Jump to content

antiliberty2

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    8
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

antiliberty2 Hakkında

  • Derece
    Newbie
  1. antiliberty2

    Sosyal Darwinizm

    kanıtlarsam diye bir ihtimal yok, çünkü böyle bir şey yok. marx engels ve lenin'in savunduğu görüş sosyalizmdir. dolayısıyla sosyal-darvincilik denilen kapitalizm usagı şeyi "desteklediğini" iddia etmek gülünç hatta ahmaklıktır. bir kaynak bile versen tamamen iftira yada uydurmadan ibaret olduğundan eminim ama genede ver bakalım neymiş. ed: engels darwin in evrim teorisini savunmustur, sosyal-darwincilik ise engelsten sonra yani 20.yyda ortaya cıkarılmıs bir ideolojidir.
  2. antiliberty2

    Sosyal Darwinizm

    adnan hoca'nın sitelerinde olabilir
  3. antiliberty2

    Sosyal Darwinizm

    bunu diyen olsa olsa maldır. yukarıdaki çürütmeyi ben engels'in tabiatin diyalektiği adlı kitabından aldım. engels darwin'in teorilerinin bile düzeltilmesi gerektiğini ve diyalektğe uygun hale getirilmes gerektiğini söylemiştir. üstelik sosyal-darwinizm 20.yy ın ideolojisidir. engels 19.yy da yaşamıştır.
  4. antiliberty2

    Sosyal Darwinizm

    sosyal-darwinizm bir ideolojidir, darvincilik ise bilimsel bir teori. sosyal-darwinizmi savunan neden ahmaktır. 1) sosyaldarvinci malthusun nufus teorisinin insan toplumuna uygulanmasından yanadır. ona göre besin maddeleri aritmetik insanlar ise geometrik cogalır buda rekabete ve ezme-ezilme ilişkisine yol açar der. ama gerizekalı sosyal darwinci hayvanın çoğunlukla topladığını, insanın ise hammaddeyi emekle işleyerek değer yarattığını ve bunun rekabet ile ezme-ezilme ilişkisini yok edebildiğini göremez. bugün rekabetin ve ezme-ezilmenin varolmasının tek nedeni üretilen bu değerin belli bi
  5. antiliberty2

    TÜRKAN SAYLAN ÖLDÜ

    daha faşizm ve faşist ne demek biliyor musunuz acaba ?
  6. antiliberty2

    TÜRKAN SAYLAN ÖLDÜ

    yok asturcuğum bu öyle tek tek tene tene olmaz, öncei ktidari ele geçireceğiz, sonra sorusturma mahkeme vb. felan derken hepinizi kümeleyip toptan imha edeceğiz. yoksa hangi biriniz le ...
  7. kosantrasyonunu çok iyi odaklayabildiğinden, fazla zeki sanılan ama yeterli zekasıyla ilgi toplamayı başarmış güzel yazar .

  8. antiliberty2

    TÜRKAN SAYLAN ÖLDÜ

    şov mov değil, iyiki geberdin türkan nene. darısı obur faşistlerin başına. bu sabah iyi haberide bu forumdan aldım.
  9. antiliberty2

    TÜRKAN SAYLAN ÖLDÜ

    türkiye halkları (türk kürt arap çerkez laz rum ermeni gürcü abaza vb.) bir faşistten daha kurtuldu. hepimizin gözü aydın, darısı diğer faşistlerin başına. bir ateist vede anti-faşist olarak , ben şahsen bir milliyetçinin(faşistin) ülkücü olarak kalmasından yanayım. yani müslüman olmasını. eğer bir milliyetçi ya da kapitalist ekonomiyi savunan birisi ateist yada en azından seküler olursa bundan daha tehlikeli bir durum sözkonusu değildir ve işi bitirilmelidir.
×
×
  • Yeni Oluştur...