Jump to content

tuvat

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    169
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

tuvat Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  1. tuvat

    Ateizm.Org Uzantılı E-mail Adresi

    tuvat@ateizm.org mümkünse bende alabilirmiyim.
  2. tuvat

    Namaz Kılmam Oruc Tutmam ( Ateistmi Degilmi ).....?

    Atma recep yavaş ol biraz. PKK nın ARGK ve ERNK haricinde birde İMAMLAR BİRLİĞİ var ve asıl propagandasını bu birlik ile yapıyor. Yakın zamanda Afganistanda aşırı dinciler aşırı olmayan dincileri çoluk çocuk demeden boğazlıyorlardı. Sokaklar ceset doluydu bir zaman. Yani demem oki atıyorsanda biraz destekli at. Buradaki müslümanda ateistde yemez bunları. Ayrıca Vakit gazetesi ne yazarsa şüphe ile bakmalısın çünkü sabıkalıdır.
  3. tuvat

    Bakara

    Yani kuranın allahının varlığının şüpheli olduğunumu anlamam lazım? Allahın varlığı ile ilgili konuşmak derken ne anlamam lazım?
  4. tuvat

    Bakara

    Sevgili çoban, İyi güzel açıklıyorsunda, allah bir komutan yahut bir siyasetçi gibi tanımlanmış olmuyormu? Ol deyince içinde insanlarında bulunduğu dünyayı, içinde dünyanında bulunduğu koskoca evreni bir anda olduran bir tanrı nasıl bu kadar küçük şeyler için siyaset uygular? Kendi yarattığı ve tek tek kaderlerini kendisinin çizdiği insanlara nasıl birbirlerini öldürme emri verir? Öldürme işi gerekiyorsa ölümden sorumlu melek azraile emir vermesi gerekmiyormu? Yada öl deyince öldüremiyormu? Git gel yaşayan ben ve benim gibilere daha mantıklı bir cevap vermen mümkünmü acaba? Bunları sorm
  5. tuvat

    Bakara

    Sende akıl olduğunu zannetmiyorum ama varsada kullanma boşver. Böylesi daha iyi. İmanını zedeleme.
  6. tuvat

    Bakara

    Buna cevap verilemez. Biri çıkıp "bu ayetlerde aslında allah azraile emir vermektedir ancak peygamber bunu yanlış anlayıp yanlış aktarmış" gibi bir şey diyecek ama bu seferde peygamber hata yapmış olacak. Bir diğeri "o zamanın şartlarına göre şavaşta komutan olan peygamber askerlerine emir vermektedir" dese bunun hadis olması gerekirdi ama bu ayet. Allah konuşuyor burada. O zamanın şartları diye birşey olamaz. Tüm evreni içindeki canlı cansız ne varsa "ol" demesi ile bir anda yaratan allah bir avuç insanın bir kısım kafirlerini "öl" demesi ile bir anda öldürmesi gerekir. Ama yarattığı insa
  7. tuvat

    islami kesim neden ?

    Evet ama, Atatürk tüm müslümanlara tavır almadığı gibi tüm müslümanlarda Atatürke tavırlı değildir. Aklı dışlayan (nakilci) müslümanlara Atatürk tavır almıştır. Akıl ve bilime önem veren müslümanlarla birlikte kurtuluş şavaşını kazanmıştır. Akıl ve bilimin aydınlık yoluna inanan müslüman halen çoğunlukta ve atasına karşı saygıda kusur etmemektedir. Aklı dışlayan müslüman ise o zaman nasıl düşmanın yanında yer almışsa bu gün yine bir savaş olsa düşmanın yanında yer alacaklarından hiç şüpheniz olmasın.
  8. tuvat

    islami kesim neden ?

    Sen baktığında kadeh ve sigaradan başka bir şey göremezsin zaten. Onun aklını ve zekasını görmek içinde akıl ve zeka gereklidir.
  9. tuvat

    islami kesim neden ?

    Bence bu sadeceta'nın bir sahibe ihtiyacı var.
  10. tuvat

    Hz Muhammet şimdi gelseydi inanırmıydık

    Benimde zaman sorunum var. Yazarken herşeyi bir anda anlatmaya çalışıyorsun sanırım. Buda karışıklığa sebep oluyor ve hiç anlaşılmıyor. Kaç kişi okuyacak diyorsun. Çok kişi okuyor ama yazan az bence. Birde şunu belirtmek istiyorum. Dünya işlerini, pozitif bilimi metafizikle, dinlerle açıklayamazsın. Açıkladığını söyleyenler açıkça sahtekarlık yapıyorlar ve bu millete ihanet ediyorlar. Dinlerin asıl amacı insanları manevi yönden rahatlatmak ama tam tersi oluyor ne hikmetse. Gerdikçe geriyor. Ben böyle düşünüyorum. Akıl mantıkta bunu gerektiriyor zaten.
  11. tuvat

    Hz Muhammet şimdi gelseydi inanırmıydık

    Metafizik saçmalıkları getirip sonra akıldan bahsediyorsun. Akıl ile bu saçmalıklar bir arada durmaz. Önce ortaçağın karanlığına bir gir bakalım orada akıl varmı. Tüm dünyayı bilim ve teknolojide bin yıl geride bırakan bu saçmalıklarmı gör bakalım. Aklı dışlamadan bu tür saçmalıklara inanamazsın. Sorgulamadan inanırsan bunun adı iman olur. Pozitif bilimde imanın yeri yoktur. Kusura bakma ama bu böyle.
  12. tuvat

    Hz Muhammet şimdi gelseydi inanırmıydık

    Madem bilgi sahibi isen her şeyi birbirine karıştırıp neidüğü belirsiz bir çorba gibi bize sunacağına, olayları tek tek ele alıp kaynaklarınla gelirsen daha ciddiye alınıp inandırıcı olabilirsin. İstersen şöyle yap. Kendi iletilerini baştan aşağı bir oku. Senin yazdığın iletileri bizim yazmış olduğumuzu düşün ve kendini bizim yerimize koy bakalım. Ne görüyorsu? Daha senin ne anlattığın bile anlaşılmış değilki.
  13. tuvat

    İSLAMDA KADINLA TOKALAŞILIR MI

    madem erkekler sapık değilse kadınlar iffetsiz o zaman
  14. tuvat

    Hz Muhammet şimdi gelseydi inanırmıydık

    beyin ölümünün gerçekleştiği an....
×
×
  • Yeni Oluştur...