Jump to content

ironman

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    432
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne ironman kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Başlığa baktığımda konuyla ilgili ne kadar bilgisiz kişi varsa başta Ludwig olmak üzere hemen damlamışlar. Türk tarihi, antropoloji, genetik ile ilgili tek bir şey bilmezler, sorsan kitap adı bile veremezler, ama forumda okudukları birkaç şeyi canhıraş savunurlar. Hele o bok attıkları Türk Tarih Tezi'nden tek bir satır bile okumamışlardır.

    Aralıklarla benzer tarzda başlıklar açılıyor fakat bu beyefendilerin görüşlerinde, o sığ bilgilerinde tek bir değişme yok, kullandıkları kelimeler bile neredeyse kopyala-yapıştır şeklinde. Ot gibi aynı şeyi tekrarlıyorlar.

    Tavsiyem, forumda ilgili konuya cahilce yorumlarınızı yaparak harcadığınız zamanı okuyarak geçirin.

  2. Sene 1920' ler Türkiye, Kurtuluş Savaşını kazanmış, ülkedeki siyasi rejim oluşturulmaya çalışılırken ülkedeki Sovyet yanlıları Komünist bayrakla, oluşturulması muhtemel Türk bayrağını sentezleştirip bu yaratıcı güzel bayrağı tasarlanmış. Yaratıcı.

    işte o an.

    Sovyet yanlılarının amacı Türkiye'yi Sovyetlere bağlamak olduğu için normalde bağımsızlığın sembolü olan bayrak burada pek bir işe yaramayacaktı, ona gerek kalmayacaktı. Bayrağın Sovyet idaresindeki diğer cumhuriyetlerinki kadar bir etkisi olurdu. Tabii öyle bir durumda bağımsızlıktan ve dolayısıyla da bayraktan ne kadar söz edebilirdik siz düşünün.

  3. Ege,

    Senin linkinin tarihi 09-03-2009

    http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=6069 13-05-2008 AKHENATON

    http://www.gnoxis.com/showthread.php/17420-Felsefenin-Fakirli%C4%9Fi?p=475127 01-03-2008 AKHENATON

    http://fikirsel.ipbfree.com/index.php?showtopic=3446 24 02 2008 AKHENATON

    Diğer sitelere de baktığımızda en eski tarih maviyle yazdığım olan 24 Şubat 2008 ve Akhenaton'a ait. Eğer bir intihal varsa, bu Akhenaton'un yaptığı olamaz çünkü benim bulabildiğim en eski tarih ve yazı Akhenaton'a ait ve tam tersine senin yazının kaynağı diye heyecanla atladığın yer olan Kürtçü forum ise Akhenaton'dan çalmış. Nette veya başka bir yerde daha eskisini gösteremediğin takdirde bu yazı Akhenaton'a aittir.

    Böylece mallığını göstermiş oldun. Ayrıca attığın iftirayı kanıtlayamadığın sürece Akhenaton'a özür borçlusun.

  4. Kurdlerin katliamda rolu tetikciliktir .. Bu dogru ama Katillige azmettiren olanlarda bellidir..

    Kurdler ,Dersimlilere karsi'da bu sekil cirkin yaptirim uygulamak istemislerdir..Tabiki Dersimli kendini savunmasini'da ,saldirmasini'da bilmistir..

    Dersimli nin sucu ALevi olmak ,Ermeni nin sucu Hiristiyan..

    Kürtlerin bu tarz katliam, soygunculukları tehcirin çok öncesine 19. yüzyılın ortalarına kadar gider. Tehcir onlara bulunmaz bir nimet gibi gelmiştir.

    Kurdler cok koyu talan etti.. Cok cocuk oldurdu,irza gecti... Bunlarin hepsi dogru............

    Bu kiskitmacaya cabuk kandi..islam adina yapti yaptiklarini..

    islam adina buladi elini kana!

    Hiçbirinin din, İslam, mezheple alakası yoktur. Amaç tamamen yağma, talan, soygun; Ermenilerin mallarının üstüne çökmektir.

    20 yy ilk ceyregin'de bunlarda oldu.inkar etmek hic bir seyi degistirmez..

    Sen bunu bir de tehciri ballandıra ballandıra soykırım diye anlatan Kürtlere anlat.

    Simdiki kurd gencleri bu yanlisin farkina vardi ve Ermenileri kardesi olarak goruyor...

    Cografya kardesi...

    Kan kardesi..

    E bu'da ister kabule nin ,ister icinize sindirmeyin PKK nin bolgedeki politikasi sonucu meydana gelmis bir olaydir..

    Yine sallamışsın. bkz.

    1. Paris Barış Konferansı (1919)

    2. Hoybun Cemiyeti (1927)

    Tabii bir de daha sonraki Asala var.

  5. http://forum.ateizm2.org/index.php?showtopic=38465&st=20&p=612754entry612754

    Notamatik yardım konusunda haklı. Her ülkeden bir veya birkaç gazetecinin olması o olayı uluslararası bir yardım yapmaz. Bu insani değil basbaya İslami bir yardımdır. Eğer yardım Gazze'ye gitseydi ve bir olay çıkmasaydı (ki imkânsızdı) Başbakan ve diğer yetkililer hemen İslami edebiyata başlayacak, insani unsurlardan, şu anda sürekli tekrarladıkları Hıristiyan, Musevi kişilerden veya bunun uluslararası bir yardım olduğundan bahsetmeyeceklerdi.

    Benim asıl gıcık olduğum ve bir Türk olarak utandığım nokta şu:

    Başbakan ve diğer üst düzey yetkililer de konuşmalarında sürekli bunun sadece Türklere ait değil, uluslararası çapta genel olarak düzenlenmiş bir kampanya olduğunu söylüyorlar. Sürekli gemide Türklerden başka (özellikle gayri müslim) insanların olduğunu, onların da zarar gördüğünü vurguluyorlar. Bu, Türkiye Cumhuriyeti için bir utançtır. Bunu derken amaçları da dünya kamuoyuna "hani Türkler öldü, kimse onları sallamıyor, tamam. Ama bakın sizden de ölenler veya zarar görenler var, bir şeyler yapın." diyerek Türklerin ölümünü önemsizleştirerek sürekli gayri Türk kişilerden bahsetmek ve resmen diğer ülkelerden yardım ve İsrail'e karşı tepki dilenmektir.

    İsrail-Filistin meselesinde kimin haklı olduğuna girmeyeceğim. İsrail işgalcidir, her türlü pisliği yapıyor, kimseyi de sallamıyor. Sen ne demeye yardıma gidip de daha sonra olacak muhtemelen şeyler için (ki oldu da) insanlıktan, hak-hukuktan bahsetmeye hazırlanıyorsun? İsrail'in daha önce -en yakın ve önemli olan Lübnan başta olmak üzere- neler yaptığını bilmiyor musun? Sen veya başkası, dünya kamuoyu, büyük devletler, Birleşmiş Milletler İsrail'i ne olarak görürse görsün (gerçi kınamaktan başka bir bok yaptıkları da yok) İsrail'in kimseyi takmadığını, kendi menfaati için -daha önceden saldırmayacağız, hiçbir şey olmayacak dese bile- neler yaptığından ve yapabileceğinden haberin yok mu? Zaten İsrail'in olduğu bir yerde hak-hukuktan bahsetmek abes kaçar. Madem yardım götürüyorsun, sonuçlarını da hesaba katacaksın. Ya oradaki muhtemel ölümlere (maalesef gerçekleşti) ses çıkarmayacaksın, ya da İsrail'in yaptığına karşılık vereceksin, gerekise savaşacaksın. (Nitekim, hiçbir işe yaramayan Falkland Adası için İngiltere ve Arjantin'in savaşması hâlâ tazeliğini koruyor. Bu adanın herhangi bir devlete faydası yoktu, fakat söz konusun devletin onuru olunca iki devlet de savaştı.) Sonra rezil gibi Türk vatandaşlarını hiçe sayarak televizyona çıkıp büyük devletlere "ama bakın sizden de ölen var, bir şeyler yapın" tarzında dilenip devletini ve milletini küçültücü hareketler yapmayacaksın.

  6. Zırvalayacağına kadar aç haritayı bak, Türkiye'nin en dinci,muhafazakar,yobaz şehirlerin de Türkler mi yaşıyor Kürd'ler mi? Bugün Avrupanın en modern belediyeleri kardeş kent olarak Kürd belediye şehirlerini seçiyor, en son Fransa'da bi yer Sivas'ı seçti sonra gelen tepkiler nedeniyle vazgeçti. Çaresiz bi haldesin, için de tarifsiz bi Kürd düşmanlığı var ama bunu eyleme dönüştüremeyceğini, geberene kadar net başından sallayıp duracağını da çok iyi biliyorsun. İstersen Kürd'leri kovmaya çalışabilirsin, denemesi bedava ne de olsa.

    Kürtlerde dinciliğin olmamasının iki sebebi var

    1. Bütün hareketlerin Pkk ve Kürtçü hareketler tarafından bastırılması

    2. Dinciliğe bile ulaşamamış olmaları. Mesela berdel, töre cinayeti, ensest ilişki vs. Kürtlerde var. Bunlar İslamda yok diye Kürtlerde dincilik yok diyorsan haklısın :)

  7. Solcu dediğin zaten öyle olur. İsrail'de Filistin, Türkiye'de Kürt hakkını savunur. Senin aklın ermez.

    Solcu geçinenlerin Sovyetlerdeki ve Rusya'daki halkları ne kadar savunduğunu da biliyoruz, ya da senin gibilerin kimi ne kadar savunduğunu da.

    Kimin aklının ermediği belli. Bilmediği her konuda ahkâm kesip daha sonra cevabı alınca tüyen ben değilim.

    :)

    7 bin mesajı olan fakat tek gram zekâ belirtisi bulunmayan aptal!

    Önceki mesajında attığın iftirayı kanıtlayacak mısın yoksa böyle embesilliğe devam mı edeceksin? Seni adam yerine koyup cevap vermeme rağmen karşılığında bir şey yazmayıp, ludwig'in yazmasını bekleyerek mesajına eklediğin çok bilgilendirici(!) smiley ile ne mal olduğunu gayet güzel gösteriyorsun. Karşılıklı yazmayı beceremeyecek kadar korkak ve gerizekâlının tekisin.

  8. Nerden bilsin bu zavallı nazi özentisi atsızcı bunları. Bunlar salak yani, bir tane forumları var yazılanları görsen deli saçması şeyler. Devamlı kafa taslarını falan ölçüyolar, şaman ayini yapan, kımız içen falan böyle manyaklar işte. Yahudi düşmanlığı nazi özentiliğinden kaynaklanıyor, yoksa yahudilerle hayatları boyunca hiçbir ilişkileri söz konusu değil. Hitler'in en azından Yahudi düşmanı olması için kendince sebepleri vardı, bunlarda oda yok

    Ey embesil, asıl sen ne biliyorsun da milletin neler yaptığını sallıyorsun? Şimdi hakkında yazdıklarının bunları yaptığını ispatlayabilir misin? Aksi takdirde müfteri biri olduğunu yazabilir misin?

    Pek çok solcu gibi yani. Siz Türkiye'de solcu geçinenler Soykırımı inkar etmeye devam edin, sonra da bize solcu olduğunuz masalını anlatın.

    Ne alaka, komünistler ateist olmak için komünist olmak gerekir diyorlar. Sen de solcu olmak için soykırımı kabul etmeli kanununu mu koydun?

    Ayrıca o Noam Chomsky denen beyefendi Osman Baydemir adlı herifin sayesinde Diyarbakır'a gelmiş ve Kürtlerle ilgili olarak konuşmuştur. Öyle hiç de Türk yanlısı felan değildir.

  9. Ben de İnönüyü birçok noktada eleştiririm, kimi zaman çok sert biçimde hem de. Ama "vatana ihanet" çok ağır bir sözdür. Sen sözlerin ağırlığını tartamıyorsan o senin sorunun. Ayrıca, kitap akademik falan da değil. Hiçbir akademik değeri yok, boş, temellendirilmemiş iddialarla dolu...

    Kitapta "vatana ihanet" var mı hatırlamıyorum fakat zannetmiyorum. Zaten kitapta da anlaşmalar, icraatlar, devrimlerden verilen tavizler gibi olaylar yer alıyor, öyle pek bir yorum hatırlamıyorum. Neyse yarın bakarım.

    Ben ŞEvket Süreyya Aydemir'in kitaplarından şaşma derim. Sanırım netten indirebilirsin.

    Cemil KOoçak'ın sözünü ettiğin kitabının e-kiatp linki varsa gönder bir bakalım. O döneme ilişkin pek fazla kaynak yok gerçekten de. Aydınlarımız bol bol yatıp güneşlenmişler anlaşılan...

    Gerçi hangi konuda adamakıllı, tam donanımlı bir kaynak var ki...

    Kendi tarihimizi bile yabancı araçtırmacılardan öğreniyoruz.

    Ş. S. Aydemir'in tam olarak bu konuyla ilgili (İkinci Adam'dan başka) hangi kitabı var? Falih Rıfkı'nın da yazdıkları vardır ama onun İnönü'ye salladığını hiç sanmam. Cemil Koçak'ınki 1945'e kadar olan bölüm, çok uzun, zaten 2 cilt. E-kitap olarak bulunacağını sanmam.

    Aklıma geldi, eğer bulabilirsen Feridun Kandemir'in Ş.S.Aydemir'e ve İnönü'ye cevap olarak yazdığı "İkinci Adam Masalı" adlı pek bilinmeyen ama çok güzel bir kitabı var. Tam olarak Milli Şef döneminden bahsetmiyor, ağırlıklı olarak milli mücadele dönemindeki icraatlarını yazıyor ama yine cumhurbaşkanı olduğu dönemle ilgili olarak yazıları var. Keza aynı yazarın "Kazım Karabekir'in İstiklal Harbimizin Esasları Neden Yakıldı?" adlı eserinde İsmet İnönü'yle ilgili geniş bir bölüm vardır. Kitaplardan anlaşıldığı üzere kendisi İnönü'yü pek sevmez fakat belgesiz salladığına ve yanlış yazdığına pek rastlamadım. Fırsat bulursan oku derim.

    Tarih konusunda o kadar umutsuz değilim, (çoğu ölmekle beraber) gayet iyi Türk tarihçileri ve eserleri vardır. Esas sorun cumhuriyet sonrası (özellikle Atatürk sonrası) tarihte. Onun dışında pek bir eksik olduğunu sanmıyorum.

  10. Sorun o değil ki,Biri Selanikli ise yahudi bozması etiketini nasıl yapıştırırsın bu kadar kolay ? Atatürk'te selanikliydi,ve yahudi değildi,taşa toslayan sensin.

    Mal herif, Atatürk neden Selanik'te doğmuş araştırdın mı? Babası Manastır, annesi de Bulgaristan Vodina, kökeni de Anadolu Karaman Yörükleridir. Babasının görevi nedeniyle orada doğmuştur. Hadi babasını Yahudi yaptık, ama annesi -imkânı yok- Yahudi çıkmıyor, yani o kadar uğraşa rağmen maalesef anneden dolayı Yahudilik işi yatıyor :) Sonuçta köken olarak Selanikli değildir.

    Hem bu Selanik'ten çıkan herkesi Yahudi-Sabetay ilan edenleri anlamıyorum, gören de Selanik'te hiç Türk yok, sırf Yahudi var sanacak. Bu kafayla Türk bırakmadınız: İzmir başta olmak üzere Ege Yunan; Doğu Kürt ve Arap; Karadeniz Çerkes, Pontus; İstanbul ve Trakya zaten gitmiş, kala kala bir İç Anadolu kalıyor, onu da Hitit felan yaptık mı geriye Türk kalmıyor.

    Şimdi benim anne-babam Ankaralı, ama ben babamın görevi nedeniyle Doğu'da bir şehirde doğdum, ondan dolayı Kürt mü oluyorum?

  11. Genç Dostum,

    Çetin Yetkin'in o kitabı sadece içindeki kronolojik veriler babında bir değer taşıyor; kurgu ve çıkarsamalar tümüyle mantıksız ve temelsiz. İsmet İnönü'yü bir karşı devrimci olarak görmek, tümüyle paranoyaklıktır. Yaşanan acı deneyimlerin ve olumsuzlukların, ülkenin içinde bulunduğu nesnel koşullarla ilgisi kurulmalıdır. Herkesi hain ilan etmekle tarihsel bir tez yazılmış olunmaz, sadece düşünce sığlığına teslim olunmuşluğun manifestosu yazılabilir. Çetin Yetkin, samimi ve dürüst bir yazar olabilir, kişiliğine saygı duyarım, ancak çok yanlış düşündüğünü gizleyemeyeceğim.

    Valla msn'de konuşurken öyle demiyordun, sürekli İsmet İnönü'ye sallıyordun. Galiba Akp'liler İnönü'ye sallayınca biraz daha sahiplendin, ondan dolayı olabilir. O kitap akademik üslupte yazıldığı için doğal olarak yorumdan çok kaynak ve belge vardır. Gayet de iyi bir kaynaktır.

    Ondan daha iyi ve kapsamlı bir kitap varsa söyle bakayım, benim bildiğim pek yok. Bir tek Oktay Sinanoğlu kitaplarında üstünkörü bahseder. Bir de benim bildiğim Cemil Koçak'ın "Türkiye'de Milli Şef Dönemi" adında kitabı var. Senin gibi birinin o adamı okuyacağını hiç sanmıyorum çünkü kendisi Astur, Ludwig gibi tiplerin seveceği türden bir tarihçi. Önyargılı konuşmuş olmayayım, belki güzel bilgiler vardır. Yarın bakıp haber ederim.

  12. +1

    Çok güzel yazmışsın sevgili ironman,

    Ama Garaudy bildiğim kadarıyla müslüman oldu, bu yüzden okunsa bile bir takım kişiler tarafından doğru bilgilerin olduğu bu kitap ciddiye alınır mı sence?

    Selam ederim.

    Roger Garaudy'nin müslüman olduğu doğrudur. Kitaplarında da doğal olarak yanlı yorum vardır. Fakat kitaptaki iddiaların kaynakları vardır ve dipnot olarak belirtilmiştir, sonda da kaynakça vardır, inanmayan açıp teyit eder.

    Ermeni tehciri konusunda Taner Akçam adlı sahtekarın kaynakları çarpıttığı iddialarını sorgusuz kabul eden kitlenin herhalde Roger Garaudy'ye laf etmesi biraz abes kaçar.

  13. Bu da Çetin Yetkin'in "Karşı Devrim" adlı kitabı gibi içi boş bir kitap değildir umarım.

    Alıp okuyunca para ve zaman kaybına uğramışlığın acısı dışında birşey bırakmadı çünkü...

    Niye, o kitabın nesi varmış? Yazdıklarını beğenmesen bile sırf kaynak ve bibliyografya olarak bile elinde bulunsa yeter.

    Ayrıca Roger Garaudy kitapları kütüphanelerde vardır, aç içine bak, oradaki başlıklardan bile nasıl olduğunu anlarsın.

  14. Konuyla ilgili olarak kendisi de aslen bir Yahudi olan Roger Garaudy'nin kitaplarının okunmasını tavsiye ederim. Özellikle "Siyonizm Dosyası" adlı kitabında İsrail coğrafyasının geçmişi ve Yahudilerin bu topraktaki hakları, İsrail devletinin kuruluşu ve icraatları, İsrailli liderlerinin geçmişteki eylemleri ve demeçleri gibi önemli konularda güzel tespit ve araştırmaları var. Özellikle ludwig beyefendi okusa iyi eder.

  15. Töre cinayeti tabi ki yokolsun. Ya da Hindistan kültüründeki dulların ölmüş kocasının cesedini yakan ateşe atlaması geleneği, ya da Afrika'nın kız çocuklarını sünnet etme geleneği gibi şeyler yok olsun tabi. Ama bunun dışında mesela lahmacun pişirme ya da şalvar giyme onun tercihidir. Ve tabiki halay çekme, düğünlerini bildikleri gibi adetlerine göre yapmaları, kına yakmaları, ölülerinde bildikleri gibi cenaze yapmaları yas tutmaları falan onların hakkıdır. Bunlar da kültüre girer. Bizim itirazımız sadece insan haklarının çiğnendiği yerde olabilir.

    Ve tabiki dil, onların atalarından gelmiş olan dili, eğer bunu çocuklarına öğretmek ve bunun nesillerce devam etmesini istiyorlarsa bu onların hakkıdır.

    Senin itiraz hakkın sadece insan haklarını ihlal eden durumlarda olabilir. Zaten yasaların da özü temelde bunlara dayanmalıdır. Mesela Kürt töresi namus cinayetini cezasız bırakıyor diye biz de bunu kabul edecek değiliz. Namus cinayetine en ağır hapsi veririz. Çok eşliliği yasaklarız, vs.

    İşte o kadar basit değil. Adamlar ayırmıyor, hepsini kültürleri diye sahipleniyor.

    Ama burda asıl mevzu daha önce de dediğim gibi dildir. Burda adam gibi bir ülke ülkesindeki vatandaşının anadilini zorla unutturmaya çalışmaz. Çünkü bu zulümdür ve despotluktur. Sırf hakim etnbisitenin milliyetçi ideologları homojen ülke görme ülksüne sahip diye insanların hoşlanmadığı birşey onlara zorlanamaz. Açık ki Kürtçe konuşmak, Kürtçe edebiyat ve müzik vs insan haklarını ihlal eden bir durum değildir.

    TC Kürtlerin (ve Lazların ve diğerlerinin) çocuklarını zorla alıp bunlara Türkçülük, Türk dili, Türk tarihi, Türk milliyetçiliği öğretmiştir bugüne kadar. Sabahın 8'inde elkadar çocukları ayazda asker nizamı sıraya dizip varlıklarını "Türk varlığına armağan" ettirmiştir. Sen bir Laz olsan ya da Kürt olsan, ve senin evladını zorla alıp bunu yapsala, Lazlık ve Kürtlük hakkında sanki öyle şeyler yokmuş gibi bir eğitim verseler sen ne hissedersin? Bu eşit bir vatandaşlık mı? Devlet dediğin her vatandaşın hakkını hukukunu korur ve onlara eşit muamele eder. Ne diye Türkler çoğunluk diye onların Türkleştirmeci politikası diğer etnikliklere zorla uygulansın? Hem de bunun finansmanı herkesin, o etnikliklerin de vergisiyle karşılanıyorken. Bundan büyük zulüm olur mu?

    Böyle bir devlet mi adil?

    Açıkladım, kısa keseyim.

    1. Devletin o dönemdeki gücü yetmezdi, buna rağmen çalışıldı.

    2. Kürtlerin istekleri bahsettiğin gibi değil; toprak ağalığının devam etmesi, bağımsız bir devlet gibi isteklerdi.

    3. Bahsettiğin uygulamalar (Türklük vurgusu, andımız, Türk tarihi vs.) o dönem için gerekliydi. Dönemin en demokrat olan ülkelerinden örnekler ver ve Türkiye ile kıyasla. Yanlış olan bu uygulamaların günümüzde de devam ettirilmesidir.

    Kürtlerin ya da Lazların büyük çoğunluğu bunu istiyecektir: "Ben atalarım hangi dilde konuştuysa bunu evladıma öğretmek istiyorum, atalarım kimdi bunu evladım öğretmek istiyorum, yaşadığım ülkede de bir Laz/Kürt/vs olarak kendi etnik kimliğimle kabul edilmek ve eşit vatandaş olmak istiyorum." Herkes bunu ister. Başka ülkelerde azınlık olan Türkler de bunu ister. Sen de kendini bu etnik azınlıkların yerine koysan onlara hak verirsin. Ama senin zihniyetin şöyle: "Biz çoğunluğuz, ve güçlüyüz, ne istersek yaparız. Zaten biz yüzyıllarca emperyalistlik yaptık, herkesi zaptettik, ülkemizde gayrimüslimleri zımmi statüsünde ikinci sınıf vatandaş ettik, hele Kürtler ve Lazların yüzyıllardır efendisiyiz, Ermenileri de katlettik, kimse bize birşey demedi, biz gene kafamıza göre bencilce ve adalet takmadan bildiğimizi yapalım, kim bize birşey diyebilir ki?"

    Önemli olan o dönemdeki istekleridir. Ben cumhuriyet dönemini sordum, şu anı değil. Maalesef o dönemdeki istekleri hiç de bahsettiğin gibi kültürel haklar felan değildi. Sen ise bugün kü mantıkla cumhuriyetin ilk dönemlerini suçluyorsun. Eğer Kürtler cumhuriyetin ilk yıllarında "biz kültürel haklarımızı ve ana dilimizi istiyoruz" deseydi; dini kullanarak, aşiret yapısı bozulduğu için veya bağımsızlık kazanmak için isyan etmeseydi dediklerinde haklı olabilirdin fakat Kürtlerin istekleri benim yazdığım yönde oldu.

    Devletin zihniyeti Kürtleri katletmek olsaydı birçok arabulucu göndermez, iddia edilen katliam için de isyanların çıkıp askerin ölmesini beklemez, aniden yapardı. Ve nedense Türk hükümeti aleyhine herhangi bir şey için fırsat kollayan devletler o dönemde bu isyanlara ve sonrası olaylara iddia edilen zulüm yönünde bir tepki vermemiştir.

  16. Siyonizmin ne olduğunu en baştaki amacın ne olduğunu boşunamı anlattık.O topraklar müslüman Arapların olduğu kadar Yahudilerede aittir.Ama İsrail emperyalist işgalcidir.Abdulhamidin karşı çıktığı Yahudilerin vatanlarına dönmeleri değildi.Orada özerk bir devlet istiyorlardı haliyle Abdulhamit kabül etmedi.

    Abdulhamit aynı zamanda Kurdistana gidebileceklerinide söylemiştir.Kurdistanda Osmanlı toprağıydı

    Tamam da benimkiyle çelişen nesi var? Yahudilere Afrika da dahil olmak üzere vatan teklif edildi fakat onlar sadece İsrail'i tercih etti. Araplar ise Filistin'e Yahudi göçünü kabul edip destekleyerek ilerideki İsrail ülkesinin kurulmasının önünü açtı. Bütün bunlar Kudüs merkezli İsrail devletine destektir.

  17. İkinci Abdülhamid Han, devletin mali durumunun kötü olmasına rağmen bu teklifleri kabul etmedi ve tarih sayfalarına altın harflerle yazılması gereken şu cevabı verdi: "Newlinsky Efendi! Eğer Mr. Herzl, senin, benim arkadaşım olduğun gibi arkadaşın ise ona söyle, bu meselede ikinci bir adım atmasın. Ben bir karış dahi olsa toprak satmam, zira bu vatan bana değil milletime aittir. Milletim bu Devleti kanlarını dökerek kazanmışlar ve yine kanlarıyla mahsuldar kılmışlardır. O bizden ayrılıp uzaklaşmadan tekrar kanlarımızla örteriz. Benim Suriye ve Filistin alaylarımın efradı birer birer Plevne'de şehid düşmüşlerdir. Bir tanesi dahi geri dönmemek üzere hepsi muharebe meydanlarında kalmışlardır. Türk Devleti bana ait değildir. Türk milletinindir ve ben onun hiçbir parçasını veremem."

    Bunun uydurma olduğu ortaya çıktı. Üstelik Tunus'u Fransızlara, Kıbrıs'ı İngilizlere pazarlayan, Bulgaristan kurulurken hiçbri şey yapmayıp yapmak isteyenleri engelleyen, Yunan Harbi'ndeki kazandıklarımızı geri veren biri bunlar söylese ne olur?

    Bu arada Abdülhamit dönemi Yahudi, Siyonist ve misyonerlerin cirit attığı, Filistin'de Yahudi yerleşiminin arttığı bir dönemdir.

    Ondan daha sonrasına gelelim. Araplar bizzat Siyonistlerle görüşmüş ve onları Filistin'e kendileri davet edip kabul etmişlerdir. Yahudilere karşı çıkmayı bırak, tam tersine Filistin'e yerleşmeleri için destek bile vermişlerdir. Tabii daha sonra akılları başlarına geldiğinde iş işten geçmişti.

  18. Ben bu konuda birşey biliyorum demedim. Ama sen de Kürtler Milli Mücadeleye birşey katmadılar diyorsan bunun kanıtını sen getir. En azından başlıktaki alıntılarda Kürt mebusların meclisteki "geri çekilmek yok, ölmeye geldik" falan gibi vatansever katkıları var.

    İlk başta Kürtler destek verdi, Atatürk bunun karşılığında onlara özerklik vaat edip daha sonra cayıp tek millet yapmak istedi diyen ben miyim? Hani Atatürk söz verip sonra dönmüş ya ben de diyorum ki Kürtler o sözü hak etmiş mi ilk ona bak, sonra verdiği sözden bahset diye. Önce o sözü hak ettiklerini kanıtla.

    Kanıt istiyorsan bol, Rus Harbi'nden başlayarak 1. Dünya Savaşı da dahil olmak üzere yaptıkları mevcuttur. İstersen kaynak da vereyim.

    Orada da birkaç kişinin sözü kanıt teşkil etmez. Milli mücadeleye katılmayıp savaş sırasında Koçgiri'de Türk ordusuna karşı 45 bin kişi toplayabilen, Yunan ordusuyla anlaşarak onlarla aynı eş zamanlı Türklere saldırmaları yeterli mi? Destek verenler de "biz Ankara hükümetine tabiiyiz" demişlerdir, o kadar. Üstelik o sözü söyleyenler daha sonraları isyanlarda aktif olarak görev alacaklardır.

    Senin niyetin bozuk. Tamam anladık devlet çok zayıftı vesaire, adamlar da anlayışsız falan. Ama sen de ille adamların dilini kimliğini unutturma ve yoketme politikası uygulamak zorunda değilsin. Demek ki Cumhuriyet kadrosunun da niyeti bozukmuş. Zaten hepsi Türkçü falan. Atatürk kendisi önceden "Türk ve Kürt" falan diyen birisi, ne zamanki Milli Mücadeleyi kazanıyor artık söylem "Yüce Türk Milleti" oluyor. Aynı nasıl meclisi ilk önce Kuran okuyarak açıp sonradan gerçek niyetini belli ettiği gibi.

    Atatürk'ün milli bir devlet kurma fikri daha öğrencilik yollarında 1900'lü yılların başlarında vardır, daha sonradan oluşmuş değildir. Üstelik milli mücadele söylemlerine bakarsan sürekli Türk milleti vurgusu vardır, bahsettiğin gibi "Türk ve Kürt" felan yoktur. O sözler ancak konu olduğu zaman söylenmiştir.

    Senin de bu konudaki görüşünü zaten yukarda dinledik. Asimilasyon keşke devam etseydi de tam yoketseydi falan dedin. Kürtler'in kültürünü de ilkel bulduğunu belirttin. Kürtçe'nin de kulağa hoş gelmiyen çirkin bir dil olduğunu, yokedilmeyi hakettiğini falan da söyle de tam olsun. Dediğim gibi, senin niyetin bozuk. Sen Türkleştirmeci, asimilecisin. Karşı tarafın duygularıyla, bu konu hakkında ne hissettiği ile de pek ilgilenmiyorsun. "Biz yaptık oldu" zihniyeti ile, "güç bizde, çoğunluğuz ne istersek onu yaparız, beğenmeyen sussun" zihniyeti ile yapılmış bir despotluktur bu. Ondan sonra da "niye ayaklandı bu aptal Kürtler şimdi durup dururken" oluyor.

    Yazdıklarımı iyi oku. Bir şey eğer ilkelse yok adilmeyi hak ediyor demektir. Kürde gösterdiğin hakkı şeriata, ilkel kabilelere ve diğer insanlıkdışı uygulamalara göstermiyorsan iki yüzlüsün demektir. Sana soru sormuştum, hâlâ cevabını bekliyorum. Ek olarak da şu andaki var olan Kürt kültüründen memnun musun?

    Bu ülke daha uzun süre adam gibi üniversite açamayıp çoğu öğrenciyi yurtdışına göndermeye kalkmış, ona rağmen Doğu'ya elinden geldiğince ıslahatlar yapmayı planlamıştır. Türkiye'de 1950 yılına kadar kurulabilen üniversite sayısı sadece 3'tür. 1920'li yıllarda, o şartlarda, Kürtlerin Ermenilerle birleşerek ve yurtdışı kaynaklı devlet kurma amaçları ve isyanları varken nelerden bahsediyorsun? Ukkth hakkından,, plesibit (halk oylaması) ve diğer en temel hakları ortaya atıp bahseden ülkeler buna rağmen bile kültürel hakları bırak, bağımsızlık bile vermiyorlardı o dönem.

    Hem bu kadar şeylerden, benim niyetimden bahsediyorsun, o dönem Kürtlerin niyeti bu bahsettiğin kültürel haklar, eğitim dili Kürtçe olsun tarzı istekler miydi? Yoksa başka türlü mü? Acaba Kürtler bunu mu istediler de cumhuriyet bunu vermedi, önce onu açıkla.

  19. Bazı arkadaşlar burada sivilleri öldürmekten, hak-hukuktan, ahlâktan bahsedip birçok fotoğraf asmış.

    İsrail'in ne şartlar altında kurulduğu ve kurulduktan beri neler yaptığı, ne kadar ahlâklı olduğu ortada. O yüzden yok şu bunu yaptı, yok şu sivilleri öldürdü, bu camiye adam doldurdu tarzından şeyleri savunmayın. İsrail orada işgalcidir ve her türlü pisliği, ahlâksızlığı göze almış demektir. İsrail de kendi çıkarlarını korumak için doğal olarak yardım gemisine el koymuştur. İsrail zaten daha önce uyarmıştı, uyarmasa da hatta tam tersine hiçbir şey yapmayacağız deseydi bile geçmişte yaptıklarından o gemiye yapılacakları gayet kolay tahmin edilebilirdi.

    Bunun sonucunda ne oldu? En fazla kınama. İsrail daha kötü şeyler de yaptı ve sonuçta yine aynı bilindik tepkiler geldi. Yarın bir gün gidip 200-300 Filistinliyi öldürse kim ne yapacak? Yine aynı şeyi, yani en fazla kınama, belki de yardım.

    Sonuçta bu iki güç tıpkı geçmişte olduğu ve günümüzde devam ettiği gibi çatışacaktır. Bunun dışındaki ülkeler de başta Batı olmak üzere geçmişte yaptıkları yüzsüzlüklere ek olarka en fazla kınarlar, yani sonuç verici tek bir şey yapmazlar. Biz de İsrail ve Filistin'i savunanlar olarak hiçbir önemi olmayan olaylarla kendimizi haklı çıkarmaya çalışmaya devam ederiz.

    Bu arada, İsrail ile ilgili olarak bütün Yahudilere nefret kusanlar acaba Pkk'dan dolayı aynı şeyi bütün Kürtler için hissediyorlar mı?

  20. O kadarını bilemem. Para ve asker vermişlerdir. En azından direnmemiş milli mücadele liderlerine tabi olmuşlardır. Çünkü milli mücadele denilen olay sonuçta Padişahın hükmüne direnç gösteren bir hareket olarak yasadışıydı. M.Kemal'in de tutuklanma kararı çıkmıştı.

    Kanıt göster, sallamakla olmaz.

    Bazı kültürlerde insan haklarına aykırı unsurlar bulunabilir. Devletin yasayla bu uygulamaları yasak etmesi uygundur. Mesela töre cinayetleri veya çok eşlilik eğer o kültürde bulunan şeylerse bunların yasaklanmasına karşı çıkılmaz. Ama zaten kültür açısından konuşmak yanlış. Çünkü benim asıl itirazım kültür açısından değil. Ben örnek olarak "kimse dili ve kültürü yokedilsin unutturulsun istemez" dedim. Kürtlerin kültürü direk olarak hedef alınan birşey değildi, ama bütün Türkiye halkının İslami kültürü ne kadar yontulmaya çalışıldıysa Kürt kültürü de o kadar nasibini aldı. Kürtlere yapılan asıl haksızlık onların dilleriyle ve etnik kimlikleriyle ilgili. Madem devlet okullar kuruyor o zaman bu okullarda Kürt çocuklarına hem Türkçe hem Kürtçe öğretseydi. Türk tarihi yanında Kürt tarihi de öğretseydi. Herşeyden önemlisi kamuoyunda "Kürtler, Lazlar, şunlar bunlar etnik azınlıklardır, haberiniz olsun, böyle insanlar yaşamaktadır, ve devlet bunları tanımaktadır" diye bir kanı olsaydı, hatta bu anayasada yazsaydı. Türk çocukları da kitaplarında ülkede yaşayan etnik azınlıkların hangi bölgelerde yaşadıklarını, dillerinin ismini falan öğrenselerdi. Devlet baştan böyle kurulsaydı 1970lerin sonunda PKK ortaya çıksa bile bu kadar taban bulamazdı ve diğer sol örgütlerle birlikte zamanla sönüp giderdi. 2010 yılında bile canlı ve güçlü olarak karşımızda durmazdı. Daha hala "açılım" yapsak mı diye düşünüyoruz. Yani "açılım" demek bu inkar ve asimilasyon projesinden vazgeçmek bunun iflasını ve yanlışlığını itiraf etmektir. Hala toplum buna direniyor.

    Şimdi o zamana şu anın kafasıyla nasıl bakıyorsun? O zaman okul açıp Kürtçeyi öğretmeyi bırak, oraya adam gibi bir icraat yapılmasına bile karşı çıkıldı. Dersim isyanı öncesi raporlar vardır, aç oradaki projeleri oku. DAha adam gibi toprak reformu bile yapılamadı, sen kalkıp okuldan, dilden felan bahsediyorsun.

    O döneme bak, Kürtler milli mücadele döneminde isyan etmişler, daha sonra yurtdışı bağlantılı Şeyh Sait var, ardından hemen yine Hoybun cemiyeti kuruluyor. Bu adamların ilkelliğine bir de devlet kurma amacıyla isyanları ekleniyor. Şimdi kalkıp orada kültürel haklardan, eğitim dili Kürtçeden, açılımdan nasıl söz edebilirsin?

  21. Demek bizim ilkel kültürümüz var,sizde cok medenisiniz.Bana size ait olan bir kültür söylesene.

    Mal herif her Allah'ın başlığında bana iftira atmaktan bıkmadın mı? Eski Türklerde ölenlerin burnu kesilip yüzü çizilirdi veya zina yapan ağaca bağlanıp parçalanırdı, şimdi eskiden Türkler bunu yapıyordu diye ben nerede bunu savunmuşum?

    Hepsini geçtim, hadi Türkler de ilkel, bu Kürtlerin ne olduğunu değiştirir mi?

    Daha dün sarki yarismasina baskasinin diliyle giriyorsunuz...

    Başkasının diliyle giren diğer ülkeleri de yaz, bekliyorum.

  22. Ermenileri halleden Kürtleri niye halletmesin? Baksana zaten soykırımcı zihniyet Türkler'e uzak birşey olsa zaten seni, KerpetenVahşi'yi böyle soykırımcı laflar ederken görmeyiz. Çok ırkçı var bu memlekette Ermeni Soykırımı için "ne güzel kesmişiz" diyen ve Kürtler için de soykırımcı fikirler besleyen.

    Bir kere demagoji yapma, Ermenilerle Kürtlerin bir alakası yok. İkincisi, o Ermeniler tehcirden 10 gün önce Van'da hükümet kurmuştur.

    Sen şu güya Atatürk'ün önce söz verip sonra sırt çevirdiği Kürtlerin milli mücadeleye katkılarını yaz, bekliyorum.

    İyi de Kürtler veya başkası asimilasyona uğramak istemiyorsa nolacak? Ya dilleri kültürleri yokolmasın istiyorlarsa? Zorla mı yapılacak? Ya direnirlerse? Dağa çıkarlarsa? Nereye varacak işin sonu? Bütün bu asimilasyon inadı ne için? Türklüğün şanı yürüsün diye mi ülkeye vergi veren askerlik yapan etnik azınlıkların dili ve kültürü sistematik olarak yok ediliyor, ve onların ayaklanmasından doğan savaşa yüzmilyarla dolar harcanıyor ve ülke kalkınamıyor ve savaşın yarattığı fırsatla faşistler devletin içinde çeteleşiyor?

    Olay Türklüğün şanı değil, Kürt kültürünün ilkelliğidir. Kürt yerine Çerkes, Boşnak vs. olsaydı bunu diyebilirdin. O zaman aynı mantıkla adamların kültürü diye adam yemek, kadın sünneti, şeriat vb. şeylere de karşı çıkma olur mu? Sonuçta onlar da onların tarihi gelenekleri, kültürleri, yaşam biçimleri. Ne dersin? Sence bu tarz şeyler "kültürleridir" diye saygı mı görmeli yoksa gerekirse zorla bitirilmeli midir?

×
×
  • Yeni Oluştur...