Jump to content

BA'AL

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    2.593
  • Katılım

  • Son ziyaret

BA'AL kullanıcısının paylaşımları

  1. Direct studies of ancient DNA from Neanderthal bones suggest interbreeding did occur after anatomically modern humans had migrated from their evolutionary cradle in Africa to the cooler climates of Eurasia, but what had happened in Africa remained a mystery -- until now. In a paper published in the Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), a team led by Michael Hammer, an associate professor and research scientist with the the University of Arizona's Arizona Research Labs, provides evidence that anatomically modern humans were not so unique that they remained separate. "We foun
  2. BA'AL

    Biyoloji Soruları (2)

    Vucudumuzda bizimle yaşıt hücrelerimiz var mı?..Hücrelerimizin teker teker yenilendiği ve zaman içerisinde bütün bedenin değiştiğini öğreniyoruz. Fakat aklıma yenilenme yeteneği zayıf dokular ve özellikle sinir sistemi aklıma takılıyor ve bazı hücrelerimizin bizimle yaşıt olması ve beraber ölmemiz gerektiği geliyor. Doğru mu düşünüyorum? (Topic'i incelemedim..soruya zaten cevap verildiysede bilmiyorum. Eğer tekrar sorulmuş olduysa kusura bakmayın.)
  3. BA'AL

    İlginç Fizik Soruları

    Higgs bozonu bulunamadığı takdirde şu ana kadar toplanılan standart model bilgisinde bir takım değişikliklere sebep olacağı söyleniyor. bu değişikliklerin varacağı boyut ne kadar olabilir? şimdiye kadar doğru olarak bilinenler en fazla ne kadar değişebilir?
  4. BA'AL

    Müzikle Açalım

    videoları göremiyorum sizde de durum aynı mı?
  5. BA'AL

    Liberators

    Irakta düzen olmasını istemeyen bence amerikanın kendisi.
  6. BA'AL

    Liberators

    Yer altı kaynakları açısından zengin olsa, orayı batı çoktan bir düzen altına almaz mıydı? belkide sanıldığı kadar yeraltı kaynağı yoktur.
  7. BA'AL

    Liberators

    Somaliye, emperyalistler mi verir ? başkası mı verir? bilmem ama artık birinin çeki düzen vermesi lazım....böyle taş devri koşullarıyla daha nereye kadar devam edecekler.Her kuraklık döneminde perişan oluyorlar.
  8. BA'AL

    Sigara Beyin Hücrelerini Oksitliyor mu?

    Bende bir dönem içtim bırakalı ise neredeyse 10 yıl oluyor, çok nadir de olsa hala arada aklıma geliyor fakat güçlü bir istek olarak değilde sanki eksik bir birşeyi hatırlar gibi.
  9. BA'AL

    Günde kaç saat uyuyorsunuz?

    7 saatten az uyuduğum zaman gün boyu kendimi yorgun hissediyorum.
  10. BA'AL

    Sigara Beyin Hücrelerini Oksitliyor mu?

    Birçok hastalık riskini arttıran sigaranın sabah içilmesi daha fazla tehlike taşıyor. ABD’li araştırmacılar, sabah uyandıktan sonra sigara içen kişilerin kanser olma ihtimalinin günün ilerleyen saatlerinde sigara içenlere göre yüzde 79 daha fazla olduğunu belirtiyor. ABD Penn State College of Medicine’da görev yapan bilim insanları tarafından yürütülen, 4 bin 760 akciğer kanseri olan ve 2 bin 835 akciğer kanseri olmayan toplamda 7 bin 610 sigara içen kişinin katıldığı bir araştırmaya göre, uyandıktan sonra ilk 30 dakika içinde sigara içen kişilerin akciğer kanseri olma riski, en az bir saat s
  11. harbiden bombaymış süper ötesisin.
  12. BA'AL

    Siz onların aç olduklarını mı sanıyorsunuz?

    hiç sanmıyorum dincilerin devleti elegeçirmek için verdiği mücadeleye bakınca söyledikleriniz havada kalıyor. belki siz bireysel olarak istemiyor olabilirsiniz buna birşey demem. ama devletin ,dincilerin iştahını kabartan pek çok direk veya dolaylı nimeti olduğu açıktır.
  13. BA'AL

    Siz onların aç olduklarını mı sanıyorsunuz?

    Kendi paralarıyla yapsınlar bak kimse birşey diyor mu?
  14. Gözlemlere göre, Mars'ın bazı yüksek kesimlerinde baharın sonu başlayan ve yaz boyunca süren karanlık, parmak şeklinde ve aşağıya doğru uzayan bir oluşum ortaya çıkıyor, kışın kayboluyor ve ertesi bahar tekrar beliriyor. Uzay aracındaki HiRISE kamerasının baş gözlemcisi ve bu konudaki makaleyi Science dergisinde kaleme alan Tucson'daki Arizona Üniversitesi'nden Alfred McEwen, "Bu gözlemlere en iyi açıklama, bunun çok tuzlu bir su akıntısı olduğu" diyor. McEwen Space.com'a yaptığı açıklamada da "Bu bugünün suyu, geçmişin değil" ifadesini kullanarak, bu maddenin Mars'ta olduğu bilinen buz ya d
  15. BA'AL

    Kutuplarda Oruçluyken Ayılar Kovalarsa

    bazı insanlar vardır asla hatasını kabul etmez, düşüncesinin doğruluğunda ısrar eder. bin tane değişik yoldan yanlışını gösterirsin yine ''eşşeğimin parası der'' böyle durumlar bir çeşit psikolojik bozukluğa işaret edebilir. ateist forumda yıllarını geçirip ,tartışmalara aktif katılan biri hala geldiği gibi müslümansa ondan şüphelenmek gerekir.
  16. BA'AL

    civcivlerdeki matematik aşkı(:

    sevgili drekinci civcivlere çikolata önceden yedirilmiyor anladığım kadarıyla Civcivler paravanların arkasına geçip, kalabalık olan sarı plastik grubunun tarafında kalmaya karar veriyorlar.
  17. BA'AL

    Nice Yıllara AKB...

    nice mutlu yıllara:)
  18. BA'AL

    AŞK

    Helen Fisher'ın âşık beyin çalışmaları http://www.ted.com/talks/lang/tur/helen_fisher_studies_the_brain_in_love.html
  19. canlarım kral sizsiniz:))

  20. BA'AL

    CHP Meclisi Boykotunda Haklı mı?

    Chp yemin etmeyip meclis çalışmalarına katılmamakta haklı ,çok ağır bir hukuksuzluk yaşanırken yemin edip meclis tiyatrosuna katılmaları faydasız olurdu. Chp yemin edip 4 yıl boyunca mecliste hergün konuşsa dahi elde edemeyeceği baskı gücünü bu hareketiyle oluşturdu.Ve sonuna kadar direnmeli.Gerekirse vekillikleri düşürülsün ama yinede direnmeli. Zaten Akpye boyun eğdikten sonra vekillik yapmalarının bir anlamı yok.
  21. BA'AL

    Biyoloji Soruları....

    birde öyle birşey var. hep söylenir açık bırak daha çabuk iyileşir diye ama bilimsel olarak doğru mudur? belkide açık bırakılan daha çabuk kabuk bağlıyor olabilir. ama bu onun daha çabuk iyileştiğini gösterir mi?
  22. BA'AL

    Kirlian Metodu Nedir?

    Kirlian fotografları çekilmeden önce elektrik verilmesi mecbur mu? elektrik verilmediğinde sonuç nedir?
  23. BA'AL

    Biyoloji Soruları....

    halk arasında vucutta bir yer çarpmaya bağlı olarak şişince veya morarınca ,oraya çiğnenmiş ekmek veya et koymak gibi bir davranış var. bilimsel bir faydası var mıdır? varsa sebebi nedir?
  24. Atheism offers nothing to me, it never has and never will, it doesn't make me feel good or comfort me, it's not there for me when I'm sick or ill, it won't intervene in my times of need or protect me from hate, it doesn't care if I fail or succeed, it won't wipe the tears from my eyes, it does nothing when I have no where to run, it won't give me wise words or advice, it has no teaches for me to learn, it can't show me what's bad or nice, it's never inspired or excited anyone, it won't help me fulfill all my goals, it won't tell me to stop when I'm having fun, it's never saved on
×
×
  • Yeni Oluştur...