Jump to content

ata3rkil

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    47
  • Katılım

  • Son ziyaret

ata3rkil kullanıcısının paylaşımları

  1. ata3rkil

    Safarideki Cumhurbaşkanımız..

    Afrika geleceğin parlayan yıldızı. Bizim Apo iyi işler yapıyor. (Bkz. Fetoşun Afrikadaki okul faaliyetleri.)
  2. ata3rkil

    takip ettiğiniz diziler

    Sürükleyici niteliği olan ve içindi çok fazla gizem barındıran LOST. Birde tabi Elveda Rumeli.
  3. ata3rkil

    ABD Kapitalizminin Sonu mu Geldi?

    Evet sayın Astur haklar var; ancak bu hakların nasıl alındığını, alınış yöntemlerini görmezden gelerek bu hakları kapitalizim verdi demek yanlış. İşçi sınıfı "Ekonomik Savaş" vererek bu hakları aldı. Önemli olan nokta şu: Bu haklar kapitalist sistem içinde ne derece korunabilir?
  4. ata3rkil

    YÖK'ten gericilere derin darbe!

    YÖK'ü ben çok severim. İlahi bir aşk mertebesindedir aramızdaki ilişki. Özellikle "Öğrenci Disiplin Yönetmeliği" adı altında toplanan kutsal metinler hayatıma yön vermektedir. Forever YÖK!
  5. ata3rkil

    3 milyon işsiz

    Yapılabilecek en sağlıklı sıralamada resmi rakamlara göre 3. çıkmışız. Türkiyede oranların daha fazla olduğunu herkes bilir. Krizde küçük atölyeler ya da taşaronlar hep kapandı. Oralarda çalışan binlerce insan işsiz kaldı ki bunların çoğu hesaba katılmaz. Üniversizte mezunu işsiz oranımız kaç acaba? Gerçekten merak ediyorum.
  6. ata3rkil

    ABD Kapitalizminin Sonu mu Geldi?

    İşçiler bu hakları almak için mücadele etti de öyle aldı. Fazla uzağa gitme kendi ülkendeki sınıf mücadelelerine bak. Kapitalistler sanki bedavadan veriyor bu hakları vermek zorunda olduklarından veriyor.
  7. ata3rkil

    YÖK'ten gericilere derin darbe!

    Ben uçaktan paraşütle aktif bir volkanın içine atlamak istiyorum. Bir Atatürk resmi görünce gazlara gelmişsiniz. Siz gidin o YÖK'ü üniversite öğrencilerine sorun.
  8. ata3rkil

    Şimdi ne dinliyorsunuz?

    ENRiCO MACiAS - Zingarella
  9. ata3rkil

    3 milyon işsiz

    Çok kaderci gördüm sizi. Doğal olan bu değil doğal olan dengeli paylaşımdır. Doğada bunu çok rahat gözleriz. Ancak bu dağal olana uymayan ise insan denen ciğeri beş para etmeyen canlıdır.
  10. ata3rkil

    İşçiler Ergenekon'u meydandan attı

    Birleşik Metal İş Sendikası'nın yaptığı açıklama:
  11. ata3rkil

    3 milyon işsiz

    IMF den alınan para devlet borcu olarak alınmıyor mu? Alınıyor. Sonra bu para en uygun teoriye göre dağıtılıyormuş. Aman yeriz senin teorini. Biz o teorilerin ne olduğunu biliriz, hiç anlatma bize. IMF parayı verdikten sonra arttır vergileri, otomatiğe bağlanan seri zamlar. Memur zamlarını düşür, işçinin üç kuruşuna göz dik. AKP IMF ile ona mecbur olmadığı için değil yakında seçim var diye anlaşma yapmıyor.
  12. ata3rkil

    İşçiler Ergenekon'u meydandan attı

    Türk Metal ihanet çetesi daha mitingin başından itibaren şovanist bir havaya girdi. Ellerinde TC bayrakları ve Özbek denen hainin posterleriyle yürüyen ihanet çetesi alakasız alakasız sloganlar attı. Alanda da aynı tavrı sürdüren Türk Metal asıl olayları tetikleyendir. BMİS o pankartı açınca Türk Metal saldırıya geçti. KESK olayları yatıştırmak için araya girdi bu seferde Türk Metal çetesi KESK lilere saldırdı. Daha sonra polis Türk metal çetesini alandan kaçırdı. -------------0------------- İşin ilginç tarafı Özbeğin hain olduğunu herkesin bilmesine rağmen tepki veriliyor olması. Son
  13. ata3rkil

    3 milyon işsiz

    Bence doğru değil; çünkü IMF ile yapılan her anlaşma milletin cebinden çalınan para. Devlet parayı alıyor borçlanan devlet oluyor dolayısıyla halk oluyor; ama parayı cuk cebe indiren patronlar. Devlet işi yapınca soygun resmileşmekte. Yemezler canım yemezler eğer patronlar çok para istiyorlarsa gitsinler IMF den kendileri alsınlar. Ki onların parayada ihtyaçları yok servetleri krizi aşmaya gani gani yeter. Ama hazır para gelicekken servetlerini niye tüketsinler ki. Seçim geçsin hemen anlaşma imzalanıcak.
  14. ata3rkil

    türkiye için battık edebiyatı yapanlara

    Kasım ayı işsizlik raporlarını gördük. İşsizlik almış başını gidiyor. İnsanlar etrafta pisikopat gibi geziyor. Ekonomik sistemler insanları mutlu etmek için vardır; ancak muvcut sistemin nasıl insanları mutsuz ettiğini görmekteyiz. Sadece Türkiye değil Dünya battı ve bu tabloyu sadece üreten güç değiştirebilir gerisi tayyare.
  15. ata3rkil

    Genelkurmay'dan İsrail'e Sert Tepki

    Arkadaşım saf ayağına mı yatıyorsun yoksa gerçekten saf mısın? Türkiye ile İsrailin savaş yaptığı bir dünyada NATO diye bir örgüt yoktur artık. İsrail ordusu modern bir ordu Türkiye ile kıyaslanamayacak kadar hemde. Yorumlarınızı okuyunca kendimi bir anda milli güvenlik dersinde hissettim. Ne diyim Allah akıl fikir versin.
  16. ata3rkil

    Ateist Foruma Bir Dönem Damgasını Vuranlar

    Al bendende o kadar. 2005, 2006 ve 2007 forumun altın yıllarıydı. Her görrüşten insan vardı ve bu kişiler çok düzeyli bir şekilde tartışmasını bilirdi. Şimdikine göre kıyaslarsak üyelerin birikimi daha fazlaydı. Adminler eskiden daha fazla yazılar yazardı ve buda foruma ayrı bir tad katardı. Belkide şimdi yoğunlardır, haksızlık etmemek lazım onlarada.
  17. ata3rkil

    BIJI ASEL -SAN

    Bu tarz ulusal kurtuluş mücadelelerde sivillerde zarar görebilir. Bu durum mücadelenin taraflarının tümünü veya tekini terörist yapmaz. Doğudaki mücadelede de böyle bir durum söz konusu. Ben PKK sivillere zarar vermedi demiyorum; ama aynı ölçüde ve hatta belkide daha fazlasını Türkiye'de verdi. Aynı mantıkla PKK terörist bir örgüt ise Türkiye'de devlet terörü uygulayan bir ülke olmaz mı? Terör nedir veya terörist nedir o zaman? İnancı tabiki kıstas almıyacağız. Amaç veya kullanılan yöntemler olabilir. PKK'nin Türkiye Cumhuriyeti devletini ve mevcut düzeni hedef alarak silahlı mücadele veriyor
  18. ata3rkil

    BIJI ASEL -SAN

    Herşey birikimli olarak ilerler sayın goddess. Nihai amaç Kürtçe konuşmak veya Kürtçe yayın yapan bir kanal değil tabiki. Bu halkın doğrudan demokratik bir şekilde yönetime katılması sağlanmalı. Devlet ekonomik olarak burası için muslukları açmalı. Kürtleri Türk yapma politikasından vazgeçilmeli.
  19. ata3rkil

    Baba 13 Anne 15 yaşında

    Bilimsel olarak sorun yokta. Ahlaken olmuyor yani. Ne diyim çok belgesel izlemiş olsalar gerek.
  20. ata3rkil

    BIJI ASEL -SAN

    TC devlet olarak kurulduğu günden beri Kürt kimliğini ret etmekteydi. Ta ki Kürdistan İşçi Partisi mücadeleye başlayana kadar. Eğer bugün Kürdün adı anılıyorsa, Kürtçe konuşulabiliyorsa, devlet öyle yada böyle Kürtçe yayın yapıyorsa bu gerillaların yıllardır vermiş olduğu mücadeleden kaynaklıdır. Ve bu mücadelelerin karşılığında Kürt halkı onlara çocuklarını verdi, sevgisini verdi. Bu yüzden Kürdistan İşçi Partisinin bir meşruluğu var. Bu sorunun çözümünde kesinlikle muhattap alınmalıdır. Eğer tabiki bu sorun gerçekten çözülmek isteniyorsa. Yoksa silahlar sussun demek kolay ee ondan sonrası. S
  21. ata3rkil

    BIJI ASEL -SAN

    İnancı uğruna savaşan o insanlara o cihazla hiçbirşey yapamazlar. Devlet eğer Kürdistan İşçi Partisinin şiddet uygulamasından rahatsız oluyorsa önce kendisi şiddet uygulamaktan vazgeçsin.
  22. ata3rkil

    Ateist Foruma Bir Dönem Damgasını Vuranlar

    Hakikat vardı bir dönem. İncir çekirdeğini doldurmayan up uzun yazılar yazardı kendisi sağ olsun. Kitapsız vardı Hallaç abiye çok fena sataşırdı. Maki vardı Hallaç abinin müttefiği. Eski Marksist - Leninistlerden dmxasd, elfida vardı. Bide Onur_T vardı paso shotting yerdi. vlad vardı, felsefe ile ilgili konulara oldukça hakimdi. Dostum ilericimateryalist vardı.
  23. ata3rkil

    Atatürk'ün büyüklüğü ve liberalizmin ihaneti...

    Komünistler insanları üst kimliklerinden taraflaştırmaya çalışmalıdır. Nedir o üst kimlik bulunduğu sınıftır. İşçi sınıfının bir parçası olması. Din, ırk, cinsiyet vb. gibi alt kimliklerden taraflaştırmak sınıflar arası mücadelede sağlıklı bir taraflaştırma değildir. Bu yüzden bir komünist din karşıtı mücadele vermez diyorum. Ama bu komünistlerin dini savunduğu anlamına gelmez. Din en genel tanımıyla insanların beyinlerini uyuşturan bir afyondur. Din toplumun ileri yönlü evrimi içerisinde yok olabilecek bir kurumdur. Ve bu da ancak sosyalizm ile mümkündür. Kapitalizm hiçbir şekilde dini yok e
  24. ata3rkil

    Atatürk'ün büyüklüğü ve liberalizmin ihaneti...

    Dindar bir işçiyi yanıma alabilirim. Emek-Sermaye çelişkisinin öyle ya da böyle farkına varmış bir işçinin dini, dili, ırkı, cinsiyeti, rengi benim için çokta önemli değil. O kişi gerici yönlerini mücadele içerisinde eritecektir. Bizim demokrasi okulu dediğimiz şey budur aslında. Ama eğer sen dini kullanarak menfaat sağlıyanları kastediyorsan onların yanında olmamız mümkün değil. Onlarında zaten Türkiyedeki sermaye bloklarından biri olduğunu söyledim.
  25. ata3rkil

    Atatürk'ün büyüklüğü ve liberalizmin ihaneti...

    Türkiyedeki sermayeyi ikiye ayırmamız mümkün. Dinci Anadolu Burjivazisi ve Tekelci Büyük Burjivazi. Bu ikisi kitleleri kendilerine yedekleme konusundaki farklılıklardan dolayı ayrılırlar. Biri genel olarak İslam dinini kullanırken diğeri ise Atatürkçülüğü kullanmaktadır. DAB yeni değildir, kökeni Atatürk dönemlerine kadar gider. TBB'yi ise Atatürk oluşturmuştur diyebiliriz. TBB Emperyalizmin Türkiyedeki en büyük kurumu olmuştur, onun en sadık müttefiği olmuştur. DAB ise bu ayrıcalığa ise hiç ulaşamamıştır. Türkiye sınırlarına sıkışıp kalmıştır. Ama şimdi işler değişti. Mevcut dinci hükümet bu
×
×
  • Yeni Oluştur...