Jump to content

FISK

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    231
  • Katılım

  • Son ziyaret

FISK kullanıcısının paylaşımları

  1. FISK

    Zeki insanlar daha az inanıyormuş.

    Evet, açılmış.Fark etmemişim, kusura bakmayın.Bu durumda bu başlık gereksiz , tavanarasına taşınmasını rica ediyorum.
  2. FISK

    Zeki insanlar daha az inanıyormuş.

    Yapılan son araştırmalar zeka ve dini inançlar arasında ilginç bir bağlantı kurdu. Araştırmacılara göre zeka oranı daha yüksek olan insanlar daha az inanıyor. Ulster Üniversitesi'nde emekli psikoloji profesörü olan Richard Lynn entellektüel kesimdeki pek çok insanın kendilerini, sıradan insanlara göre daha inançsız olarak tanımladıklarına dikkat çekti. Richard Lynn, yüzyılı aşkın süredir dinde görülen çöküşün zeka seviyesi yüksek insanlarla doğrudan ilişkilendirildiğine dikkat çekiyor. İnanç ve zeka arasında doğrudan bir ilişki olduğunu söyleyerek tartışmanın fitilini ateşleyen Lynn, üni
  3. FISK

    Ateistlere beyin cimnastiği

    Neye taparsa tapsın!Gitsin ineğe , ata , aslana tapsın.Ama ilkel ve acınası inancı için inanmayanlara saldırmasın.Bu durumda hiç sorun yok.Eğer o inek yüzünden bana saldırırsa , o zaman bakarız çaresine. İsterseniz taşa tapın ama o taşı bana atmayın!
  4. FISK

    Roma'da içki yasağı

    Bunları yazmak için Türk tarihi ile ilgili hiçbir bilgin olmaması gerek.Orhun abidelerini okumanı tavsiye ediyorum.
  5. FISK

    Türk Birliği

    Kesinlikle. Bahsi geçen milletlerle tarihimiz birlik gösteriyor olabilir.Ancak bu tarih birlikteliği zaten aynı coğrafyada farklı boylar halinde yaşamamızla yaşam birlikteliğine dönüşememiş.Tarihimize bakacak olursanız bu boylarla yapılan sayısız savaşı , boyların birbirlerine yaptığı ihanetleri , aralarındaki anlaşmazlıkları açık olarak görebilirsiniz.Türk tarihinde hemen hemen hiçbir dönemde bu boylar aynı devletin çatısı altında uzun süre bir arada yaşayamamış.Günümüz dünyasında ''Türk'' sadece bizler için , yani Türkiye Türkler'i için kullanılan bir kelime.Kırgızlar'ın abideler de dahi
  6. FISK

    Rüyamda Peygamberi Gördüm

    Görmüşken iki tokat çarpsaydın , islam illetinin hesabını sorsaydın!
  7. FISK

    Allah nedir?

    Bence Allah , insanın kendine yakışanı giymesidir. Sabah erkenden kalksak , mis gibi duşumuzu alsak , tıraş falan derken saçları da tarayıp biriyantinleriz.Sonra yeni ütülenmiş lacileri de çektik mi üzerimize...O zaman ayna karşısında ''Allah mısın be birader?'' diye sormaz mıyız kendimize?Herkes güzel giyinsin , bakımını yapsın.Hepimizin içinde Allah vardır.Ateizm diye birşey yoktu , bakımsız erkek vardır.
  8. FISK

    siz ateistlere MEYDAN OKUYORUM.......

    Şu şahsa cevap vere vere ne hallere getirdiniz.Komiklikten sinir bozuculuğa doğru gidiyor.Ajdar da ilk piyasaya çıktığından insanlar onunla alay edip gülüyordu , sonuç ortada.
  9. FISK

    Türkler zorla müslüman yapıldı

    Türkçe'yi bize Arapların öğrettiğini iddia ediyor bir yerden sonra!!!Bu adamın cidden tedaviye ihtiyacı var. Sanırım şöyle birşeyler daha dedi; ''Türkçe müslümanların günlük hayatlarında kullanmak için oluşturdukları bir dildir.'' Kayış kopmuş ne yazık ki , muhattab bulması bile ilginç.
  10. FISK

    bu video gerçekmi

    Ayrıcı dünya genelinde ülkeler , Savunma ve/veya İçişleri Bakanlıkları aracılığıyla ellerindeki UFO dökümanlarını paylaşmaya başladılar.Kanada , Meksika ve İngiltere başı çekiyor. Meksika Savunma Bakanlığı hava sahansında UFO'lar ile temasa geçildiğini resmi olarak açıklamıştı.
  11. FISK

    bu video gerçekmi

    Konuyla ilgili ''FAST WALKERS'' adlı harika bir belgesel yayınlanmıştı.İlgilenen arkadaşların izlemesini şiddetle tavsiye ediyorum.
  12. FISK

    bu video gerçekmi

    Bu video büyük ihtimalle ''fake''.Ancak birçok kurum tarafından düzmece olmadığı kanıtlanan görüntülere http://www.siriusufo.org/tr/ adresinden ulaşabilirsin. Eğer dünya dışı yaşam ile ilgileniyorsan özellikle son dönemde KGB arşivlerinden çıkan UFO enkazı görüntülerini ve hakkında yazılanları okumanı tavsiye ederim. Jeff Peckman'ın çektiği video da oldukça ilginç.Uzmanlar ''fake'' olmadığı görüşünde birleşiyor. Konu gerçekten ilgini çekiyorsa şu ana kadar görülen en net dünya dışı temas ile ilgili Google'dan ''Phoenix Lights'' yazarak aratabilirsin.Gerçekten çok enteresan bir olay.
  13. Bence ; Bu özür dileme meselesi iki ülkenin Başbakanlarının ortak bir basın toplantısı düzenleyerek geçmişte yaşanan acı olaylardan dolayı üzgün olduklarını ve iki ülke halkından da özür dilediklerini söylemedikçe adaletli şekilde sonlandırılmış olmayacak.
  14. FISK

    Pkk ya karşı hümanist olunabilirmi?

    İslamiyet denen organize suç örgütü de aynı kaderi mi paylaşacak?
  15. FISK

    Muhammed ve Halifeler Neden Yaşamamışlardır?

    Ben Muhammed'in yaşamamış olma ihtimalinin olmadığını düşünüyorum. Kuran kollektif bir şekilde bir toplumun ortak inanışları dahilinde oluşturulmuş olsaydı bir tek şahıs ile ilgili bu kadar çok ayetin olmaması gerekmez miydi? Bir toplum ortak inanışlarını kitaplaştırırken hayal ürünü bir kahramanın , günlük hayatından , evliliklerinden , ona helal kılınan kadınlardan neden bahsetme gereği duysun? Zaten hiç yaşamamış bir kişinin çıkarlarını gözetecek sayısız ayeti neden bu kitaba eklesin? Bence Muhammed kesinlikle yaşamış ve Kuran'ı bizzat uydurmuştur.
  16. Müslümanlara cidden , samimiyetle soruyorum ; Herşeyin üstünde bir yaratıcı , 1400 yıl önce aracılar vasıtası ile bi Arap'a ulaşıyor , ona tüm insanlığın nasıl yaşaması gerektiğini anlatıyor.Kitabı da direkt olarak getirmiyor , aracıları ile sadece sözlerle.Ödüllerden , cezalardan bahsediyor... Sonra tüm insanlığın kıyamete kadar nasıl yaşayacağını anllattığı bu çağlar üstü kitabında kölelerinize , kadınlarınıza nasıl davranmanız gerektiğini söylüyor.Laf dinlemezse yataklarınızda yalnız bırakın , hatta dövün diyor. İkişer , üçer kadın alın , nöbet sırasını geçirmeden beraber olun diyor.Ki
  17. FISK

    Ateizm çöktü

    Herkes fabrika çıkışı aynı Paradigmalara bağlı bir ahlaka sahip olmak zorunda değildir. Kötü söz sahibini bağlar.Forumu bir süre daha takip edersen , hoşgörü dininin mensuplarının neler yazdıklarına da şahit olursun. Bu takıntıdan kurtul.Bir kişinin dini inancı olmaması , o insanın çocuklarına öğretecek bir şeyi olmadığını göstermez. Ben , eğer olursa çocuklarıma , bütün ilkel inançlardan ve dinlerden uzak durmayı ve iyi ahlaklı ve onurlu bir insan olarak yaşamayı öğretmeye çalışacağım. Beni rahatsız eden ahlakın tekelinizde olduğunu sanman. İyi ve onurlu bir ins
  18. FISK

    Ateizm çöktü

    Hatanız insanların ahlaklı olmak için bir yaptırıma ihtiyacı olduğunu düşünmeniz. Ateizm bir inanç sistemi değildir.Ateist insanlar ''Tanrı Tanımaz''dır.Bu kadar , sadece bu kadar.Birşey yapmıyoruz.Kimseye karınızı dövün , başka dinlere mensup olmayanlarla arkadaş olmayın , insanların bazılarını bulduğunuz yerde öldürün diyen bir kitabımız yok. Ben , Ateist olacak kadar kafası çalışan bir kişinin toplumsal ve evrensel ahlak kavramları dahilinde kendi ahlakına sahip olduğunu düşünüyorum. Paradigmanızda sıralanan maddeler sizin tekelinizde değil. Bu bölüm benim burada bir cevapla a
  19. FISK

    Cok Kocalilik

    Ricâl Suresi 3. Eğer, (velisi olduğunuz) yetim çocuklar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) erkeklerden ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikâhlayın.2 Eğer (o erkekler arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız, o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (köleler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur.
  20. FISK

    Kuran'da bildirilenlere birkaç örnek

    (Bu alıntıyı yanlışlıkla yaptım.Gereksiz kalabalık ediyor , mümkünse silinmesini istiyorum.)
  21. FISK

    Kuran'da bildirilenlere birkaç örnek

    Numaralarını verdiğin ayetlerde amaçlanan suç işleyeni cezalandırmaktır , köle azad etmek değil.
  22. FISK

    Kuran'da bildirilenlere birkaç örnek

    Muhammed'in kaç tane kölesi , cariyesi olduğunu biliyor olmalısın! Bu durumda ya Muhammed gerçek İslam'ı uygulayamadı ya da İslamiyet'ten önce yaşadı!
  23. FISK

    Kuran'da bildirilenlere birkaç örnek

    Kıvırma artık!Senin verdiğin örnekler başka bir yaratıcıya inananalarla ilgili! Konumuz kölelik!İnsanın insana kul/köle olması. NÛR SÛRESİ 31.Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi)görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadarsalsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahutoğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerininoğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müsl
  24. FISK

    Kuran'da bildirilenlere birkaç örnek

    Bilimsel verileri , buluşları ayetlere uydurmak için saçmalamışlar , bunun neresini araştırayım? Güvendiğim kaynaklar bilimle ilgileniyor , bulduklarının ilkel inanışlara uydurmak için uğraşmıyorlar!
  25. FISK

    Kuran'da bildirilenlere birkaç örnek

    Kıvırmakta üstüne yok Emre! Neyi gördüm bir yazıverseydin! Bakalım senin kutsal kitabında kölelik yasaklanmış mı! NÛR SÛRESİ 31.Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi)görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadarsalsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahutoğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerininoğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlarda
×
×
  • Yeni Oluştur...