Jump to content

Dehak

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    50
  • Katılım

  • Son ziyaret

Dehak kullanıcısının paylaşımları

  1. Dehak

    Gay İslam !

    Size de parti beğendiremiyoruz. Biri islamı yanlış anlıyor, biri kullanıyor, biri anlamıyor. Ne boktan şeymiş bu böyle.
  2. Dehak

    KUPAYI GÖREBİLEN

    Anlayanı bilmem ama, ileti benden alıntı yapılarak yazıldığı için benim anlamam gerek sanırım. Selam ederim.
  3. Dehak

    SOL İSLAM MIDIR?

    Kireç sosyalizm : Herkese çalıştığı kadar, yaptığı iş kadar demektir. Yani 10 saat çalışırsan 10 saatin, 5 saat çalışırsan 5 saatin karşılığını alacaksın. Bunları eşitlemek gibi bir durum yok. Sadece serbest girişim olmayacak o kadar, yani oturduğu yerden milyarları götüren patron sürüleri yok olmuş olacak.
  4. Dehak

    SOL İSLAM MIDIR?

    İslam sağdır.
  5. Dehak

    KUPAYI GÖREBİLEN

    Küçük takım olmak bu olsa gerek. Eloğlu içerde dışarda her kupayı alır, bir takıma takılmaz. Biz de Fener'e takılmayız, çünkü Fener küçük bir takım. Pendik'e takılabiliriz ama
  6. Dehak

    KUPAYI GÖREBİLEN

    Zır cahil, zırrrrrrrrrrr. Sana yaşının yetmediğini söyledik. Kanıtlanınca turnuvanın yapılış şeklinden dem vurup iyiden iyiye saçmalıyorsun. Cahil olduğunu kabul etmek de bir erdemdir. Atıp tutarsan yukardaki gibi yutarsın söylediklerini, gargara bile yaparsın.
  7. Dehak

    KUPAYI GÖREBİLEN

    Lan cahil, biz zaten şampiyonlar liginde Lucescu ile çeyrek final oynadık. Tırı vırı yapıp durma. Her alanda Fener'i 10'a katlarız. Yok 9 puan almışız da, yok şöyle de, boş laflar bunlar.
  8. Dönek! Hani sen bir hareket başlayıp liberalleri ayıklıyordun laaa? Ne oldu da döndün, cevap versene.
  9. Dehak

    İşte Bir Marksist , İşte Bir Yahudi

    Ve işte ırkçı bir sapık
  10. Dehak

    KUPAYI GÖREBİLEN

    Onu biz sizden yıllar önce gördük bebe, tabi senin yaşın yetmiyor. Bir de Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yarı final gördük. Uefa ve bir de Super Cup'tan bahsetmeme gerek yok heralde.
  11. Dehak

    Aşkolsun Sana Deniz!

    Ben teori olarak kendime İbrahim'i, mücadele olarak da Mahir'i örnek alırım. Deniz'e marksist demek için bile bin şahit gerek. Son zamanlarda faşistlerin bile oyuncağı haline gelmiş olan Deniz'i sol içinden ayıklasak mı ne yapsak? Deniz'in kemalistliği ile ilgisi de yok bunun. Ona bakılırsa Mahir bin kat daha kemalist ve gerçekçidir. En azından kemalizmi tasnif edebilmiştir. Deniz bir sosyal demokrattan başka bir şey değildir. En beğendiğim eylem de İsrail büyükelçisinin gebertilmesidir. Ne işi var ajanların topraklarımızda? Birileri de bir ajanın infaz edilmesine üzülmüş. Siz üzüledurun bak
  12. Yıllar sonra ilk defa 1 Mayısı insanlar gönüllerinin istediği gibi kutlayabildi. Ne polis vardı, ne barikat, ne çatışma. Maalesef Halk Cephesi buna seyirci kalamadı ve 20 kişilik kadınlı çocuklu Devrimci Çözüm grubuna tekme tokat saldırdılar. Aynı Halk Cephesi bir kaç ay önce Edirne'de alçakça saldırıya uğrarken, yere düşen kadın arkadaşları tekmelenirken bunlar için aynı üzüntüyü hissetmiştik; ancak faşistlere yapamadıklarını gelip solculara uyguladılar. Bu darbeci çetenin elbette cezası vardır ancak 20 kişilik kadınlı çocuklu bir gruba saldırmak alçaklıktan başka bir şey değildir. Bunun h
  13. Dehak

    İhaneti Gördüm

    zekaölçer deseydin bari Elimde öyle bir alet var ancak Erdal Sarızeybek'in zekasını ölçemedim bir türlü. Alet tepki vermiyor, ben ne yapabilirim.
  14. Dehak

    İhaneti Gördüm

    Bu komutan muhtemelen gerizekalıdır. Bu ülkede herkesin hain olduğunu anlamak için kahin olmaya gerek yok.
  15. Dehak

    Marx: Emek, Değer, Sömürü

    Ben Genius değilim. Sanırım bu yanlış anlaşılma benim yeni üye olduğumu zannetmenizden ileri geliyor. Eski nickim Maoist idi. Dehak olarak değiştirdim. Numaratörüm de bir ara sıfırlanmıştı. Saygılar.
  16. Dehak

    İhaneti Gördüm

    Senin hukuk denen .bir şeyden haberin var mı?
  17. Dehak

    Marx: Emek, Değer, Sömürü

    Sevgili Drekinci beni yanlış anlamışsın. Ben zaten özel teşebbüse karşı çıkmıştım. Elbette fabrika verimliliği artırır ama sistemler arası kıyaslamada bu verimliliğin kimler için kullanıldığı önemlidir. Kapitalist sistemin amacı verimlilik değil kâr elde etmektir. Maksimum kar için maksimum talan ve kaçınılmaz sonuç : Kriz
  18. Dehak

    Marx: Emek, Değer, Sömürü

    Yerinde bırakmayalım. Herkese çalıştığı ölçüde dağıtalım ama önce herkese eşit fırsat seçeneği sunalım. Onları bir kodomanın eline vermektense halkın tümüne yayalım. Belirli bir zaman kesiminde gerçekleşen büyümenin daha sonra gerisinde bıraktığı kronik sorunları ve yıkımları göz ardı etmememiz gerekir. Biz de bunu yapacağız. İnsanların hayatları bir yap-boz oyunu değildir. Bu nerede oluyor, bana aynı zamanda Afrika'da yeraltı kaynakları en zengin olan ülkelerin durumunu da açıklayabilir misin? Bana dünyanın iki kutupluluğunun nedenlerini açıkla. Medeniyeti buldunuz da neden bir kendiniz
  19. Dehak

    Marx: Emek, Değer, Sömürü

    Toplumda sınıfların oluşmasına zemin hazırladığı, büyük bir kesimi modern köle yaptığı, sürekli krizlerle geniş kitleleri aç bıraktığı için mubah olmamasına ne dersin? Bütün bunları geçiyorum fabrikada işlemek için kullandığı hammaddenin ona tanrı tarafından bahşedilmediği yani ona ait olmadığı, aslında satın aldığı kişiye de ait olmadığı gerçeğine ne dersin? İşlediği tek bir kum tanesinde bile onun ne kadar hakkı varsa bir Kızılderilinin de aynı derecede hakkı olduğu gerçeğine ne dersin?
  20. Dehak

    Marx: Emek, Değer, Sömürü

    Temellendirmen gerekiyor. Fabrikaya aynı şeyi uygula. Bana kişinin teşebbüsü sonucu fabrika açabilmesinin nedenini göster, sonuçlarıyla pek ilgilenmiyorum. Neden açabilir?
  21. Dehak

    Marx: Emek, Değer, Sömürü

    Bağlı olduğunu söylüyorum ya ben. Herkesin kendi ahlak kuralı vardır. Ancak bunun bir neden ile temellendirilmesi gerekir. Ben bazılarını temellendirebilirim. Bana soracak olursan yaşama hakkı kutsal değildir. Ne kadar anlatmaya çalışsan da ben bunu anlamayacağım çünkü bu benim bir ahlaki kuralım değil ve empati yaptığımda karşı tarafı suçlamıyorum. Olay konsantrasyon ile ilgili.
  22. Dehak

    Marx: Emek, Değer, Sömürü

    Sadomazoşistler için geliştirdiğimiz bir çözüm yok. İntihara meyilli insanlar da genelde hasta, psikopat olurlar. Haklarında verilen kararlar kendi adlarına geçersizdir.
  23. Dehak

    Marx: Emek, Değer, Sömürü

    Neden varmış, sen öyle dedin diye mi? Öldürülmek istemediğim bir şeydir, o yüzden öldürmek de istemem. Burada benim öldürmememin sebebi öldürülmekten korkmamdır. Öldürülmek istememem de öldürme hakkımı geçersiz kılar.
  24. Dehak

    Marx: Emek, Değer, Sömürü

    İyi ya sosyalist sistemde de fabrika var. Yalnız bir şeyin geçerliliğini tartışırken onun sonuçları üzerinden tezini hazırlaman tehlikeli bir durumdur. Yarın biri postmodern bir din kurar ve bunun insan hayatına nasıl olumlu etki ettiği sonucunu gösterip öyleyse tanrı vardır sonucunu çıkarır. Başka biri köleliğin olumlu sonuçlarını kendine göre hesaplar ve köleliği meşru tabana yaymaya çalışır. Kısacası sonuçlar üzerinden evet bu hak vardır diyemezsin. Bana neden göstermek zorundasın.
  25. Dehak

    Marx: Emek, Değer, Sömürü

    Neden olabileceğini açıkla, ben de olması gerekmediğini, böyle bir hakkı olmadığını açıklayayım.
×
×
  • Yeni Oluştur...