Jump to content

Gulsima

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    12
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Gulsima Hakkında

  • Derece
    Member
  1. Gulsima

    İnsan insana vahyedebilir mi?

    Hoppala. Arkadaşım sen cins misin çeşit misin? Kaynak konusunda senden onay mı alacağız? Ferit Devellioğlunun vahiy açıklamasını getir bakalım sende o zaman. Ne diyormuş amcam?
  2. Gulsima

    İnsan insana vahyedebilir mi?

    Kelimenin ikinci anlamında bu görülüyor zaten. Hatta "işaret" anlamı bile var. Yani kafa karışacak bir durum yok. İslami olarak yorumlar doğru görünüyor. Peygambere vahiy denince iş başka. Normalde kullanılan vahiy kelimesi o anlamda değil. Ben böyle anlıyorum.
  3. Gulsima

    İnsan insana vahyedebilir mi?

    Demek ki bunca zaman vahiy kelimesi yanlış değerlendirilmiş. Bu kelimenin özel ve genel anlamları üzerine araştırma yapmak gerekir. Diyordum ki sözlükte tamda düşündüğüm karşılığı buldum. Sanırım bu sorunu çözüyor. Sözlük Osmanlıca sözlüktür. 1. Bir fikrin, bir hakikatın veya emrin Allah (C.C.) tarafından Peygambere bildirilmesi. 2. Lügatte vahiy: Kelâm, kitap, işaret, irsal, ilham, ifham, emir, teshir, bir şeyi harfiyyen i'lâm, bazı hususi maksadları tebliğ gibi mânalara gelir.
  4. Gulsima

    ... kere okunduğunda ... olur

    Duada samimiyet esastır. Duan gerçekleşsin gerçekleşmesin samimiyette hayır vardır. Şu kadar okumak bu kadar okumak bence kişiye kalmış birşey. Tekrarlama ihtiyacı vardır, kalbi huzur buluyordur, şu kadar yada bu kadar tekrarlar. Kimisi bir veya birkaç kere okumayı yeterli bulur. Malum inanan birisine o dualar huzur veriyor.
  5. Gulsima

    Hangi akıl sahibi bunları yaşamak isterki?

    Cehennem konusu en anlayamadığımız konudur. Ancak farklı bir boyut ve farklı fizik yasaları olduğunda burada bize göre normal olmayan şeylerin yaşanması söz konusu olabilir. Aslında bende çok iyi anladığımı söyleyemem. Ama aptalca inkar edecek kadar cüretli değilim.
  6. Gulsima

    Allah Dünya'yı sabit mi zannediyor?

    Yetişememeleri yörüngelerinin ayrı olmasına işaret olmalı bence. İlla yanlış bulacağım diye başka anlamlar yüklemeniz artık komik oluyor doğrusu. Gerçi daha kapsamlı araştırmak gerekli. Ama art niyetle değil. Yoksa ne var doğru bir metni bile yanlış çıkartırsın art niyetle bakarsan.
  7. Gulsima

    İslam Öncesi Arap Edebiyatı ve Şiiri

    Sence bu kadar berbat bir profille tanımladığınız insan tarihte bu kadar önemli bir yeri nasıl edinir? Böyle bir başarıyı nasıl gösterir? Nice iddialar ile ortaya çıkanlar ve peygamberlik ilan edenler oldu. Bunları kimse kaale almıyor ama. Böylesi büyük bir başarı 14 asır önce bir ekibin tezgahı ile olacak iş değildir. Saçmalamada bir düşün.
  8. Gulsima

    Namaz Duaları

    Kuranda Deccal yoktur. Sufyanda yoktur. Yahudi ve Hristiyanları öldürün diye bir ifadede yoktur. Sen nereden uyduruyorsun bunları?
  9. Gulsima

    MADDİ VE TUTARLI OLAN TANRI OLMAZ

    Şunun doğrusunu açıklayacak yok mu? Şimdi bu adam hangisini söylemiş? Yada asıl kasıt nedir? Bir bilim adamı ancak ateistse görüşü doğrultusunda anlamsızlıktan behsedebilir. Bunun dışında anlamlılık yada anlamsızlık beyanları saçma olur. Çünkü felsefik bir yaklaşımdır. Bilimi bağlamaz. Bilim felsefik yaklaşımlarla uğraşmaz.
  10. Gulsima

    Namaz Duaları

    Ebu Leheb aynı zamanda bir kişiliğin sembolize edilmesidir. Hem gerçek kişi hem bu tür insanlar anlamında.
  11. Gulsima

    Dindardım, "ateist" oldum...

    Ne kadarda emin. Hayal görmediğini nereden biliyorsun? Hadi gördün diyelim. Dünyada yapılmış bir araç olmadığını nereden biliyorsun?
  12. Gulsima

    Ayın hurma dalı gibi olan eğrisi

    Bilimsel olarak doğru olan ifadelere bilimi savunan ateistler neden karşı çıkarlar? Burada İslamı eleştiren sizsiniz. Gelip savunanlara neden hakaret ediyorsunuz? Doğruya doğru eğriye eğri diyecek kadar dürüst olun.
×
×
  • Yeni Oluştur...