Jump to content

Tekosin

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    24
  • Katılım

  • Son ziyaret

Tekosin kullanıcısının paylaşımları

  1. Tekosin

    Ataerkillikle mücadelede yeni fikirler...

    Tarihin her noktasında siz ezim ezim ezilen kadınlar bilmiyorum da neyinize güvenerek erkeklere meydan okuyorsunuz? İyi olan siz olsaydınız şu anda ataerkil değil zaten anaerkil toplum olurdu. Erkekleri sadece sex aracı olarak görme hayalleriniz Thomas Moore'un ütopyalarını bile geçiyor. Başlığı okumaya çalışıyoum, yalanlarınıza evrimi ve bilimi de alet etmişsiniz. Neyse güçlü olan kazansın.
  2. Tekosin

    Ataerkillikle mücadelede yeni fikirler...

    Kadın erkek ilişkisi paylaşımcı değil ancak öyle olsa bile komünizmin yanlış olduğunu nereden çıkarıyorsun? Yanlışlığını hangi ahlaki temele dayandırıyorsun?
  3. Ne alakası var yav. Konuyu saptırıp saçmalıyorsun resmen. Varlıkta anlam aranmaz. Bir pirenin varlığı ne kadar anlamlıysa insanın varlığı da o kadar anlamlıdır.
  4. Varlığın bir sebebi olduğunu da nereden çıkardın?
  5. Tekosin

    Ataerkillikle mücadelede yeni fikirler...

    Erkeklerin çocuk üzerinde hiç bir hakkı olmayacaksa neden çocuk yapmak istesin? Böyle bir düşünceniz varsa bunu erkek dölleriyle değil, farklı bir yoldan yapmak durumundasınız. Erkeğin her hakkını reddediyorsunuz, onu bir pislik olarak görüyorsunuz da neden döllerini istiyorsunuz?
  6. Tekosin

    Ataerkillikle mücadelede yeni fikirler...

    Neyse bazı önerilerde bulunmuştuk ama anladık ki bunların niyeti bu değil. Yaşasın ataerkil toplum. Kahrolsun özgür kadınlar.
  7. Tekosin

    ALLAH (c.c)

    Serra tamam. Evrim yok, tesadüf yok. Her şeyi Ra yarattı. Mantıklı mı? Sana mantıklı geliyor mu?
  8. Tekosin

    ALLAH (c.c)

    Kendin söyledin işte. Gayet mantıksız. Peki ben de sana diyorum ki: Tanrıların tanrısı Ra'dır. Osiris ve Isis'e de iman etmedikçe refah bulamazsınız. Bunu size ispatlayamam. Ra'nın kudretini içinizde hissetmeniz gerekir. Şüphesiz eğer yüce Ra insanları tek başına bıraksa çok kötü olurdu. Sen buna inanır mıydın?
  9. Tekosin

    ALLAH (c.c)

    Var olmayan bir şeye bizler BU YOKTUR diyerek ortaya çıkmadık. İlk önce bunun var olduğunu iddia eden sizlersiniz. Bu durumda iddianızı ispat etmekle yükümlüsünüz.
  10. Tekosin

    Ulusalcılık Üzerine

    Çelik yelekle tartışmaya katılmanı tavsiye ederim. Delik deşik olabilirsin.
  11. Tekosin

    Ulusalcılık Üzerine

    Katılabilir miyim?
  12. Tekosin

    Nerden: Kurtuluş savaşı bir DESTAN değil MASALDIR.

    Çok duygusalsın gözüm Ben Atatürk'ün işgal istediğini söylemedim. Eğer Osmanlı savaşı kazanıp başka devletlerin toprağını işgal ederse buna karşı çıkmayacağını söyledim. Atatürk'ün işgale karşı olup böyle hümanist hümanist mesajlar savaş döneminde vermesinin bir zorunluluk olduğunu söylüyorum. Haa bu Mustafa Kemal'in halkını büyük bir savaştan çıkarıp yeniden yarattığı gerçeğine bir gölge düşürür mü, elbette hayır, ama Mustafa Kemal'in o kadar da yüce biri olduğu söylenemez.
  13. 1 söylem tartışılabilir olmakla beraber kabul edilebilir. Diğer iki söylem ise kelimenin tam anlamıyla saçmalık.
  14. Tekosin

    Nerden: Kurtuluş savaşı bir DESTAN değil MASALDIR.

    Diktator bak şimdi; Dediklerinin doğru olduğunu farzedelim. Osmanlı Devleti 1. Dünya Savaşı'na neden girdi? Bu dünya savaşında Mustafa Kemal birinci dereceden rol oynadı. Peki Mustafa Kemal barışı mı düşünyordu sadece? Mustafa Kemal'in kahraman olmasının tek nedeni Dünya Savaşı'nın beklenen seyrin tersinde gitmesinin bir sonucudur. Eğer Almanya savaşı kazansa Osmanlı gene Balkanlardaki eski topraklarını işgal edeceklerdi. Tabi işler istediğiniz gibi gitmeyip her cephede rezil kepaze durumuna düşerseniz işte o zaman ülkemi savunuyorum ayaklarına yatıp, ülkemizi işgal ediyorlar diye bağırabi
  15. Tekosin

    Nerden: Kurtuluş savaşı bir DESTAN değil MASALDIR.

    Yav İstanbul'u almak o kadar kolay mı? Kaç kere kuşatılmıştı Osmanlı'dan önce. Savaşı kazanmış Osmanlı'ya bazı çatışmaları kaybettiği için çamur atıyorsun. Osmanlı çok iyi bir strateji yürütemeseydi gene alınamazdı İstanbul. Fatih'in zekası bu kuşatmanın başarılı olmasında önemli rol oynamıştır tabi.
  16. Tekosin

    Müzikle Açalım

    Hadi ya. Yasemin Ergene sizin arkadaşınız mı? İstediğiniz tepkiyi verdim herhalde
  17. Tekosin

    Kölelik ve Türban

    Bana öyle bir teklif gelmedi; ama inan ki tv programlarına çıkabilsem şu evrimi savunuyorum ama Allah vardır diyen dangalakların aksine ısrarla ateizmi savunur, dinlerde bulduğum her çarpıklık her gedikle alay ederdim. İçin rahat olsun. Ayarlayabilirsen bir program hemen çıkayım
  18. Tekosin

    Kölelik ve Türban

    Hahahaha... Bir müslüman da gelir der ki: Bugünkü kültürümüzü, ahlakımızı ve düzenimizi Muhammed'e borçluyuz. Atatürk kafirin biridir. Putçuluğa karşı olup putçuluk yapıyorsunuz.
  19. Tekosin

    Kölelik ve Türban

    Diyebilirsin. Neden diyemiyormuşsun? Hiç söylemeyi denemediniz herhalde. Ben rahat rahat ateist olduğumu söylüyorum, Muhammed'i sevmediğimi de. O siyasi simge sizin için ne gibi bir tehdit oluşturuyor bir anlatın da anlayalım. İşiniz gücünüz takıntı yapma. Bir simgeden bile korkuyorsunuz. Simgeler değil akımlar tehlike arz eder. Neredeyse her üniversitede çeteleşmeye başlayan ülkücü zibidiler tehlike arz etmiyor ama bir garibanın başına taktığı türban senin için tehlike arz ediyor Sizin özgürlük anlayışınız kadar dandik bir anlayış daha görmedim. Ben ateistim diyemiyorum, ben özgür değili
  20. Tekosin

    İslam, Kadını Çok Sever ve Yüceltir...

    Bir durumun kötü olması başka kötü bir durumu iyi kılar mı? Bu yazdıklarında kadınlara tecavüz edilmesine pek sesini çıkarmamış, olayı doğru bulmuşsun. Namus kavramı senin tekelinde değil. Kültürlerle şekillenir. Senin bakıp da namussuz diye adlandırdığın bazı olaylar o kişinin kendisine göre gayet normal. En azından onlar namuslu demişsin. Namuslu olduklarını nereden biliyorsun? Çarşafla kapanan herkes namuslu olmaz. Öncelikle bunu anlaman lazım. Namus kavramına bakışımızda büyük çarpıklıklar var aslında. Namus apış arasında mevcut olan bir şey değildir. İnsanlarla yatmak namussuzluk değild
  21. Tekosin

    Garip bir e mail...

    Sevgili lonelines konuyu okursan bahsi geçen kişinin Mohammed adlı arkadaşın nur cemaatleri hakkında yazdığı yazılardan sonra kendi isteği üzerine bu e-mail'i ona postaladığının söylendiğini göreceksin. Bahsettiğin konu ise çok farklı bir şey. Herkes kendi kişi listesindeki insanlara toplu e-mail atarak kişiden kişiye ilerler ve bu yüzbinleri de bulabilir, ama sizin yazınızı okuyup da sizi hiç tanımayan biri adres bilgilerinizi de bilmeden size e-mail atamaz. Ben konunun doğru ya da yanlış olduğunu söylemiyorum. Sadece Mohammed adlı arkadaşımız bu konuda bizi aydınlatırsa daha mantıklı, d
  22. Tekosin

    Nazi komsularinmi var derdin var..

    Sevgili Rochader Almanya'da insanların kanuna olan bağlılığını tam olarak bilmiyorum. Türkiye'de meydan dayağı çıksa bile komiser iki tokat atar, dava açmadan herkesi evine gönderir. Almanya'da durum böyle olmayabilir. Bu Nazi sünepeleri ancak patırtıdan, şiddetten anlar. Eğer hem yumruk yediklerinde karakola damlayacak tipler değilse bunlar, kuytu bir köşede bunları sıkıştırıp temiz bir dayak atmanızı tavsiye ederim. Sizi sürekli taciz ediyormuş, uyarıdan da anlamamış. Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.
  23. Tekosin

    Ataerkillikle mücadelede yeni fikirler...

    Ataerkillikle mücadele artık çok geç. Ataerkillik her toplumun kültürüne, kişilerin özüne sızmış durumda. Binlerce yıllık bir olguyu hadi kaldıralım diyerekten ortadan kaldırmak kolay bir iş değil, neredeyse imkansız. Günümüzde kullandığımız argo kelimelerde bile erkeklerin ezen, kadınların ezilen tarafına vurgu yapılmakta. Peki bu ataerkil toplum yapısının oluşmasında neler etkili olmuştur? Ben bunda kadınların yapı olarak zayıf olmasının büyük payı olduğunu düşünüyorum. Ataerkilliğin kökenlerini çok gerilerde, ilk ilkel kabilelerde arayacak olursak, avlanmaya çıkanlar yani aileyi besleyec
  24. Tekosin

    Garip bir e mail...

    Sayın Mohammed bahis konusu e-mail'i size gönderen arkadaş e-mail adresinizi nerden bulmuş? Anladığım kadarıyla kendisi ziyaretçi olarak forumu takip ediyormuş, e-mail ile ilgili herhangi bir bilgi de vermemişsiniz sayfanızda.
×
×
  • Yeni Oluştur...