Jump to content

TSP

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    54
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

TSP Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  1. TSP

    ATEİSTLER ÖLÜNCE TOPRAK OLACAK

    Bir çok kaynaktan alıntı yapmışsınız. Araştırmacılığınızdan dolayı tebrik ediyorum. Peki Allah'ın merhametine ne oldu bu durumda ? Hani en mnerhametli oydu? Bu arada Yüce sonsuz zeki, sonsuz mantıklı Allah korkak, sadece Kur'an'ı baz alan sizin gibi yobazlara mı daha çok değer verir yoksa gerçeği arayan bizlere mi ? Vicdanımı rahatlatmaya çalışmıyorum ama Tanrı varsa eminim objektif bir bakış açısı vardır Her ne kadar bütün sıfatları birbiriyle çelişse de.
  2. spartalılarda hoş karşılanırdı. Mal çalmak değil, malını çaldırmak suç sayılırdı, dayak atmak değil dayak yemek suçtu. Felsefe hocamız söylemişti lisedeki aklımdadır hep.
  3. TSP

    SİGARA

    sigarayı bırakmada 3 günlük bir eşik vardır diye düşünüyorum. 3 gün ağzına koymazsan bir bakmışsın bırakırsın, bu sürede yerinde duramazsın, sinirli olduğunu sanarsın ama aslında sana olan tek şey kanındaki oksijen seviyesinin artmasıdır. Sigara sakinleştirmez, uyuşturur. Ama sen sakinleşmek için bi tane yakman gerektiğini düşünürsün. Kolay gelsin ne diyim.
  4. TSP

    Felsefe bölümü

    Sana katılıyorum.
  5. TSP

    Felsefe bölümü

    Ben sadece Felsefeye forumumuzda hakettiği gibi bir yer verilmesini istiyorum, orada da tartışmalar yazılar yapılmasını istiyorum. "Belki tartışmacıların hangi felsefi temelden hareket ettiğini, niçin böyle düşündüğünü gösterebileceğiz." Ve bunu da çok merak ediyorum, felsefi görüşlerini kullanıcıların.
  6. TSP

    Felsefe bölümü

    Felsefeye yaklaşım biçiminiz dolayısıyla konuyla ilgili deneyimleriniz sizi şartlandırmış olmasın ? Felsefe bir çok sorunu çözebilir eğer ona doğru şekilde yaklaşırsanız. Ayrıca çözüm sunmak gibi bir iddiası da yoktur zaten, tartışma ve fikir alışverişinde bulunmak, mantık kurallarına uygun hareket edebilmek yetisi kazandırabilir insanlara. Felsefi düşünüp, o şekilde tartışabilirsek belki foruma katkımız olmaz ama üyelerin kendilerine katacakları çok şey olur.
  7. TSP

    Felsefe bölümü

    saygılar, sevgiler.
  8. TSP

    Felsefe bölümü

    anket çıkmadı nedense. yorum yazın bari.
  9. TSP

    Felsefe bölümü

    bir Felsefe forumu istiyor musunuz? Ateistcafe, ateistforum gibi başlı başına felsefe tartışılacak, bilim forumu gibi korunacak(felsefi olmayan tartışmalara izin verilmeyecek) bir forum. ? Yoksa biz Ateistcafe'de iyiyiz, ateistcafede karışsın gitsin kaynasın arada mı, diyorsunuz? Basit ve net. Lütfen oylamaya katılın, forum yetkililerinden birine bir ö.m attım bile. Bu bir ihtiyaç
  10. TSP

    Karikatür köşesi oluştursak

    Bence en başta bir Felsefe forumu oluşturulmalı.
  11. TSP

    Ateistler Mescidi Haram'a mı yürüyor?

    Bu tür tartışmalar hep forumun "FELSEFE" adlı bir bölümünün olmamasından kaynaklanıyor. Alt forum şeklinde değil başka bir forum şeklinde olmalı.. Bu hep İslam'ı tartışıyoruz gibi gösteriyor bizi.
  12. TSP

    Teoride agnostik pratikte ateist

    Kendini mi anlattın ? İlginç bir bakış açısı ama şuna katılmıyorum, "Önemli olan şeyler var. Bir canlı olarak özümde hissettiğim evrensel ahlak değerleri, etik değerler, varoluş amacım, soyumu devam ettirme isteğim, evreni anlama ve olumlu yönde değiştirme isteğim; işte bunlar önemli, bunlar doğamda varlar." Kızılderili bir kabilenin yanında büyümüş bir çocuk olsaydın evrensel ahlak değeri dediğin şey totemine tapmak, ona saygı göstermek ve herkesten bunu beklemek olacaktı, Evreni anlama ve olumlu yönde değiştirme isteğin, eğer bugün İran'lı bir genç adam olsaydın Tanrı'ya hakaret olacak
  13. TSP

    11 Eylül 2001

    Medya organlarının ağzından konuşuyorsun. Kendin hiç araştırma yapmaz mısın objektif olarak ?
  14. TSP

    Pest Kontrolü

    Mesaj sayısı değil içeriği önemli diye düşünüyorum. Saçma sapan başlıklar yollanıyor. İyice ciddiyetsizleşti forum. İçerik olarak dolu mesaj gönderen insanlar konu açabilsin. Mesaj sayısı ne işe yarar. Adam gibi tartışamayan, mantıksız konular açan, sırf geyik amaçlı başlıklar açanlar var. Forum çok ciddiyetsiz diye düşünüyorum.
  15. TSP

    Pest Kontrolü

    Bilgehanbilge'ye kesinlikle katılıyorum. Ben şahsen bu insan(!)ları görmemezlikten geliyor, onlar yokmuş gibi davranmaya çalışıyorum. Ama görüyoruz ki bu yeterli değil. En azından provokasyon amaçlı olduğu aşikar olan üyeliklere karşı bir çözüm önerisi olarak, yeni gelen üyeler belirli bir süre sadece yorum yapabilsin, yeni başlık açamasın, Forumumuzun yetkilileri bu üyenin artniyetli olmadığını gördükleri zaman ona başlık açma yetkisi versinler. Başka şeyler de düşünülebilir. Ama forumun kalitesi gittikçe düşüyor. Biri birşey yapsın.
×
×
  • Yeni Oluştur...