Jump to content

Pinokio

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    1.559
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Pinokio Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  • Doğum Günü 21-01-1990

Profile Information

  • Gender
    Female

Güncel Profil Ziyaretleri

9.859 profil görüntüleme
  1. Pinokio

    Dansözlü Camii...

    Cok yerinde bir resim olmus. Hani bir atasözü vardir.. Aleme verirler talkimi kendileri yutarlar salkimi diye. Iste adeta öyle bu yaptiklari..
  2. Pinokio

    Dansözlü Camii...

    Müslümanlarin Camiye gidis sebepleri bellidir degil mi? Yani, camii'ye gitmeden önce bedenen ?temizlik?, ve ardindan ise ?ruhen temizlik? söz konusu olmasi icabi ile gidiliyor. Peki, eger öyleyse.. Camilerin altina umumi ticari tuvalet yapilmasi, ve hayatinda camiye gitmeyen insanlarin bu tuvaletleri kullanmasi da ne demek oluyor? Cami'ye giden arkadaslar bilir, cogu kez pek hos olmayan koku yayilir... Camilerin bodrum kati coktan rant kapisi olmus... Bunun camilerin altinda, yani bodrum katinda ticari amacli düzenlenen marketler, magazalar, carsilar, pasajlar, vs. vs. Kanitliyor. Sizce, bu
  3. Pinokio

    Dansözlü Camii...

    Tabikide katki yapilsin, bagista yapilsin ama bu abartilmasin.. Sizce bu on binlerce camii icersinde kac tanesi cuma namazi haricinde dolup tasiyor? Camii'nin diger hanelere nazaran cogunlukta olmasi bize ne gibi bir arti sagliyor? Hangi eksiklerimizi karsiliyor?
  4. Pinokio

    Dansözlü Camii...

    Muhakkak dansöze bakip ibret almak icindir, ondan bir nebze olsa bile süphe etmedim. Ne haddime.. Evet, aslinda bende yeni bir baslikta buna deginmek istiyordum, ya da bu baslikta bu konuyu daha fazla gelistirmek niyetindeydim.. Camiilere adeta bagis yapma yarisina giren insanlar ayni hassasiyeti Okula yapilan/yapilacak olan bagislara göstermezler.. Cogu kisiler Okullarin pekte önemli olmadigi kanisina kapiliyor sanki.. Cocugum Camii'ye gitsinde Okula gitmese de olur zihniyetinde... Bu kisiler maalesef orta çag zihniyetine sahip, dinlerin icinde kendilerini kaybetmis bagnaz kisiler..
  5. Pinokio

    Panteistler, Deistler, Agnotistler v.b

    Ben bir Agnostic olarak bir Yaraticinin var olabilecegine degil, bir Tanri'nin yada bu degimin biraz hafif kaldigini bile zaman zaman düsündügüm oluyor.. o yüzden biz buna Güc diyelim.. Yani kisacasi o Güc'ün olabilecegine ihtimal veriyorum.. Bu Gücten/Tanri'dan bahsederken'de sunu bilmenizi isterim ki... Dinler'in Tanrilari ile uzaktan yakindan hic bir sekilde alakalasi yoktur.Yani, bu Güc'ün var olabilecegine inanirkende bu Güc'ün uzaktan bizleri yöneten bir Güc olmadigina inaniyorum. Yani biraz Panteizm'le bagdasiyor olabilecgine inandigim Güc. Evrim'in bu baglamda cogu seyi, hatta herse
  6. Pinokio

    Takdiri İlahi mi?

    Cok güzel bir konu olmus Mohammed. Zaten dinler'de bunun icin varlar.. Yani, yükü/sorumlulugu kendi üzerinden atabilmek icin.. Ve Islamin Tanrisi olan allah ile de bu is gercektende cok güzel hallediliyor.
  7. Pinokio

    Dansözlü Camii...

    Ben Almanyada yasiyorum ve bulundugum sehirde yakin tarihlerde, Camii'ye yardim/bagis amacli kermes düzenlenmisti. Ve bulundugum yerde ki cogu Türk aileleri kendi evde yaptiklari yemekleri oraya vererek, yardim amacli katkida bulunuyorlardi. Buraya kadar hersey hos gözüksede... Asil bomba Kermes'te patliyor.. Kermesi organize eden kisi, bulundugumuz yerin camiisinin baskani, ve kendisi kermese Dansöz ayarlamis. Dansöz ayarladigi icin'de ne kendi, ne de ailesini yollamamis kermese namahrem diye. Acik sacik kadinlara bakmak günah degil miydi? Allah baba onlara ciz yapmaz miydi? Yoksaa.. yanli
  8. Pinokio

    Acaba adaletli olan hangi taraf?

    Ortada cesurluk naralari atma istegi olan herhangibi birini gösterir misiniz? Sizce, gercek olabilecegine yüzde yüz emin olan birisi neden inkari dogru olarak kabul etsin? Sadece ?kibir? yüzünden mi? Bu gerekce size mantikli geliyor mu? Ise isterseniz allahin öncelikli olmasi gereken kurallarini, yargilarini vs. vs. Bir listeye yazarak baslayin. Sonrada bakin bakalim top 5 listeniz allahinizin gönderdigini iddia ettiginiz kitap ile uyusuyor mu.
  9. Hmm... ne yazsam ne yazsam... Mavi sana cok yakisiyor :P Tekrardan hayirli ulsun. :)

  10. Pinokio

    crossfox

    Eyetisen abi ve Crossfox, dogum gününüz kutlu olsun. Basarili ve huzur dolu bir yil temennisiyle..
  11. Pinokio

    oha yılan bebek

    Evet, emin olun ki bu argümanlar hala gecerli olur, yani bu yarattigi canliyi yaratirken ya imalat hatasi olmustur, ya'da ibret amacli yaratmistir. Sonucta bahane bol.. Secin, begenin, alin..
  12. Keske alinti yaptigin yerin linkinide verseymissin.. http://www.davetyolu.com/forum/index.php?topic=14780.0;wap2 Ayrica, sadece bir kac cümle ile aciklanabilecek seyleri, bu kadar uzattiginiza göre gercektendede durum vahim. Ve bu tür dolambacli anlatimlarin aciklamasi olsa olsa verecek cevabin bulunamamasidir. Keske, bu dolambacli yazilar sizin kendi fikirleriniz olsaymis, belki o zaman birseyler yazilabilirdi. Fakat zaten yaziyi okudumda, kaybolan zamanima üzüldüm.. Ha birde iyilik yapip yaziyi türkceye cevirseymissin. Anlamasi daha kolay olurdu.
  13. Su ayetleri ve Hadisleri incelemeni rica ediyorum.. Araf suresi, 7/179: "Andolsun ki, cinlerden ve insanlardan bircogunu cehennem icin yarattik. Onlarin kalbleri vardir, fakat onunla gercegi anlamazlar. ... Muhammed Ibn ishak; Hallid'dan, Ata'dan, Dvud'dan ve ibn Abbas'dan nakleder ki, o söyle demis : iblis günah islemezden önce meleklerden bir melek idi ve ismi Azazil olup yeryüzünde yasardi. Calisma bakimindan meleklerin en ileri gidenlerindendi iclerinden en bilgini idi. Bu husus, onu kibre sevketti ve o Hinn adi verilen bir kabileden idi. Hallad, Ata, Tavus veya Mücahid'in ibn Abbas
  14. Pinokio

    IBLISIN KUDRETI-ALLAHIN ACIZLIGI

    Sübyanciligi makul kilan bir dine ve onu sonuna dek savunan bir tanriya inanmak akillica oluyor mu? Olmayan birseye nasil karsi gelelim? Olmadigindan adin gibi emin oldugun bir seye karsi gelmek, olsa olsa deli isidir. Burada kimseyi bu deli islerinin baglayacagini sanmiyorum.
  15. Ateistler neyi savunmak zorundaymis? Ne gibi bir misyonlari varmis ateistlerin? Birsey ispatlamak zorunda miyiz? Hayir. Peki, Teistlerin farkli görüslere sahip olan kisilere birseyleri kabulettirmek zorunda mi? Evet. Hayal kahraminina su veya bu sekilde ibadet ettirmek zorunda mi? Yine evet. Bu durumda kimin misyoner konumunda oldugunu birkez daha düsünmen gerek.
×
×
  • Yeni Oluştur...