Jump to content

blackflicker

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    89
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

blackflicker Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. blackflicker

    Allah'in 1 günü 1.000 yil mi, 50.000 yil mi?

    Zamandan ve mekandan nezih denen yaratıcının "yanına" "bir süre içinde" çıkmak kadar saçma bir şey olamaz, Allah'ın yanı daki gün ne demek? Zamandan bağımsızsa, yanında gün veya süre diye bir kavram olmaması gerekir. Cebrail vs bir süre sonunda ona ulaşabiliyorsa bu da yaratıcının mekana sahip olduğunu gösterir, Olmayan mekana veya mekandan bağımsız bir şeye ulaşılması da gerekmez. Tüm bunlar kuranın, muhallebici muhoşun fikri olduğunu defalarca kez kanıtlar.
  2. Saçma sapan varsayımlarda bulunma. Sen ne anlarsın benim gibi bir ateistin ne hissedeceğinden ? Sofuluktan çıkabildin mi hiç ? Ateist oldun mu hiç ? Ne anlarsın ? Ben sofuydum ateist oldum ama ? Seni iyi anlarım. Gözlerinin ne denli kör olduğunu senden daha iyi "görürüm" ben. İslamiyet ve iman vermez o inancı. Yaşamda bulduğun sevginin gücü verir yalnızca, senin çöl dinin değil. Bilim adamı mısın sen böyle yüzlerce araştırma yapmış gibi konuşup altına imzanı atıyorsun ? Müslüman olduğu anladık tamam ama bari yalancı olma.
  3. Senin psikolojik sorunların mı var ? tanrın olmadan yaşayamıyor musun sen ? bağımlılık yapan ilaç gibi olduğunu kanıtlıyorsun dinlerin yeniden. neyse bırak burada haklı olup olmadığımı. ama: Bir defa geldiğim bu "bilinç" seviyesini niye kaybetmek isteyeyim ? "Ben" dediğim bu zevki ne olursa olsun niye kaybetmek isteyeyim ? Kötü şeyler oluyor evet ama niye insanları sevmeyi keseyim ? Sevmeye niye devam etmeyeyim ? Niye sevdiklerimi üzeyim ? Kusura bakma ama, ben mutlu bir ateistim, hem de çok mutlu. Arkadaşlarım, ailem hepsini seviyorum, onlar da beni. Hayatım düzenli, herşey tıkırında vs.
  4. blackflicker

    İnsan acı çekmezse Tanrı mutlu olamaz

    Doğruya "tek benim bildiğim doğrudur" yaklaşımıyla ulaşamazsın. Yazılan konuyu oku. Tanrı, kudreti gereği insanları günah/sevabın olmadığı, yalnızca mutluluğun olduğu bir cennete koyabilirdi. "Bir bildiği vardır" demekle hiçbir yere varamazsın. Bu kötülükleri durdurmuyor. Bırak onun bildiğini, sen burada yaşadıklarına bak. O ne bilirse bilsin. Tecavüz edildikten sonra inançlı biri olmak ne demek yahu ? Bu şekilde terbiye mi olur ? Bu resmen çocuğunu döverek okumaya zorlayan bir ebeveyn gibidir. Çocuk o kadar dayak yer, o kadar içine kapanık olur ki sonunda bu kötülüklerden kurtulmak için d
  5. Bence sen de yapma bu kadar sayın inevitable
  6. Böyle saldırmadan yaklaşman hoşuma gitti, bravo :-) Öğrenme yolunda başarılar diliyorum en içten ( ciddiyim, hepimiz öğreniyoruz ).
  7. Atma. Evrimi bulmak ne demek, evrim bir yerlerde mi yaşıyor ? Bilimde teoriler çürütülene kadar teori olarak kalırlar. Evrim teorisi de 200 yıla yakındır bizlerle, yani çok sağlam ispatlara sahip. Onbinlerce akademik-yazıya, araştırmalara, bulgulara sahip. Evrim bir "gerçek" yer çekimi gibi, teorisi ise kim kimden geldi, ne zaman geçişler oldu ve nasıl olduya yanıt arıyor. Yoksa evrim zaten burda.
  8. Niye olmasın ? Turan dursun neydi ? O da mı işkembeydi ? Sana göre öyledir tabi. Asıl ateistten iyi muhaddis olur, çünkü aynen anibalın yaptığı gibi oturup referanslarını, geçmişini herşeyini inceler teker teker yığar önüne. Altından kalkması zor mu geldi müslo ?
  9. Seyirci sana katılmak zorundayım. Beynindeki en temel düşüncelerinin köklerini teist bir bağlamda oluşturup sonrasında edindiği pozitif bilimlerin ışığıyla gerçeği yakalayabilmiş nice şanşlı insan bile farkında olmadan, büyük olasılıkla teistliğinin etkisinde bir çok olaya / duruma yaklaşıyor. İşte zaten asıl sormak, konuyu getirmek istediğim nokta buydu. Post-teist döneminde teistsel tepki veren nöronlarındaki hasar nasıl indirgenebilir. Bu konuda acaba dünyada araştırmalar var mıdır ? Eğer böyle araştırmalar varsa bu gerçekten dünyanın kurtuluşu olabilir :-) Teistlere gerçekleri göstermek
  10. blackflicker

    Siz Allah olsaydiniz?

    Kendi başına sıkılmış olan allah birbirine zıt iki şey yaratayım ve bunların ortasına denge diye de birşey koyayım sürekli bir hareket bir heyecan olsun hayatımda diye düşünerek yaratmıştır şeytanı. kendi çalıp kendi oynamaktadır garibim sıkıntısından. yalnızca tek problem seyircilerin olanlara, bu büyük tiyatroya gülmeye korktuklarıdır.
  11. Bu inevitable acaba bir komplo teorisinin baş aktörü mü ya. Bak birden bir teist gibi düşünmeye başladım. Sanki aydınlanmış-müsloyu oynayıp, diğer aydınımsı-müsloları kendi tarafına çekip en sonunda hep beraber cumburlak yalnızca evren yazacaklar diye düşünüyorum imzalarına... Bunlar benim hüsnükuruntularım
  12. Bana da daha senin alacağın çok yol var gibi geliyor... Niyeyse öyle hissediyorum junior-atheist gibi bişisin.
  13. Olmak üzere gerçekten ama hayal gücü onu engelliyor. Allah, peygamber peşinde o nedenle hala. Bilimkurgu falan gibi değerlendiriyor gibi geliyor bana, böyle kadim, kudretli şeyler gibi. Kuran şiir kitabı olduğu içinde istediği yöne, "kafasına göre" çekiştirip duruyor... Fakat her gönderisinin sonundaki gıcık smileysine gıcığım işte bu --> ;););)
  14. Konu anlaşılmadıysa şöyle özetleyeyim: Bir teist beyni tüm zehirli geçmişine rağmen nasıl kurtarılabilir ?
  15. süper bir derleme, islamiyetin özeti resmen, arkadaşlarıma gönderdim bile :-)
×
×
  • Yeni Oluştur...