Jump to content

ismailagacemaati

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    562
  • Katılım

  • Son ziyaret

ismailagacemaati kullanıcısının paylaşımları

  1. ismailagacemaati

    İnsan Beyninin Sınırları

    Biz de peki bu Tanrı nasıl kendi kendine var olabiliyor?, dediğimizde insan zekasının her şeyi kavrayamayacağını ve bu yüzden tanrının kökenlerini bilemeyeceğimizi söylerler. Biz böyle söylemiyoruz. Allah Vacibul vücuddur diyoruz.
  2. ismailagacemaati

    Ara geçiş fosilleri var mıdır?

    Düşünsenize, sularda yüzen bir canlı nötr bir mutasyon oluşuyor, hoop ciğerler çıktı kimse bunun farkunda değil yanlışlıkla:) derken balık kardeşimiz ara ara yüzeye çıkıyor ve ciğerlerine ilkel oksijen:) çekiyor. O ara bir anda bu balıkların ayaklı versiyonları çıkıyor, mutasyon bu ya ihtiyaç yok ama hop diye oluveriyor. Mutasyon ol diyor ve oluyor:) haşaa..hehe.. balık türü zaten karaya arada bir yanlışlıkla rastgele çıkardılar ama henüz ayakları olmadığı için hep ölürlerdi bu yeni mutasyon geçirmiş balıklarda yanlışlıkla karaya çıktılar ve tam da yürüyebilecekleri ayakları çıkmış, oldumu san
  3. ismailagacemaati

    Ara geçiş fosilleri var mıdır?

    Bu yazdıkların ara geçiş formu değil.. Nesli tükenmiş hayvan fosilleri. Örneğin, Archeopteryx bildiğin kuş, bunun sürüngenden kuşa geçiş canlısı olduğu ve uçamadığı iddia edilmiş fakat sonra 1992 yılında bulunan bir fosil bu kuşun uçabildiğini göstermişti..(118 Nature, vol. 382, 1 Ağustos 1996, s. 401.)
  4. ismailagacemaati

    Ramazan Orucunun Tıbbi Faydaları

    Gerçek olan ne? Hadi anlat bize. Çevrendeki bütün güzelliklerin birgün gelip bitecek olması mı gerçek.
  5. Ümmetimden, kesinlikle kader konusunda bilir bilmez konuşmamalarını istiyorum. Kader konusunda ancak ümmetimin âhirzamandaki kötüleri ileri geri konuşur. (Hadis-i Şerif)
  6. Şu çizgi insandır. Şu onu saran kare çizgisi de eceldir. Şu dışarı uzanan çizgi de onun emelidir. (Bu emel çizgisini kesen) şu küçük çizgiler de musibetlerdir. Bu musibet oku yolunu şaşırarak insana değmese bile, diğer biri değer. Bu da değmezse ecel oku değer. (Hadis-i Şerif)
  7. Benden sonra ümmetim hakkında şu üç şeyden korkuyorum: 1. İdarecilerin zulme sapmaları. 2. Yıldızların tesirine inanmaları. 3. Kaderi inkar etmeleri
  8. Kaza ve Kader Meselesi: Ebû Hanîfe nüfuz-ı nazar sahibi, iyi görüşlü bir zattır. Onun için kader meselesine dalmaktan çekinirdi ve arkadaşlarına da bunu tavsiye ederdi. Yusuf b. Hâlid, Basra'dan geldiği zaman ona şöyle demiştir: «Kaza ve kader, insanların karşısına dikilmiş güç bir meseledir. Bu Öyle kapalı bir mes'eledir ki, anahtarı zayi olmuştur, anahtarı bulunursa o zaman içindeki belli olacak, onu açacak olanlar, ancak Allah indinden haber getiren­lerdir.» Kaderiyyeden bir grup ona gelerek kader meselesini münakaşa yapmak istediler. Onlara şöyle dedi: «Bilmez misiniz ki, kadere
  9. ismailagacemaati

    Bilimadamlarının vay haline

    Ateistler askerde çok dayak yemiştir. Düşünsenize komutan 10 şınav çek diyor, bunlar ne şınavı, bu da nerden çıktı, şınava ne gerek var derken bir yumruk, nakavt
  10. Farzı misal sen açıkça Allah'ın varlığını kanıtlayan bir deneye şahit bile olsan derhal o labarutuvarı ve içindeki bilimadamlarını yakar bilimin önünü tıkardın.
  11. Sen einstein'dan, Richard'dan daha mı iyi biliyorsun ki bilim için neyin faydalı veya zararlı olduğunu söylüyorsun. Ama hoşuma gitti inandığın değerler uğruna dünyada tek bile kalsan hala yaratıcı yok dersin.
  12. ismailagacemaati

    Rasulullahın adaleti...

    Tartışılan mesele, Rasulullah'ın her dediğinin doğru çıkması.
  13. ismailagacemaati

    Rasulullahın adaleti...

    "çitilemek" deyimi daha az temizlemek ve susuz temizlemek demektir bakınız meninin temizlenmesi vesselam ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM. yfln nerdesin?
  14. ismailagacemaati

    Rasulullahın adaleti...

    ASLINDA BEN YANILMIŞIM HADİSTE ERKEĞİN SİDİĞİNİN DAHA TEMİZ OLDUĞU VURGULANIYOR. Soru: Fikih dersinde söyle geciyor: Yemek yemeyen kücük bebeklerin sidigi de büyüklerin sidigi gibir. Ben verilen cevaptan şöyle anladım: Yemek yemeyen bebek haliya iserse necis degildir. Cevap: Bizim işlediğimiz fıkıh Hanefi mezhebine aittir. Karışmasın diye sadece Hanefi mezhebi üzerinde durulacak, Hanefi mezhebi bittikten sonra inşeAllah diğer mezheplere geçilecek. Hanefi mezhebine göre; ister yemek yesin ister yemesin erkek bebeklerin sidiği galizadır. Diğer mezheplere göre yemek yemeyen erkek bebeğin sidi
  15. ismailagacemaati

    Rasulullahın adaleti...

    Anneler ev işleri, temizlik, yemek, bulaşık, çocuk vs. derken esir gibidir. İşleri bitmek bilmez. Bu yüzden iyi davranın.
  16. ismailagacemaati

    İslam, Kadını Çok Sever ve Yüceltir...

    Cabir anlatmıştır: Peygamberle (s.a.v.) ashabı, hendeği kazarken üç gün hiçbir şey yemeden durdular. Sahabiler: -Ya Rasulellah! Burada çok sert bir yer var, dediler. Rasûlullah (s.a.v.): "Orayı su ile ıslatın' dedi. Daha sonra balyozu alıp: "Bismillah" dedi. Ona üç defa vurdu ve orası darmadağın olan bir kum yığını haline geldi. Bir ara baktığımda Rasûlullah'ın (s.a.v.) açlıktan karnına taş bağladığını gördüm.
  17. ismailagacemaati

    Rasulullahın adaleti...

    oğuz bugünkü performansın çok kötü. Bir doktora falan görün.
  18. ismailagacemaati

    Rasulullahın adaleti...

    Erkeğe karısını niçin dövdüğü sorulmaz. [3299-Ebu Dâvud] TABİKİ DE SORULMAZ, OLAN OLMUŞ BİTEN BİTMİŞ. SORUP DA NE OLACAK, YARAYI KAŞIMAKTAN BAŞKA NE FAYDASI VAR? AİLE ARASINDA OLAN ORDA KALIR. DIŞARDAN BİRİSİNİ İLGİLENDİRMEZ. YANİ KOL KIRILIR ... İÇİNDE KALIR. İnsanın insana secde etmesi uygun olsaydı, kadının kocasına secde etmesini emrederdim.[3293-Tirmizî] KOCANIN HAYAT MÜCADELESİNDE ÇEKTİĞİ SIKINTILARI KADINLARIN UNUTMAMASI İÇİN TEŞVİK EDİCİ BİR SÖZ. Kadınların akılları kıt ve dindarlıkları eksiktir. [3307-Ebu Dâvud-Müslim-Buharî-İbnu Mâce] EVET, BU BİLİM TARAFINDAN DA İSPATLAN
  19. ismailagacemaati

    Rasulullahın adaleti...

    Resûlullah (s.a.v) bir akşam üzeri Ebû Zerr'e Uhud Dağını göstererek şöyle demiştir: "Ey Ebû Zer! Şu dağ kadar altınım olsa, üç dinar hariç, hepsini -Allah yolunda- harcamaktan başka bir şey istemezdim. Peygamberimiz bu sözleri ile dünyaya, servet ve refaha bakışını dile getirmiş, gönlüne hâkim olan asıl sevginin ne olduğuna işaret buyurmuştu; alıkoyduğu üç dinar da borçları ve zaruri ihtiyaçları içindi. Ayrıca oğuz senin verdiğin hadisleri murtedd fazlasıyla verdi cevabını aldı. Hep aynı şeyi getirip durma. Baydı artık.
  20. ismailagacemaati

    İslam, Kadını Çok Sever ve Yüceltir...

    İmkansızı isteme..
  21. ismailagacemaati

    Rasulullahın adaleti...

    Fâtıma b. Kays’ı kocası boşamıştı, iddeti dolunca Peygamber Efendimiz'e gelerek kendisini, hem Muâviye'nin, hem de Ebû Cehm'in istediğini söyledi. Resûl-i Ekrem şöyle buyurdu: "Ebû Cehm eli değnekli bir adamdır. Muâviye b. Ebî Süfyân ise çok fakirdir, sen Usâme b. Zeyd ile evlen!" Fâtıma önce Üsâme'yi istememiş, fakat Resûlullah'ın ısrarı üzerine onunla evlenmiş ve mutlu olmuştur. Bu hadis bir öğüt ve tavsiye olarak anlaşılmıştır; çünkü islâm'da bir kadının gerek fakir ve gerekse sert kimselerle evlenmesi yasak değildir.
  22. ismailagacemaati

    İslam, Kadını Çok Sever ve Yüceltir...

    craftçım edebiyatta mubalağ sanatı diye birşey öğrenmedin mi? Yoksa o derste parmağını mı ısırıyordun?
×
×
  • Yeni Oluştur...