Jump to content

AteTürk

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    813
  • Katılım

  • Son ziyaret

AteTürk kullanıcısının paylaşımları

  1. AteTürk

    Hacı'yı Kaybettik

    Cok uzun zamandir girmiyordum giripte böyle bir sokla karsilasacagimi hic tahmin etmemistim, saglik durumumla ilgili bir sey danismayi düsünüyordum kendisinden, aklima bile gelmezdi. Cok degerli bir insani, iyi bir dostu kaybettik. Hep dedigi gibi: Haci, ne aci!
  2. AteTürk

    Film Önerileri

    Life of Brian yazıldı mı bilmiyorum ama bence Monty Python'un en iyi filmi.
  3. AteTürk

    Film Önerileri

    La Vita e Bella. İzlemedinizse büyük kayıp.
  4. AteTürk

    Resimler - Karikatürler - jpg formatında yazılar...

    http://imgur.com/ORDcjPV
  5. Hayir Muhammed gelmeyecekti Romali bir peygamber gelecekti.
  6. Momentum güzel laf kalabalığı yapmışsın ama konuyla alakası yok. Konu anlayasınız diye Arapça indirdik. Mantıklı olan o devirde yeni bir din gelecekse devrin franka linguası yani roma dilinde gelmesiydi. Evet arapça indirilmiş bir din sadece Arap'lara hitap eder ve açık açıkta yazmış yazarı anlayasınız diye arapça indirdik diye. Tahminim Arap'ların ne mal bir millet olduğunu iyi bilen içlerinden uyanık biri yazdı bunu ve kalanını.
  7. AteTürk

    İlahiyat nedir?

    Yok ya ben hala bu kelimeye bir anlam yükleyemiyorum.
  8. AteTürk

    Muhammed'e gelen İlk vahiydeki gariplik..

    Güzel tesbit Nolan, benim kafama takılanda oku deyip esip gürlüyor ama adama bir kağıt, kitap, defter, yazılı birşey uzatmıyor ki adamda ulan andaval ne okuyayım diyor. Sonra oku deyip kendi söylediğini tekrar ettiriyor bu okuma değil ki söyletme. İkra kesin olarak oku anlamında mı bilmiyorum ama ikrar ikra kökündense ikrar et söyle anlamınada gelebilir mi. Birde bu kelimeyi güzel dinimizin ilk emri oku falan diye çarpıtan mallarda var sanki oku orda okula git eğitim al anlamında.
  9. AteTürk

    İlahiyat nedir?

    Gece gece kafama takıldı sanırım arapça nedir bu kelimenin türkçe karşılığı? Maddiyat maddecilik, maneviyat manevicilik, ilahiyat ne? Teoloji değil herhalde.
  10. AteTürk

    İbretlik kurban bayramı fotoğrafları

    Hacda da böyle kesiliyormus gelde insanligindan utanma. Uyarmayi unuttum asiri vahset icerir.
  11. AteTürk

    Erkek Uyanış Hareketi

    Guzel konu. Uzmanlar karmasik cevaplar verecektir mutlaka ama benim dusuncem evlilik öncesi cok fazla yakinlasip birbirini taniyamayan ciftler evlendikten sonra hayal kirikligina ugruyor. Kadin evdeki baba figurunden yola cikiyor bu baba guclude olabilir gucsuzde, gucluyse kadin cocuklugunda yasadigi o guven verici figuru istiyor bulamazsa guclu olmak zorunda hissediyor kendini, baba gucsuzse yine babasindan farkli guclu birini ariyor cocuklugunda yasadigi eksikligi kocasinda bulmak istiyor kocada bu duyguyu ona yasatamiyorsa yine guclu olmak zorunda kaliyor ve mutsuz hissediyor. E
  12. AteTürk

    İSLAM�A HAKARET EDENLERE KARŞI

    Durumum yoktu okuyamadım ama son cümleni okudum, jihad nerde lan denişik sen korktun kaçıyorsun belli ama kalbi islam nuruyla dolu mücahitlere niye kaçın diyorsun. Siz onlara aldırmayın mücahitler Muhammed'in anasınada, 6 yaşındaki masum karısınada, Allah'ın saçma sapan Kuran'ı nada saldırsalar bu kafirlerle mücadele edeceğiz.
  13. AteTürk

    Atatürk hangi yabancı dilleri biliyordu?

    Kaynak gösteremeyecegim ama Selanikli olmasi dolayisiyle Yunanca bilme ihtimalide yuksekti.
  14. AteTürk

    Birmingham Kurani

    Haberde baska isim gecmedigi icin basligi bu sekilde actim genelde ateistler bilir Kuranin daha önceki bir versiyon uzerinden sil yeniden yaz yöntemiyle oluturuldugunu bu da baska bir kanit cokta bir özelligi yok. http://www.haberler.com/ingiliz-basinindan-kustah-kur-an-iddiasi-7645826-haberi/
  15. AteTürk

    NİSA - 23 ve TORUN ile EVLENMEK !

    Asıl önemli mesele burası değil mi? Üvey kızınla evlenebilirsin eğerki annesiyle gerdeğe girmemişsen, şarta bak.
  16. AteTürk

    Aya ayak basilmasi

    3. Daltarrak Sultan Abdulhamid-i Rte hazretleri degil miydi?
  17. AteTürk

    Maymundan türeyenler içeri bir giriverin.

    Tubitak en son Gen Bencildir'i basmayi birakmis, ah bu akli apis arasinda MHMD'in putataparlari, evrimin insanin maymundan gelmek demek olmadigini anlasaydi simdi Mars'ta destan yaziyorduk, yalani kendileri söylüyor kendileri inaniyor bu kadar ahmaklik ancak bir müslümanda olur.
  18. AteTürk

    Türk tipi

    depresyon ve mechanical her ikinizin görüslerine de katiliyorum.
  19. AteTürk

    Türk tipi

    Aslinda genel olarak anadolulu türk tipi nedir merak ettigim bu yoksa biz halen orta asya türklerine göre cok uzak bir görunumdeyiz. Ama orta asya turkleri dediklerimizde cekik gözleri ile daha cok cinli mogol tipine yakin, bir japon, koreli, cinli birbirini ayirt edebiliyor bir isvecli, norvecli, danimarkali ayirt edilebiliyor ama anadolu türkleri icin bir ayrim o kadar net degil. Bunun sebebi onbinlerce yillik uygarliklarin merkezi olmasi mutlaka ama anadoluda ya da orta asya da genel bir türk tipi kavrami net degil, hepimiz tanri dagi kadar türküz elhamdulillah ama tipimiz niye yunan, pers
  20. AteTürk

    Allahın varlığı hakkında.

    Birde bu arkadasin ilmi tahsilini merak etttim buyrun sorun ne sorunuz varsa evelaallah takir takir cevaplayacagim iddasinda bulunan ego nasil bir seydir birader, ateistforumdasin herseyi sorgulayan insanlarin icinde öyle her salladigina inanancak saftirik yok burda. Aman dikkat et kendini sorgulamaya baslama, bu arada yas kacti ve filosofinin hangi alanlarinda kendini egittin merak ettim?
  21. AteTürk

    Coca Cola adını Türkçeleştirdi

    Aslinda zamanla onlarda olur sanirim ya da yari türkce yari ingilizce bir dile dönusur dilimiz. Kesinlikle reklam ve her Amerikan reklami gibi süper bir bulus, Danone Danon ya da Hero Baby icin Hiro Baby demek yerine Yazildigi gibi okumak Hero beybi demek gibi. Tabi bunda zamanin efendisi buyuk ulu bedduaci efendimiz hazretleri Fettosun Türkce olimpik seylerininde katkisini unutmayalim ... saka lan saka unutalim.
  22. AteTürk

    Kıble-Shiva-Allah ilişkisi

    Nolan birde kibele ya da cybelle ya da sybelle ya da sibelle yada sibel diye bak .... Yazi guzel ama cogu yeri sevgili Notamatik'ten alinti sorun degil yinede genisletilmis bir versiyon olmus en buyuk eksiklik ise tanri isimlerinde "El" ve "Eli" anilmamis ve hatta Ali ki bugun anadolu alevileri ya da Luvilerin tanrilari Ali dedikleri Sümer'in de, Akad'in da, Asur'un da, Hitit'in de tanrisi idi. Eger Ali'yi bilmiyorsan El, Eli, Ali kim, bu yazida gecmiyorsa çok yüzeysel bir calisma olmus demektir maalesef. Ha sen de herkes gibi Ali MHMD'in amcaoglu saniyorsan bu sekilde devam et cokta kötü d
  23. AteTürk

    Adnan Oktar...

    Cigi ustadim forumda saygi ve sevgi ile takip ettigim birisin ama bu sözlerin bana ucuk geldi. Kabe zaten tarihte defalarca yerle bir olup yeniden kurulmus bir yapi. Cag itibari ile zaten yeri ve ölculeri milim milim biliniyor sen atom bombasi ile yok etsen yerine aynisi yapilacaktir, benim dusuncem senin kastin kabe dusuncesini yok etmek, yoksa kabeyi seller yikmis, ordular yakmis hep yerine yenisi konmus.Hep söylenen bir musluman sehir efsanesi vardir Amerika niye atom bombasi atamiyor Kabe'ye yok edemeyecegini biliyor falan diye ama bunu söyleyenlerde bilmiyor tarihte en az 15 kere Kabe yer
×
×
  • Yeni Oluştur...