Jump to content

hyalin

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    121
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

hyalin Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  1. hyalin

    Sevginin böylesi demek varmış

    inanılmaz birşey.paylaşım için tşkler.
  2. hyalin

    Hadi film tavsiye edelim.

    1984
  3. hyalin

    Bu da Amerikan Askeri

    atasözü kullanmak isterdim ama karşıt fikir barındıran atasözleri bol olduğundan kullanmak yersiz olur. nüfus artışı insani ilişkilerde merdivenin alt basamağında gelir, çünkü zincirleme pek çok şeyi beraberinde getirir. ama herşeyi de ona bağlamak yetersiz olur.
  4. hyalin

    Tartışmalara farklı boyut.

    ''9 aylık da olsa iman ederim.'' çocuğun yok mu senin alican, daha kundaktaki bebeği gelin düşünebiliyor musun? yoksa durumu kurtarma adına mı sınırları zorladın.
  5. hyalin

    Hayatınızın Şarkısına İlişkin Bir Geyik Muhabbeti

    Dream Theater/ Space-dye vest biraz uzun.
  6. hyalin

    Büyük boşluk kuramı

    :good:
  7. hyalin

    cennet-cehennem paradoksu

    rüya benzetmesi kendi içinde çelişki taşıyor. İmtihan edilmek için dünyaya gönderileceksin, dünyada yaptıkların ve yapacakların üzerinden sorgulanacaksın ama aynı zamanda dünya hayatı rüya olacak. Ayrıca kimisi hafıza silinebilir gibi şeyler söylemiş, hafıza silindikten veya imtihanın rüya olduğunu gördükten sonra artık sorguya çekilecek kişi aynı kişi olmayacaktır. Adalet anlayışı, geçmişi unutturarak veya hafıza silerek sağlanmaz.Yaşanılanların olayı yaşayan kişiler tarafından değerlendirilmesi, hakkında konuşabilmeleri üzerine adalet sağlanır. Günümüz mahkemelerinde sanık ile davacı
  8. hyalin

    Türk olmaktan gurur duymak

    Başlık Türk olmaktan gurur duymak, ama yine istemeden de olsa dine kaydı. Neden bu tip başlıklar islam ile beraber değerlendirilecek durumlara geliyor. Türklük ile islam ayrılmaz bir parçaymış gibi birbirine izlettiriliyor. İslamdan bağımsız bir tartışma yapabilmeliyiz.
  9. hyalin

    Türk olmaktan gurur duymak

    Öyle mi dersin, ufak bir eleştiri getirdim diye ailemden az küfür yemedim. Dayım kullandığım 2 cümlemle beni kafir ilan edip, bir daha benim bulunduğum ortamda bulunma dedi . Kendi ailen bile sana düşman olabiliyorsa var gerisini sen hesap et. Kendi halinde dinin gereğini yerine getirip, son derece hoşgörülü insanlar var ama dini hayatında pratik olarak uygulamadığı halde hoşgörü denen kavramın yanından geçmemiş insanlar var. Bizi ateizme götüren süreçler varsa zaten değişim olacağından radikal kalamazsın. Bu söylediğin kimin için geçerli, pekçok hata ve çelişki gördüğü halde inancı
  10. hyalin

    Türk olmaktan gurur duymak

    Ne gibi bir farkımız mı olacak, Türkiye'de dini hiç takmayan insanların yanında biraz allah kavramını,dini eleştir de görelim seni. Orta anadoluda, güneydoğuda, karadenizde dediklerimi yap da görelim seni. Halkın % 90 ı dini takmıyor ama her nedense papazlar, misyonerlik görevi gören insanlar katlediliyor. Halkın % 90 ı dini takmıyor ama uluorta bir şehirde, bir alevi öldüren cennete gider tarzı vaazları dikkate alıp, katliam yapabiliyorlar. Halkın % 90 ı dini takmıyor ama din eksenli partilere, büyük bir oy oranı gidebiliyor. Dini takmayan insanlar, ötedünya gibi bir kavram taşıdığ
  11. hyalin

    Türk olmaktan gurur duymak

    Etkili bir başlangıç olması olabilir mi mesela? Din kavramından kurtulduktan sonra herşeyi şüphe süzgecinden geçirebilmek mümkün oluyor.
  12. hyalin

    Ara geçiş fosilleri var mıdır?

    Bilimde tanrıya yer yoktur, çünkü tanrı bir sınır/engeldir. Senin düşünmen evrimin bilimsel statüsünü değiştirmiyor. Bilim kimsenin tekelinde değildir, ama çıkıp da kanıtlanamayan,metafizik bir kavramı bilime zorla sokmaya çalışırsanız; sizi devre dışı bırakmak için kullanırlar böyle kuramları.
  13. hyalin

    Ara geçiş fosilleri var mıdır?

    Çünkü yaratılışı yanlışlayan bir başka kuram yok. İnancı devre dışı bırakacak bir kuram elbette cahil cühelanın saldırısına uğrayacaktır. gözlemlere dayanarak açıklama yapıldığında elbette birilerinin kutsalı sarsıntıya uğrayacaktır. Ve bunu kaldıramayacak insanların da olması normal. Bilimin sağladığı tüm olanakları dolaylı veya doğrudan kullanırken iyi, ama aynı bilim böyle bir kuram barındırınca kötü. Bu çetrefilli durumun teistlerden çıkmasına şaşmamak gerek.
  14. hyalin

    Ara geçiş fosilleri var mıdır?

    Göreliliğe tanrı karıştırılmıyor ondan olabilir mi? İkisi de kuram ama biri yaratılış düşüncesine ters geldiği için saldırılara uğruyor. Bilimsel olarak evrime alternatif var mı onu söyleyin bize. Ve evrim gibi bilim dallarını kullanabilecek bir alternatif. Buyrun gösterin.
  15. hyalin

    Ara geçiş fosilleri var mıdır?

    Bilimadamı olup da kuramın ne olduğunu ve etki derecesini görmezden gelenler, metafizik görüşlere dayalı;kanıtsız,desteksiz sadece inanca dayalı açıklamalar da bulunursa böyle bir proje yapmak hakkındır. Evrimin olmadığını söyleyenler hangi bilimsel açıklamalar temelinde söylüyorlar bunu. Alternatifiniz varsa buyrun bilimsel yollarla,çürütün evrimi ve yerine yenisini koyun. Ama yerine koya koya yaratılışçılık gibi sebebi bilinmediği için uç nokta olarak tanımlanan bir tanrı kavramını atıyorlar ortaya. Bilim neden tanrıya dayalı bir kuramı kabul etsin ki,söyleyebilir misiniz? Bilim b
×
×
  • Yeni Oluştur...