Jump to content

euclid

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    3.382
  • Katılım

  • Son ziyaret

euclid kullanıcısının paylaşımları

  1. euclid

    İslam'da İnsan Allah'a Kurban Edilir mi?

    Ne saçmalıyorsun sen.İbrahim oğlunu boğazlayana kadar Muhammed'i mi bekledi. 9/41 Gerek hafif, gerek ağırlıklı olarak mutlaka seferber olun ve Allah yolunda mallarınızla, canlarınızla cihat edin. Eğer bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır. Evet Mallar kadar Canlarda Allah yolunda kurban edilir.
  2. euclid

    İslam'da İnsan Allah'a Kurban Edilir mi?

    İbrahim, oğlunu kurban ediyordu gördüğü rüyanın etkisiyle cinnet geçirerek. Evet İslam'da müminlerin canlarını mallarını Allah'a kurban etmek vardır.
  3. euclid

    Ateistlikteki cazibe!

    Ahlak timsali gösterilen peygamberler, http://forum.ateizm2.org/index.php?showtopic=26949
  4. Biz ilkelerimizi gökten indiği iddia edilen kitaplardan değil yaşamdan alıyoruz demek Atatürk'ün yaşamının sonlarına doğru dini öğretileri reddettiğini zaten ispatlamıştır.Ama halkın inancını provoke etmemiş onların inancına saygı duymuştur.
  5. euclid

    Kadınlar İkinci Sınıf

    Ortadoğu dinlerinin dünyaya aşıladığı realite kadının erkekten bir adım geride olduğudur.Demokrasinin beşiği denen ABD'nin neden hiç kadın başkanı olmadı? Halkın(kadınlarda dahil) kadının hep bir adım geride olduğu alışkanlığı vardır.Mutlak bağlamda eşitliğin gerçekleşmesi ütopya olur.
  6. euclid

    Cehennem inananlara sayılı günler mi?

    Bu görüş bana göre makuldür, Ebedi diye çevrilen halidun kelimesi ucu açık bir kelimedir sonsuz bir zaman tanımı değildir.
  7. euclid

    Ateistlikteki cazibe!

    Din hakikati saptırmaktır,özellikle İslam, Beş para etmez, Çünkü bireye kendi ideolojisinin hedeflemelerini koyalar ve o dinler için yaşamalarını beklerler. Senin nefsin kalıpsız belli ki, Sen heryerde herşey istiyorsun galiba,taksime çık geceleri, Kendi benliğine yine benliğin üzerinden otokontrol sağlıyorsun.Çekinen utanan da nefstir. Abuk sabuk çıkarsamalarla abuk ssabuk sonuç. İnanan insanların bir canavara dönüşmesi ve yobaz kesilip ona buna saldırmasının başında Allah adında sanal bir put vardır. Sen kuralları sadece dinin koyduğunu
  8. euclid

    ATEİZM- İHLAS SÜRESİ,FELAK VE NAS SÜRESİ

    Ateizm beled(belde) süresi, 1-Bu beldeye yemin olsun, 2-Gireceksin o beldeye 3-Sallayana ve dogma üretene yemin olsun 4-İnsanı işkembeden sallayacak şekilde yarattık, 5-Sanıyor ki sürekli sallayabilecek kadar başıboş, 6-Harcadığımın hesabı yok diyor, 7-Kimse görmez mi sanıyor? 8-Vardır iki gözü, 9-Bir dili ve iki dudağı, 10-Gösterdik iki yolu, 11-Ama doğruyu seçemedi, 12-Bilir misin nedir doğru yol, 13-Hurafelere sapmamaktır, 14-Dogmalara saplanmamaktır, 15-Zordakilere yardım etmektir, 15-Yahut bir yoksula imkanlar sağlamaktır, 16-Sonra birbirine bilimsel meto
  9. euclid

    Atatürk'ün olmadığını düşünün

    Atatürk, olmasa idi milli mücadele bilinci olmayacaktı.Misak-ı milli hedeflemesi olmayacaktı. Sevr yönlendirmeli bir yönetim anlayışıyla batı devletlerince sömürülürdük.1950'lerde diğer sömürgeler gibi bağımsız olurduk ama Ege bölgesinde yunanlılar olurdu.Karadeniz'de pontus devleti olurdu.Fındık fiyatlarını onlar açıklardı.Doğu'da geniş bir ermeni ülkesi güneydoğudada bir kürt devleti olacak şekilde bağımsızlık kazanır sonra Rusya peyki(bulgaristan romanya vs gibi)devlet olurduk. Türk İslam cumhuriyeti olurduk.Arap alfabesini kullanıyor olurduk. Günümüz Türkiye'si olmazdı ve günümüz Tür
  10. euclid

    İslam'la İlgili Doğru Bir İddia Arıyorum.

    Hacı, kendini Türk ateistlerinin eğitimine adamış bir donanım sahibi üstün birey olarak görmen ayaklarının yerden kesildiğini baya bir uçtuğunu gösteriyor.Olsun ben her uçanın ayaklarını yere indirmesini bilirim. Beni olası uzman olduğun lisanslı olduğun bir konuda eğitebilirsin.Benim açımdan ABD'de doktor olduğunu iddia eden birisin.Tıp konusunda hadi bu sözlerine dayanarak vereceğin eğitime katılırım. Ama Tarih bilimi konusunda olası başka konuda benim için sokaktaki Mehmet'ten farksızsın.Hele bu tarz hezeyanlarını ve uçuşlarını gördükten sonra ciddiye alınma oranın ciddi anlamda düşüyor
  11. euclid

    İslam'la İlgili Doğru Bir İddia Arıyorum.

    O zaman ifadelerine dikkat et, Karşılık bulunca havlayan olmayasın.Tartışmayı yaftalayarak çirkinleştirmemeye çalış,kendi absürt iddiana dair açtığın başlığa saygın olsun. Seni yanlışından döndürmeye çalışıyoruz elbirliğiyle,batının new age şırıngalarından yeme diye, Sen elbette batının uşağı idin zekanı onlara sattın ve onlardan kazandın, Bir doktor olman senin o sistemin uşağı olmadığın anlamına gelmez. Provoke edersen provoke etmekten çekinmeyeceğim.
  12. euclid

    Deprem paniği

    Geçmiş olsun Sevgili Bilgehan,
  13. euclid

    İslam'la İlgili Doğru Bir İddia Arıyorum.

    Hacı, senin iddianı küçümsüyorum, Normal bir insanın şişirilip, süpermenleştirilmesi doğaldır.Tarihte yaşayan birçok kişi bu anlatımla karşılaşmış ve efsaneleştirilmiştir.Bu durum, o kişinin yaşamadığı sonucunu doğurmamıştır.Muhammed süpermenleştirilmiş, şişirilmiş, putlaştırılmış, hakkında düzmeceler de anlatılmıştır.Bu onu yaşamadı kılmaz.Kılmayacaktır da. Çanakkale Savaşı'nı evliyalar, melekler filan sayesinde kazandık diyenler olduğu gibi, usta bir komutanın ve askeri bir direncin ürünü diyen de olmuştur. Senin elinde batı empozeli, yönlendirmeli yumurtalardan başka hiçbirşey yok.Bat
  14. euclid

    İslam'la İlgili Doğru Bir İddia Arıyorum.

    Uzman tarihçilerin ve arkeologların bu konuyu irdeleyip eleştiri sunması amenna.Ama BATININ yazacağı New age İslam ilahiyatı beni alakadar etmiyor.Zaten ciddiye alınacak bir açıklamaları yok.
  15. euclid

    Cumhuriyet Şair'leri ve Biricik İlah'ları

    Atatürk'ü putlaştıranlar olduğu doğrudur.Yalnız bunu biz müslümanız diyenlerin yapması onarın dinine göre sakıncalıdır.Oysa puatlaştıranların çoğu müslümandır.Çünkü putlaştırma onların dininde yasak.
  16. euclid

    İslam'la İlgili Doğru Bir İddia Arıyorum.

    Bu konudan ateizm medet umuyor dememelisin.Ateizmi bir kişinin üzerine ihale etmemelisin.Ateizm'in Muhammed yaşamamıştır diye bir dogması olamaz.
  17. euclid

    İslam'la İlgili Doğru Bir İddia Arıyorum.

    Yok ateizm bundan medet ummuyor.Hacı tek başın ateizmi temsil edemez.Eti ne butu ne?
  18. euclid

    İslam'la İlgili Doğru Bir İddia Arıyorum.

    Roma'ya takan yaşamadığını iddia edenler.6 yy Arap toplumunun kabileci aşiretler üzerine kurulduğu tarihçilerce bilinir.Bir tür federe kabile devletçikleriyle doludur Arap yarımadası.Araplar günümüzde de böyledir. Muhammed'in yaşantısı kabile devletçikleri ile geçmiştir. Muhammed yaşamıştır.Bu kesindir.
  19. euclid

    Allah

    Allah bir put mudur? sorusu da sorulabilir eşdeğer bir sorudur.
  20. euclid

    İslam'la İlgili Doğru Bir İddia Arıyorum.

    Roma'ın 6 ve 7 yy'da Arap diyarından daha önemli işleri olsa gerek. Muhammed'in yaşadığı ve onun kurduğu ideoloji üzerinden bir devletleşme olduğu kesindir. Yaşamadığını iddia edenlerin gerçekçi bir açıklaması ortaya çıkmadı.Fos çıktı denebilir bu başlıktan ortaya çıkan sonuç bu.
  21. euclid

    ATEİZM- İHLAS SÜRESİ,FELAK VE NAS SÜRESİ

    Götüne birşey tıkayacaklar diye ne kadar mutlusun.Yani illa ki ölmeyi bekleme götüne birşey tıkanması için Ben vasiyetim gereği cesedimi organ bağışından sonra yaktıracağım.Hiç bir imam pamuk tıkayamıcak bana ama sizin ölüler biraz ipnemsi gidiyor öbür tarafa
  22. euclid

    C İ L B A B

    Bergüzar sallar çünkü kendisi başörtüsü yok diyen bir New age Quranalonecidir. Cilbab dış giysi diye çevrilmeye başlandı son yıllarda yeni akım Kurancılar tarafından.Oysa bugün hangi Arab'a cilbab desen sana ne olduğunu anlatır.
  23. euclid

    C İ L B A B

    Kuran'da başörtüsü yoktur deyip güya açık saçık gezebileceklerini düşünen modernize Kuran yorumcuları cilbab konusunu pas geçiyorlar sürekli.Onlara cilbab ne diye sorsan bikini diyecekler neredeyse
  24. euclid

    KURANI KERİMİN 1000LER MUCİZESİNDEN BİRİ:

    Hangi belagattan bahsediyorsunuz götünüzden Kuran senfonisi uydurmuş buna belagat diyorsunuz. Sen Muhammed'in Arapların karşısına çıkıp ELLLLLLLLHAAAAAAMMMMMMMMMMMMdüliiiiiiiilahiiiiiiirabbillllalemmmmminnnn diye mi seslendiğini sanıyorsun? Aklınız yok ki anlayasınız.
  25. euclid

    KURANI KERİMİN 1000LER MUCİZESİNDEN BİRİ:

    Şıracının şahidi bozacı, Bu iddialar atılırken müslümanlar güçsüzdü vs diye birşey yoktur.Neden Muhammed zamanında sahte peygamberi denilerek birkaç kişi öldürüldü?Kuran'dan daha güzel şiir yazdıkları için olmasın? Ahmet'in iddiası çürük.Benzeri ve daha güzelleri de yazılıyor.Yani iddia saçma.
×
×
  • Yeni Oluştur...