Jump to content

kitsonga

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    486
  • Katılım

  • Son ziyaret

kitsonga kullanıcısının paylaşımları

  1. kitsonga

    Tanrının olduğunun kanıtı

    Nedensellik ve maddesel gerçekliği kavrayan bir zihin dinlerin kıskacından kurutulur. Çok doğru bir yorum olmuş.
  2. kitsonga

    çoklu evren modeli ve false vacuum

    Vakum enerjisi boşlukta meydana gelen kuantuma dalgalanmalarıyla oluşup kaybolan madde-anti madde etkileşimi için kullanılanılan bir ifade sanırım. Görelilik ile kantum mekaniğin birleşirme çabalarıyla çoku evren fikrine ulaşıldı.
  3. kitsonga

    İslam mı? Hristiyanlık mı?

    Hristiyanlığın metinsel öğretisi ve Sufizm Uzak doğu dinlerinden esinlenmiştir. Budizm hatta, Zen Budizmi en tercih edilebilir olanı bence. Ateist bir bilince Budizm pek aykırı düşmez.
  4. kitsonga

    Ruh var mıdır?

    Ruh sözcüğüyle bilinç kast ediliyorsa, insan bilinci 5 yaşında oluşmakta ve bu bilinç beynin korteks kısmı ile oluşmakta. Ruh olarak tanımlanan kavram nefes ya da hava ile eski çağlar da ilişkilendirilmiştir. Ama nefesin ya da havanın bilincin kaynağı olmadığı bugün söylenebilir. Yaşam sona erdikten sonra dolayısıyla bilincin devam etmediği söylenebilir. .
  5. kitsonga

    TÜRK KAHVESİ Mİ FİLTRE KAHVE Mİ?

    Espresso ikisindende iyi. Türk kahvesiyapım tekniğinden dolayı kahve aromasının güçlü olduğu bir kahve değil.
  6. kitsonga

    cinsellik bir afyonmu?

    Cinsel dürtü yani libido yaşam enerjisidir, bu enerji hangi alana yönlendirilirse o alanda bir iş ortaya çıkar. Yaşam enerjisi belirli bir işe yöneltilmezse o zaman saf bir şekilkde kendisini açığa vurur. Bu sebeple uygarlığın gelişmesi cinsel dürtünün kontrolü ile mümkün olabilir ancak.
  7. kitsonga

    Non-Teist Saçmalıklar. Bahsedilmeyenler

    Non-Teizm çizgisiyle(ılımlı ateizm), A-teizm(güçlü ateizm) çizgisi arasında ki fark psikolojiktir, ben şahsen non-teist çizgideyim. Çünkü Budizm, Taoizm, Zen öğretileri non-teist kabul edilmelerine ragmen Tanrı kavramı üzerine olumlu ya da olumsuz bir görüş belirtmemişlerdir. Bu üç öğreti de de Tanrı varmı ya da yok mu fikri üzerine fikir üretmek anlamsızdır, doğa ve madde üzerine bu dinlerin öğretileri panteist çizgi dedir. Doğa nedensellik ilkesine göre sürekli bir devinim halindedir. İnsan da bu devinimde üstün bir varlık olarak ortaya çıkmıştır, fakat bu ilerlemenin son aşaması, evrim d
  8. kitsonga

    ANTİK YUNAN VE İRAN MEDENİYETLERİ 5 PARA ETMEZ

    Celal Şengörün konuşmasının son kısmında antik yunan medeniyetinin önemini kısaca anlatmış . 41. dakikada itibaren izleyin.
  9. Ben bunu anladım ama uygulamakta zorlanıyorum.
  10. Bir insanın genç kalabilmesi için sürekli değişebilmesi, sürekli yeni şeyler öğrenebilmesi lazım. Hayatta olduğu sürece çaba sarf edeblmesi lazım. Bunu yapmayan her kimse kaç yaşında olursa olsun yaşlıdır.
  11. Ben 25 yaşındayım kendimi fazla büyümüş hissettiğim olmuyor değil. Hatta psikolojik olarak sıkıntıya sokuyor bazen beni. Ama toplumsal kabuller olmasa kendimi çocuk gibi davranmaktan alıkoymam.
  12. Dediğinizi çok iyi anlıyorum.
  13. kitsonga

    Türkiyede ateist bir dernek var mı?

    Benden isim önerisi '' Türkiye Seküler Hümanistleri ''.
  14. Bu söylediğiniz agnostizmin tanımına farklı bir anlam yüklemekle ilgili bu açıdan bakarsak herkes agnostiktir aslında, ateist deist teist onu arar da durur, karanlıkta siyah kedi aramak gibi bir şey bu. Sadece Tanrı var ya da yok dese yetmez sanki.
  15. Agnostizm en iyisidir umudu tamamen yok etmemek gerek.
  16. kitsonga

    Tanrı, Seks, Bilim, Sanat

    Cevap için teşekkürler Bende şöyle bir giriş yapayım. Bilim Tanrıyı bilgi olarak ve insandan bağımsız olarak anlamamızı (yani; mesela tüm insanlar evrenden yok olsa ve ortaya çıkan üstün bir tür ya da başka akıllı bir canlı türü dış uzaydan gelse insanın bilimini anlar) sağlıyor diye düşünüyorum sadece bununla da kalmıyor Tanrıya ulaştırıyor (Teknoloji). Sanat ise Tanrıyı sübjektif ve insana bağımlı olarak ortaya koyuyor (sanat ürününü insandan başkası hatta sanatçıdan başkası tam olarak anlayamaz) ve sanat ürünü kendi ideal evreninde kendisine içkin olarak varlığını sürdürüyor ( vahyin kendi
  17. Tanrı eğer ulaşılmaya çalışılan bilgelik ise buna nasıl ulaşılabilir ? Bilimci olarak mı ? Sürekli seks yaparak mı ? Sanatla mı ?
  18. kitsonga

    Din karşıtı sanat eserleri?

    Benim Hristiyanlıkla ilişkim Bach ile başlamıştır bu sebeple müzikte dini severim; çünkü klasik müzikte Tanrı kavramı etkili bir itici güce dönüşüyor.
  19. kitsonga

    Büyük çelişki:sünnet olmak

    Sünnet Yahudi inancında Tanrının 6 günde yaratımına insanın da yaptığı katkı olarak yorumlanmakta.
  20. kitsonga

    Büyük çelişki:sünnet olmak

    Tam resterasyon sağlayan bir yöntem var mı ? Google da Foreskin restoration olarak aratınca birçok bilgi çıkmakta çeşitli yöntemler anlatılıyor.
  21. kitsonga

    Büyük çelişki:sünnet olmak

    İler ki nesillerde olacak merak etme ateistler yeni yeni bilinçleniyor ve ateizmi bir kimlik olarak tanımlıyorlar.
  22. kitsonga

    Büyük çelişki:sünnet olmak

    Bunun için bazı mekanik aletler var ama derideki sinirleri geri kazandırmıyor, sadece penisin ucundaki derinin oluşmasını sağlıyor.
  23. kitsonga

    2030 İslamın Altın Çağı Olur mu ?

    Gelecekte uzak doğu (Çin, Japonya, Kore, Hindistan, Tayvan, ...) ön plana geçecek diye düşünüyorum.
  24. kitsonga

    cezai ehliyet yaşı

    Tam olarak bundan değil tabi hatta birçok dönem bu öğretiye zıt birçok şeyde yapılmıştır. Ama varılan durum budur. İsa'nın bu sözünden daha çok kötülüğün sistematik bir şekilde kan davasına dönüşmemesi için intikamcılığın ve intikamcı adalet anlayışının terk edilmesi anlaşılıyor bence.
×
×
  • Yeni Oluştur...