Jump to content

marvin

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    61
  • Katılım

  • Son ziyaret

marvin kullanıcısının paylaşımları

  1. marvin

    ölümsüzlüğün sırrını bulmuş

    Peki ya insanlar neden yaşlanıp neden ölüyorlar. Ölümsüzlüğü bulabilmek için bence öncelikle bu sorunun cevabını bulmak gerekiyor. Vücudumuz bir süreye kadar gelişiyor ve sonra çöküşe doğru ilerliyor. Bunu yapan genler nedir? Acaba bunlar biliniyor mu?
  2. marvin

    Yok olacağını bile bile yaşamak?

    Teistlerin yanılsama içine düştükleri bir konu var; Dinsizlik kişiyi tam anlamıyla mutsuz kılmaz ya da sözün gerçek anlamayla... Zira din ve tanrı inancı eksikliği, kişinin sığınacağı limanlarından birisinin eksikliği demektir. Bu durum ateistleri güçlü kılarken aynı zamanda kedere de yöneltmektedir. Çünkü insanlar her zaman bir liman, yalanlarına bir dayanak ve korkularına da bir cevap arayışındadır. Yani ateist kişi kendini kandırmadığı için daha az mutludur diyebiliriz. Fakat bu da doğru bir tanım olmayacaktır... Salt/mutlak iyilik veya kötülük yoktur. Aslında mutlak olan hiçbir olgu yokt
  3. marvin

    Komünizmin İnsanlığa Verdiği En Büyük Zarar Nedir?

    Bakınız Çin hala maaşlar 30-40 Usd,açlıktan ölenler de cabası !! Bu anlamda Sosyalizm deneyimi işciler açısından yıkım olmuştur,bir Çin'li işci hala bir Avrupalı işci seviyesine ulaşamamıştır. Lenin, Komünist devrimin az gelişmiş kapitalist ülklerde yapılabileceği iddiasını öne sürmüştü. Çünkü gelişmiş kapitalist ülkelerde halkın çoğunluğu ve globelleşmiş burjuvazinin komünizm'i istemeyeceğini biliyordu. Fakat bir sorun var ortada; Marx, Komünizm'i gelişmiş ülkelerin en üst saffası olarak görüyordu ve gerçek özgürlüğü vaadiyordu. Oysa komünizm, batan bir ülkeyi yüceltemez. Leo Huberman'ın
  4. marvin

    Komünizmin İnsanlığa Verdiği En Büyük Zarar Nedir?

    Kieslowskii Aradığın cevabı ekonomist olmadığım için veremiyorum. Fakat aynı zamanda bu sorunun çok açık bir cevabı olduğunu düşünüyorum.
  5. marvin

    Komünizmin İnsanlığa Verdiği En Büyük Zarar Nedir?

    Açlık sınırı ve refah sınırı gibi kavramlar, emeğin karşılığı olabilir. Kiralanan iş-gücünün karşılığı, işçinin ailesini geçindirebilmesi, iyi giyinmesi, iyi yaşaması, iyi eğitim, sağlık hizmetleri alması ve üstüne üstlük bir gece ansızın karısını-kocasını sinemaya götürmek istediğinde para sorunun olmaması olabilir.
  6. marvin

    Komünizmin İnsanlığa Verdiği En Büyük Zarar Nedir?

    Haci İslam, Hıristiyanlık ve Musevilik'i tek bir çatıda teist olarak nitelendirip, ateizm'in alternatifi olarak sunabiliriz. Oysa senin verdiğin komünist-kapitalist örneklerinin şu an için herhangi bir alternatifi yoktur. Hatta komünizm ve kapitalizm'i aynı kefeye koyup, her ikisine alternatif olacak bir akım yoktur. Komünizm henüz 1.5 asırlık bir akımdır. Bu da Fransızl Devriminden sonra T.C.'nin kurulması kadar bir zaman dilimine aşit sayılabilir. Her nasıl krallıkların dönemi uzun sürdüyse ve kimi yerlerde hala devam ediyorsa, Cumhuri-Kapitalist ekonomi de aynı şekilde uzun ömürlüdür.
  7. marvin

    Komünizmin İnsanlığa Verdiği En Büyük Zarar Nedir?

    Bu durumda ne oluyor? Kahrolsun komünizm, yaşasın kapitalizm mi? Hala birçok anti-komünist Mao'dan, Stalin'den ve Kuzey Kore liderlerinden örnek veriyor. Sonra da büyük bir çelişkiye imza atarak Komünizm'in uygulanmadığı iddia ediyorlar. Uygulamada Stalin gibi bir caninin eline kalmış ''humanist'' felsefeyi altyapısında barındıran ekonomik, felsefi ve hatta ahlaki sistem yanlış uygulamalar yüzüden tek çırpıda gülün ve çocuksu hatta şeytani sayılamaz. İnanıyorum ki, kapitalimz'in köleleri gün gelecek Komünizm'in efendileri olacaktır...
  8. marvin

    "TÜRKLERİN YÜZDE 74'Ü ŞERİAT İSTİYOR"

    ''%69: Kadınlar için adalet sağlar'' diyenler için Nisa 34.
  9. marvin

    Kürt Irkçılığı

    Irkçılık da artık göreceli bir kavram halini aldı. Her neyse ben vikipedi tanımını ekleyim buraya;''bir ırkın (çoğunlukla kendi ırkının) diğerlerinden üstün olduğuna ve diğerlerine hükmetmeye hakkı olduğuna duyulan inanç veya bu değerleri kabul eden doktrindir'' Sanırım uzun zamandan beri ırkçılıkmış.
  10. marvin

    EVRİMCİLERİN GENOM OYUNU

    Gen sayısındaki eşitliği tür benzerliği ile bir tutan birisinin evrim hakkında konuşması ne kadar komik.
  11. Merak ettiğim bir konu var arkadaşlar; 1)Bir arkadaşım zekanın %30'unun kalıtsal olduğunu söylemişti. Acaba bu doğru mu? 2) kalıtsal ve çevresel faktörlerden başka bir etmen var mı? Varsa oranı nedir?
  12. marvin

    Eyvah Ramazan Geliyor

    En zor olanınıda gizli ateistler yaşayacak.
  13. marvin

    ATEİZM NEDEN AHLAK BAZINDA BIR SEÇENEKTİR?

    Tanrı Yanılgısından Dawkins bize Lot'un Musa'nın güzel ahlakından kısa hikayelerle çok güzel bahsediyor. Okumanızı öneririm.
  14. marvin

    Hz.İbrahim bile şüphelenmişken...

    Lise 2'de sınıf öğretmenim mizah nedir diye sormuştu. Herkes bir şey söyledi. Bende katkım olması amacı ile; -Espri yapıldığında karşıdaki insanda gülmeli demiştim. Bunu deyince, öğretmen saf saf baktı bana. Sanırım içinden ''salak çocuk, espri zaten karşıdakini güldürür'' dedi. Aslında şu mana vardı; öyle bir espri olsun ki hem siz hem de karşınızdaki buna çok rahat gülebilsin. Yani her iki taraf için de hiç bir kırıcı unsur taşımasın. Not: Sanırım bu kadar filozofvari konuştuğum için öğretmen beni aptal zannetti. Ayrıca başka bir gün, yaptığı bir tanıma formunda 'Zeki-Norma-Zeki d
  15. marvin

    Hz.İbrahim bile şüphelenmişken...

    özür diliyorum...haklısın.....sen onlara istedikleri cevapları veriyorsun ama onların yazıları akılları sıra alaycı ve küfürlü.....bu onların hak adalet ve dünya anlayışından geliyor galiba konuyu böldüğüm için ayrıca özür diliyorum .....sen devam edebilirsin... Sizin de onlardan bir farkınız yok. Onlar(hakaret edenler) aynı sizin ateistlere yaptığınınız gibi deistleri düşük seviyedeki insanlar olarak görüyor. Sizin bunu dile getiriş şekliniz farklı sadece.
  16. marvin

    Neden roketler dikey kalkar?

    Çünkü roketin ateşleme alanındaki itiş kuvveti tamamen orantısaldır. Yani roketi düz bir şekilde itmektedir. Ayrıca roketin baş kısmın atmosferden çıkarken havayı parçalayıp geçmesi dengeyi sağlayabilir. Tıpkı f1 deki ön kısmın hava kütlesini yarması gibi. Roketler hakkında çok az bir bilgim var. Kısacası, siz kaleme tamamen düz ve eşit bir basınç uygularsanız düşmesi söz konusu bile değildir.
  17. Russell dinlerin eleştirisini yaptığı ve ''Bir Tanrı Var mı?'' yazısında ortaya attığı parody din ve teizm ile benzerlik oluşturarak yaptığı eleştiri; ''Eğer ben Dünya ve Mars arasında eliptik bir yörüngede güneşin etrafında dönen Çin seramiği bir çaydanlık olduğunu öne sürseydim ve bu çaydanlığın en güçlü teleskoplarımızla bile tespit edilemeyecek kadar küçük olduğunu ekleyecek kadar da dikkatli olsaydım, kimse bu görüşümün tersini kanıtlayamazdı. Ama devam edip de bu savımın yanlışlanamaz nitelikte oluşundan dolayı insan aklının ondan kuşku duymasının kabul edilemez bir küstahlık olaca
  18. Bir arkadaşımdan zekanın %70'inin kalıtsal, %30'unun ise çevresel faktörlerden oluştuğunu duymuştum. Peki deizm'de aynı şekilde kalıtım yolu ile doğan her çocuğa aktarılıyor mu(çevresel foktörlerin oranının daha az olmasını fırsat bilerek)Fikirlerinizi öğrenmek istiyorum.
  19. marvin

    Ateistlerin neden teşkilatlan mıyor?

    Ne denirse denilsin ateizm üzerine Türkiye'de çok büyük bir baskı vardır. Şu an ben ateistim dersem komşuluk ilişkilerim bozulur. Bu konuyu tartışmak gereksizdir.
  20. marvin

    Ateistlerin neden teşkilatlan mıyor?

    Hiç bir insan diğerinden daha üstün değildir. Herkes aynı kapasiteye sahiptir. Sadece şartları geliştirmek önemlidir. Bunu hem ben hem de darwinizm söyler. İşte tepkim bu yüzdendi.
  21. Yapılan bir deneye göre, ateistlerin daha çok acı çektiği ortaya çıkmıştır. Bazı gruplar bunu ''teistler daha dayanaklı-güçlüdür'' diye nitelemişlerdir. Oysa bence bu ateislerin daha hassas olmalarındandır. Bu durumda ölüm gibi bir kavram ateistler üzerinde daha etkili olacaktır. Zaten yaşamı sevmeyen ölümü ister. Yaşamak arzusu ile yanarken ölümden neden korkmayalım ki?
  22. marvin

    Ateistlerin neden teşkilatlan mıyor?

    Bu küçümseyici laflarını aynaya sakla. Ömer Muhtar gibi bir teist her zaman benim idolüm olmuştur. Ayrıca teizm, islam demek değildir. Yanlış yoldasın...
  23. marvin

    Ateistlerin neden teşkilatlan mıyor?

    drekinci sen teşkilatlanma fikrini tamamen sosyo-ekonomik çerçeve içinden değerlendiriyorsun. Oysa bir Türkiye ateistleri aynı sorundan müzdaribiz; seslerimizin çıkması, ateizmin önündeki engellerin kaldırılması, ateislere yapılan hakaretlerin cezalandırılması ve özgürce düşüncelerimizi söylebilmek istiyoruz. Bunun siyasal hiç bir yanı yoktur. Ateizm'in belli bir saiyasi düşünce içinde olduğu da yoktur. Bu yüzden siyasi tartışmalar ateizm altında yaşanacak sorunlar değildir. Çünkü teşkilatlanma ateizm adına yapılmaktadır. Bunun doğru olduğuna inanmıyorum. Çoğu zaman örgütlenme hak aray
  24. marvin

    Ateistlerin neden teşkilatlan mıyor?

    Mantığına hayran kaldım.
  25. marvin

    Ateistlerin neden teşkilatlan mıyor?

    Bu forumda dini savunan ve köktendinci oldukça fazla insan var. Oysa dini bir forumda ateizmi savunursan durum tamamen değişir. Bu bile ateistlerin daha uzlaşmacı ve anlayışlı olduğunu göstermez mi?
×
×
  • Yeni Oluştur...