Jump to content

'Oflaz'

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    1.124
  • Katılım

İletiler bölümüne 'Oflaz' kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. 21 dakika önce, teflon yazdı:

     

    Ben latife ediyorum eğer farkettiysen, öyle olduğunu düşündüğümden değil. :) ..Ama inat etmek için özel bir çaba göstermeye devam edeceğin aşikar durduğundan, açıklamayı yapmak yerine sana aynı videonun devamındaki bir sonraki videoyu gönderiyoruz ;) .."Bağıl", önemli bir kavram netekim:

     

     

     

    Bak bu video daha açıklayıcı oldu. Diğerinde çok soru işareti vardı aydınlandım tşk. Yanılmışım..

  2. 10 dakika önce, bayşapka yazdı:

    Bu örnekte masanın sallantısı "doğal haline bırakma"yı temsil ediyor. Doğal haline bırakıldığında düzen kendiliğinden ortaya çıkıyor. Sen de diyorsun ki masayı tut. O zaman doğal haline bırakmış olmuyorsun, düzen bozuluyor. Bu da yaratıcının, müdahalecinin düzen oluşturamayacağının işareti. Bunu kendi kendine ispatlamış oldun. 

    Masayı belli bir düzen içerisinde sallarsan böyle bir video çekme şansı yakalarsın.. vaktin varsa üç beş tane metronom bul sonra masayı yarım saat rastgele salla bakalım düzen için dışarıdan bir mudahele düzenli bir mudahele gerekiyor muymuş

  3. On 10.03.2019 at 19:39, anibal yazdı:

     

    Şu saçmalığı bir bırakın artık..

     

    Düzen falan yok, olan şeyi alıp, düzen diyorsun, hepsi bu.

     

    Bak bakalım, bu şeylerin gayet düzenli olarak hepsi bir arada sallanmasını, gürültüye kızan, kafası atık tanrı odin'mi sağlıyor? 

     

     

    Birbirini etkileyen herşey, birbirini eninde sonunda düzenler, bunu bir türlü anlamadı o kalın kafalarınız.

    Altta sallanan masayı yere bir sabitle bakalım o zaman eninde sonunda ne oluyormuş hep beraber öğrenelim.. 

  4. 2 saat önce, DreiMalAli yazdı:

     

    Neden şaşırmadım yine?

     

    Sevgiler

    Çünkü siz kibir abideleri hariç bütün insanlar özellikle de müslümanlar mal dır.. onlar araştırmazlar inanan kesim tam bir salaktır dönüp Yandex e bakıp gerçeği görecekleri yerde binlerce kitap okurlar inzivada bir ömür geçirirler abuk subuk ilimler öğrenirler.. keşke binlerce yuzbinlerce bu salak kesim seni yarım saat dinleyebilme lütuna erişebilse idiler ömürlerini boşu boşuna saçma sapan şeyler ile beyhude geçirmemiş olurlardı.. ama ne yapacaksın bu hayat hiçte adil değil efendimiz hazretleri malumunuz..

  5. 6 dakika önce, Abdülmalik yazdı:

    İslamın sunduğu bu ilkel evren sunumunu yanlışlayabilecek müslüman var mı?

     

    Niye ? Çok mu umurunda ? Sayacak sövecek müslüman mı arıyorsun ? Ukalalık yapacak birisini mi ? Siz seçilmiş ırk üstün kalite kokuyorsunuz size söz söylemek ne haddimize siz öyle buyurmuşsunuz madem o öyledir bunu hiç bir güç değiştiremez.. değiştirmeye kalkanı iteler kakalar maymuna ceviririsiniz..

  6. 5 saat önce, DreiMalAli yazdı:

     

    Mağdurları oynayan bir soytarının serzenişleri ne kadar da şirin!

    "Karım" kelimesi yerine "hatun" kelimesi kullanılmasını laubalik sayacak kadar kibar olduğunu söylemeye kalkan bir yalacının ilk iletisi neydi?

     

    İşte şuydu:

      

     

    Laubali davranmamaya özen gösteren bir dangalağın iletisi böylesine kibar-kibarcık oluyormuş meğer!

    ..

    Şu inkar kelimesini doğru yerde kullanan bir müslümal görürsem dişimi kıracağım. Dillerine doladıkları "inkar" kelimesini her kullandıklarında hem iftira atıyorlar hem de gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorlar. "Oflaz" soytarısı da bu geri zekalılardan birisidir.

     

    Sevgiler

    Ne diyon la ben anlamıyorum seni drmalicik bak gülmeyi unutmuşsunuz her iletiniz acı bir gülümseme den öteye geçmiyor. Bana takılma işine bak yazdıklarından birşey anlamıyorum 

  7. 9 saat önce, Geta yazdı:

     

    geri zekalı, ben ön kabulleri olan biri olsaydım ateist olmazdım.

    benim ön kabullerime göre kuran müthiş güzellikte bir kitaptı,

    bana öyle öğretilmişti ve ben de yıllarca senin gibi bunu savundum.

    sonra yukarıda bazılarını saydığım nedenlerden dolayı kafamı kumdan çıkarttım!

     

    eğer kıvırmaz, adam gibi cevap yazarsan seni ciddiye alır mantıklı bir açıklama getirmiş misin diye bakarım.

    böyle osurup kaçacaksan hak ettiğin lafları da işitirsin.

    diyorum ki kuran'ın dili, anlatımı, içeriği hep sorunlu.

    bunu bir ön kabulle değil, sayısız ayet üzerinden gözlemlerimi anlatıyorum.

    sadece kadının kurandaki yerine bak diyorum

    bir de peygamber döneminden günümüze kadar pratikte de neler yapılmış onu da göz önünde bulundur diyorum.

    senin din büyüklerinin kaç karısı, cariyesi vardı, bunlar normal midir?

    daha çocuk yaşlarda eş yapılmaları normal midir?

    aişe ile muhammed'in arasında kaç yaş fark vardır, hiç mi bir tuhaflık görmedin?

    evlatlığının karısıyla evlenmesi de mi rahatsız etmedi seni?

    sen namazda okuduğun her ayetin anlamını biliyor musun?

    sen ya da gittiğin camideki imam, "göğüsleri yeni tomurcuklanmış huriler"in anlatıldığı ayeti de namazda okudunuz mu?

    yüzünüz kızardı mı bu ayeti okurken/dinlerken?

    bunun gibi daha nice ayette hiç mi bir tuhaflık sezinlemedin?

    sen düşünme yetini hepten mi kaybettin?

    vicdanını çöpe mi attın?

     

    inkarcıymışız. bütün bunları görmezden gelen, inkar eden sensin?

    ben böyle bir dine mi inanacam?

    tanrının varlığını yokluğunu felsefi olarak hep sorguladım, sorgulamaya da devam ediyorum.

    ben olan şeyi inkar edecek kadar salak değilim. olmayan şeye inanacak kadar da mal değilim!

     

    Bin kere bin yerde tartışılmış meseleler.. ben tamamının cevabını aldım içim rahat gün içerisinde herhangi bir sorun yaşamıyorum evde de rahatim kılarız namazımızı tutarız orucumuzu Allah ımıza şükrederiz.. diyeceğim o ki ben gerçekten de gerizekalı değilim gözlerim de açık hani psikolojim güzel geleceğe umutla bakıyorum şimdi eski defterleri açmayalım eski enerjim yok sanki biz salağız hiç düşünmedik Nebe de ne bahsediliyor ahşap ta ne.. dediğim gibi ön kabul meselesi Kur'an a beşer kelamı olarak nazar edersen bı adamın nefsi için yazdığı diyeceğim ümmi idi yazdırdığı diyelim. Gerçi yaşadı mı yaşamadı mı Sümerler den mi kopya etti tevrattan mı çaldı kaç kişiydiler vs uzar gider hiç biri belli değil.. onun için kim hangi izm ile rahat ediyorsa onunla meşgul olsun ama şu bir gerçek herkes birbirini gerizekalı zannetmeye devam edecek yapacak birsey yok..

  8. En çok kadın ticareti yapılan ülkelere baktım.. sadece Suriye var içerisinde müslüman olarak o da savaş sebebi iltica eden kadınların su istimal edilmesi yüzünden falan filan.. benim Google yandaş değilse durum bu.. o şurada bunu yapmış bu şurada bunu yapmış diye genelleme yapacaksan birazcık o çok hoşuna giden medeniyete batır iğneyi kendi yarattığın dünyadan ibaret zannediyorsun alemi.. bende öyle.karanlik gözlükler yok gün içerisinde İslam'dan nefret eden karı satan karısının yanına karı getiren seks partileri düzenleyen kafa kol kesen vs vs vs kimse ile karşılaşmıyorum.. 

  9. 2 saat önce, Geta yazdı:

     

    ben müslümanken, tıpkı senin gibi ateistlerin psikolojisini çok garip buluyordum.

    ateist olduktan sonra da müslümanların psikolojisini çok garip bulmaya başladım.

    demek ki bu çok normal bir şey. yani karşı tarafın psikolojisini garip bulmak..

    senden farkım şu: ben her iki tarafın psikolojisini de biliyorum.

     

    sen bir ön kabulle, mucize kitap diye baktığından onun çağları aştığını,

    insan ilişkilerini ve evreni en iyi şekilde açıkladığını,

    dil ve anlatım olarak eşsiz olduğunu düşünüyorsun.

    oysa durum bunun tam tersidir. arapçanın kendisinden kaynaklı bir müzikaliteden başka, kuranda ciddi bir dil sorunu vardır.

    üslup sorunu vardır. hitap sorunu vardır. içerdiği bilgiler bakımından sorunludur. ele aldığı konular, öncelikler bakımından sorunludur.

    belli bir kompozisyondan uzak, bölük pörçük, sık ve gereksiz tekrarlarla örülüdür.

     

    evet yabancı bir dilin bire bir çevirisini yapmak zordur ancak meal ve tefsirlerde öylesine gerçek dışı ve anlamı saptıran bir çeviri-yorum işine girilmiştir ki,

    bir müslüman olarak buna büsbütün gözlerini kapatıp, ateistlerin kelime çevirilerini yadırgıyorsun. gerek kuran'da kadının ele alınış biçimi gerekse de islam tarihinin başından itibaren kadını konumlandırma biçimi seni hiç mi rahatsız etmiyor? cennette bir ödül olarak sunulması (üstelik göğüslerine kadar tarif edilerek), mahkemede şahitliğinin bir erkeğe eşit olmamasına varıncaya kadar sorunlu uzun bir listeden seni ahlaken, hukuken, vicdanen rahatsız eden bir şey yok mudur?

     

    yoksa çok tuhaf!

     

    Uzun yazamıyorum. Ön kabul demişsin sen kendin Kur'an ı ön kabul ile beşer kelamı olarak farzedip bütün inkarını buna bina ediyorsun.. ikincisi kadının konumunu pratikte görmek gerek mealde ya da radikal kesimde değil. Kadını meta haline getiren pezevenkligini yapan bir medeniyete ses çıkarmayıp inkâr psikolojisi ile İslam'a saldırmak bu ön kabulun meyvesi.. selametle..

  10. Ateistlerin psikolojisi çok garip.. şimdi animal evine kız attığında "kızı sikmiş" oluyor..  ama sen nasıl dünyaya ya geldin diye sorsan "annem le babamın ilişkiye girmesi" sonucu der.. ama aslında babası annesini "sikmiş tir... Nedir bu kelimelerde ki değişiklikler e sebeb.. çünkü yaşadığı ortam terbiye ahlak sınırları bunu kaldırmıyor.. şimdi ahlaksız olan kim animal mı yoksa içi fesat olanlar mı.. la olum mal mısınız bende ciddi ciddi açıklama yapıyorum la..

  11. 13 saat önce, Nuri Kara yazdı:

    60 kg adamın 400 kg'yi kaldırmasıyla nasıl bir bağlantı kurdunki. Eskide kaldı o. Bilim yokdu ozaman. Sadece tohumu ve ağacı görüyorlardı. Şimdi şaşılacak birşey yok. Zira 60 kg adam onu o haliyle kaldırmıyo, mitoz bölünüyo oluyomu sana 120 kg. Bidaha bölünmüş olmuşmu 240. Bida bölününce 400'ü geçmiş zaten. Kademeli olunca herşey mümkün. Fırsatınız varken anlamadıklarınıza şaşırmaya devam edin. Yarın öbür  gün keşfedilince şaşırmak zor olacak...

    Şu mitoz bölünme dediğin şey 60 kg adamın 400 kg ı kaldırmasından dmilyon kat daha fazla şaşılacak birşey.. sen mitoz deyince oldu bitti hoppaa diye bitmiyor iş.. 

  12. 3 saat önce, ApollonTheGod yazdı:

    Bak neleri dert ediyorlar:

     

    Dyson sphere, amaç güneşi tam verimle kullanmak..

     

    images?q=tbn:ANd9GcS6YIb72siMRVJTFfQ7B4Z

     

     

    Stellar engine, güneş patlayıp bizi de havaya uçurmadan onu yavaştan bizden uzaklaştırıp kendisini patlattığı gibi bizi de patlatmasını önlemek

     

     

     

     

    Siz de kız kardeşimi nasıl sikerim, hangi fetva ile küçük çocukların ırzına geçerim modundasınız

     

    Ne dense az.

     

     

    Yazilana baksan arkadaşı NASA da insanlık için gecesini gündüzüne katmış yardırıyor zannedersin ama götünün üstüne oturmuş çayını yudumlarken siktir i boktan işlerle meşgul.. hadi lan oradan ..

  13. On 14.04.2020 at 13:18, Kindi yazdı:

    Şu kainatın lambası olan Güneş ve sistemi Allahın varlığına ve birliğine delildir. Yerküremizin de içinde bulunduğu Güneş sistemi içinde farklı büyüklükte gezegenleri barındırmaktadır. Bu gezegenler birbirlerine uzak ve yakınlığı çok farklı olmakla birlikte dönüş hızları da birbirinden farklıdır. Tam bir ölçüyle hareketleri ve dönüşleri bir saniye bile şaşmıyor. Eğer uzak ve yakın mesafelerini milim şaşırsalar veya dönüş hızlarında saniyelik bir artış azalış olsa birbirlerine çarparlar ve güneş sistemi dağılır. Dünyamızdaki yaşamda son bulur. Aynı zamanda bu gezegenler Güneş sistemi içinde güneşe bağlı bir yörüngede menzillerinden şaşmayarak hareketlerine devam etmektedirler. 

     

    Cansız,şuursuz ,iradesiz dev kütleler farklı mesafelerde şekillerde ve hızlarda bir düzen içerisinde bulunmaları tesadüfen veya kendiliğinden olamaz bir irade,kudret sahibi bir kişinin emriyle olur.

    Sadeleştirilmiş metinler de böyle saçma şeyler oluyor işte.. orjinalinde dönüş hızı kütle vs meseleler geçmiyor. Arkadaşlar eleştirilerin de haklı.. diğer taraftan Bediüzzaman ın bu meselede bile mükemmel ve müdakkik tesbitleri çok harika düşmüş..

  14.    Arkadaş! Masum bir insana veya hayvanlara gelen felâketlerde, musibetlerde, beşer fehminin anlayamadığı bazı esbab ve hikmetler vardır. Yalnız meşiet-i İlahiyenin düsturlarını hâvi şeriat-ı fıtriye ahkâmı, aklın vücuduna tâbi değildir ki, aklı olmayan bir şeye tatbik edilmesin. O şeriatın hikmetleri kalb, his, istidada bakar. Bunlardan husule gelen fiillere, o şeriatın hükümleri tatbik ile tecziye edilir. 
    Mesnevi-i Nuriye - 74

  15. 4 saat önce, RasyonelDüşünce yazdı:

    7 yaşındaki BEBEĞİN bile sadece çizgi filmlerde ve masallarda olacağını irdak edebildiği şu zamanda, Karıncanın konuştuğuna inanan birinin bunu söylemesi ne kadar absürt ? 

    Hipotalamus un yerine getirdiği vazifesini olağan bir zorunluluk olarak görenlerin karıncanın konuşmasını garip karşılaması kulağa pek mantıklı gelmiyor..

  16. 2 saat önce, Buzul yazdı:

    Demek ölüm yok oluş olsaydı, allaha bile karşı çıkardın. Ama yok olmayacağım için, ölümü bir nimet olarak görüyorum, diyorsun. Peki ya cehenneme gidersen ve sonsuza dek orada yanarsan, yine de ölümü ve yok olmamayı nimet olarak görür müsün? Yok olmayayım da, cehennemde yansamda olur mu diyorsun yani?

    Allah var ise ahiret te vardır.. Cehennem de sonsuza kadar yanmayacağımı biliyorum.. 

  17. 27 dakika önce, Buzul yazdı:

    Yani diyorsun ki, birinin doğumuna karar verildiğinde onun ölümüne karar veriliyor. Benim allahın öldürmesiyle bir sorunum yok. Benim sorunum ölümün bulma şekilleriyle. Ölümler intihar sonucu olmasın da, hastalıklar sonucu olsun gibisinden. Anladım.

    Ölüm ün mahiyeti yok olmak olsa idi hepsine karşı olurdum fakat ölüm bir nimet iken neden karşı olayım.. 

×
×
  • Yeni Oluştur...