Jump to content

serra

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    319
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne serra kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Bu bilgilerin hemen hepsi yanlış, özellikle karaciğerin dinleniyor olduğunu söylemek. Dudak uçuklatacak bir iddia bu ama beni rahatsız eden başka bir şey var.. Hemen bütün inanırların sığındığı bir yalan..

    Oruç tutarak sabrı öğrendiğinizi, ondan da önemlisi aç insanın halinden anlamak için de bu ibadetten yararlandığınızı söylemeniz.

    Dünya üzerindeki en büyük yalan, en büyük kendini kandırmaca, en büyük sahtekarlıktır bu.

    Açlığı, yoksulluğu, ancak gerçekten yaşayan bilir. "-Mış" gibi aç kalarak anlamak mümkün değildir. Bu koca bir yalan..

    Sen gece kalkıp tıka basa karnını doyuracaksın, hatta seni daha uzun süre tok tutacak besinleri özenle seçeceksin, ezan okununca kendi imkanlarının izin verdiği ölçüde mükellef bir sofraya oturacaksın, ondan sonra da aç kalanı anladığını, sabrı öğrendiğini zannedeceksin..

    Bilmem siz kendiniz inanıyor musunuz bu yalana?

    Akşam ezanını bekliyorsun.. Biliyorsun ki akşama karnın doyacak, bu açlık sahte.. Geçici.. Ve tastamam lüx.. Tercih..

    Sabırmış..

    "Oruç tutmak dinimin gereği, Allah'ın emri. Oruç tutunca bir görevi yerine getirmenin rahatlığını duyuyor ve geçici açlığı dert etmiyorum. Hatta bu bana huzur veriyor, kendimi inandığım Allah'ıma bir adım daha yakın hissediyor, belki huşu bile duyuyorum. Bu nedenle oruç tutuyorum" deyin. Başımın üstünde yeriniz var.

    Ama açları, yoksulları alet etmeyin. Siz kim açın yoksulun halinden anlamak kim. Bunu söyleyen insan ancak kendine müslümandır. Yüzde doksanbeşiniz de öyle zaten..

    Oruç tutmak dinimin gereği, Allah'ın emri. Oruç tutunca bir görevi yerine getirmenin rahatlığını duyuyor ve geçici açlığı dert etmiyorum. Hatta bu bana huzur veriyor, kendimi inandığım Allah'ıma bir adım daha yakın hissediyor, belki huşu bile duyuyorum. Bu nedenle oruç tutuyorum..

    bunu diyorum ,bunu senin başının üstünde yer edinmek için de söylemiyorum..

    karaciğerin dinlendiğini ben söylemiyorum,ben bir bilim adamı değilim ,tıp okumadım..nasıl ki,bir hastalığımda doktora gibi onun söylediklerine inanarak,güvenerek tedavime başlayabiliyorsam..bu konuda da yine uzman görüşlerin fikirlerine güveniyorumm.peki sen bir doktor musun ,insan anotomisi ile ilgili yeterli bir bilgiye sahip misin,neye dayanarak kalkıp da böyle bir şey yok bu bir safsatadır diyebiliyorsun?Ya da hangi bilginin adı altında bu iddiayı atabiliyorsun..ben sana bu iddiamla ilgili bir sürü önemli isim sıralarım..peki senin ki dudak uçuklatan bir iddia değil mi?

    ateistlere sahteker dersem tüm ateistler ayağa kalkar ve işte müslümanlar böyle saygısız,bencil derler..ama sen istediğin üslüpla konuşabiliyorsun..bu bir ayrıcalık değil mi?

    ben sana diyorum ki,(dini karıştırmadan),arkadaşım ben bazı günler belirli saatlerde yemek yemiyorum,çünkü fakir insanları gördüğümde onların açlık duygularını tatmak istiyorum,nasıl bir ruh hali içerisinde olduklarını ,o psikolojiyi yaşamak istiyorum...

    bu somut bir yardım taşımıyor,bu manevi birşey..bu benimle ilgili birşey..bunda ne kötülük var nasıl acaiplik var ben de bunu anlamıyorum..

    imkanlarım ölçüsünde evet lüx bir sofraya oturacağım ve ya oturamayacağımm..yine bu benim bireysel tercihim..Allah sana demiyor ki,iftarını veya sahurunu tıka basa yap..bu benim iradesizliğimdir..bunun dinle ne alakası var onu da anşamadım..

    fakirlere yardıma gelince oruç tut,yardım yapma diye birşey de yok..oruç tut ,yardım da yap size mani olan yok..yine bu da iradesel birşey..islamla alaka yok..

    bu eleştirini müslüman geçinen,çıkarcı bir şekilde cennete gitmek için oruç tutan kimselere yaptıysan sorun yok''

  2. ''Ramazanda oruç tutmadan sabrı öğreniyorum.

    Hala davulcunun birine yumruk atmadım...

    Ramazanda yarış pistine dönen caddemizde hala yaşıyorum...

    Hala eşime dostuma çay ikram etmiyorum.

    Hala çok pis kokan nefeslere katlanıyorum.

    Hala minareden bir hoca atmadım...

    Hala ramazanda müslüman olan tv lerden birini camdan dışarı fırlatmadım.

    Sizce sabrı öğrenmem için bunlar yeterli değil mi?

    Ana karnından sabırsız mı doğuyoruz,sabır öğrenmek için aç kalmak mı gerekiyor.Sonra sabrı niçin öğreniyoruz.Karşılıklı konuşarak birşeyler öğretilemiyor mu? Aç kal demek ki gerekiyor?....''

    bu anlayış tarzı ile normal yaşamını nasıl sürdürüyorsun merak ediyorum..biri de yazmış,müslümanların tüm yıl oruç tutması gerekir..yani bu kadar kaba tabirle anlamak aslında inanmayan biri için beni şaşırtmıyor..benim yeğenim de bana aynı soruları soruyor biliyor musun..kendisi yedi yaşında....

    bu sabrın farklı bir boyutu , edi yle büdü yü karıştırma..

  3. Oruç bir ibadetir,gücü yeten herkesin tutması gerekir..İslam da insanlara zarar veren hiçbir ibadet şekli yoktur..eN GÜZel şeye bile kötü tarafından bakarsan kötü görürsün ya sizinki de o hesap..İlla ki İslam ı eleştirecekseniz başka konular seçin kendinize ,çünkü oruç hakkında ne söylerseniz söyleyin foss çıkar,herkesin bildiği gerçekler var..Bir kere oruç tutan biri ilk olarak sabrı öğrenir..Psikolojde bile bu böyledir,etrafına karşı daha sabırlı olmayı öğrenirsen daha mutlu olursun..herhalde manevi faydasını kimse inkar etmez..Maddi faydası çok değildir belki ama zararı yoktur orucun..1 Yyıl boyunca çalışan karaciğer dinleniyor..vs bunu bilmek farklı gerçi inanmak farklı..Ayrıca senede bir ay yapılan bişey..sürekli olmadığı için çok büyük,sizin abarttığınız kadar büyük bir problem oluşturmuyor...Ayrıca siz tutmadığınız açlığın ne demek olduğunuj hiç bir zaman tahmin edemeyeceğiniz için,etrafa karşı duyarsız kalıyorsunuz..Susamış bir insanın karşısında langır langır su içebilirsiniz hiç da vicdan sızlamaz..ama bunun farkına varmayı sağlayan oruç insanı medeni yapıyor..işte fark bu..

  4. Sadece günümüzde değil,İslam doğduğundan bu yana sürekli yükselme yaşıyor.İslam ilk on yılında bile iran,suriye,filistin,mısır,ırak gibi pek çok ülkeyi etkisi altına aldı..Günümüzün üstün teknolojik imkanlarına rağmen hiç bir din hiç bir ideoloji bu kadar hızlı bu kadar hızlı yayılamamıştır. İslam ın yayılmasını, islam üzerine kafa yormamış kişilere bağlamak kadar geri kafalı olunamaz.İslam onun bunun etkisi altında ilerlemiyor. İslam,Kuran okumadan müslüman olunduğunu söyleyen,müslümanların bilinçsiz bir şekilde inanç yaşadığını düşünen sizin gibi geri kafalılar tarafından da gerilemeyecek..Bir insan müslüman olmak için Kuran ı okumak zorunda ama her insan da alim olacak diye bir kaide yok..İslam'ı anlamak için Yunus Emre,Mevlana,İbn-i Sina ,İBN-İRÜŞT GİBİ ALİMLER YETER DE artar bile..Bir şeyin doğru olduğuna kanaat getirmek için illa ki bilim adamı olmak gerekmiyor.. bilim adamlarının bulup keşfettiği herşeyi kabul edebiliyorsan ,islam'da da bu işe kafa yormuş kişilerin görüşlerini kabul etmek yeterlidir.

  5. bak mesela yeni öğrendim bi hadis var..oturarak su içmek sünettir mesela..yeni yeni de ayakta su içmenin zararlarından bahsediyor bilim adamları..ayakta su içmenin zararlarını soracaksın şimdi bana googledan öğrenebilirsin...sonra mesela namaz kılarken yapılan hareketler ..doktorlar kemik erimesi olan hastalara bir hareket listesi verir bunları hergün uygulaması için ve yine bu hareketlerin özenli bir sırasını veriri sondan başlarsan bir yerini incitebilirsin..namazında bir sırası var dikkat edersen..bunlar ufak ayrıntılar ama önemli ayrıntılar bence..dalga geçtiğiniz çoğu şeyde aslında bkarsan muhahkak bir mantık oluyor..aklına gelebilecek herşey için geçerlii ..

  6. algılama problemi var sanırım. aradaki iletişim kopukluğunu gideremedik. kafandaki tanrı tanımı müslümansan farklı olamaz. çünkü allah üşenmemiş kitap göndermiş. kendini tanıtmış insanlara daha ne tanımından bahsediyorsun?

    ha ben müslüman değilim diyorsan kafadanki tanrı tanımı farklı olabilir. ilk mesajımda anlatmaya çalışmıştım ama kendimi ifade edememişim sanırım. tanrı varlığı tartışılır fakat allahın varlığını tartışmakla aynı şey değildir. peygamberinin uçkurunu gözetleyen şey tanrı olamaz diye.

    o algılama problemi sende var asıl .küçücük beyninle küçücük tanrı algın var..içine gömüldüğün o düşünce yapısından kurtulabileceğini düşünüyor musun..insan ya inanır ya inanmaz..bişey ya vardır ya yoktur..sen yok bile diyemiyorsun neyi tartışıyorsun...ifade etme yeteneğiniz yok o ayrı ifade edecek bir bilgi de yok..hep mantık dışı doğa üstü ..uçuk şeylerden bahsediyorsun..normal insan anlayamaz sizi zatii ^_^

  7. Ayetler bitti şimdi hadislere geldi çarpıtma sırası..resmen herşeyi tersine yonytuyorsunuz ya..

    Herşey sizin mantığınıza uymak zorundamı..uymayınca yalandır deyip işin içinden çıkmak kolay tabi..

    Bu formda herkes kendini zeka küpü sanıyor..ne çok bilim manyağı olmuşsunuz siz böyle ya..madem bu kadar bilime düşkünsünüz bilimsiz hayat düşünemiyorsunuz yaralı olmaya çalışsanıza hepiniz boş gezenin boş kalfasısınız..Kurmuşlar ateist bir forum bir sağdan bir soldan yok insanlar bilimsel olana değil batıl olana tapıyor bilmem ne..ee git ozaman psikopat gibi kendini bu forma hapis edeceğine işe yara git icatlar yap da görelim yani birinizi birinizden ayırt edemiyorum..

  8. Hz.Muhammed 'e ayetler inerken ilk önce bir olay yaşanıyor,o olayın ertesi o olay ile ilgili Allah peygamberimize yol göstermek,günümüz çağında yaşanan ve o zaman yaşanan olaylar arasında bir bağlantı kurmak ve sorunlara çözüm üretnek amacıyla ayetler iniyor..Kuran da Muhammed e inanmazsan cehenneme gidersin,istersen çok iyi ol gibi bir hüküm var mı?

    Muhammed iyi olduğu için değer kazanmıştır,kötü bir insanın bu kadar insana hükmetmesi hiç de kolay değil....Tarihi olaylara bakarsak zaten ona inanmayan kişiler kendi çıkarları peşinde koşan ,bencil kişilerdi....Çünkü hz Muhammed onların çıkarlarına ters düşen şeyleri savunuyordu,halkın refahı için uğraşıyor ve cahiliye devrini sona erdirmeye çalışıyordu....Düzenlerini bozan bir kişi ile karşı karşıya kalmışlardı,ne yapmaları gerekiyor elbette saldıracaklar,kendi haklarını koruyacaklardı..Buradan çıkan sonuç da ,ona inanmayanların kötü olduğu sonucudur..Yani aslında ona inanmayan zaten kötüydü,inanan insan ise onunla aynı fikirde olan,çıkarsız karakteri sağlam kişilerdi..anlayacağınız kötü olan Hz Muhammed e inanmadığı için değil ,zaten kötü olduğu için kötüydü....Bunu günümüz çağına uyarlarsak,sizin çıkarınıza da ters düşen şeyler var ,ona inanmamanız sizi kötü yapmıyor,siz zaten kötü oladuğunz için ona inanmıyorsunuz..ona inanmamanız ,kötü olmanızın bir sonucu sadece o kadar.. ^_^

  9. İyiyi bulmakla İslamı bulmanın en ufak bir alakası bile yok... İslamdan önce de iyi insanlar vardı ve İslamdan sonra da olacaklar... Aç bir insana bir lokma ekmek vermek için müslüman veya dindar olmak gerekmez... Ahlak sizin tekelinizde olan bir haslet değildir... Bu sadece sizin yanılsamanız...

    İşte o sana göre öyle ,çünkü sen ateistsin ...Herşeyi tersten algılıyorsun,şeytan sana öyle bir oyun oynuyor ki sen bunun farkında bile değilsin... senin aklına olmadık şeyler getiriyor ve ayetleri öyle algılamana neden oluyor..Ayrıca islamdan sonra diye bir zaman varsa sen onu göremezsin,boşa heveslenme...Aç bir insana bir lokma ekmek için önce insan olmak yeterli..insan olanda zaten müslümandır....kuran bana bunu öğretti işte...Şimdi yaşadığımız dünyada kapı komşusunu tanımayan insanlar var ki eminim sizlerde de böyleleri vardır...daha kapı komşusunu tanımayan insanların yaşadığı bu çağda,bana komşu haklarını öğreten tek bir kaynak biliyorm o da kuran...sen herhangi bir hukuk kaynağında komşun aç iken tok uyuma diye bir kural duydun mu..kuran ı kötülükleri körükleyen bir kitap olarak göstermeye çalışırken,bu kadar açık ,beyan olan şeyleri nasıl görmezlikten geliyorsanız,bende sizin iyi bir insan olma ihtimalinizi görmezden gelirim.. ..ilk önce gözardı ettiğin ayetler hakkında muhakeme yap,daha sonra da aklını karıştıran ayetlerin ,çağdaş dünyada aslında ne kadar gerekli kurallar olduğunu anlamaya çalış..

  10. Dinlerin ve hususan İslamın insana temel bakış açısı ve insanları ötekileştirme dinamikleri işte tam olarak bu cümlenin içinde gizli...

    İbrahimi tek tanrılı dinlerin ve hususan İslamın basit ve çocuksu siyah-beyaz bakış açısı... 3 yaşındaki çocuk muhakemesi... Ama küçük ve az karmaşık, pek azı kullanılan beyinler için kavranılması basit, öğrenilmesi kolay... Ve bu suretle yaygınlığını anlamak da hiç zor değil bu trajikomik ve acınası yaklaşımların...

    İslam ın bakış açısı değil,bu benim bakış açım..hemen dine saldırıyor ya hayret bişey..

    Hangi cümlenin içinde ne gizli andromeda, ben baya aşikar söyledim lafımı gizli bir anlam yok içinde ..olduğu gibi ortada..

    Bu benim ideolojim, benim inandığım din ,insanları en iyiye ulaştırmayı amaçlayan bir din...içinde en ufacık iyilik olan biri bir gün doğru yolu ,islamı bulacaktır bana göre...Kötü olan zaten doğru yolu bulmak için çaba sarf etmez,kendi çıkarına olan şeyleri düşünür hep..başkasına boyun eğmez,durmadan böbürlenir,bu yüzden de Tanrının varlığını kabul etmez...

  11. Evet ben kötü biriyim nihayet biri bunu anladı ohhhhhhh rahatladım be!

    Eğer cehennem varsa hepimiz oraya gidecez (yeryüzünde açlık sefalet olduğu müddetçe) sosyalizm tartışmasına orada devam ederiz.

    Sen kötüsün ben iyiyim..Çünkü sen ateistsin ben müslüman ..bunu itiraf etmen ahirette sana artı olarak dönecek..sosyalizm tartışmasına gelince,orada kapitalimz yok herkes sosyalist olacak,bu konuda da bilgilendireyim seni.

  12. Açılığın sefaletin varlığından müslümanları suçlayan kim?Öyle bir suçlamamı yapmışım hayret birşeysin.Ben bir sosyalistim benim inancım paylaş der ama bak ben kendime kötü diyorum.Şimdi sende sıcak evinde oturmuş geçmişsin bilgisayarın başına bani İslama ısındırarak faydalı olmaya çalışıyorsun.Ne yani şimdi senin inancın seni benim inancım beni iyi insanmı yapıyor.Bir faydan olacaksa temel insani ihtiyaçlardan mahrum kalan insanlığa olsun.Ama onlara faydalı olurken onlar neye inanıyor olurlarsa olsunlar inançlarına saygı duyurak olsun.Faydan sadece mahrumların temel ihtiyaçlara ulaşması konusunda olsun onları yanında cennete götürmeye çalışmadan olsun.Şimdi anladınmı ne demek istediğimi.

    Günümüzde açlık sefalet çeken insanların çoğunluğu Afrika'da ki siyahiler (bunların çoğunluğu müslüman değil) ve Latin Amarika'da varoşlarda yaşayan insanlar.Latin Amarika'da neredeyse bizim kentlerin büyüklüğünde varoşlar vardır.Bunlar eğitim, sağlık hatta temiz suya ulaşımdan mahrum kalmıştır.

    Direk suçlama yapmadın zaten dolaylı yoldan ima etmeye çalıştın ,herneyse..Zaten şu sosyalizm,komünizm i hiç anlamış değilim....Sosyalizm hiçbir zaman gerçekleşmeyecek ,hep bir ideoloji olarak kalacak..Bu da ütopik bir düşünce..siz zaten hep böyle hayal dünyasında yaşıyorsunuz..azıcık gerçekci olalım , böyle şeyleri tartışmak insana sadece zaman kaybettirir....bunları burada tartışıp zaman kaybedeceğine, o zaman güncel yaşama dön de''temel insani ihtayaçlardan mahrum kalanlara'' faydalı şeylerle oyalan.Benim inancım benim iyi insan yapıyor evet ,senin inancın ise seni iyi insan yapmıyor, topluma faydası olmayan , ideolojilere kafayı takmış ,ateist forumlarından ayrılamayan,bütün kötü müslümanları genelleyip onlara kötü ithamlarda bulunan bir insan yapıyor..bu da kötü olmak için gayet geçerli bir sebep..

  13. çok fazla önyargılısın serra ^_^

    Yok değilim aslında uzun süre böyle forumlarda yazdığım için az çok tanıyorum sizleri..ben altdan almış olsam eminim siz benim üzerime geleceksiniz...çünkü o formulüde denedim,kibar kibar anlatmaya çalıştım o zaman da hakaret yenim..siz böylesiniz ne yapalım ..bu dilden anlaşıyoruz sizinle ,size hep kızmak lazım..

  14. İslamı seçince iyi insanmı olacaz waybe iyi insan olmayı müslümanlar tarafından Rusya'da basılan okulda ölen çocukların ailelerine anlatın.

    Şahsen yeryüzünde milyar insan açlık sefalet içerisindeyken hergün açlıktan sefaletten insanlar ölürken ölmemek için insanlar bedenlerini satışa çıkarırken kendime sırf inançlarımdan dolayı iyi insan deme şerefsizliğini yapmam.Ben kötü insanım insanlık sefalet içerisindeyken sıcak evimde sıcak çorbamı içiyorum.

    Bir daha düşünün ne bizleri nede başkalarını inançlarınıza ısındırmaya çalışmayın.Bu zorbalıktır.ABD kurulurken beyaz adam bir yandan kızılderilerileri katleder öbür yandan onları mutlak iyiliğinin sembolü İsa'ya ısındırlardı.Birgün başınıza bolşevikler gelir sizi mutlak iyiliğe paylaşıma dayanışmaya sosyalizme ve partiye ısındırsa ne demek istediğimi anlarsın.O zaman dersin waybe Marcos doğru söylüyormuş diye.Şimdi bunu okuyan müslüman şunu düşünecektir "adama bak ne saçma kıyas yapıyor bizim inancımız hak bunu bilmiyor bizde iyiliği emredip kötülükten men etme var" birde bu müslüman diğer inanç sahiplerininde böyle düşündüğünü düşün(e)miyor.

    Demagoji yapmayın şimdi...Yine konuyu açlık ,sefalete getirdiniz..Çatıdan kafana taş düşse sorumlusu biziz ..

    Ateist olsam sevinir misin ? diye bir soru sorsam sana, sen de banane senden dersin herhalde...benim ateist olmamın sana bir yararı dokunacağını sanmıyorum..Kimse seni ateist olduğun için asmıyor ,kesmiyor..özgürce yaşayabiliyor ,düşüncelerini yazabiliyorsun..derdin ne ki hemen bizi böyle,baskıcı,zorba bir konuma sokmaya çalışıyorsun..Size burada iki kelime yazıyor isem sana yararı olacağını düşündüğüm için yazıyorum...müslümanların yaptıkları da bu ,size yararlı olacaklarını düşündükleri için yapıyorlar..Ayrıca günümüzde ezilen,sömürülen ve hatta öldürülen kesim müslümanlar..Niçin, insanlar her zaman ezik olanın değilde güçlü olanın yanındadır bunu hiç düşündün mü? Kalkıp da ikidebir vay müslümanlar kötü,müslümanlar gaddar vs gibi sonuçlara ulaşmak için çabalıyorsun,neyin ne olduğunu bilmiyor mu bu insanlar...

  15. Doğru, delilik ve deha arasında ince bir çizgi olduğu bilinir zaten. Delinin ve dahinin en büyük ortak noktası sokakta yürüyen ''robotun'' - herkesle aynı hayatı yaşayıp aynı yüzeysel düşüncelerde uyuyan sürü hayvanının düşünemediğini düşünebilmeleridir.

    Ama aslından ateizm o kadarda yüksek deha gerektirmez, bu sizin abartınız.Ateisler çok zeki değil, sizler çok ''Yüzeysel'' siniz sadece.

    [/quo

    sen düşünüyorsun işte ne kadar güzel,çok işe yarıyor mu barii, gülebiliyor,mutlu olabiliyor musun sen?Sen burada bilim hakkında konuşmuyorsun zaten..doğru olan şey herkesin kabul ettiği şeydir..bilimsel olan şey her bilim adamının (akıllının) kabul ettiği şeydir..Sen daha kendini ispatlamış bir bilim adamı değilsin bu bir,kendini ispatlamış bir bilim adamı Tnrı yoktur dediğinde bunu her akıllı bilim adamı kabul etmez bu sadece bir görüştür,bu da vicdanla alakalıdır...anladın mı siz sahip olduğunuz bu aklı gidin bilimsel buluşlarda kullanın..felsefe bir bilim değildir..sonucuna ulaşabileceğiniz bir şeyi araştırın bari de işe yarasın eğer gerçekten zekiseniz..

  16. Allah la insan arasındaki karşılıklı ilişkinin adı nedir??

    Ne kadar mantıklı bir soru ,tebrik ederim.... daha önce hiç aklıma gelmemişti böyle bir soruyu kendime sormak..

    Şimdi düşüncelerimi yazayım; Allah ve insan arasındaki ilişki yaratan-yaratılan ilişkisidir..yaratılan ona kulluk etmek zorundadır..etmezse inkarcı sayılır...tabi etmeyen biri de zaten inkarcıdır..yani inkar etmesi onun karakterinin zorunlu sonucudur..İnkar eden her zaman kötüdür... çünkü inkar ettiği için kötü olmak zorundadır..İnkar edenler genellikle öldürmeye,hırsızlık yapmaya meğili olan kişilerdir..genellikle demeyelim yanlış oldu,kesinlikle meğilli kişilerdir..Düşünün kuyumcudan altın çalan bir kişi,banka soymayada müsait bir yapıdadır..İnkar eden ile ilişkilendiriniz artık:::::)

  17. Bir şeye inanmak için sadece görmek yetmez, artık bu saçma gerekçeyi bir kenera bırakın....

    Herşeyi bildiğinizi sanıyorsunuz , bilemeyeceğinizin farkında değilsiniz...aklında insanı yanılttığını,insana çok büyük tuzaklar kurduğunu unutmayın..hiçbirşey sadece akıl ile kavranamaz...insani içgüdüler de bazı şeylere inanmak için yeterlidir....

    Burada kendini ateist olarak nitelendiren herhes eğer gerçekten ateist ise,ben onların duygulu,temiz kalpli,vicdanlı insanlar olduklarını düşünmüyorum..kalplerinin bir köşesi muhakkak fesatlık,çirkinliklerle dolu..aklında kusur olmayabilir,fakat kesinlikle merhamet duygusundan eser yok..eğer olsa idi asla Allah'ı inkar edemezdi...Zaten yazılan ve sorular artık aklın sınırını aşmış, bir deli'nin aklına gelebilecek sorular..Sokakta yüyüyen normal,herkes gibi hayatı yaşaması gerektiği gibi yüzeysel yaşayan birilerine bu soruları sorsanız ya da bir anket hazırlayıp sorsanız sizin deli olduğunuzu düşünecektir....Artık aklınıza değil de vicdanınıza sorun bakalım Allah var mı yok mu?? bizim tüylerimiz diken diken oluyor bu soruyu duyunca bile..

  18. Siz kendiniz aptal aptal başlıklar açıyorsunuz müslüman açınca,hemen hakaret ediyorsunuz.ayrıca açılan başlık sizin aptal sorularınıza karşılık bir cevap niteliğinde soruyu soran merak eden sizlersiniz,cevabı beyenirsin beyenmezsin o senin sorunun..kakıpta hakaret etmenin ne gereği var...zaten siz bu formu niye kurdunuz anlamış değilim... müslümana 'SEN sus ' ,kendiniz konuşun ,tartışın aranızda madem...ne diye karşı düşünceleresözhakkı veriyorsunuz..bir de başlık hiçbir hakarete yer verilmeyen tek forum falan diye manşet atmış...madem amaç bu uyun buna ya da uydurun kurallara...

  19. Araplara inan kitap,neden arapça idi? Arapların nufusu kaçtıda onlara gönderdi.Allah neden böyle bir ayrımcılık yaptı?Dünya nüfusunda en fazla insan populasyonuna sahip Çinliler değil midir? Bu Çinlilere yapılan bir haksızlık değilmidir?

    Bu olaya hangi açıdan bakarsan tartışma konusu yaratır...

    Hz muhammet gökten zembille inmedi...o da sıradan bir insan gibi doğdu ,büyüdü ve öldü..

    O da bir anne ve babadan doğdu,doğal olarak da bir toplumun mensubu olarak dünyaya geldi..hangi ülkede doğarsa doğsun yine aynı soruyu soracaktın sen bana...bu yüzden bu kadar gereksiz bir soruyu kaale almaya pek gerek yok....

    İnsanlar Allah katında çin,türk,alman,arap şeklinde ayrılmıyor....

    Canli canlıdır...

    Diğer canlılar arasında böyle bir ayrım yapılmıyor mesela...amerikali aslan,norveçli sinek..denmiyor mesela..çünkü böyle bir ayrım yok..canlı canlıdır..çünkü hepsini yaratan Allahtır..

  20. Saçma bir soru gibi gelebilir.

    Edilmediğini biliyoruz diyebilirsiniz...

    Bence yanılıyorsunuz..

    İslam'da Allah'a insan kurban etmek vardır ve sıklıkla baş vurulan bir ibadet şeklidir.

    İslam'da cihat vardır.

    Allah yolunda ölmek ve öldürmek vardır.

    Müşrikleri bulur bulmaz öldürmek vardır.

    Dinden dönenleri öldürmek vardır.

    Bütün bunlar Allah'a insan kurban etmektir.

    Ayrıca onları öldürürken masum insanların da canını almak Allah adına kan dökmek ve O'na insan kurban etmek demektir.

    Allah adına kurban kesmekten tek farkı, öldürülen insanın etinin yenmemesidir.

    Bak ya insanların nasılda aklını çeliyor,şeytanla iş birliği mi yapıyorsun sen?

    yazdıklarının hepsi çarpıtılmış şeyler...

    ilk önce tarih oku sen...

    Hangi savaşı müslümanlar başlatmış??

    Bilmiş bilmiş yazıyorsun ama tam bir cahilsin,insanları akıl oyunları yapıp kandırma şeytanın dostu!!!

    Kuran ayetleri belirli bir olayı anlatır ve o olay üzerinden dersler vererek insanlara birşey anlatmaya çalışır..ayette gördürün 'öldürün' emrini hiç irdelemeden buraya koyup genç insanları kandırmaya çalışma...Hz muhammede yapması gereken hakkında süreli ayetler iniyor ve yaşadığı olay karşısında ona yapması gerekeni anlatıyor...ve diğer insanlara da bu olay hakkında inen ayetten ders çıkarmak kalıyor...Benim üzerime biri gelip kılç sallayacak bende onu öldürmeyeceğim.. var mı böyle birşey?

    Kuran da geçen diğer ayetleride buraya koyman gerekir,çünkü siz sürekli bilim insanı olduğunuzu söylüyorsunuz bu yüzden olayları iyi ve kötü yanları ile objektif inc gerekir..ama tamamen art niyetli yazılar bunlar..

    Mesela kuranda inanmayanı zorlamayın,inanınızda serbestsiniz şeklide hükümler var..bunları belirtmen gerekmiyor mu?

    o zaman ortada bir savaş var ve müslümanlığı yıkmaya çalışan bir grup müslümanlar arasından kadın çocuk ayırt etmeden öldürmeye geliyor ,Allah da bunun üzerine ayetler indiriyor...Allah yolunda savaşın..şeklinde...müslümanlar da savaşırken yalnızca onları öldürmeye gelenlerle savaşıyor,kadın ve çocuklara asla dokunmuyor..

    Bir tarihi olayı incelerken objektiflik ön koşuldur,kendini bilim e adadığını söyleyen sizler bu kuralı yıkıyorsunuz,iş islam a gelince..neden ????

×
×
  • Yeni Oluştur...