Jump to content

eflatun

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    1.717
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne eflatun kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Dinlere gerek kalmadı ve dinler yok olmaya makumlar.

    Daha önce forumda bu konu hakkında birşeyler yazmıştım. Dinler düşünsel evrimin bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır ve geçmişte gereklilik arzetmektedir. Peki neden dinler evrimin bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır? Canlıların temel görevi genlerini bir sonraki nesle aktarmaktır. Temel içgüdüleri de hayatta kalmaktır. Bir canlının hayatta kalabilmesi için öncelikle etrafını tanımalı etrafındaki olayları incelemeli araştırmalı kendine göre sonuçlar çıkartarak (kısa yada uzun vadeli) bu sonuçlar doğrultusunda tehlikelerden korunarak hayatını sürdürmeli idi.

    İnsanoğlu çevresinde doğayı buldu. Bir sürü sebebini bilmediği doğa olayları ile karşı karşıyaydı ve en basidi "ben ve burası nasıl var oldu?" sorusuna yanıt bulmalıydı. Bulmalıydı ki hayatta kalma şansı ve genlerini gelecek nesle aktarma ihtimali artsın. Bunun cevabını bulamayan ilkel insanlar tanrı kavramını ürettiler. Önceleri çok tanrılı bir hayat vardı. Ateş tanrısı su tanrısı gibi birçok tanrı yarattılar. Ardından bunlara çeşitli ritüellerle hürmetlerini belirttiler ki gazabından kurtulsunlar. Aynı zamanda ortak tanrı inancı insanlar arasında birliktelik kurmayı da kolaylaştırdı. Bu sayede insanlar birlikte avlanmak, madencilik, yerleşke yeri kurma gibi sosyal faliyetleri daha kolay yaptılar. Aynı zamanda birlikte hayatta kalma olasılıkları da arttı. Böylece bu inanç nesillere aktarıldı ve tanrı inancı sayesinde sağlanan birliktelik gelecek nesle hem bilmediği sorulara cevap hem de hayatta kalma şansı olarak geri döndü.

    Ancak insanların düşünsel evrimi ilerledikçe baktılar ki her doğa olayına bir tanrı bulmuşlar bunun saçma olduğunu gördüler. Bu noktada yavaş yavaş tek tanrı inancına doğru geçmeye başldılar. Çünkü tanrı kavramı eskiden düşünülenden daha yüce ve daha kudretli olmalıydı.

    Tek tanrıya geçişi kolaylaştıran kişiler de peygamber denilen bana göre çeşitli ruh hastalıklarıyla donanmış insanlardır. Her biri ellerinde bir kitap(!) ile tek tanrının müjdeleyicisi oldular. Tek tanrılı dinlerin ritüelleri ve tanrıları farklı olsa da insana sosyal hayatta sağladığı yararlar aynı idi. Maneviyat (hayata bağlılık düzeyini arttırdı.), sosyal ortam (aynı dine inanan insanların kurduğu sosyal topluluk.)

    Peki eski insanların dinden gelen maneviyata neden ihtiyaçları vardı? Şuan bilimin ilerlediği noktanın az çok hepimiz fakındayız. Dünyanın oluşumu hakkında birçok soru cevaplanmış durumda. Buna rağmen birçok dindar arkadaş hala dindeki saçmalıkları göre göre inanmaya devam etmesinin sebebi yada insanların hala kendini deist olarak tanımlaması ölümden sonra yok olma kavramını yada ölümden sonra ne olacağı konusundaki belirsizliği kafalarına yerleştirememeleri. Bu yüzyılda bile bunu kabul etmekte zorlanan insanlar varken eskilerin dinden gelen maneviyatı benimsemelerini hor görmek kesinlikle gerçekçi bir bakış açcısı olmayacaktır bana göre.

    Fakat şu bir gerçek ki düşünsel evrim devam ediyor. Tek tanrıdan ateizme doğru bir geçiş var. Yasaklıyorlar. Sansürlüyorlar. Siteleri, videoları, dökümanları, tarihi, bilgileri saklıyorlar yasaklıyorlar sansürlüyorlar. Dindar bir nesil yetiştirmeye çalışıyorlar. Köle lazım bu dünyaya çünkü.

    Fakat ne yaparlarsa yapsınlar. İnsanlık hızla ateizme doğru kayıyor. Dinlere gerek var mı? Artık kesinlikle yok ve zaten işlevlerini de kaybediyorlar.

  2. tanrı ne ister? gerçek bir tanrı hiçbirşey istemez. çünkü istemek sahip olma dürtüsü (yani sahip olmama durumu) yada ihtiyaç duyma anında gerçekleştirdiğimiz bir eylemdir. tanrı neye sahip değildir? yada neye ihtiyaç duymaktadır?

  3. Onun icin mi kadinlara kizlara ve hatta kucuk cocuklara cinsel istismar ve tecavuz vakalari her gecen gun artmakta? Guvenlik gucleri olay olduktan sonra sucluyu hapse atmis ne yazar?

    Mercimek firina girdikten sonra en alim olana bile bilgisi fayda etmiyor.

    Hangi korunma yontemi yuzde 100 etkili?

    zina yapmadan once tam tesekkullu hastaneye gidip "biz cinsel iliskiye girmek istiyoruz da bi bakiverin DNA'larimiza aman ana/baba/kardes olmayalim birader!" mi diyecek insanlar?

    Babasinin kim oldugunu da kaydedebiliyormu saglik kuruluslari her dogan bebegin?

    beni bilen bilir normalde senin gibileri muhatap almam bu forumda ama sanırım sen yenisin. en azından ben yokken türemişsin. 1 serefrlik çiğneyeyim prensibimi.

    1) kadınlara küçük kızlara ve hatta küçük erkek çocuklarına taciz tecavüz senin ve senin gibilerin takıldığı türediği tekke,dergah,şeyh şıh evi vb ortamlarda daha fazla olmaktadır. bu yüznden 1. madde ile zina ve dinlerin bunu yasaklamasını savunamazsın. ayrıca dinle bu konuda bir çok nikah türü icad etmişlerdir ki yeri geldiğinde arkadaşının karızını düzebilmen için taciz tecavüze yeltenmene gerek kalmadan nikahlarla işini halledebilesin. + ayşenin yaşı konusuna hiç girmek istemiyorum.

    2) siz bu mercimek yemeğini ne çok seviyorsunuz? sanane insanların uçkurundan cinsel hayatından? sana bir zararı var mı?

    3) koruma yöntemleri %100 etkili olmasa bile %99 etkili. arada kalan %1 lik kısmıyla da şuan olduğu gibi burada biz uğraşıyorz genelde.

    4) okumaktan anlamaktan aciz kara cahil, zina yapanın dna'sından değil zina sonucu doğacak çocuğun dna'sından ve ana-baba akrabalığından bahsettim. cevap yazmış olmak için bişiler yazmayı bırakacağınız gün bu forumda birşeyler öğrenebileceksiniz.

    5) geçerli bir anne-baba adı kaydediliyor hastanede bebeğe ait. kaydedilen kişi %100 öz babası olmasa dahi "doğurdum oldu bitti" olayı olmuyor. doğuran kişi baba adı göstermede hastahane görevlilerinin şüphesini çekerse eğer polise haber veriliyor ve olası bir tecavüz vakasının tespiti yapılmaya çalışılıyor.

    bu da demek oluyor ki, eskiden gerekli olan neslin korunmasını sağlayan zina yasağı dinlerin tarihe gömülen gereksiz tutumlarınının başında gelmektedir. yani kimin şeyi kimin neresinde kesinlikle birbaşkasını ilgilendirmez.

  4. zinanın tüm dinlerde yasaklanması eski çağlarda faydalı bir kuraldır. çünkü neslin korunması gerekmektedir. neslin korunması derken hayvanlardan zerre kadar farkı olmayan insanların sağda solda çarpık ve belkide zevk uğruna üremeleri çeşitli çirkinliklere de yol açabilir. örneğin eski çağda önüne gelenle üreme yapan bir kadının ileriki zamanlarda kendi öz çocuklarından biriyle yada bir babanın kendi öz kızıyla cinsel ilişki kurma ihtimali artmaktadır.

    ama günümüze dönersek artık hayat şartları eskisi gibi değil.

    1) güvenlik güçleriyle tecavüz, taciz vb cinsel istismarlar engelleniyor ve böylece istem dışı doğumların önüne geçiliyor.

    2) insan oğlunun hem erkek hem de dişi türleri cinsel birliktelik hakkında daha bilgili.

    3) ilişki öncesi sonrası çeşitli korunma yolları mevcut.

    4) tıp %99 gibi yüksek bir oranla ebeveyn tespiti yapabiliyor.

    5) sağlık kuruluşlarında yapılan doğumlarda çocuğun ebeveyn kaydı yapılıyor. kafasına göre doğurdum ben kardeş hadi bakalım ben gidiyorum diyemiyorsunuz.

    bu maddeleri sıralarım çünkü ilkel zamanlardaki zina yasağı bugun insanların önüne ısıtılıp ısıtılıp konmakta. 2 insanın karşılıklı istekle birliktelik yaşamasının artık normal olduğu bir çağda yaşıyoruz. günah kavramı olarak elbette hala eski önemini koruyor zina ama sosyal açıdan eski tehlikesi yok denecek kadar az.

  5. edit - buraya birşeyler yazmıştım ama 3. şahısa hakarete girer diye editliyorum. uğraşmayalım şimdi allahın edibiyle.

    fazla vakit harcamayın bu kişi için deymez. inanıyorsanız da kafanıza göre inanın. başkalarının güdümüne ihtiyaç duymayın. böylece kölelik vasfınız biraz olsun hafifler.

  6. Yenilen yemek manevidir. Yani Bilgidir .Manevi ağız kulaktır.Alınan bilgiye karşı içinde bir sinek oluştuysa yani içine bir kurt şüp

    he düştüyse çift yönlü düşün.Hem gönlünü hemde aklını ortaya koy .Tek taraflı düşünme.O zaman o manevi sineğin diğer kanadınıda bilgi yemeğine dokundur.

    Tende iki kurt vardır

    Birisi ipek sarar

    Birisi baldır

    bunların sırrına erdinmi Turnam?

    bu ne kafasıdır? ben de ondan istiyorum. hey barmen!

  7. yanlış görmüşsün. herkesin bir amacı var bu forumda. kimi girip birşeyler öğrenmeye çalışıyor, kimi müslümanlara olan nefretini kusuyor, kimi gelip 1-2 ateisti müslüman yapayım bari diye islamı yaymaya çalışıyor, kimi başka dinlere mensup onları anlatıyor,kimi deist,kimi agnostik,kimi ateist ama herkesin bir amacı var.

    bomboş bir forumda bile 2-3 kişi bir araya gelmişse amaçları birşeyler tartışmak yada paylaşmaktır. bu bile yeterken sen ateist foruma amaçsız diyemezsin.

  8. kemal kılıçdaroğlu hatayı en başında yaptı. dürüst olmayan birinden dürüstlük beklemek, yalancının birinden doğru birşeyler beklemek kesinlikle ahmaklıktır. rte'nin önündeki milletvekili olma engeli %34 oy aldığı zaman kaldırıldı millet iradesine saygı göstermek amacıyla. bu ahlaki bir davranıştır. şimdide chp aynı şeyi akpden bekledi ama malesef aynı davranışı göremediler. şimdi burada pişkin olan hangisi? ahlaki bir davranış ancak ahlaklı birinden beklenir. kemal kılıçdaroğlu'nun tek ve en büyük hatası da budur.

  9. bu dünyada gerçek tanrı paradır. parasız bilim de olmaz din de olmaz. herhangi bir yerde kıçı kırık bir ödül alacaksan bile bilimsel yada değil fark etmez araştırmanın sonucunda tanrının varlığını hissettireceksin insanlara. çünkü para tanrı sayesinde döner bu dünyada. bilim de para sayesinde döndüğüne göre her türlü bilimin ucu tanrıya çıkar. ne yazıkki günümüzde ahlaki seviyesi yeterli olmayan bir sürü bilim adamı vardır. çıkıp televizyonlarda soytarılık yaparlar.

    insanlara aşıladıklarıyla da sonra bu tarz platformlarda bizler uğraşıyoruz. hem din ve tanrı bilimle alakasızdır, bize ne bilim ne derse desin biz tanrıya inanırız derler hemde bu tarz bilim adamları ağızlarına tanrı lafını aldıkları anda karşımıza geçip "bak bilim de tanrıyı destekliyor" şeklinde soytarılık yaparlar.

    sözün özü evrensel-insan nicki arkadaşın aynen anlattığı gibi olmalıdır bilim ama malesef böyle değildir. en azından bize sunulanı kesinlikle bu değildir.

  10. konuyla pek alakası olmayacak ama bilim hakkında birkaç şey söylemek istiyorum. bu arada uzun zamandır da foruma giremedim. epey değişmiş. beni özleyenler muhtemelen olmamıştır ama beni gördüğüne yeniden sevinmeyenler kesinlikle olacaktır :)

    neyse insanların bence yaptığı en büyük hatalardan biri de tanrı'yı bilimin önündeki tek hedefmiş gibi göstermektir. yeni bir deney yapılır bir şekilde ucu tanrıya bağlanır. asıl hedef tanrıyı bulmak mıdır? ben bundan şüphe ediyorum. en son CERN'de büyük hidron çarpıştırıcısı deneyi yapıldı ve bununla birlikte bigbang'in nasıl olduğunu ve tanrının olup olmadığını kanıtlamaya çalışılıyor diye bizlere aktardılar.

    bilim her ne kadar ispatladığı şeylerle tanrı kavramını köşeye sıkıştırsa da tanrı kavramı hep bir köşeden kaçıp kurtulmayı başarıyor. en basidi cerndeki deneyde bile bilim adamları ve din adamları hemen 2 ye ayrıldılar. bazıları bu deney tanrının kesinlikle olmadığını kanıtlıyor derken diğerleri de tam aksine bu deney tanrının varlığını ispatlıyor şeklinde savunmalar yaptılar.

    daha farklı örnek verecek olursak bilim adamlarının bir kısmı evrendeki fizik yasalarını tanrının yokluğuna yorarken bir kısmı da tam tersi tanrının varlığını görüyor bu yasalarda.

    peki amaç tanrının varlığı yada yokluğumudur sadece? cerndeki deney ile enerji kaynağı olmayan maddelerden yüksek miktar enerji üretilebileceği araştırılıyor. dünyanın enerji kaynakları tükenme aşamasında. dünyanın ileride şuan olduğundan daha fazla yaşanmaz hal alacağı kesin. peki bize tanrının varlığını yada yokluğunu araştırıyorlar diye yutturulmaya çalışılan gelişmelerin asıl amacı dünyadaki enerji silah vb dengeleri ve güçleri kendi lehine çevirmeye yaramayacağını kim garanti edecek?

    1gr'lık anti madde ile birleşen maddeden çıkan enerji kontol edilebildiği takdirde 1 yıllık new york city elektrik enerjisine eşdeğer olduğunu okumuştum. uyanması gerek insanın. hepimizin. bilimin temeline tanrının varlığını yada yokluğunu koyuyorlar ve bizim önümüze sunuyorlar ama bu muhtemelen birtakım çevreler için asıl amaç değil.

    yarın zaten çoktan iş işten geçmiş olacak.

  11. tanrının buluttan olmasıda ayrı bi hava katmış ama(:

    tanrı masalda,sizin o haliniz baki,insan çizimi yapmışsınız,maymun şempanze bişi koysaydınız atalarınızdan birini mesela,bak evrim var niye kandırdın insanalrı gibi bişiler ekleseydiler,cık hiç beğenmedim (:

    tanrı bizleri dindarın aptalından,çok konuşanından, cahilinden ve tabikide bayanından korusun

    amen.

×
×
  • Yeni Oluştur...