Jump to content

kuzux

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    16
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

kuzux Hakkında

  • Derece
    Member
  1. kuzux

    ALLAH cc.IN VARLIĞINI İSBAT EDEN 4 PERDESİZ HAKİKAT:

    Evrendeki bütün enerji(ve dolayısıyla madde de) aynı anda hem dalga, hem de parçacık özellikleri gösterir. Fotonlar gibi kütlelerinin tespit edilmesi imkansız olanlardan, makro boyuttaki yüksek kütleli ve çok düşük dalgaboyuna sahip olduklarından dalga özellikleri gözlemlenemeyen cisimlere kadar. Dalga-Parçacık ikiliği deniyor bu duruma, hatta sanırsam 9. sınıf kimyasında işleniyordu(Veya normalde işlenmiyordu da biz işledik)
  2. kuzux

    En Popüler Kutsal Kitaplar

    Ben okunurken zevk vermesine, akıcı olmasına göre seçtim. Tabi bildiklerimden. Öncelikle ilyada ve eski-yeni ahit, oldukça akıcı, kendini okutabilen arkadaşlar.(silmarillion da öyle ama onu şıklara koymamışlar). kuran, biraz daha sıkıcı ve karışık kaçıyor. risale-i nur ise otostopçunun galaksi rehberi ile benzer bir saçmalık seviyesine sahip, aslında seçebilridim ya. marx-engels-lenin kütüphanesini ise kutsal kitap kabul etsek bile diğerleriyle kıyasla öldüresiye sıkıcı olur, kıyaslanamaz bile.
  3. kuzux

    Müzikle Açalım

    o kadar money denmiş bu yok? http://www.youtube.com/watch?v=AXQg7Oir1Bg
  4. kuzux

    Okulunuzda Evrim Teorisini Gördünüz mü?

    geçen yıl lise 2'de(bahçeşehir fen ve teknoloji lisesi) biyoloji dersinde gayet detaylı bir şekilde işledik. Her ne kadar biyolojicimiz defalarca "Hangi tarafı desteklediğim önemli değil, evrimi destekleyenleri de, karşıtları da anlatacağım" dediyse de(anlattı da, evrimi destekleyenler 2 hafta, karşıtları 1 ders falan sürdü) evrimi desteklediği belliydi.
  5. kuzux

    ALLAH'ın varlığı neden mutsuzluga sebep olsun ki?

    itiraf gibi değil mi?
  6. kuzux

    İnsan ve Maymun neden bu kadar benzer?

    -Görelilik TEORİSİ -Hücre TEORİSİ -Atom TEORİSİ -Sayılar TEORİSİ -Küme TEORİSİ -Çizge TEORİSİ -Olasılık TEORİSİ -Levha tektoniği TEORİSİ -Hesaplama(Computation) TEORİSİ Evet, bunların epsi bir salağın uydurduğu, aslı astarı olmayan zırvalıklar. Einstein, Hubble, Euler, Hooke, Turing hepsi salak zaten bunların.
  7. md5 tam olarak bir şifreleme sistemi değil, hashing algoritması. hashing ve şifrelemenin farkı ne diyosan, "şifreleme" geri döndürülebilen bir şeyken, hashing geri dönüşü olmayan bir işlemdir. md5 de hashing algoritmalarından biri olup, anahtarla falan açılmaz, ancak brute-force veya rainbow table tarzı metodlarla(bütün olasılıkları denemek) çözülebilir. (Bu arada allah'ın apt-get kullandığı aklıma gelmişti("aptullah" diye bi isim görünce") ama md5 i ilk kez senden duyuyorum :p)
  8. kuzux

    Ateist olma hikayelerimiz neler?

    Babam ve Dedem(çocukluğum babannem ve dedemin yanında geçti bu arada) ateistti, aileden :p Aslında tam olarak öyle olmadı, Babam ve Dedemin ateist olduğunu çok sonradan öğrendim ama küçüklüğümde dinin neredeyse hiç etkisi olmadı, pek kafamı takmadım. Sonra ortaokulda din dersiyle Allah ve din kavramlarının "korkutuculuğunu" öğrendim(hocanın anlattığı cehennem betimlemeleri falan), bir süre böyle az inanç bol korkuyla gitti, sonrasında kendim işin farkına varıp tanrının varlığını sorgulamaya başladığımda kısa sürede çorap söküğü gibi geldi, daha sonra da babam ve dedemin de inanmadığını öğren
  9. kuzux

    Kur'an-ı kerim edebi yönden çok zengin bir kitaptır.

    edebiyat konusunda çok fazla bir bilgim yok ama okuduğum kadarıyla söyleyebilirim ki, anlatım konusunda incil kurandan daha başarılı, daha bir sürükleyici, kolay okunuyor. Hatta incil'i anlatım bakımından silmarillion'a benzetiyorum yer yer. Ha tabi inandırıcılıkta da silmarillion'dan daha üstün olduğu söylenemez
  10. kuzux

    İslama kaç senenizi harcadınız?

    benim durum da aslında benzer. babaannem ve dedemle büyüdüm. dedem tahminimce ateist(çocukken islamcılara karşı oldukça öfkeli olduğunu biliyordum, şimdi bakıyorum da sadece islamcılara karşı değil de islama karşı da benzer şeyleri söylüyor). ilkokuldayke bi arkadaş vardı babası din hocasıydı bizim okulda, o böyle saçma sapan çocuk dergileri getirirdi sınıfa yarısı darwin'e karşı çıkan. o yazılarla dalga geçtiğimi(karşı çıkmak değil, direk dalga geçmek) hatırlıyorum. hiç namaz kılmayı öğrenmedim, ama ilkokul 5'ten falan sonra bir süre içimde dini bir korkuyla yaşadım, sürekli birinin beni tehd
  11. kuzux

    Bilmek ve Mertebeleri hakkında...

    Kırmızı, elektromanyetik tayfın görülebilen kısmındaki bir aralığın adıdır. dalgaboyu 630-760 nanometre civarındadır. yeterli bir açıklama mı?
  12. kuzux

    Allah Dostları Neden Sürekli Ağlarmış?

    bu "allah dostları" hafiften emo sanki?
  13. kuzux

    Allah Neden Arapçayı Bu Kadar Sever?

    bence lojban(ya da o tür birşey) kullanmalıydı. lojban hiç bir şeyin birden fazla anlama gelemeyeceği, anlam karmaşası olmayan, sonsuz derecede 'saf' bir dildir. ayrıca bu anlam karmaşası olmaması matematiksel olarak ispat edilebilir çünkü grameri predicate logic'e dayanmaktadır. bu dille gönderilmiş olsaydı, şimdi kuranı şöyle böyle garip gurup şekillerde yorumlamak zorunda kalmayacaktık. hem mucize de olurdu, predicate logic'e dayalı dille yolluyor dimi?
  14. kuzux

    Namaz Kılmayan Çocuğunuzu Dövün!

    Burada ateistlerin insanlık namına bir keşfi icadı olmadığını mı iddia etmeye çalışıyorsun ben mi yanlış anladım? eğer öyleyse; http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_atheists listelerden azıcık bir sıralama: bilim ve teknoloji: Watson-Crick: DNA'yı bulan ikili Sigmund Freud: Psikoanalizin mucidi Ivan Pavlov: Koşullanmayı buldu Stephen Hawking: Bahsetmeye gerek var mı? Alan Turing: Turing teorisi ile bilgisayarların yapımını çok daha kolaylaştırdı. Richard Stallman: GNU Projesi Linus Torvalds: Linux Kerneli felsefe: bakunin,marx,diderot,mill,nietzche, foucault, mill, ru
  15. kuzux

    Irkçı Emperyalizm ve Amaçları

    kolomb doğduğunda, ispanya'da kalan müslüman toprağı sadece granada'dan ibaretti ve o da oldukça güçsüz ve büyük ölçüde kastilya'ya bağımlıydı(1492'de tamamen yok oldu). yani endülüs'ü parçalayıp bütçesini kolomb'a vermiş olamazlar. ayrıca, yahudiler o dönemde avrupa'da fazlasıyla nefret edilen ve ezilen bir halk olduklarından bırakın maliye bakanı olmayı, asker bile olamıyordular.(ispanyol engizisyonundan kimse bahsetmedi mi acaba?)
×
×
  • Yeni Oluştur...