedir? Benim tanımımdan ahlak

    Ahlak empati getirmez. Şu an evrensel ahlak olarak değerlendirilen şeyler genelde dinlere ait ahlaklardır. Bu ahlaklar empati amacı gütmezler, insanlar cennete gitmek için iyilik yaparlar. Karşıdakini düşünmek yoktur, kişi kendi kıçını kurtarmak ister. Senin ayna nöronları ve empatiyi anlamadığın çok belli. Ciddiyim, uzun uzun okumalısın bu konuyu.
  7. Freudyen

    Ahlak nedir? Benim tanımımdan ahlak

    Filozoflar yüzyıllardır evrensel ahlakı temellendirmeye çalışıyor, ancak temellendiremiyor. Sen ortak diyorsun? Nörolojiyi katlettin şu an. Cidden de bayağı iyi biliyormuşsun. Bağımsızdır.
  8. Freudyen

    Ahlak nedir? Benim tanımımdan ahlak

    Alıntılayan arkadaşların anlamadığı noktalara bir değineyim. Bu konu felsefi değil, bilimsel olarak düşündüğüm bir şey daha çok. Empati, ahlaklılığın bir parçası olabilir yazmışsınız. Benim dediğim şey ile alakası olmayan bir durum. Ayna nöronlar, motor nöronlarla da uyum içerisinde çalışır. Sadece empati işine yaramaz. Zeka seviyesi arttıkça, ayna nöronların getirdiği empati duygusu da artar. Maymunların da oldukça gelişmiş empati duyguları mevcuttur. Bizim ayna nöronlarımız diğer türlerden daha gelişmiştir, ancak yine de hayvan öldürüyoruz. Çünkü yememiz gerekiyor, em
  9. Freudyen

    Ahlak nedir? Benim tanımımdan ahlak

    Ayna nöronları ve empatiyi tam anlamamışsın. Git oku biraz. Nöroloji okumanı tavsiye ediyorum sana.
  10. Freudyen

    Ahlak nedir? Benim tanımımdan ahlak

    Değildir. Ahlakı yukarıda açıkladım. Empati dediğimiz şey ise ayna nöronlarımızla ilişkilidir. Ahlak, üzerine felsefesi olan geniş bir konudur ve içgüdülerin bastırılması ile ortaya çıkmıştır. Ancak empati böyle değildir. Bir kişi sağlıklı düzeyde empati kurmayı becerdiğinde, ahlak kurallarına ihtiyacı kalmaz.
  11. Freudyen

    Doğa kanunları yaratıcı olabilir mi ?

    Ne güzel bir çıkmaz değil mi? Böyle böyle kandırıyorlar siz de yiyorsunuz. Dua et, olursa kabul etmiş olmazsa kabul etmemiş. Ulan sen o duayı et ya da etme, her şey olacağına varır. Determinizm diyoruz biz buna, sen dua ettin diye olmuyor. Doğanın işleyişi gereği olmuş oluyor. Ne kafalar var anasını satayım ya!
  12. Aslında bu biraz ahlak felsefesi ile alakalı bir konu, ancak felsefe forumu bulunmuyor. Bu sebeple tavan arasına açmak zorunda kaldım. Ahlak nedir? Gerçekten nedir ahlak, tanımı çok zor gibi gözüküyor belki de ama değil aslında. Ahlak insanın içgüdülerini bastırması sebebiyle ortaya çıkmış, aklımızdan öte gitmeyen kurallar bütünüdür. Saçmalığın daniskasıdır, ahlak gereksizdir. Ahlakı kendimiz ellerimizle uydurduk, geri kalan her şeyi uydurduğumuz gibi. Ve diğer hepsi gibi kendi uydurduğumuz şeyler yine gelip bizi engelliyor. Ahlak müthiş bir güç, çok tehlikeli
  13. Freudyen

    EVRENDE DÜZEN Mİ VAR YOKSA KAOS MU?

    Her şeyi tersinden düşünüyorsunuz da o yüzden bu sonuca varıyorsunuz. Madde, koyulan kurallar gereği bu şekilde hareket etmez. Madde bu şekilde hareket ettiği için bir insanlar kuralları yarattık.
  14. Freudyen

    İnsanlar neden kendi kendine konuşur?

    Bu bir sorun değildir. Kendinle konuşmak normaldir, herkes konuşur. Sorun kendi beyninde başka bir kişiyle konuşuyorsa vardır. Örneğin kişi dissosiyatif kimlik bozukluğu yaşıyorsa, kendi beynindeki başka bir kişiyle konuştuğu için sorundur. Ama kişinin kendiyle konuşmasında bir şey olacağını düşünmüyorum.
  15. Freudyen

    Evrenin ortaya çıktığı 'hiçlik' nedir?

    Tanrı parçacığı dediğin şey "Higgs bozonudur". Anti-madde ayrı bir şey, tanrı parçacığı ayrı bir şey. İşkembeden sallamayın.
  16. Freudyen

    Sicim Kuramı Her Şeyi Açıklayan Kuram Olabilir mi?

    Okurken kanser oluyordum az kalsın. Bu adamlar tanrı bulmak için uğraşmıyor. Cidden bu bilgi seviyesi ve zekanızla buraya gelip saçmalamayın sinir bozmayın.
  17. Bu kişi tanrı mantık olarak çok saçmalık içerir. Hataları vardır. Çıkmazlara sahip bir labirenttir, totolojidir. O yüzden sorgulayınca bir sürü sonuç bulabilirsiniz. Ama tek kesin sonuç: sadist olduğudur.
  18. Freudyen

    DETERMİNİZM VE KAOS

    İnsan olmasa bu olgular olmayacaktı çünkü bilgi akıldan gelir. Kaostan gitgide düzen falan oluşmuyor. Sanırım astrofizikten pek haberin yok. Galaksiler kütleçekim ile toplanıyor diye ahenk oluşuyor sanma. Hala düzensizliğe gidiyoruz, çünkü buna mahkumuz. Evren gitgide genişliyor ve bir gün evren hiçliğe geri katılacak. Yok öyle ahenk düzen falan, kendinizi kandırmayın. Determinizm ve kaos tek gerçektir.
  19. Freudyen

    DETERMİNİZM VE KAOS

    Einstein tanrıya inanmaz. Einstein gibi bazı fizikçilerin kullandığı tanrı ifadesi ilk sebep anlamında kullanılabilir. Ya da yasalara tanrı diyebilirler. Tanrı zar atmaz deyişi sadece temsili bir kullanımdır.
  20. Freudyen

    Kurandan Saçma Ayetler

    Ateistlerin mucize çıkarttığı yok salaklaşmayın.
  21. Freudyen

    Meryem yalancı Bir Fahişe mi?

    Tabii doğru olabilir ancak bu karakterlerin yaşadığına dair bir iz yok, yaşamamış da olabilirler. İsa, Musa, Muhammed ve Nuh gibi peygamberler kolektif bilinçlerimizde var olan karakterlerdir. Yaşamışlar veya yaşamamışlar diyemiyoruz. Bununla ilgili çeşitli tarihi belgeler ve kitaplar mevcut tabii.
  22. Freudyen

    Rahman ve Rahim olan Allahın adıyla

    Kendi sıfatları altında ezilmiş, kemal ve cemalini göstermek için kullar yaratmaya ihtiyaç duyan bu totolojik varlığı niye bu kadar kutsallaştırıp, ona tapıyorsunuz?
  23. Freudyen

    Hayatta Kalma İçgüdüsü

    Bu tamamen hedonizmle ilgilidir.
  24. Bizler öldüğümüzde vücudumuz azot ve karbon döngüsüne katılacak. Siz maddesel olarak zaten evrenin oluşumundan beri varsınız. Evrenin sonuna kadar hep var olacaksınız. Bu sebeple karbon döngüsüne katılan parçalarınız başka canlı vücutlarda hayat bulacak. Ruhani olmasa da reenkarnasyon maddesel boyutta gerçektir.
  25. Freudyen

    Kuran içeriğinde geçen bariz tarihsel hatalar.

    Uğraşmaya gerek yok. Direkt çöpe atmamız gereken bir kitap. Herkese bir kere okut zaten aklı olan bırakır bu dini.
×
×
  • Yeni Oluştur...