Jump to content

GokTengri

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    458
  • Katılım

  • Son ziyaret

GokTengri kullanıcısının paylaşımları

  1. GokTengri

    Keşke türkiyede doğmasaydım...

    Yani ya Arabistanda,İranda,Afrikada doğsaydın, yada mesela Avrupada bir Işid zihniyeti ile doğup yaşasaydın.Hiç böyle düşündün mü?
  2. GokTengri

    Osmanlı başlangıçta Alevi-bektaşi idi

    Evet Osmanlı kendi geçmişini yazıyor.Ama Bizans kaynakları öyle demiyor tabiki.
  3. GokTengri

    Sosyalizm,insan egosunu köreltebilirmi?

    Kapitalizmi eleştirecem diye iyice uçmuşsun.
  4. GokTengri

    Osmanlının kayı boyundan geldiği yalanına cevap

    Her halükarda Türkler ha Kayı olmuş ha başka soy farkeder mi ? O zaman bunu izlemelisin Bu programda Osmanlının kendi geçmişini nasıl yazdığı Osmanlının ilk kurulduğu zamana dair herhangi bir belgenin olmadığı anlatılıyor.Osman Gazi için Bizans kaynalarında odman olarak geçer.Babası Ertuğrul - Odman ve Orhan diye gider üçüde Türktür, Türkçe isimdir.
  5. GokTengri

    Determinizm tek mutlak bir gelecek mi tasvir eder?

    yok aslında demek istediğim bu değildi.Bir an farzedelim ki Evrenin ve zamanın tekrar başladığını düşünelim ve biz zamanda geriye gitmeyeceğiz.Aslında bi bilgisayar oyunu düşün.Oyunun yarısına geldin, sonra başta başlamak istedin yine aynı şekilde başlayacaksın.Ama sen oyunda tekrar geriye gitmek olarak algılamışsın.
  6. GokTengri

    Askerlik hakkında

    bana sorarsan ne yap et kısa dönem yap.Ne kadar rahat olursan ol o zaman geçmiyor.Ben çok rahat askerlik yaptım.Gündüz vakti bile koğuşta 4-5 saat uyuduğum zamanlar oldu ama zaman o kadar zor geçti ki en çok sıkıntıyı bu yönde yaşadık. Diğer soruna gelirsek sanırım eğer askerde ameliyat olursan birlik içinde raporlu olduğun günler askerlikten düşüyor.1 ay birliğin dışında hava değişimi hakkın var.Ameliyat oldun diyelim doktordan rica ettin birşeyler yaptın 10 gün hastahanede yattın bu askerliktan sayılıyor.15 gün de hava değişimi alsan 25 gün askerliktan gidiyor.Aynı şeyi birkez daha tekrarlay
  7. GokTengri

    Bir ateist neden krematoryum ister?

    Çünkü dini ritüellere göre gömülmek istemez ve öldükten sonra kendi bedenine ne olacağı konusunda söz sahibi olmak ister.
  8. GokTengri

    Askerlik hakkında

    Zaten askerlik mıntıka ve nöbetten ibaret.Askere gittiğinde rahatsızlığın ile ilgili spor yapamaz raporu alırsın spordan yırtarsın.
  9. GokTengri

    Irklar sizce eşit mi

    Irklar eşit değil, hiçbir İnsan eşit değil.Hiçbir canlı eşit değil.
  10. GokTengri

    Türkiye'de, sâbit hat yok mu?

    Cep telefonu kullanma hastalığı ayrı en iyisini alma yarışı ayrı, her sene telefon değiştirmek ayrı. Milli servetimizden ciddi rakamlar gitmektedir bu cep telefonuna otomobilden bile daha fazla, devlet vergi üstüne vergide koysa, taksit sınırlandırmasıda getirse malesef önüne geçilemiyor.Ciddi bir hastalık bu.
  11. Sen bence hayâl ediyosun.
  12. GokTengri

    Türk Olmanın Esprisi Nedir?

    Celal Şengörüın hangi kitabında yazar bunlar.
  13. GokTengri

    İnsanoğlu: Sonsuz Yabancı

    Bu aralar merak ettiğim şeylerden birisi; Canlılığın zorunluluk olduğunu canlılığın mevcut bir şekilde ortaya çıktığı için savunuyoruz. Bu zorunluluk sürekli canlılığı oluşturmaya devam edecek buda bir tahmin. Merak ettiğinm şey ise Evren, Madde,Enerji, Zaman bir kısır döngü ise bu kısır döngü bizi hep bu kısır döngü içinde var mı edecek?Yani kendi benliğimizi.
  14. GokTengri

    Determinizm tek mutlak bir gelecek mi tasvir eder?

    Bu başlığı açıldığı ilk andan itibaren zaman zaman okudum ve kafamda bazı soru işaretleri oluştu. Örneğin Zamanın ilk başına gitsek ve zaman tekrar başlasa yine zaman birebir aynımı akar yani herşey aynı şekildemi gerçekleşir ( benim düşüncem bu yönde ) Zaman boyutu denilen boyutun son bulsa yani Evren ilk oluştuğu ana dönse ve tekrar oluşmaya başlasa ( böyle birşey olmayadabilir ) yine aynı şeyler mi varolur.Yani ben tekrar burda bu soruyu mu soruyo olurum?
  15. GokTengri

    Şakirtin,Efe Aydal ile imtihanı

    yok ben yaratıcı demiyorum.Uzayın içinde de demiyorum.Varolan enerji yani varlığın kendisi bilinçli olabilir.Atomlar kendi aralarında birleşirken veya ayrışırken bu evrensel bilinç dediğim şey ile hareket ediyor olabilir.Ama bu Bilinç varmı yokmu, varsa nasıl birşeydir bunu bilemeyiz.Hani eğerki büyük patlama öncesi hareketsizlik hakimse ve bu olay ile zaman ve madde oluşmuşsa bunu tetikleyen bir bilinç olmalı.Ama dediğim gibi bir yaratıcı veya tanrıdan bahsetmiyorum.
  16. GokTengri

    başkanlık sistemi?

    Bende aynı şekilde evet demeyi düşünüyorum.Ne olacaksa olsun ona göre yönümüze bakarız belki milletin aklı başına gelir kim bilir.
  17. GokTengri

    Şakirtin,Efe Aydal ile imtihanı

    Evet dediğin gibi benim ki sadece bir düşünce.Yani oladabilir, olmayadabilir. Bu düşünceleri kafamdan atmak bana birşey kazandırmaz.Hatta varolan merakımı bile öldürebilir.Ben bir bilince erişebilmişsem yani insanlar belki Evren veya onunda içinde bulunduğu sonsuz enerjide bu bilince sahip olabilir.
  18. GokTengri

    Türkiyede Yaşanan İslam Nedir?

    Arkadaşım uzun uzun yazmışsın.Teşekkür ederim. Ama benim seni kötüleme amacım yok sadece Ahlâk'a karşı birisin bunu anladım. Yani Ahlâk diye birşey yok diyorsun.Peki o zaman benim sana zarar vermemi engelleyecek bir kural yokmu? Veya birinin cebinden parasını çalmam için bir kural ? bu kural yasalarla belirlenmiyor mu ? Yasaları biz Ahlâk dediğimiz yerden almıyormuyuz ? Ahlâk dediğimiz binlerce yıl içinde oluşan toplumun iyiliğini ve geleceğini korumaya yönelik kurallar sayılmaz mı ? Ahlâk yoksa Ahlâksızlıkta yoktur. Benim demek istediğim toplumsal ahlâk kurallarını kabullenmeyebilirsin.
  19. GokTengri

    Şakirtin,Efe Aydal ile imtihanı

    Dinlerde bahsedilen bir yaratıcı olamaz.Ama Evren veya sonsuz enerji,madde, Uzay artık adı herneyse o eğer ki belli bir oranda bilince sahip ise( benim fikrim bu yönde ) canlılığın olmasına sebep olmuş olabilir.Yani eğer bir Sonsuz güç olacaksa,sonsuzluk içinde bulunan herşey olmalı ve sonsuzluğun takendisi olmalı.Efe Aydalın yıkması gereken şey Tanrı anlayışı,yaratıcı anlayışı olmalı. Mesela basit paradokslar ile de bu Serkan Aktaşı rahatlıkla susturabilir.
  20. GokTengri

    Türkiyede Yaşanan İslam Nedir?

    Güçlüsün sokakta gördüğün seni tahrik eden kadına tecavüz eder misin?
  21. GokTengri

    1 Kasım 2015, genel seçim..

    7 Hazirandan günümüze gelen olayları yorumlarsak Erdoğana ve Çözüm sürecine tepki veren seçmenlerin bir kısmı oylarını MHP'ye ve HDP'nin barajı aşmasını isteyen Kürtlerinde HDP'ye oy vermesiyle koalisyon tablosu oluşmuştu.İktidarın elden gittiğini gören AKP savaş politikasını devreye soktu PKK ve IŞİD sayesinde tek parti olmazsa kaos olur izlenimi vererek insanları AKP'yi tek başına iktidar yapması yönünde ikna etti.Bu durumdan anlaşılıyor ki 7 Hazirandan günümüze kadar terörden ölen Asker,Polis,Sivil vatandaşımızın hayatını kaybetmesine sebeb olan seçim tablosunun mimarı 7 haziranda MHP'ye oy
  22. GokTengri

    Yeni Parti...

    AKP'nin bu kadar oy almasının nedeni, ona oy veren en az %30'luk kesim RTE ve AKP'lileri kendilerinden biri olarak görüyorlar.Türkiye bölünecekse bile bizden biri yönetsin.Kriz mi olacak farketmez bizden biri olsun başta.Terör mü var yolsuzluk mu var, fakirlik mi var farketmiyor bizden biri olsun yeterli.Şu 6 aylık dönemde başta CHP olsaydı bugün dibe batmıştı.
  23. GokTengri

    Cumhuriyet ve Mustafa kemal Ataturk

    Bahsettiğim taleplerin hangi doğrultuda olduklarını orda söyledim.Demokrasiye,İnsan Haklarına,Hukuk'a aykırı olmayan her talep yerine getirilebilir.Kaıdnların zorla kapatılması İnsan Haklarına,Hukuka ve Demokrasiye aykırıdır.
  24. GokTengri

    Cumhuriyet ve Mustafa kemal Ataturk

    Vay arkadaş 2015 yılına gelmişiz, tipik Müslümanlar gibi 1930ların ideolojisini mi devam ettireceğiz.Atatürk benim manevi mirasım akıl ve ilimdir.Eğer benim sözlerim akıl ve ilim ile çelişirse ilimin gösterdiği yoldan gidin demiştir.Yıl 2015 Kürt politikası malesef tutmadı bunda değişikliğe gitmek zorunda bu ülke.Nüfusu 20 milyona yaklaşmış bir halkın talepleri görmezden gelinemez.Bir o kadar nüfusu olan Alevi nüfusuda buna dahildir.Ayrıca dindar insanlarıda dışlayamayız.Şuan ki CHP hareketi en doğru şeyi yapmaktadır.Önemli olan bu sistemde oy alabilmek, oy almak için Kürtlerede, dindarlarada
×
×
  • Yeni Oluştur...