Jump to content

baglanti

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    3.082
  • Katılım

  • Son ziyaret

baglanti kullanıcısının paylaşımları

  1. baglanti

    Vasiyet

    Ortalığı karıştırıp başlıkları boğuyor değilim. Gayet normal tartışıyorum. Olur olmaz mesaj yazmam. Herkes kadar şaka ve espri yapmak benimde hakkım arada tabii. Burada ortalığı karıştırmak derken tabii şaka yapıyorum. Yoksa forumda olay çıkartmak gibi bir işim hiç olmadı. Ben artık müslümanım diye bir başlık açtım ve son derece ciddiyim elbette. Millet cıvıttı arkasından. Bu benim suçum değil. O kadar garip başlıkları onlara silah zoru ile açtırmadım ya.
  2. baglanti

    Vasiyet

    Tam bir mahalle karısısın ha. Kesin şu an cak cak sakızda çiğniyorsundur sen. 8)
  3. baglanti

    Vasiyet

    Merak etme isterlerse beni atacak bahaneyi kısa sürede bulurlar. crowuna kavuşursun tekrar. Ben sadece ateistlerin adaletini göreceğim bu olayda. Ne gidecek mişim? Bulmuşum böyle fırsatı gider miyim hiç? crow ettiği lafın altından nasıl kalkacak bakalım? He he. Çok eğlenceli. Sersem bana gün doğdu bu yaptığı ile. Bende nasıl ortalığı karıştırsam diyordum gene.
  4. baglanti

    Vasiyet

    Forum yönetimine müdahale edenleri de atıyorlarmış. Yeni çıkmış bu kural fırından taze taze.
  5. baglanti

    Vasiyet

    Vaaaaaayyy çektiği numaraya bak su crowun. Şart öne sürerek ayrılma talebide neyin nesi? Zavallılık sadece. Ya ben ya o diyerek nereye varacaksın acaba? Kodoman, ne yapacaksın şimdi? Ben senden beni atmanı da beklerim. Sizin sağınız solunuz belli olmaz. Bu konuda hakka hukuka riayet etmeyebilirsiniz yani belli olmaz. Neyse buda bana çok önemli birşeyi göstermiş olur. Hadi bekliyorum napacaksınız bakalım şimdi? crow, eğer forum yönetimi adil davranırsa sana cehennemin dibine kadar yolun var diyorum. Bu kadar kudurmuş olacağın aklıma gelmezdi. Oha be oha. Nefrete bak. Cevap verememenin çare
  6. baglanti

    MALTHUS-DARWİN-EVRİM

    Gerçekten fena saçmalıyorsun. Tartışmada tutarlılık aranır. Neyse boşver. Takıl forumda sen.
  7. baglanti

    MALTHUS-DARWİN-EVRİM

    Evrime düşman değilim. Uyduruk evrime karşıyım. Üstelik fikir değiştirdim. Ne var bunda? Kendime din seçtim. Olamaz mı yani? Bu Bilgehanın bilgilerini ve öğrettiklerini tümüyle değersiz hale getirmez. Gene değerlidir. Ama onunla bugün tamamen aynı görüşte değilim tabii. Bu çok normal.
  8. baglanti

    MALTHUS-DARWİN-EVRİM

    Anlayamayacağın için geniş ifadeler var zaten. Tümüyle anlamamak değilde anlayabildiğin kadar anlamak söz konusu. Zaten en fazla bu zamanda anlaşılıyor. Ancak genede tümünü anlıyor değiliz. Kimse ilimsel ve bilimsel tüm bilgiye vakıf olupta iman edemez elbette. Gönderilen kitap ilmi olarak anlaşılmaya müsaittir. Çarpıtmalarla bir yere varamazsınız. Sen ve senin gibiler düz mantıkla baktıkları için anlamıyorlar. Oysa sizde de pekala sofistikasyonu anlayacak bir kapasite vardır. Ama onu işletmemeyi tercih ediyorsunuz.
  9. baglanti

    MALTHUS-DARWİN-EVRİM

    Sen Allah ile ilgili durumları nasıl anlayacaksın? Dünyada kim anlayabilir? Bunlar saçma sorular. En önce anlayamayacağını kabul edeceksin. Bunun başka yolu yok. Ha diyorsan o zaman bende red ederim et. Amaaaaaa o enerjinin nereden geldiğini ve ne sebeple dönüşüp durduğunu açıkla. Açılayamazsın ki. Öyle kalırsın işte ortada. Hadi bakim naş naş.
  10. baglanti

    MALTHUS-DARWİN-EVRİM

    Tabi tabi hayvanlar sanat yapar, bilim yapar, yöntemler geliştirir, medeniyetler kurar, evreni araştırır, ölümü bilir, ölünce nolucak diye merak eder, Tanrıyı arar, v.s. v.s. Bu kadarlık bir zeka farkı vardır aramızda. Akıl hayvanda yokmuş ne gam. Akılda zekanın biraz gelişmiş halidir zaten. İnsandaki derin hisler ve sezgiler sanrıdır. Sende zıpçıktısın zaten. İki yokluk arasında bir varlıksın. Nasıl oluyorsa artık? Maddenin kökeni olan enerjinin nasıl var olduğu nereden geldiği sorusunun hiçbir önemi yoktur. O cevaplanmasa da olur. Ne halt etmeye dönüşüp durduğu ise hiç önemli değildir. Dö
  11. baglanti

    MALTHUS-DARWİN-EVRİM

    Darwinist materyalist görüş insanı yok olmaya mahkum, hayvandan gelişmiş bir canlı olarak görür. Bu sebeple gelişim saydığı ilerlemelere engel olacak insan topluluklarını hiç önemsemez. Hatta onların köleleştirilmelerini yada ortadan kaldırılmalarını normal sayar. Açık ve gizli terör veya savaşı hayat mücadelesinin bir parçası olarak görür. Siz büyük balığın küçük balığı yutmasının toplumsal çerçevede basit bir iş olacağını mı sandınız? O denizdeki yada doğadaki doğal avlanmaya hiç benzemez. Berguzarın yukarıda yaptığı alıntılar bu görüşün dillendirilmesidir. Çarpıcı ve ilginçtir. Gerçekleri
  12. baglanti

    Bugüne kadar ateistler hep İslamı eleştirdi ama

    Osmanlı tartışmasına döndürmeyelim şimdi. Osmanlı İslamı tam uygulamamıştır ve çok entrikalı bir saltanat olmuştur. Bunlar doğru. Ama genede İslam devleti idi. Yani iliklerine kadar İslam işlemişti ve kültürünü İslam üzerine inşa etmişti. O kültürün muhteşemliği ortada. Göz kamaştırıcı. Merak eden araştırıversin bir zahmet. Topkapı sarayındakilerin değeri Türkiyenin dış borcunu ödeyecek kadar diyorlardı bir ara. Düşün artık sen saltanatın büyüklüğünü. Yaratılan kültürün inceliğini bir anla istersen.
  13. baglanti

    Bugüne kadar ateistler hep İslamı eleştirdi ama

    Sende tutuculuk yapma şimdi. Dünyada insanın başına böyle birşeyde gelebilir. Napacaksın buldun diye? Ölmen yada öldürmen gerekmiyor. Senin dinine göre aklı selim hareket etmen gerekiyor. Durumu adam gibi konuşup bir hal çaresi düşünmen gerekiyor. Unutma ki İslam ahlakına aykırı yaşayan ve bunda ısrar eden akrabalarınla ayrılma hakkın var. Anan baban olsa bile. Bunu kınıyorlar. Ama aile içi sorunların çözümü için ne güzel bir yol olduğunu anlamıyorlar. Sorun çözülemiyorsa yolları ayırmak en güzeli değil mi?
  14. baglanti

    Bugüne kadar ateistler hep İslamı eleştirdi ama

    Geyikleşme. O kurallar bozuntusu dediğin çağları aşmış gelmiş. Senin bin tane kuralına on basar. Sadece siz çok cahilsiniz ve çok çarpıtıyorsunuz. Hem o kurallar öyle kurallardır ki zamana göre açılımları söz konusudur. Al eline meali kafana göre yorumla olayı yok yani. Osmanlı o kurallarla altı yüzyıl hüküm sürdü. Mirası hala göz kamaştırıyor. Cahil cühela takımındansın. Sen ne biliyorsunda konuşuyorsun ki?
  15. baglanti

    Bugüne kadar ateistler hep İslamı eleştirdi ama

    Sen bu işleri basit sanıyorsun ama değil. O zamanda bunu nasıl yapsın? Hz. Muhammedden asırlar sonra bile yapılamamış. Ama İslama göre kadının çalışması yasak değil. Bak zamanı gelince din ile aykırı bir tarafı yok bunun. Hem o zamanda kadınlar çalışmak istese ne iş yapacak? Yok ki öyle bir imkan. Tarım yapma imkanı olan yerlerde ise kadınlar hep çalışmış zaten yüzyıllar boyu. Ya çok bilgisizsiniz. Tarım toplumundan sanayi toplumuna geçeli ne oldu şurada? Şimdide bilgi çağına geçtik zaten. Ama o çok yeni daha. Peygamber sanayi çağınıda mı getirseydi yanında? Yok artık. Herşeyin bir zamanı var.
  16. baglanti

    Bugüne kadar ateistler hep İslamı eleştirdi ama

    Dünya zorlu biryerdir. Hep savaşlar olmuştur. Dünyada insana rahat pek yoktur. Bu zaten bilinir. Rahat arayanlar daha büyük dertlerle karşılaşır çoğunlukla. Çünkü kuralları değiştirmeye kalkarlar sonrada olanlar olur. Zamanın değişimlerine göre İslamın yorumlanmasından bahsetmiyorum. O zaten meşru ama reform değil tabii. Hayatın sağlam ilkelerini oynatmaktan bahsediyorum. O hep kötü sonuçlar getiriyor.
  17. baglanti

    Bugüne kadar ateistler hep İslamı eleştirdi ama

    Eski zamanda çocuğun babası belli olduktan sonra sorun yok. Yani nikah altında hamilelik gerçekleşince sorun değil. Baba belli oluyor o zaman. Yoksa p.ç diye çok aşağılanıyormuş çocuklar eskiden. Hatta yakın zamana kadar bu böyleymiş. Ayrıca eskinin ekonomik şartlarını düşün. Kadınların geçimi genelde kocalarından. Bu işler o zaman ancak böyle çözülebiliyormuş. Daha ne kadar oldu ki kadınlar çalışmaya başlayalı. Siz ahir zaman ile öncesinin farklarını anlamıyorsunuz. Arada çok fark var. O sebeple atıp tutuyorsunuz. Biraz anlayın artık. Hem İslam ahir zamana görede çok şey anlatmıştır. Bu za
  18. baglanti

    Bugüne kadar ateistler hep İslamı eleştirdi ama

    Bugün imkanlar varsa konuşuyorsun. Ama eskiden babasız çocuk büyük utanç idi. Çocuk içinde çok ağırdı. Bugünün şartları zaten İslama görede özel. Ahir zamanı yaşıyoruz. Gerçi gene zina günah ama zamanın şartları eskiye göre çok serbest. Hem bizim bugün tek eşliliği öngören kanunlarımız İslama ters değil. Çünkü normal bir düzende yaşıyoruz. Cüppelinin benim söylediklerimden çok farklı bir kastı olduğunu sanmıyorum.
  19. baglanti

    Bugüne kadar ateistler hep İslamı eleştirdi ama

    Ama yaşanan gerçekler ile kural bağdaşıyor. Onu ne yapacaksın? Hem ateistler çarpıtıp durmasın. Kimseye zorla evlen diyen yok. İsteyen çok eşililiği kabul ediyor. İstemeyen etmiyor. Bekar kalma hakkı var. Yada tek eşlilik hakkı öyle bir durumda da gene var.
  20. baglanti

    Bugüne kadar ateistler hep İslamı eleştirdi ama

    İyi ama dünya tarihinde hiç böyle birşey olmamıştır. Yani kadın nüfusun azlığı hiç olmamıştır. Allah demek ki bir kural koyuyor ama gereğinide yapıyor.
  21. baglanti

    Bugüne kadar ateistler hep İslamı eleştirdi ama

    İsteyenler için dedim. Hem sen böyle bir durumda napardın? Ben muhtemelen bekar kalmayı yeğlerdim. Çünkü eşini paylaşmak zorunda kalacaksın muhtemelen. Ama diyelim sen böyle bir durumdasın ve eski zamandasın. Üstelik bir çocuk sahibi olmayı çok istiyorsun. Napardın?
  22. baglanti

    Bugüne kadar ateistler hep İslamı eleştirdi ama

    Bu durumun isteyenler için çok eşliliğe izin vermekten başka çözümü yoktur. Durum kendi haline bırakılırsa toplum dejenere olur. Olmaz demeyin. Ciddi olarak bu böyledir.
  23. baglanti

    MALTHUS-DARWİN-EVRİM

    He işte bize okulda bunların başka teorilerini okuttular. O zaman ben bunları bilmiyordum yeni yeni öğreniyorum bu sözleride söylediklerini. Ama bu adamları varya o zamanda hiç sevmemiştim. Ne öğrettilerse he dedim geçtim. Ancak ters bişiler olduğu belli idi zaten. Al işte bunların ekonomik düzeni çatır çatır çatırdıyor şimdi. Olacağı buydu. Öyle saçmalıklar üzerine kurulu ki. Çok çeşitli yorumları takip ediyorum. Söylenenler bir daha asla eski düzenin süremeyeceği yönünde. Öyle olacak böyle olacak ama asla eskisi gibi olmayacak.
  24. baglanti

    Tanrı Neden Yarattı? Neden birşeyler "var"?

    72. Şüphesiz biz emaneti göklere, yere ve dağlara teklif ettik de onlar onu yüklenmek istemediler, ondan çekindiler. Onu insan yüklendi. Çünkü o çok zalimdir, çok cahildir.10 73. Allah, münafık erkeklere ve münafık kadınlara, Allah’a ortak koşan erkeklere ve Allah’a ortak koşan kadınlara azap etmek; mümin erkeklerin ve mümin kadınların da tövbelerini kabul etmek için insana emaneti yüklemiştir. Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir. DİPNOT : -------------------------------------------------------------------------------- 10 - İnsanın yüklendiği emanet, başta akıl, irade ve i
×
×
  • Yeni Oluştur...