Jump to content

PWR

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    54
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

PWR Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. PWR

    Ezoterik Konular

    Bu önyargıyla yaklaşanların müslümanlardan farkı yok bence. Ateizm bir inanç değildir.
  2. PWR

    Ezoterik Konular

    Materyalizm kısmına kadar katılıyordum ki orada İslam'a bir pay vermişsin hemen. Evet, bugünkü İsrail ve bir avuç Yahudi gücünü Yahudi ezoterik öğretilerine borçludur. Dediğin gibi dünyada pek az kişi üst düzey bilgilere vakıftır.
  3. PWR

    Ezoterik Konular

    Ben onlardan değilim, pagan değilim. Ki çoğunda şekil, imaj olarak bir anormallik yok, toplumda senin benim gibi insanlar olarak yaşıyorlar. Özelden bir link vereceğim sana oradan bakabilirsin.
  4. PWR

    Ezoterik Konular

    Ritüellerden biri fincan yardımıyla yapılan ritüeldir mesela fincan dendiğinde gülmüş olabilirsiniz ama bazı pagan arkadaşlarım bunu bizzat yapıyor. Hiç denemedim. Ayrıca Yahudi ezoterizmi de başlı başına çok geniş bir konudur. Ezoterik konulardan sadece Kabala'ya karşı ilgisi olan biriyim.
  5. PWR

    Ezoterik Konular

    Evet arkadaşlar İslam konusunda hemfikiriz. Fakat asıl sorum şu olacak size, ezoterik topluluklara üye arkadaşlarım bulunmakta ve çeşitli deneyimleri bulunmakta. Demon, Wicca, Kabala vb. konular hakkındaki düşünceleriniz neler? Psikolojik olması akla yatkın değil.
  6. PWR

    Ezoterik konular hakkında

    Ben bilgi alma çabasında değilim ateistlerin bu tip ezoterik konulara bakışını merak ediyorum sadece.
  7. PWR

    Ezoterik konular hakkında

    Katılıyorum
  8. PWR

    Ezoterik konular hakkında

    Mesajınızda belirttiğiniz "din"ler din değildir. Budizm sevgiyi temel alan bir yaşam biçimidir. Din olarak tanımlandığına bakmamak gerek. Ayrıca onlar Tanrı'yı reddetmez yalnızca Tanrı'nın varlığıyla ilgilenmez. Yeni mesajınıza yanıt
  9. PWR

    Ezoterik konular hakkında

    Bir Tanrı'yı kabul eden din, görüş vs. -adına ne derseniz- Ateist değildir. Ateist kelime anlamıyla Tanrı'ya inanmayan demektir zaten. Yani belirli dogmaları reddetmek ateistlik değildir. Ateistlik Tanrı'nın bilim ve madde ile açıklanamayan bir olgu olduğu için Tanrı'yı reddeder. Siz dogmaları reddedersiniz Tanrı vardır dersiniz Deist olursunuz, olabilir dersiniz Agnostik olursunuz. Deist ve Agnostikler için ezoterik öğelerin doğruluğu konusu fazla sorun teşkil etmiyor ama materyalist olan Ateistler açısından bu konuyu ele almak istedim.
  10. PWR

    Felsefe Saçmalıktır...

    Bilimin ışığında gün geçtikçe sorular cevaplarını bulduğundan felsefe önümüzdeki yıllarda en azından "var olma" üzerine olan konularda üretkenliğini yitirecektir, çünkü gerek kalmayacaktır.
  11. PWR

    Ezoterik konular hakkında

    Merhaba arkadaşlar. Kendimi her hangi bir dine mensup olarak görmediğimi belirterek konuya başlamalıyım. Ateistlik tamamen materyalist düşünceyi esas alan bir görüş. Maddi olarak açıklaması bulunmayan hiç bir varlık olamaz diyor ateistler. Bugünlerde kendine "komplo teorisyeni" diyen bir çok boş insanın diline düşmüş olan "ezoterik" teriminin anlamını bildiğinizi var sayıyorum. Bu bağlamda Kabala vb. ezoterik öğretilere bakışınız nedir? Size göre ezoterik kavramların doğru olma ihtimali var mı?
  12. PWR

    Evrim ve Din

    Merhaba arkadaşlar. Yaptıklarımın gereği olarak bilimle içli dışlı olduğumdan gördüğüm pek çok bilimsel verinin evrimi desteklediğini gördüm ve buda imanımı alıp götürdü diyebilirim. Mesela insanda bulunan aminoasitlerin şempanzeninkilerle bire bir aynı olması gorille sadece 1 farklı aminoasitimizin olması ve aminoasitleri insanla bu denli benzeşen başka bir canlının bulunmamasını örnek verebilirim. Yalnız diğer taraftan baktığımda evrendeki bu harikulade düzenin nasıl ve neden başladığının açıklanamayışıda beni mantık olarak bir yaratıcı mutlaka olmalı ilkesine itiyor. Yani anlayacağınız kafa
  13. PWR

    Ruh Kavramı

    Merhaba öncelikle ben dinle pek alakam olmamasına rağmen müslümanım. Gelelim konumuza. Müslümanlıkta ruh tamamen bedenden bağımsız bir olgu olarak tasvir edilir. Ateistler ise bedenden bağımsız bir ruhun olmadığını söz konusu olgunun tamamen insanın beyni tarafından oluşturulan bir şey olduğunu söylerler. Benim bu konuda kafamı karıştıran örneğin beyindeki bir salgının eksik yada fazla salgılanmasından dolayı insanda ruhsal bozukluklar oluşarak gerek düşünme gerekse irade konularında insanda bozuklukların oluşmasıdır. Bu ruh denilen şey bedenden bağımsız bir şeyse nasıl oluyorda bedendeki bir
  14. PWR

    Dünyanın Sonu İçin Son Tarih: 21 Ekim 2011.

    Peh sacmalik.
  15. PWR

    Kac yasinda Islam'dan ciktiniz?

    Bende pek inancli olmasamda muslumanim. Ama emin ol senin gibi aptallari gorunce ateist olasim geliyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...