Jump to content

Nsjdeep

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    31
  • Katılım

  • Son ziyaret

Nsjdeep kullanıcısının paylaşımları

  1. Nsjdeep

    Sevdiğim Laflar...

    Sabırlıyımdır, en inatçı adamla bile tartışırım ama sabrım taşarsa sıkıntı. Ban yerim herhalde eğer öyle bir şey olursa .
  2. Nsjdeep

    Sevdiğim Laflar...

    Bende kimseye haksızlık olmaz, yine de ne olur ne olmaz kavak'ın değer verdiklerinin liste... Şaka şakaGöreceğiz bakalım sevilecek miyim ya da sevilmeyecek miyim forumda .
  3. Nsjdeep

    Sevdiğim Laflar...

    Tanıştığıma memnun oldum, picapica ?. Ben çok inatçı bi insanım, kavak ile tartışmayacağım asla ?.
  4. Nsjdeep

    Sevdiğim Laflar...

    Ben korkmaya başladım ?.
  5. Daha fazla bu konu üzerinde durmaya gerek yok, seninle ortak bir noktaya varamıyoruz akılsızşuursuzatom . Başka konularda görüşürüz.
  6. Klasik teist düşüncesinin beni yanılttığı yok, adamların dinini sana öğretiyorum resmen, işe bak ya. Hadi diyelim ki sen sordun "Neden buradayım?" Allah cevap verdi, cevabı şuydu: "Dünyaya göndermek yerine olacağın yere koydum.". Sen yazmışsın ki "dünyaya gönderseydin diyemezsin...", niye diyemem? Evet o yaratıcı, fakat belki bize yalan söylüyor ve ben aslında Cennet'e gidecektim? Allah'ın nasıl bi yaratıcı olduğunu bilmiyorum, özelliklerini bilmiyorum yani beni direkt olarak Cehennem'e koysaydı ona yalancı diyebilirdim. Mesela benim kendi inandığım tanrının kötü yanı da var. İSLAM'A
  7. Tekrar yazıyorum, İslam'a göre Allah her şeyi bilir. Rum Suresinin ayetinde 3-9 yıl belirtildiği için, tam tarih belirtilmediği için her şeyi bilmiyor denir mi? Aklına yatıyor mu o yazdığın? Allah her şeyi bilir, fakat tam tarih vermek zorunda değildir. Sorduğunuz soruyu benim inandığım tanrı için mi soruyorsunuz, Allah için mi soruyorsunuz bilmiyorum o yüzden ikisini de cevaplayacağım. Benim inandığım Tanrı her şeyi biliyor, dünyadan tat almamız için, eğlenmemiz için bizi yaratıyor. Amacını kendin seçersin. İstersen evlenip çocuk sahibi olmak senin amacın olur, istersen kendi
  8. Ben bir deistim, Müslüman değil! Git din adamıyla konuş, fakat şunu da bil: İslam'a göre Allah senin ne yapacağını bilir hatta sen daha bebekken 20 yaşında tırnak keseceğini ve hangi parmaktan başlayacağını bilir. Allah her şeyi bilir. Bu arada, her şeyi biliyor diye tam tarih vermek zorunda değil. Savunduğun İslam dinini önce öğren, sonra benle konuşursun. Sana dini öğretecek olan kişi ben değilim.
  9. Nsjdeep

    Sevdiğim Laflar...

    Hoş buldum sevgili kavak, teşekkür ederim .
  10. Rûm Suresi 2-5. Ayet: Rumlar yakın bir yerde yenilgiye uğradılar. Fakat onlar bu yenilgilerinden sonra birkaç yıl içinde galip gelecekler. Eninde sonunda Allah’ın dediği olur. O gün müminler Allah’ın yardımı sebebiyle sevinecekler. O dilediğini muzaffer kılar. O çok güçlüdür, engin merhamet sahibidir. "gelecekler" yazıyor, ben kesin olmayan bir şey okumadım. Tam tarihi veremiyor değil, vermiyor. Allah her şeyi bilir. Diğer sorularını da kendin internette aratarak bul, ben bir deistim ve İslami soruları cevaplamak zorunda değilim.
  11. Nsjdeep

    Sevdiğim Laflar...

    Harbiden güzel sözmüş. Bu arada, foruma üye olmadan senin mesajlarını görüyordum. Bazen agresif bazen sakin bi adam gibi duruyorsun. umarım bi' gün düzgün bir şekilde karşılaşırız. Profilinde gezdim fakat ulaşabileceğim bir yer göremedim. Seni tanımayı çok isterim "kavak"
  12. "İslam'ı bana savunmuş olan adama ben neden İslam'ı öğretiyorum anlamış değilim" yazmıştım bir mesajımda, lütfen gidin ve araştırın. İslam'ı savunacaksanız düzgün savunun, bence bir deist size İslam'ı öğretmemeli
  13. Cevabını verdim bu sorunun. Okuyabilirsin, internette bir sürü farklı sitede de yazılıdır. İslam'a ters şeyler yazıyorsun akılsızşuursuzatom... Bir de İslam'ı savunuyordun!
  14. Kur’an’da defalarca: “Allah her şeyi hakkıyla bilir.”, “Allah’ın ilmi her şeyi kuşatmıştır.” manasına gelen ifadeler Allah’ın ilminin dışında kalan hiç bir şeyin olmadığını göstermektedir. (Sorularla İslamiyet) Hiç bu dünyaya gelmediğimizi düşünelim. Gözlerini hayata açtığında Cennettesin, veya Cehennemdesin. Sebebi ne? Allah her şeyi önceden biliyordu ve Cennete mi Cehenneme mi gideceğimizi bildiği için bizi dünya hayatına başlatmaya gerek duymadı. Demeyecek misin, "Ya ben buraya gelecek işler yapmayacaktım! Bu yaratıcı sadisttir!" diye? İslam'ı bana savunmuş olan adam
  15. Sonsuz gücü yok muydu Allah'ın? Nasıl bilmiyor? Mantıksız konuşuyorsun akılsızşuursuzatom. Değil ben, bir Müslüman'a Allah ezelde senin cehenneme veya cennete gideceğini kesin olarak bilmiyor desen inanmaz.
  16. Kesmeden okuyunca durum o değil. "Gözleri olup görmeyen..." başta geçmiyor, o kısım "yarattık" kelimesinden sonra geçiyor.
  17. İslam'a göre konuşayım: Sen daha bebekken Allah senin 20 yaşında 2 yudum su içeceğini bilir. Bu senin kaderinde yazılıdır, Allah bunu biliyor ve kadere yazıyor. Yani Allah senin cehenneme gideceğini de bilebilir. Bir masa al, ve masaya 2 farklı su bardağı koy, birisi arasında seçim yap. Bak, seçim hakkını sana bırakmış Allah. Fakat KADERDE HANGI BARDAĞI SEÇECEĞİMİZ YAZILIDIR, BİZ YAZILI OLDUĞU İÇİN X BARDAĞI SEÇMİYORUZ, BİZ YAPACAĞIMIZ İÇİN ALLAH O BARDAĞI SEÇECEĞİMİZİ YAZIYOR. İslam'ı bana karşı savunmuş olan adama İslam'ı anlatıyorum, işe bak.
  18. Herkese işe geleceksin mi der sence tüm patronlar? Evden çalışma diye bir şey yok mu, ve başka kurallar da saysana İnsana yasak ve günah olan bir şeyi yaratıcının yapması mantıksızdır. Ayette ben "Şunları yapanlar cehenneme gidecek" diye bir şey okumadım. Önce cehennem için yaratılan cinler ve insanlar olduğunu, sonra da özelliklerini okudum :D.
  19. "Günah sevap kavramı kullar içindir kendisi için değildir" yazmışsınız, bir işyerinin patronu bir kural koysa ve o kurala kendi uymasa bu mantıklı mıdır? "Andolsun biz, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Bunların kalpleri vardır ama onlarla kavrayamazlar; gözleri vardır ama onlarla göremezler; kulakları vardır ama onlarla işitemezler. Onlar hayvanlar gibidir, hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır." İkinci cümlede cehennem için yarattığı kullarının özelliklerini anlatıyor, anlamak zor olmamalı. Ayeti göndermesi Alah'ın önceden bilmed
  20. Ne oldu da "Allah kesin olarak kimlerin cehenneme gideceğini yaratmadan önce bilmez." yazdın? Müslüman insanlar gelip bunu reddedecek şimdi, birde onlarla konuşacaksın. Ne güzel cesaret!
  21. Tanrıda onlar yoktur evet, "insan diliyle" konuşup hakaret ediyor. Hadi tamam insan diliyle konuşuyor diyelim, birini rencide etmek günah değil mi yahu Kusura bakma da "yarattık" diyen ben değilim, Allah'ın kendisi.
  22. Nsjdeep

    Tanrı Neye Yanıt Veriyor?

    Hangi ateist bir yaratıcının varlığını kabul etmiş, edecekte öyle demiş? :D? Bir şeyin olması lazım ki adam onu tanımlayabilsin. Fakat ateist bir yaratıcının varlığına inanmaz, yani yaratıcının varolmadığını söylerler ve bu yüzden özellikleri tanımlanamaz. Umarım anlatabilmişimdir. Yazdığınız cümleyi diyen kişi ya ateist değildir, ya da dalga geçiyordur.
  23. Teşekkür ederim. Okudum ve daha iyi anladım, yani Allah cinlerin ve insanların birçoğunu iman edemeyecek şekilde, cehenneme atmak için yaratmış. Hakaret olayına cevap vermişsin, pek tatmin edici değil yazdığın. Allah ile sanki birebir konuşmuş gibi Allah'ın neye vurgu yaptığını yazıyorsun bana. Neden öyle vurgu yaptığını düşündüğünün kaynağını gönder bana . Bu arada, ister misin sana 10'dan fazla ayet göndereyim Allah'ın hakaretlerini? Rica ediyorum tefsirde öyle yazıyor demeyin, istiyorsanız yorumlayan kişiye soralım neye göre yorumladığını . Muhammed'in hakaret etme
  24. Nsjdeep

    Tanrı Neye Yanıt Veriyor?

    Ne demeye çalışıyorsun? Ateist kişi yaratıcının ve dinlerin, cinlerin vs. varlığına inanmaz. İster kalıba sok ister sokma, "diye bir şey yoktur." nedir?
  25. Bütün ayetler olduğunu kim söyledi? Ne yazmıştım ben? "Çoğu ayet için diye ben söyleyeyim o zaman..." Ve ne diyorsun ya? Tefsir gerektirir ayetler, çünkü biz yanlış yorumlayabiliriz. Yanlış yorumlayabiliriz çünkü orada yazan Muhammed'in yanlışıdır, din adamı da bunu çevire çevire anlatır.
×
×
  • Yeni Oluştur...