Jump to content

heduan000

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    6
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

heduan000 Hakkında

  • Derece
    Newbie
  • Doğum Günü 03-05-1983

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Gender
    Female
  1. heduan000

    Atmosfer tabakaları h.k

    Aslında asıl mesele manyetosfer gibi alanların yüklü parçacıklar tarafından oluşturulması.. Atmosfer ise çoğunlukla yerden çıkan gazların oluşturmasıdır.Sanırım manyetosfer bu yüzden bir atmosfer katmanı değil..
  2. heduan000

    Atmosfer tabakaları h.k

    Kuran bilime uyarlanamaz. Ancak kuran ile uyuşan bir veri olursada gizleyecek değilim.Zaten dinleri takan kim. Kuranı aklama gibi bir çaba değil benim ki.. Lütfen tanımadığınız birine böyle yaklaşmayın.
  3. heduan000

    Atmosfer tabakaları h.k

    Manyetosferi atmosfer katmanı yapabileceklerini sanmıyorum. Yaparlarsa güneşe doğru 60.000 km den kuyruk kısmından ise 300.000 kmden oluşan bir atmosferimiz olacaktır Şaka bir yana güneşten gelen rüzgarlar olmasa manyetosfer diye bir alanda olmazdı.Güneşin ve yüklü parçacıkların sınırlarını belirlediği bir alan. her manyetik alan elektirik yüklü parçacıkların haraketleriyle oluşur.. Eğer atmosfer katmanı desek sıradan bir mıktanısın etrafında olan her manyetik alanada birer küçük atmosfer dememiz gerekir.
  4. heduan000

    Atmosfer tabakaları h.k

    Manyetosfer bir atmosfer katmanımıdır?
  5. heduan000

    Atmosfer tabakaları h.k

    Sanırım arkadaş katmanların bölümlerden sıyrılınca 7 kaldığını belirtmek istemiş.. Yani örneğin stratosferin ve iyonosferin arasında şemosfer vardır ozon burada bulunur bu bölümde oksijen azot haline gelerek ultraviyole ışınları tutuyor.. İnternette ki çoğu kaynaklarda ozonosfer diye katman geçer halbuki değildir..Ozonosfer dedikleri ozon tabakası şemosferde stratosfer ve iyonosfer arasında bulunuyor.Aslında stratosferin bir bölümü bile sayılır. mesela mezosferde ayrı bir katmandır diyebiliriz çünkü işlevi farklı.Oda stratosfer ile termosfer arasındadır. Ama ozonosfer ve kemosfer bu şe
×
×
  • Yeni Oluştur...