Jump to content

blackflicker

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    89
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne blackflicker kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Zamandan ve mekandan nezih denen yaratıcının "yanına" "bir süre içinde" çıkmak kadar saçma bir şey olamaz,

    Allah'ın yanı daki gün ne demek? Zamandan bağımsızsa, yanında gün veya süre diye bir kavram olmaması gerekir.

    Cebrail vs bir süre sonunda ona ulaşabiliyorsa bu da yaratıcının mekana sahip olduğunu gösterir, Olmayan mekana veya mekandan bağımsız bir şeye ulaşılması da gerekmez.

    Tüm bunlar kuranın, muhallebici muhoşun fikri olduğunu defalarca kez kanıtlar.

  2. İslamiyetin ve imanın verdiği bu inanç her insanın içinde biryerlerde var... İstediğiniz kadar aksini söylesenizde; sizde ölüm ile yok olmıyacağınızın farkındasınız....

    Saçma sapan varsayımlarda bulunma. Sen ne anlarsın benim gibi bir ateistin ne hissedeceğinden ? Sofuluktan çıkabildin mi hiç ? Ateist oldun mu hiç ? Ne anlarsın ? Ben sofuydum ateist oldum ama ? Seni iyi anlarım. Gözlerinin ne denli kör olduğunu senden daha iyi "görürüm" ben.

    İslamiyet ve iman vermez o inancı. Yaşamda bulduğun sevginin gücü verir yalnızca, senin çöl dinin değil. Bilim adamı mısın sen böyle yüzlerce araştırma yapmış gibi konuşup altına imzanı atıyorsun ? Müslüman olduğu anladık tamam ama bari yalancı olma.

  3. Siz ateistlere hayret ediyorum.Hiç mi başınız ağrımıyor?

    O acıyı hissederken yaşadığınız güzel anların bir değeri kalıyormu?

    Yada sevdiğiniz birini kaybettiğinizde hissettiğiniz acıya değermi yaşamak?

    Yada bu kahrolası düzendeki adaletsizlikleri görüp öfkelenmeye,mide bulantısına...

    Sonsuz huzurlu uyku varken,bu dünyanın acılarına,haksızlıklarına,çirkinliklerine neden tahammül ediyorsunuz?

    Ne maddi ne manevi hiçbir sıkıntım olmamasına rağmen,ölümden sonra hayat olmadığına emin olsam,

    sırf tecavüz edilen,işkence gören çocukların ruhumda yarattığı acıya katlanmamak için sonsuz uykuyu tercih ederim.

    Senin psikolojik sorunların mı var ? tanrın olmadan yaşayamıyor musun sen ? bağımlılık yapan ilaç gibi olduğunu kanıtlıyorsun dinlerin yeniden. neyse bırak burada haklı olup olmadığımı. ama:

    Bir defa geldiğim bu "bilinç" seviyesini niye kaybetmek isteyeyim ? "Ben" dediğim bu zevki ne olursa olsun niye kaybetmek isteyeyim ? Kötü şeyler oluyor evet ama niye insanları sevmeyi keseyim ? Sevmeye niye devam etmeyeyim ? Niye sevdiklerimi üzeyim ?

    Kusura bakma ama, ben mutlu bir ateistim, hem de çok mutlu. Arkadaşlarım, ailem hepsini seviyorum, onlar da beni. Hayatım düzenli, herşey tıkırında vs. Eee intihar etmek için deli mi olmak lazım, yoksa dinci mi ?

  4. Katılıyorum Bende Elhamdülüllah Müslümanım Buraya Kavga Etmeye Deil Doğruya Ulaşmaya Geldim

    Doğruya "tek benim bildiğim doğrudur" yaklaşımıyla ulaşamazsın.

    Yazılan konuyu oku. Tanrı, kudreti gereği insanları günah/sevabın olmadığı, yalnızca mutluluğun olduğu bir cennete koyabilirdi. "Bir bildiği vardır" demekle hiçbir yere varamazsın. Bu kötülükleri durdurmuyor. Bırak onun bildiğini, sen burada yaşadıklarına bak. O ne bilirse bilsin.

    Tecavüz edildikten sonra inançlı biri olmak ne demek yahu ? Bu şekilde terbiye mi olur ? Bu resmen çocuğunu döverek okumaya zorlayan bir ebeveyn gibidir. Çocuk o kadar dayak yer, o kadar içine kapanık olur ki sonunda bu kötülüklerden kurtulmak için derslere sığınır büyük adam olup dayaktan kurtulmak için.

    Böyle saçma terbiye mi olur ? Yanıt: Olmaz.

    Burası herkesin gülmeye korktuğu tanrının bir tiyatrosu yalnızca başka birşey değil. Kafanızı kullanın biraz, bu kadar kör olmayın.

  5. ya orada insanların dilinden oradaki insanların anlayacağı şekilde seslenmiş ve tepkileri onlara göre düzenlemiş olabilir..

    yani ne yapsın Tanrı gibi mi tepki versin..

    Tanrı nasıl tepki verir.. Tanrının tepkisini nasıl okusun bu insanlar tabiki insan ağzı ile eleştiri yapıcak.. bu kadar basitçe atamassın kenara yapma ya.. ;)

    Bence sen de yapma bu kadar sayın inevitable ;)

  6. evrımı daha bılım tam anlamıyla bulamadı bırkac halka kopuk gun gectıkce bulunuyor ya neyse

    Atma.

    Evrimi bulmak ne demek, evrim bir yerlerde mi yaşıyor ?

    Bilimde teoriler çürütülene kadar teori olarak kalırlar. Evrim teorisi de 200 yıla yakındır bizlerle, yani çok sağlam ispatlara sahip. Onbinlerce akademik-yazıya, araştırmalara, bulgulara sahip.

    Evrim bir "gerçek" yer çekimi gibi, teorisi ise kim kimden geldi, ne zaman geçişler oldu ve nasıl olduya yanıt arıyor. Yoksa evrim zaten burda.

  7. Konuya örneklendirmeyle başlamak istiyorum..

    Günümüzde bir çok kanser türünün tümüyle tedavisi yok fakat günlük hayata nerdeyse hiç etki etmeyecek kadar hafifletilebilme ihtimali var..

    Burada tedavi teist kişiyi bilinçlendirmek ve safsataların farkına vardırmaktır.. Şahsen islamın çağdışı yönlerini kurandan kanıtlarla göstererek bilinçlendirme taktiğini kullanıyorum.

    Teist bir ortamda yetişmiş kişi dinsizleşsede asla tamamen arınmış olamaz. Fakat ne kadar fazla kitap okursa, pozitif eğitim alırsa, matematik fizik kimya öğrenirse doğmatiklerin tesirinden o derece az etkilenir, gerçekci nesnel bilimsel bir bakış açısına sahip olur.

    Birçok müslüman ateist hala "kısmet", "kader" gibi doğmatiklerin etkisinde hayatlarını sürdürüyor.

    Ben kesinlikle tamamiyle kurtulanabilme ihtimali olduğunu düşünmüyorum Blackflicker..

    Seyirci sana katılmak zorundayım. Beynindeki en temel düşüncelerinin köklerini teist bir bağlamda oluşturup sonrasında edindiği pozitif bilimlerin ışığıyla gerçeği yakalayabilmiş nice şanşlı insan bile farkında olmadan, büyük olasılıkla teistliğinin etkisinde bir çok olaya / duruma yaklaşıyor.

    İşte zaten asıl sormak, konuyu getirmek istediğim nokta buydu. Post-teist döneminde teistsel tepki veren nöronlarındaki hasar nasıl indirgenebilir. Bu konuda acaba dünyada araştırmalar var mıdır ? Eğer böyle araştırmalar varsa bu gerçekten dünyanın kurtuluşu olabilir :-) Teistlere gerçekleri göstermek isteyen kısmen-aydınlanmışlar ( örn: ben ) bunu başarabilmek için ne yapabilir ? Yalnızca NLP değil, herhangi birşey olabilir bu. Ben bu forumu senelerdir takip ediyorum ve gördüğüm malesef teistlikten arınabilen insan yüzdesinin çok düşük olduğu.

    Halbuki, teistlerin argümanlarına yanıt veren arkadaşların argümanları da genelde bir o kadar mantıklı ve vurucu oluyor fakat teist yine de "banane banane" diyor, işin içinden çıkmak için kıvırıyor. Demek ki, yalnızca anlatmak yetmiyor teistlere. Beyinleriyle en temelden, yani fiziksel olarak görmelerini sağlamak gerekiyor. İşte başta bu nedenle NLP demiştim; nöron manipülasyonu olduğu için.

    NOT: namaza lezzet, kadınlara meyve diyen mask gibi nurculara hiçbirşeyin fayda etmeyeceğini malesef tahmin edebiliyorum ama yine de bir umut...

  8. Bu konuyu kafir arkadaslarimin muslim kardeslerimize "Siz Allah olsaydiniz?" turunde sorular sormalari icin aciyorum..

    Ilk soru benden;

    Siz Allah olsaydiniz, insanlara kotuluk edecegini bile bile seytani yaratir miydiniz?

    Kendi başına sıkılmış olan allah birbirine zıt iki şey yaratayım ve bunların ortasına denge diye de birşey koyayım sürekli bir hareket bir heyecan olsun hayatımda diye düşünerek yaratmıştır şeytanı.

    kendi çalıp kendi oynamaktadır garibim sıkıntısından. yalnızca tek problem seyircilerin olanlara, bu büyük tiyatroya gülmeye korktuklarıdır.

  9. tamam işte. Yani bu tip bir bilgi eski bir uygarlığın yazıtlarında da var. Ve ilginç bir şekilde benzerleri de var. (...)

    Bu inevitable acaba bir komplo teorisinin baş aktörü mü ya. Bak birden bir teist gibi düşünmeye başladım. Sanki aydınlanmış-müsloyu oynayıp, diğer aydınımsı-müsloları kendi tarafına çekip en sonunda hep beraber cumburlak yalnızca evren yazacaklar diye düşünüyorum imzalarına...

    Bunlar benim hüsnükuruntularım

  10. Bende bundan 4 yıl once inevitable gibi düşünüp yaşıyordum

    islam bana göre kalbimdeydı islam bilginlerinin ne dediği umrumda değildi

    (...)

    Yani inevitable de elbet doğru yolu bulacaktır ! Tabi zaman alacak !

    ha bide tayyep ile burdaki bazı müslümanların kullandığı bir ayet var adını bılmıyorum

    gözleri vardır görmezler falan fıstık onu bıdaha okuyup ögüt alsınlar gözlerini açsınlar !

    Bana da daha senin alacağın çok yol var gibi geliyor... Niyeyse öyle hissediyorum junior-atheist gibi bişisin.

  11. ben sende acayip bi ateist potansiyeli gördüm......baya mantık varsa sende.fazla kullanma ateist olursun. :)

    Olmak üzere gerçekten ama hayal gücü onu engelliyor. Allah, peygamber peşinde o nedenle hala. Bilimkurgu falan gibi değerlendiriyor gibi geliyor bana, böyle kadim, kudretli şeyler gibi. Kuran şiir kitabı olduğu içinde istediği yöne, "kafasına göre" çekiştirip duruyor...

    Fakat her gönderisinin sonundaki gıcık smileysine gıcığım işte bu --> ;);););););)

  12. Kaynak yayınlarının çok güzel eserleri var ancak sanki kürtleri, bölücülüğü destekliyorlar gibi bir havaları da var. Doğu Perinçek örneğin, PKK lideri Apo ile el sıkışırken görüntülendiği fotoğraflara sahip, PKK yandaşı söylemleri var.

    Yayınevi devrim yapılmasını, kürtçülüğü ama çok şaşırtıcı olarak aynı zamanda türkçülüğü de destekliyor.

    Bana bu konuda daha detaylı bilgi verebilecek olan biri var mı aranızda ? Üstün körü bir araştırma yapabildim çünkü çok sağlam delillerim yok, yalnızca varsayımlardan yola çıktım, söylediklerimin hepsi çöpte olabilir. Evet ?

  13. birincisi para gerçek anlamda kadri mutlak bir güç değil...

    örneğin ben öldüğümde bana yeniden can verebilme kudretinde değil..

    ikinci olarak para için,, insna doğasına aykırı şeylerde yapılabilirken, tanrının insandan istediği şeyler onun doğasına aykırı şeyler değil tam tersine yaratılış fıtratına uygun şeyler....

    eğer allahta beni insan olarak yaratıktan sonra... cennete gitmem için eşşekle cinsel ilişkiye girmemi isteseydi... ben o allaha kulluk etmezdim... çünkü hem beni insan olarak yaratıyor,, hem benden insanlığıma aykırı şeyler istiyor olurdu

    umutsuz vakasın, bu topic'e artık mesaj falan atmam; söylenmek istenen herşey yeterince söylendi.

    gavs'ın üçkaatçı yalaka, delusional bir müslo olup hapı yuttuğu gösterildi.

    ayrıca, konuyu açan arkadaş da yanıtını aldı, bir müslo anasını babasını sevdiğini bile cennete gitme uğrunda satabileceğini gösterdi.

  14. başkasını bilmem ama benim için öyle.

    eğer allahın cenneti olmasa veya

    gönlümden geçenleri verebilme imkanı olmasa,,, bana hayat verebilme ve öldürebilme kudretinde olmasa

    ben neden allaha kulluk edeyim ki

    tamamen benciliğimden...

    ayrıca, allaha muradımı veriyorken, ben neden onu sevmeyecekmişim ki?.. hanginiz size iiylikte güzellikte bulunanı sevmezki..

    cidden iki yüzlüsün. senin sevdiğin allah değil senin sevdiğin kendi benliğinin hoşuna giden şeyler. allahı sevdiğini sanıyorsun çünkü senin bu hoşuna giden şeylerin sana kat kat iyisini verebileceğini sanıyorsun. ya veremezse, ve seni öldüğünde böyle birşeyle sınasa o zaman bir anda isyan edip sevmeyecek misin. hem senin çok zeki tanrın çoktan senin böyle bir üç kaatçı olduğunu anlamıştır, welcome to hell gavs :-)

  15. yaw kardeşim. sevgi dediğiniz şey yapay..

    siz anne babanınızı niye seviyrosunuz

    daha çok aitlik duygusundan...

    eğer dediğiniz anlamda evrensel anlamd abir sevgi olsaydı

    eğer sen.. mehmetle ,ayşenin çoçuğu olarak değilde.

    kazımla, deryanın çoçuğu olrak dünyaya gelseydin... yine mehmetle, ayşeyi sevecekmiydin, umursaaycakmıydın..

    hayır tabiki bu sefer.. kazımla, deryayı sevip umursaaycaktık..

    way beee... şu ahlaksızlığa, laflara bak. neyse, neyse. müslolar cidden çok kıvırgan insanlar. şekil a'dan da görüldüğü üzere, o kadar kez anlatılmaya çalışılan konuyu bir müslo kendi ağızıyla söylüyor:

    "başka birinin evladı olsaydık şuankileri tabii ki sevmeyecektik"

    ben onu şöyle çevireyim:

    "başka dinden birinin evladı olsaydık müslüman olmayacaktık, tanrı bizi kayırmış müslüman etmiş"

    sende her yol var ya. iki yüzlülük, ahlaksızlık vs vs.

    şuanki annene git bunları anlat bakalım. sen cehenneme gitsen bile ben tomurcuk öpçem tanrı öyle dileyecek çünkü de bassın tokatı.

  16. iyide tamam bende onu diyorum

    madem sen onun vicdanını ve kişiliğini seviyorsun..

    o halde senle o kişi aynı yere düşeceksiniz... çünkü ikinizn değer yargıları benzer.. vicdanınız aynı yönde çalışıyor..

    sen nereye oda oraya..

    büyük saçmalayıp çok cahilce, kabaca genelledin. biraz daha tırmalama çünkü kendi kazdığın kuyuya düşüyorsun.

    yukarda arkadaşlardan birinin dediği gibi, annen bir anda şu ana kadar hiç görmediğin bir yüzünü gösterip birini öldürse ( cinnet falan geçirmeden ) ve cehennemlik olsa, ben cennete tomurcuk öpebilecek miyim sence ? uzatma saçmalık gayet açık.

  17. ya abi kim kimi niye seviyor allah aşkına

    çok sevdiği sevgiliisymiş... acep sen gerçekten o insanımı seviyorsun yoksa... allahın ona verdiği, ve gerçekte ona ait olmayan şeylerimi, mesela güzellik, kaş, göz, yüz olsun. bunlarımı seviyorsun..

    o sevdiğim dediğin insandaki. güzellik dış görünüş, o bakışlar, kimde olsa,,, sen onu seversin...

    Çok şekilciymişsin sende... Ben sevgilimi bakışı, gözü, yüzü içinden çok çok çok daha fazla vicdani, bakış açısı için seviyorum. Kloncu seni... Benim sevgilim cehennemde yanacak ama allah bana aynen benzerinden hediye edecek ve bende sevinecem öyle mi ? hem böyle biri olacam hem de cennete girmiş olcam öyle mi ? ahlak anlayışın yerlerde sayın gavs...
  18. airette yep yeni bir yaratılışla var edileceğimiz söyleniyor... o yüzden cennete ne olacak... biz neyi arzulayacağız, gönlümüzden ne tür istekler geçecek kim bilebilir ki.... ama en azından cennete düşmüş biirnin cehenemdeki bir şeyi arzulamayacağına, sevmeyeceğine eminim..
    Yepyeni yaratılışmışmış, yalanın da bu kadarı... Utanma yok sizde...

    Bu dünyada, evrimsel süreçle tüm canlılarda olduğu gibi insanda da var olan üreme dürtülerinin aynısı cennette üremeyecek olduğumuz halde tomurcuklu hurilerden anladığımız gibi bizlerle olmaya devam edecekmiş. Buyrun size yepyeni yaratıcılık.... Boş lafların "defteri" kuran.

  19. ayrıca airette yep yeni bir yaratılışla var edileceğimiz söyleniyor... o yüzden cennete ne olacak... biz neyi arzulayacağız, gönlümüzden ne tür istekler geçecek kim bilebilir ki.... ama en azından cennete düşmüş biirnin cehenemdeki bir şeyi arzulamayacağına eminim..
    Oha. Yani sen şimdi diyorsun ki cennetteki müslo, orijinal müslo olmayacak. Allah efendi yine oturup hisleriyle falan oynayacak, kafasına göre "dileyecek" yine birşeyler. Cennete girip cehenneme düşmüş çok sevdiği sevgilisi cayır cayır yanar iken bizimkisi hurilerin tomurcuklarını mı öpecek ?

    Bu Allah'a güven olmaz ben size söleyeyim müslolar diikat edin.

  20. NLP kısaltması popüler diye NLP dedim. Yoksa yıllar önce de NLP'nin öğütlediği yöntemlerin çoğu vardı ama isimleri yoktu, NLP onları bir araya getirip vizyon kattı.

    Asıl sorum şu:

    Müslüman olsun, Hristiyan olsun farketmez inancı olan bir teistin beynini, anılarının silinmesine neden olmadan yalnızca evrenden ve bu evreni gözleyebilen kendi bilincinden zevk alabilen arınmış bir beyine NLP yöntemleriyle dönüştürmek mümkün müdür ?

    Teistlerin inandığı dayanaksız ( kendilerine göre dayanaklı ) varsayımların asılsız olduklarının ayırdına varmalarını sağlamaya çalışmak imkansıza yakın bir uğraş.

    Bu nedenle beyin yıkama gibi olmadan, ancak NLP sayesinde tarafsız bakabilmelerini sağlayacak ekstra bir vizyon katacak bir NLP çalışması ile teist beyni sizce kurtulabilir mi bu çaresizliğinden ? Kurtulursa olacaklar neler olabilir ?

×
×
  • Yeni Oluştur...