Jump to content

Yaprak

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    18
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Yaprak Hakkında

  • Derece
    Member
  1. Yaprak

    Dede'nin Çadırından Notlar

    yol içinde yollar var... sır içinde sırlar var... biten ne başlayan ne(!) bir anda bin gerçek,Yâr.. sınırlar çekildi mi(?!) sır-atlar geçildi mi(?) gönlünün kitabında, her lisan çevrildi mi.. insandır kabem dedin, lütfuyla yol eyledin... haddini bilen için, su/s olup, söz söyledin... kimi der benim malik, kimi der hani halik, gönül süz bir bakışla: halledir, asıl maarif.
  2. Yaprak

    Şirk Nedir?

    Usandım, bu dilden, sözden usandım! Kalmadı dermanım, "sus" de, susalım! Sade akıl ile zikr eden yâanım; Şirkle hemhal oldu kalmadı âahım(nokta) Külli insan için: bilmek bitmiştir! Müminmiş kafirmiş: ayrım yitmiştir! Gizliden de gizli ayn!ay etmiştir! Alem dergahında nazar-ı hakim(nokta)
  3. Yaprak

    Gözleri Bağlıyken Renkleri görüyor

    Bir de düşündürücü olan şu ki elbette her şey kuşku ile ilerliyor fakat kaçımız önyargılarımızdan arındırılmış saf bir kuşku ile hayatı, dünyayı, evreni ve hepsinden daha da önemlisi kendimizi irdeleme yetisine sahibiz acaba ?! Aslen irdeliyor muyuz yoksa kendimizin dahi farkında olmadığı ve şüphe diye sunduklarımız baştan içimizde sinsice kabule hazır egolarımız mı!.. Düşünelim derim.
  4. Yaprak

    Gözleri Bağlıyken Renkleri görüyor

    Akılla ve bilimle, olağanüstü gördüğümüz/gördükleri(bizce/onlarca) her şey=hiçbir şey uzaktan yakından ilgili değil o zaman... Akıl ve bilim ne ile ilgilenir, ilgileniyor ? "sizce" demek zorunda kaldığım için, şu an kendimi oldukça kötü hissettim.
  5. Yaprak

    Allah ne iş yapar?

    Beynimin her şaşı bakışında, ben aşina olduğuma şaşırdım!
  6. Yaprak

    Azalarak Bitsin

    Özlem de hiç bitmez dediklerimizden bir tanesi, biter mi ?
  7. Yaprak

    Azalarak Bitsin

    Bitmez dediklerimiz; bitsin de nasıl biterse bitsin, keyfi bilir.
  8. Yaprak

    ATEİZM, TANRININ VAR OLDUĞUNA İNANMAMAKMIŞ

    Soru sorarken bir hüküm vermişsiniz çoktan, peki siz bunun farkında mısınız?
  9. Yaprak

    MİSYONERE DUR DE.

    ve bütün kutupsal devinimler de insana sırtını döner.
  10. Yaprak

    MİSYONERE DUR DE.

    Bütün misyonerlik hareketlerinin temelinde, bir ego tatmini söz konusudur.
  11. Yaprak

    ATEİZM, TANRININ VAR OLDUĞUNA İNANMAMAKMIŞ

    (Bu da ne demektir? Aslında herkes tanrının var olmadığını "bilir". Ateistler bildiğini inkar etmeyen ve kılıf vs. aramayan insanlardır sadece, hepsi o kadar.. anibal) Her şeyden önce kişi, başkasının adına konuşma hakkına sahip olmadığını iyi bilmeli!
  12. Yaprak

    Muslumanlar neden kafir icatlarini kullanir?

    Peki siz olaya niçin bu kadar yüksek bir duvardan atladığınızı düşünerek, çıtanızın boyunu bu denli kısa tutabiliyorsunuz?
  13. Yaprak

    SEVGİLİ ATEİSTLER...

    QUOTE (TunBagaTarhan @ Aug 7 2008, 12:28 PM) Sizin gole maya calip "Ya Tutarsa" hesaplariniz yuzunden, o gol artik icinde balik yetismez, yikanilmaz, yuzulmez hale geldi. Tespiti yapılan bu durum geçerliliğini muhafaza ederken, inanç adına sarf edilen sözler; boya kutusuna batıp çıkmaktan öteye geçemiyor maalesef..!.
  14. Yaprak

    SEVGİLİ ATEİSTLER...

    Atesist olmak için cesaret penceresine ihtiyaç duymak, ne garip.. hele ki; "yetecek" kelimesi ateistliği hepten alaşağı etmeye yeterli.
  15. Yaprak

    Artık inanmıyorum.....

    Hiç kimsenin hiç kimseye dini niçin terk ettiğine dair açıklama yapmasına gerek yok fikrimce, vicdan kendine mi konuşur yoksa başkasına karşı mı kişinin, yoksa onun gerçekte bir dili yok mudur? Yani vicdan sustuğunda dinlediğimiz nedir ki?
×
×
  • Yeni Oluştur...