Jump to content

Lagrange

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    107
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne Lagrange kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Ilgili yaziyi yazan elemanin nickine bakacak olursak; Ya alngrange ismini üniversiteli arkadaslarindan duymus, ya insaatta calisirken mühendislerden edinmis ya da - ki bu en tehlikelisi - elemanin kendisi insaat ya da benzeri bir mühendislik okuyor! 3 bilinmeyenli türev denklemi cözmeyi ögrenen kendisini bilim adami zanlediyor. Sonra sagdan soldan duydugu yarim yamalak kuran bilgisiyle "Su ateistleri dine döndürek te sevap gazanak." örtüsü altinda entel masturbasyon yapmaya calisiyor ama elinde halihazirda bulunan ve hic bir seye dayandirilmamis yargilari bize satmaya calisip, beceremeyip olayi eline yüzüne bulastirinca da "Sizin kalbiniz mühürlü, cehennemde yanacahsiniz." tadina geciyor.

    Al sana kissadan hisse, kendine kuran yap. Istedigin kadar ibadet et....

    @Baglanti: Düsüncelerin noktalayici! Evet, benim düsünceme göre madde isik hizini gecebilir! Isik hizini gecen maddeyi göremeyebiliriz. En azindan fotonlar maddenin arkasindan gelicektir :) Ruh kavraminin iticiliginin farkindayim! Ancak bazi fiziksel fenomenler ancak ruhun varligiyla aciklanabiliyor ne yazik ki - tekrarliyorum: Ruhun varligi tanrinin varligini ispatlamaz'!

    Niye inşaatte çalışanlar fikir beyan edemezler mi? Neden küçümsüyorsun herkesi sen çok mu şey biliyorsun?

  2. Ben ABD'yi bilmem. Türkiye'de ise sol partiler hep dinsiz gib algılanır ve bir takım zengin elitist kesimden aşka kimse sol partilere oy vermez. Burda esas faktör dindir. Dini kullanır ve dindar olduğuna halkı ikna edersen ve birde ekonomiyi biraz düzeltip birkaç yol, baraj falan yaparsan %50'yi vurursun. Ama dindar olmadan veya dindar olduğuna halkı ikna edemezsen ağzınla kuş tutsan %30'u geçmezsin malesef Türkiye böyle.

  3. Ne adamlarsınız ya.

    Olay savaş felan meselası değil. Bizim Başbakan onlara laf soktu iki tane, onlardan da bazı yetkililer ister istemez bariz birşekilde ortada olan iki yüzlülüğümüzden bahsediyor tabi ki ne var ki bunda?

    Başbakan dedi ki Peres'e: "Siz BM kararlarına uymuyorsunuz, Sizi BM'den atmaları lazım."

    İsrail Kara kuvvet komutanı da diyor ki haklı olarak: "E peki adam, sen Kıbrıs mevzunda BM kararlarına uymuyorsun, o zaman sizi de atsınlar BM 'de ikimiz beraber takılırız" diyor.

    Başbakan ayrıca dedi ki Peres'e: "Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz."

    Türkiye başbakanının böyle bir ithamda bulunması sizce dünya insanının aklına ilk ne getirir? Ewt doğru bildiniz Ermeni Soykırımı. 1.5 milyon Ermeninin katledildiği soykırımı utanmazca inkar etmekle birlikte kalkıp bir de elaleme "siz öldürmeyi iyi bilirsiniz" dersen tabi adam da sana der ki: "sen önce aynaya bak". Gayet normal.

    Biz Ermenilere bir şey yapmadık hepsi soğuktan öldü. Kıbrıs'ı işgal falan etmedik Türkiye orda Garantör devlettir. Türk Devleti ve milleti kimseye zarar vermez. Siyonist İsrail herkesi öldürüyor.

  4. Ordu düşmanlığınızı her platformda ortaya çıkarıyorsunuzda nafile. Ben Türkiye'yi ve gücünü iyi biliyorum. Ne aynaya bakıp kendimizi olduğumuzdan birkaç beden büyük görenlerdenim ne de sizin gibi ( tabi kasıtlı olarak ) bir kaç beden küçük görmeye çalışanlardanım. İş öyle tek tek ülkelerin yenilmesine gelecek olursa ABD'de Vietnem'da yenildi, Afganistan'da yenildi, İsrail lübnanda yenildi. Hatta o koca ABD yanına 50 tane devlet almadan Irak'a bile giremedi. ve Türkiye deteklemediği için ordada gümledi. Avrupayı baştan başa yaran Atilla Han'dır. İstanbul'u fetheden Fatih'dir. Çanakkale'de tüm dünyayı dize getiren Mustafa Kemal'dir. Sanırım bunlar Türk.

  5. "Her Türk asker doğar" diyorsunuz yani..

    Bilim adamları askerlik genlerini de mi buldu yoksam...

    Böyle bir cümle yerine "bizim genlerimizde barış var, sanat var, kültür var, bilim var vs vs" deseydiniz daha şık dururdu. GErçi bilim adamları bu genleri de daha bulamadı ama..

    Gidip savaşan, ölen yaralanan siz olmadğınız için genlerde aradığınız savaşçılığınızla övünebilirsiniz tabiki..

    İMZASIZ MEKTUP

    Anasına yazdığı

    mektubu buldular

    askerin alnında,

    bitiremeden daha

    kapmıştı rüzgar.

    Şaşırdılar hangisine vereceklerini

    bekleyen bunca ananın

    imzasızdı çünkü.

    Kostas PIGADIOTIS

    Saygılarımla

    Bizimkiler M.S. 600'li yıllarda kayanın üstüne yazı yazarken ( Orhun kitabeleri ) İstanbul'da Ayasofya vardı. Ama bizimkiler akınlarla Roma'yı önce ikiye böldü sonra yıktı. Kültür ve medeniyet olarak batı her zaman bizden ileridedir ama savaşta bizimle başa çıkamazlar.

  6. Altın'ın para olarak kullanılması çok eski dönemlere dayanır. İlk olarak Merkantinist dönemde kullanışmıştır. Sonra Lidyalılar altın sikke yapmışladır. Sonra karşılığında altın olan kağıt para geliştirilmiştir. Şimdi ise plastik kartlar var. Yani eskiden günümüze çok birşey değişmemiş hala altınla iş yapıyoruz. Altın yumuşak bir madendir. Piritle karıştırılabilir. Bunun için filmlerde altını dişlerler. Eğer sertse bilin ki bu altın değildir ya pirittir ya da kalkopirittir ama yumuşaksa altındır.

  7. Türkiye hiç bir zaman Filistin veya bir başka devlet için İsrail ile savaşmaz. Lakin kendi menfaatleri için Dünya ile savaşır. Burda gölgesinden korkan arkadaşları gördükçe utanıyorum. Biz Çanakkale'de tüm Dünya'yı yendik. Bugün ise NATO'nun asla vazgeçemeyeceği bir üyesiyiz ve Dünya'nın en güçlü ordularından birine sahibiz. Burda TSK'yı küçümseyenler tahminimce TSK'yı pek sevmeyen kişiler. Arkadaşlar Türkler savaşçı bir milletdir. Türkler Medeniyet üretemez, hala da üretemiyor. Ama savaş konusunda Dünya'da Türk milletinin üstüne millet tanımam. Onun için diyorum ki Türkiye'yi kimse savaşta yenemez. Bazı arkadaşlar her şeyi teknolojiye bağlıyor. Savaşlarda insan gücü hala büyük önem taşıyor, kaldı ki askeri teknoloji anlamında Türkiye İsrail'in hiç de gerisinde değildir. Neyse İsrail veya bir başka ülkeyle savaşa girdiğimizde TSK'yı görürsünüz. Bizim genlerimizde savaş var.

    İsrail Hizbullahla savaşında da yenildğini hatırlatırım. Hizbullah kim? Bir örgüt. Teknoloji orda pek sökmedi galiba. Kaldı ki İsrail o konuşmanın orduyu bağlamadığını söyleyerek aslında TSK'yı bizdeki gölgesinden korkanlardan daha iyi tanıdığını gösterdi.

  8. Bir takım teknolojik icatlarla savaş silahlarını geliştirip ''düşmana'' korku salmak, sadece sizin milliyetçi duygularınızı besleyerek aradaki düşmanlığı büyütmenizi sağlar. Hele ki ''düşman'' sayarak kültürel bakımdan geri bıraktığınız insanlar, aynı topraklarda yaşadığınız insanlarsa; o gelişkin silahlarla kendinizi ve bu memleketin geleceğini vurmuş olursunuz aslında. Kürt sorunu askeri yaptırımla çözülemez, çözülemediği de bunca yılda görülmüştür. PKK yaklaşık 30.000 militanını kaybettiği halde savaş tüm hızıyla sürüyor. Bu bir iç savaştır. Ekonomik krizin derinleşmesiyle birlikte batı kentlerine de sıçrar ve çatışmanın şiddeti artıp yaygınlık kazanırsa sonuç felaket olur. PKK'nın temel hareket noktası ezilen ulus milliyetçiliğidir. Bu tür bir milliyetçiliğin belli bir meşruiyet alanı vardır, bu yüzden Türk solundan da destek almıştır. Milliyetçilikler sonuçta birer tepkidir. Kürt milliyetçiliği de, faşizan karakterli Türk milliyetçiliğine ve asimilasyona bir tepki olarak doğmuştur. Bu durum bölgenin geri bıraktırılmışlığı ve faşist şiddetle de birleşince insanlar dağa çıkmaya başlamıştır. İnsanları dağa çıkaran süreç politik bir süreçtir ve demokratikleşmeyle, emekten yana politikalarla durdurulabilir. Yoksa, sırf şovenist hezeyanlara devam etmek için ortak ülkemizin dağlarına bomba yağdırmak hiçbir sonuç vermez. Dağa çıkış süreci durdurulmalıdır. Kürt hareketi, Kürtler ezilen bir ulus olduğu için meşrudur. Sivilleri de hedef alan bir takım eylemler yapılmasının elbette savunulur bir yanı yoktur ama bu tür eylemleri sadece PKK'nın yapıyor olduğunu sanmak da saflık olur. Demokratik yolun önünü tıkayan Türk milliyetçisi hezeyanlar aşılmalıdır. Çünkü ezilen hiçbir halk haksızlığı, son teknolojili silahlarla sindirilmeyi kabul etmez. Bunun adı açıkça faşizmdir. T.C.'nin bu tutumunun savunulur bir yanı yok. Zaten PKK'lıları, ABD'den aldığı istihbarat bilgileri ve İsrail yapımı roketlerle vuruyor. Türk milliyetçisi hezeyanlarını dindirmek için emperyalizme daha da bağımlılaşıyor.

    Kürt meselesinin çözümü önemlidir çünkü bu ulusal saflaşma bir taraftan Türk milliyetçiliğini azdırıcı etki yapmakta, bir taraftan sınıf çatışmasının üzerini ulusal bir perdeyle örtmekte, bir taraftan da emperyalizmin konuyu suistimal etmesine yaramaktadır. Bu yüzden konuyu, -her ne kadar ulusal bir ezilmişliğe dayansa da-, sınıfsal temelde ele alarak Türk ve Kürt işçilerinin birliğini hedeflemek ve sosyalizmi tüm Türkiye'ye getirmeye çabalamak daha iyi olacaktır. PKK'da eksik olan da budur. Önce ulusal sorunu mevcut sömürü sisteminde çözmek ve sonra sosyalizme ilerlemek düşüncesi bana göre hatalıdır. Çünkü sömürü düzeni sorun çözmez, yaratır. Önce sosyalizmi getirmek, daha sonra Kürt sorununu sosyalist düzende/koşullarda çözmeye çabalamak daha akıllıca olacaktır.

    Bu arada ordunun ve AKP'nin Kürt sorununu Barzanici bir anlayışla çözmek konusunda görüş birliğinde oldukları anlaşılıyor gibi. Yeni-Osmanlıcı ve ılımlı islamcı bir çözüm(!) bu. PKK ise bu dinsel sürece karşı direniyor, Barzani ile nispeten karşı karşıya gelmiş vaziyette. Kürt sorununu AKP ve gericilikle çözmeye kalkmak, ileride daha büyük sorunlara sebep olur. Dincilik, Kürt halkının ulusal bilincini öldürüp sınıfsal istemleri dizginleyebilir ama dincilik öyle bir mikroptur ki Türk halkının ulusal bilincini de öldürür. Kürt sorununu çözmek için ülkenin doğusunu dinciliğin mekanı haline getirerek laikliğin hepten içine etmek doğru bir tutum değildir. Bir sorunu bir başka sorun yaratarak ''çözmenin'' -emperyalizm dışında- kimseye bir faydası da olmaz.

    Sevgiler...

    pkk bitti. Kürt sorunuda çözülüyor. Bu AKP'nin Güneydoğu'da çok yüksek oy almasından belli. PJAK'ı ABD terör örgütü listesine aldı. Hem Pjak'ın hem de pkk'nın mutlak sonu yakındır.

  9. İsrail ordusu: Mizrahi’nin sözleri kişisel

    İsrail ordusu, Kara Kuvvetleri Komutanı’nın Türkiye ile ilgili açıklamalarının kişisel görüşleri olduğunu ve orduyu bağlamadığını açıkladı.

    NTV-MSNBC VE AJANSLAR

    Güncelleme: 22:50 TSİ 14 Şubat 2009 Cumartesi

    TEL AVİV - Türkiye ve İsrail ilişkilerinde gerilime neden olan Kara Kuvvetleri Komutanı Mizrahi’nin sözleri üzerine İsrail ordusundan açıklama geldi. İsrail ordu sözcülüğü, İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Avi Mizrahi’nin Türkiye ile ilgili görüşlerinin İsrail Silahlı Kuvvetleri’ne ait olmadığını ve orduyu bağlamadığını duyurdu. Açıklamada, “Bunlar kendisinin kişisel görüşleridir ve orduyu bağlamaz. Bu açıklamaların İsrail Silahlı Kuvvetleri ile bir ilgisi yoktur” denildi.

    Açıklamada ayrıca, “Toplantıya katılanlara hitaben yaptığı konuşmada General Mizrahi, ‘Dökme Kurşun’ operasyonunda İsrail asker ve subaylarının gösterdiği moral ve profesyonel davranışlarından övgüyle sözetmiştir. Türkiye’nin İsrail’e yönelttiği eleştirilerle ilgili olaraksa general, Türkiye’nin geçmişiyle ilgili eleştiri olarak yorumlanabilecek kimi şeyler söylemiştir” ifadesi yer aldı.

    Haaretz gazesinin internet sitesinde de bugün Türkiye Dışişleri Bakanlığı’na çağrılan İsrail’in Ankara Büyükelçisi Gabi Levi’nin, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı’na da Avi Mizrahi’nin sözlerinin kendi kişisel düşünceleri olduğunu ve İsrail’in resmi görüşünü yansıtmadığını belirttiği vurgulandı.

    Ne oldu sizin aslan İsrail'e? Genelkurmay tersleyince süt dökmüş kedi olmuş. :lol::lol::lol::lol::lol:

  10. vaaav...Sert tepki ha....Peki İsrail devam ederse ne olcak??

    İSrail Tarafından modernize edilen Tank ve Uçaklarımızla İSraili zapt mı eyleyeceğiz??

    ya da en iyisi bir Konferans düzenleyip Tayyip'e fırça attırmak...Tabii tercümanları ayarlamak lazım yine..

    İsrail modernize ediyormuş. Görende tüm silahları İsrail'den alıyoruz sanır. İsrail'den almazık da Rusya'dan alırız dert mi yani.

  11. Herekesin ezberinde Hamas İsrail'e roket attı ateşkesi bozdu İsrail'de saldırdı. Hamas İsrail'e roket atmadan tam 50 kere İsrail ateşkesi bozdu. Plajlarda İsrail'in vurduğu aileleri ne çabuk unuttunuz. İsrail aklına estiğinde Gazze'de operasyon yapacak, istedeği adamı kaldıracak, istediğini öldürecek bütün bunlar ateşkesi bozmak olmayacak ama Hamas'ın roketleri ateşkesi bozacak? Ne kadar iki yüzlüyüz değil mi?

    Kardeşim İsrail Gazze'den ablukayı ne zaman kaldırdı. İsrail'in Gazze'den çekilmesini kastedmiyorum. İsrail şu anda havadan, karadan ve denizden Gazze'yi kuşatmış durumda nerde abluka kalktı ne sayıklıyorsunuz. İsrail'in izni olmadan oraya kuruş geçiremezsiniz. Türk Kızılayı'nın yardımları binbir zorlukla Gazze'ye giriyor. Tüm şehrin alt yapısı çökmüş. Günde sadece 2 saat elektrik var. Tabi sizin tuzunuz kuru. Bütün bunlar altında İsraille barış olacakmış. İsrail kuşatmayı kaldırmadan barış falan olmaz. Siz bir şehri kuşatacaksınız, orda insanları aç susuz burakacaksınız sonra barışalım. Siz oyun mu oynuyorsunuz? Tamam kuşatmayı kaldır barışalım.

    Her devletin bir resmi ideolojisi vardır. Türkiye'nin de vardır, İsrail'in de vardır. Bir hükümet geldi diye bu ideoloji değişmez. 60 yılda İsrail'in sürekli saldırdığına bakacak olusak bunun böyle olduğunu görürüz. AKP iktidar diye Türkiye'nin resmi ideolojisi değişti mi? Hayır. AKP'ye kalsa Türkiye'yi bambaşka bir ülke yapmaz mı? Yapar. Neden yapamıyor? Çünkü resmi ideoloji kafasını keserde ondan. İsrail'in resmi ideolojisi ise Siyonizm'dir. Nitekim İsrail'de bu seçimlerde Siyonizmin etkisinin daha da arttığı gözlemlenmiştir. Adamların seçim söylemlerini izlemediniz galiba? Hepsi " Ben Filistin'i daha fazla vuracam, ben atom bombası atacam " gibi söylemler üzerine gelişti ve en yüksek oyu alanlar "en çok ben vuracam" diyenler. Nitekim hükümeti Netanyahu ve atom bombası atacam diyen Rus göçmeni yahudisi kuracak. Lütfen şu seçim vaadlerine bakın. Ben daha vuracam, ben daha fazla çocuk öldürecem. Bakın ve siyonizmin ne olduğunu görün.

×
×
  • Yeni Oluştur...