Jump to content

darius

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    76
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

darius Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  1. darius

    Neden Özedönüş

    seni çok merak ediyorum cübbeli. enteresan birisin.konuyla ilgisiz mesajda üstüne yok...
  2. darius

    Bu resimler ne anlatıyor?+18

    neden sildiniz ki hazırcevap insanları severim ince sataşmanıza ince cevap yazayım dedim... mesele kıssasa yada diyete karşı olmak değil. modern hukuktada öldürülen yada yaralananın yakınları tazminat davası açabilirler ama onlar anlaşsa bile kamu davasından kurtulamaz suçlu. benim rahatsız olduğum şey ; neden çirkin bir işle karşılaştığınızda o işi yapanın kim olduğuna bakmaksızın kınayamıyorsunuz.hristiyanın müslümanı kendinden olmadığı için öldürmesi yanlış ama müslümanın islamdan çıkanı (mürted) öldürmesi doğrumu.
  3. darius

    Bu resimler ne anlatıyor?+18

    bak yukarıda çarpıtılmasın diye özellikle belirttim :cezası değil diyeti - bedeli. ayrıca arkadaş doğru söylemiş kölelerde bedel yarıya düşüyor... yanlışım varsa düzelt. ayrıca sende başını risalelerden kaldırda biraz googleden haberleri takip et bişey kaybetmezsin
  4. darius

    Bu resimler ne anlatıyor?+18

    ilk yanlışın şu cezası demedik bedeli yani diyeti dedik. ikinci yanlışın öldürmedede yaralamada kıssas var. ama mağdur yada yakını kabul ederse bedeli öder suçlu serbest kalır... alıntı: 24/3/2009 Öldürülen BM görevlisinin ailesine 100 deve (AA)Mogadişu - Somali'nin güneyindeki bir şeriat mahkemesinin, BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) görevlisini öldüren bir kişiyi, görevlinin ailesine 100 dişi deve vermeye mahkum ettiği bildirildi. Öldürülen görevlinin ailesinden yapılan açıklamada, beş gün süren duruşma sonunda mahkemenin kararını bugün verdiğini, silahlı bir örgütün üyesi ol
  5. darius

    RAMAZAN hurafeleri..

    yazdıkların çok güzel de... bu şekilde ramazandan sonra kendisine çeki düzen veren varmı ? bütün türkiye ramazan gelince öyle bir havaya giriyorki hani güzel yanları çok. ama bayramdan sonra tam gaz devam eski huylara nefsi terbiye olan yok.
  6. darius

    Bu resimler ne anlatıyor?+18

    arkadaşım sağol bende biliyorum da o arkadaşın cevaplamasını umud ediyordum. kendisi adalet aşığı o bakımdan. adam öldüren 3 ayda çıkar diyor k...ç ından uydurup eleştiriyor şeriattan dem vuruyor .buyursun bide bunu izah etsin..
  7. darius

    Bu resimler ne anlatıyor?+18

    ateist gözü ile evet dehşet... senin baktığın at gözlüğüyle nasıl... allahın hangi sıfatlarını temaşa ediyorsun bu işkenceleri seyrederken. yahu ölürmüsünüz yanlışa yanlış deseniz.
  8. darius

    Bu resimler ne anlatıyor?+18

    şimdi senin söylediğin katliamları ateistlermi yapmış ? lan maydanoz onlarda senin meşrebinden yani teist. allah yada tanrı müslüman yada hristiyan ... sen hangi ateistten duydun '' bu yapılanlar yanlış ama diğerlerinin yaptığı zulüm doğru '' dediğini... işkembe-i kübradan sallarken dikkat et attığın bok üstüne yapışmasın. ''bu resimdekiler çok çirkin şeyler ama hristiyanlardada var '' desen haklısın derdik. ama sen hristiyan yada yahudi devletlerini ateist sanacak kadar boşsan senden böyle bir cümle beklemek hata olurdu zaten. savunamadığın çirkinliklerin üstünü , salakça keli
  9. darius

    Bu resimler ne anlatıyor?+18

    neden ısrarla anlamamazlıktan geliyorsun. inan şeriatı senin kadar biliyorum. biz el kesmeyi kınarken modern kanunları allahın kanunu gibi değiştirilmez görüp savundukmu. ben seninle beraber yanlışı kınarım sırf bir müslüman dedi diye karşı çıkmam benim doğmalarım yok. resimlerde sadece hırsızın elinin kesilmesi yok .başka şeylerde var. adam öldürüp de 3 ay da çıkmak yok ki olsa bile senden çok ben karşı çıkarım. adam öldürmek dedinde aklıma geldi bir adam kaç deve yapıyordu şeriatta bi cevap versene ?
  10. darius

    Bu resimler ne anlatıyor?+18

    :good: islamda -müslümanda saygı hep tek yönlüdür. karikatür için ölüm fetvası verir ama içlerinden çıkan pislikleri kınamazlar bile. bu manzaraları! her müslüman kabul etmesede kınayan bulmak zordur. sadece ''onlar müslüman sayılmaz'' gibi saçma bir argümanları vardır.
  11. darius

    Bu resimler ne anlatıyor?+18

    demek bu adi işleri yapanları kınamak yerine bu manzaradan tiksinen insanları ot görüyorsun öylemi ? her boku savunacağım diye insanlıktandamı çıktınız. doğruya doğru yanlışa yanlış derseniz ölürmüsünüz. siz bu resimlerden rahatsızlık duymadınızmı ?
  12. darius

    Bu resimler ne anlatıyor?+18

    :good: bi de şu ihtimal var ! ya onlar doğru ! anlıyorsa,bizim müslümanlar yanlış yorumluyorsa: islamın başlangıcı ve yayılması şiddet üzerineyse ?
  13. darius

    peygamberimizin Zeynep binti Cahş (r) ile evliliği

    sen bu cümleden bunumu anladın. yok kimse bu kadar saf olamaz herhalde dalga geçiyorsun.
  14. darius

    Said-i Nursi'nin Müthiş Dehası.

    normal de bişeymi. şimdi peygamber yaramazlık yapan çocuğa beddua ettiyse bu sünnet olur. haydi ehli sünnet yaramazlık yapan çocuklara beddua seferberliğine çok sevap var bu işte...
  15. darius

    Şeytanın ve Şerlerin Yaratılması

    verdiğin örneğin basitliğinemi kızayım yanlışlığınamı karar veremedim. senin karşında ne verirsen alan koyunlar yok ulen yumurtanın iradesimi olur dana yumurta bozulmak istemişmiş. keşke o yumurta kadar beynin olsaydı da bu salakça örneği vermeseydin.
×
×
  • Yeni Oluştur...