Jump to content

DonVito

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    50
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

DonVito Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Location
    Ötüken Ormanı
  1. DonVito

    Edebiyat forumu

    Evet bir kaç yerde okumuştum, güzeldiler. Zaten bu sitenin şairide boldur. Artık onlara emanet ederiz edebiyat forumumuzu.
  2. DonVito

    Edebiyat forumu

    Bölüm sayısı arttıkça daha fazla kontrol etmek gerekiyor yani daha fazla emek istiyor. Şu haliyle bile bazem kontolü zorlaşöakta forumun, o vakit daha fazla zorlaşacaktır.
  3. Sermayenin dini, milleti vs. olmaz. Ha yabancı olmuş, ha yerli olmuş ikisininde amacı bellidir. Bu ülkenin emperyalizmle işbirliği içinde olan grupları büyük sermayelerdir. İçinde Nurcusuda var, Kürdüde var, Türküde var, Atatürkçüsü de var. Yani var oğlu var.
  4. DonVito

    UEFA ÇARŞIYA KARŞI

    Livornoyu severim. Futbolu para olarak görmüyorlar.
  5. DonVito

    İzmir'de Ezana Kısıtlama Getirildi

    ---- Sen kimsin lan şerefsiz DonVito, kalkıp İzmirlilere dil uzatıyon. Lem senin dilini keseriz ha. ---- Dayı yapma. Şimdi dikkat ederseniz İzmirin tamamını değilde, belli bir kısım insanı kast ettim. İzmirliler bilir bu insanları da şimdi işlerine gelmediği için kıvırırlar. Yok efendim okuma oranı şukadarmışta, yok çok duyarlıymışta vs. vs. Ne yani sidik mi ysrıştırıyoz diğer iller ile. İzmir=Küçük İstanbul. Herkes bilir bunu abartmanın bir anlamı yok. ------------- Ezan birkaç adamın şikayeti ile susturulacak birşey değildir. Elbetteki cızırtılı bir hoperlörden ezan okumak yanlıştı
  6. DonVito

    UEFA ÇARŞIYA KARŞI

    Çarşı grubu mu politikmiş? Hemde faşizme karşıymış. Afedersinde hepsi sarhoş be. Bi dönem pazı siyasi örgütler politik çalışma yürüttü çarşı içinde ondan kaynaklı siyasi birkaç söylemleri oldu. Başkada yok yani. Bence fazla abartmayın. Ayrıca Kural ne diyorsa o uygulanır. Yoksa bu ipin ucunu bırakırsan yarın öbürgünde Alman bir taraftar gurubuda gamalı haçla çıkar, yada birileri orak çekiçle çıkar sonra seyreyle cümbüşü.
  7. DonVito

    İzmir'de Ezana Kısıtlama Getirildi

    Ya bırak kardeşim asker emeklisi itin tekidir kesin şikayet eden. İzmir işte biliyoruz ne tarz malların oturduğunu orada.
  8. DonVito

    Sözde laik ''Türk Silahlı Kuvvetleri''

    Acınacak haldesin, cevap yazmaya bile değmessin.
  9. DonVito

    Sözde laik ''Türk Silahlı Kuvvetleri''

    Kes lan ne korkucakmışım forumdan atılacam diye. Kıvırmıyorum ben. Nedense senin çok zoruna gitti bu yazdığım. Ne diyosam o cem evindeki dedeler rahatsız işte. Öz Türklük ölçütü mü varmış. Var elbette. Ama anlatsamda anlamassın, anlasanda işine gelmeyeceği için kıvırırsın.
  10. DonVito

    Sözde laik ''Türk Silahlı Kuvvetleri''

    Birçok cem evindeki alevi dedeleride rahatsız bu durumdan. Adamlar diyorlar ki: "Ya bu Komünistlerin orak çekiçli bayrakla sarılmış tabutlarının ne işi var cem evinde?" Ben temizlensin derken bunu kast ediyorum bu adamların cenazeleri buraya gelmesin. Yoksa Aleviler öz Türktür, kardeşimizdir. Varsa ayrıca bir yanlışımız, özür dilemesinide biliriz tüm Alevi kardeşlerimizden.
  11. DonVito

    İzmir'de Ezana Kısıtlama Getirildi

    Ancak İzmirde olur zaten. Ama zaten gerekli cevabı o mahallenin halkı vermiş. Birkaç tane kendini bilmez soysuza rağmen o ses sistemleri yine döşenir mahalleye.
  12. DonVito

    UEFA Kupası'nın başına gelenler

    Ben almanların kupanın uçağa alınmasına izin vermeyeceğini zannetmiyorum. Efsane olması muhtemel. Ama tabi unutmayalım burası Türkiye, bizde Türküz; yani heran herşey olabilir.
  13. DonVito

    Kürtçe Ezan

    Benim şahsi görüşüm her insan dinini kendi dilinde öğenmesidir. Çünkü en iyi öyle anlar. Dinde de önemli olan anlamaktır zaten. Dolaysıyla Kürtçe (!) okunmasının bir sakıncası olmaz. Ama iş okadar masum değil işte. Böylesine hassas bir süreçte bu yapılanın politikadan başka bir anlamı yok. Kürtlerin şuanki ana amaçları anayasaya kürtçeyide resmi dil olarak sokmak. Ortam müsait, istediklerini yapan hükümette var her türlü yolu kullanıyorlar.
  14. Esas sen bundan sonra yaşayacaklarına bak. En karasından bir yol seni bekliyor. Türkiyede ateist olmak zordur, benden söylemesi. Zaman içinde yalnızlaşırsın hemde çok. Senin yaşında ateizme geçipte harap olmuş çok adam gördüm, inşallah sen olmassın. İslam dinini hiç bilmediğin belli. Bizde zalime her ne şartta olursa olsun karşı durmak vardır. Sen biraz git öğren Komünist düşünceyi ondan sonra görürsün özgür düşünmeyi. Ne düşüneceğine, ne yapacağına kısacası herşeyine başkaları karar verir. Eğer itaat edersen ne ala etmessen maden ocağına. Ne diyim hayırlısı olsun.
  15. Yiğenim üzüldüm senin adına. Sanıyorsun ki İslam ile azap dolu çöldeydim, Ateizm ile serin bir suda buldum kendimi. Serap o senin gördüğün. Neyse sen artık seçmişsin yolunu. Senin yaşındaki gençler İslamdan Ateizme geçince kısa bir süre sonrada Komünist düşünceyi savunmaya başlarlar. Aman ha deyim hiç bulaşma yazık edrsin ateizme geçişine.
×
×
  • Yeni Oluştur...