Jump to content

radosc

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    166
  • Katılım

  • Son ziyaret

radosc kullanıcısının paylaşımları

  1. radosc

    MÜSLÜMAN KADINLAR BUNLARI NASIL SİNDİRİYORLAR?

    Vay anasını Kur'an evrenseldir en son gelen dindir herkes iman edicek. Yok lan Kur'an sadece mekke ve cevresindekilere gelmiş o zaman neden cihad kavramı ? Musluman kadınlar tecavuze ugrayacaksanız 4 kişinin onunde ugrayın soyle bide ellerine cekirdek verinde izlesinler. 4 şahit bulamadınız mı ? Artık buna gerek yok gelişmiş teknoloji ile beraber mobese kameraları bunu hemen bulabilir ama ormanlık alanlar ve ıssız koselerde tecavuze ugramamaya dikkat edin. Bu mudur zihniyet ? Geri -kafasız- bagnazlar.
  2. radosc

    Müslüman Düşünce Tarzı

    ok.
  3. radosc

    Müslüman Düşünce Tarzı

    Tümevarım yaparsam cogu Müslüman böyle İllegal. Kur'an'da bulunan ayetler gayrimüslimleri dine davet edin gelmezlerse oldurun derken dunya globalleştikce ilişkiler zorunlu olmus ve bu ayet rafa kaldırılmıştır.Bunların farkında olmadan kendi dinindeki "evrensel" diye yutturulan ayetlerin aslında o donemin cıkarlarına getirilerek uyduruldugunu gormeden hiç bir yere varamazsın.
  4. Selamlar, konuyu ateistcafeye mi yoksa ateistforum'a mı acıcagımı tam kestiremedigimden ateistcafeye actım yonetici arkadaşlar konunun gidişatına göre gerekli uygulamayı yaparlar sanıyorum. Başımdan gecen bir muhabbeti anlatmak istiyorum sizlere. Dün akşam misafirlige gelen komşularımız ile aramızda gecen muhabbet şu şekilde gelişti. Bizim sokaktaki marketin sahibi eski köyün yerli Ermenilerinden olan bir hanım.Marketi hala o hanım işletiyor ve bu hanım üstünden bir konu acıldı. Gelen misafir hanım bu market sahibi hanımı ove ove bitiremedi Ermeniler her işi iyi yapar beceriklidirler işi s
  5. radosc

    Tanrı Nedir ?

    İnanç kavranamazlıga itaat etmekse ben bir sürü kavranamaz terim cıkartır ve insanları bunlara inandırırım. Tanrı kavranamaz bir terim oldugunu kabul edip yola cıkan arkadaşım Pup peki teist inançtaki Tanrı neden kavranabilir olmak istemektedir ?Deistlerin zaten ateistlerden bir farkı olmadıgı için bu konuda birşey demiyorum.Onların inançları ile bizim inançsızlıgımız arasında günlük yaşamda bir fark teşkil etmediginden ve hepsi kafasında "kavranamaz" bir Tanrı'yı kendilerine göre tanımlayıp inandıklarından daha farklı bir kategoriye giriyorlar. Son olarak şu söz Tanrı ve buna benzer nice ka
  6. radosc

    SEYTAN AFFEDILMELI

    Kenzo'nun paylastıgı bir Allahın Gunlugu adlı yazı vardı. Bu başlıgı görünce aklıma o geldi (: Kutsal abi iyi noktaya parmak basmış ama bir sorun var kutsal abi. İhlasa ermiş kulların dışında herhalde burda peygamberler dışında demek istiyor hepsini azdıracagım diyor. Hepsi azmadı malesef Dünya'da tahminimce birkaç milyon gercek Müslüman var. Onlarda masallahları var dinin gereklerinden geometrik olarak cogaldıkları için şeytanın işi biraz zor.
  7. radosc

    Allah evreni neden yarattı?

    Allah evreni onun ne kadar yaratıcı bir varlık oldugunu anlamamız için yaratmıştır. İnsanoglu bilimde geliştikce Allah'ın yarattıgı bu kainatı daha iyi kavrıyacak ve Allah'a yakınlasacaktır. Birinci cümleme donersek Allah neden insanların onun ne kadar yaratıcı bir varlık oldugunu anlamamız için yaratsın ki ? Bu varlık insan mı ki insan gibi duygular ve düşünceler içinde ego tatmini arasın.Eger tanrıları insanlar yaratıyorsa tabiki arar. İkinci cümlemde insanlar bilimde geliştikce SexyHuri'nin dedigi gibi Allah 3un1ni alıcaktır.
  8. Bütün başlıgı okumadım fakat niçe'nin sorusuna cevap veriyim. Bilimsel bir ahlak kurulamaz.Bu insanı makineleştirmek olur ki bunu daha onceki filozoflar dile getirmişlerdi. Ahlak insanlar sosyal varlık oldukları için olusmustur toplumsal yasamda ahlak bir gerekliliktir.Ahlakı yaratan toplumların kültürel gelişimi düşünceleri duyguları gelenek ve gorenekleri baglı oldukları din ve tabuları yıkıp yerine "bilimsel ahlak" koymak imkansızdır.Bilimsel ahlak malesef olmaz.Herşeyin bilimseli olurda yaradılışın bile ( malesef ) - ahlakın bilimseli olmaz. Belki biraz ters gelicek ama bu bilimsel ahl
  9. radosc

    Tanrı Nedir ?

    Selamlar, Soru gayet açık ve net; Tanrı nedir ? Bu konuda ateistforum'un kaynaklarında güzel bir yazı var umuyorum ki forumda o yazıdan daha güzel fikirler cıkıcaktır. İşte buda o yazı fakat bu yazıya baglı degilde konuyu kendi düşüncelerimizle götürelim biraz. Tanrının tanımı Her şeyden önce, tanrının varlığını veya yokluğunu tartışabilmek için, tanrı kavramının tanımını yapmak gerekmektedir. Şaşırtıcı nokta, herkesin bu kadar sözünü ettiği bir kavramın çok kesin, net, herkesin anlayıp üzerinde birleştiği, kabul edilir ve anlaşılır bir tanımının bulunmamasıdır. Pek çok ateist-teist tart
  10. radosc

    Müzikle Açalım

    Benden şu anda içinde hızlı düşünce akışları olanlara gelsin
  11. radosc

    Bu teoriler ne ayak ?

    Müslümanların bilgi eksikligi onları buralara getiriyor diyebiriz. Bir konuda bilgi sahibi degilsen fikir sahibide olma demiş üstad.
  12. radosc

    Bu teoriler ne ayak ?

    200 yıl once yapılmış birşeyi buraya getirip evrim teorisi yanlış demekte bir mantık hatasıdır. Konuyu oraya buraya cekmeyinde direk soruya cevap verin.
  13. radosc

    Bu teoriler ne ayak ?

    Ben evrensel olarak bakıyorum konuya.Ateistforum'da neden boyle demiyorum.Teistlerde neden boyle diyorum. Teistlerin tek eleştirdigi teori ve hakkında yüzde1 lik bilgiye bile sahip olmadan eleştirdikleri konu "evrim teorisi"dir.Bunları bu kadar meraklı yapan şey nedir ? Evrim teorisi=Tanrı yok denklemini kurmanız mı ?
  14. radosc

    Bu teoriler ne ayak ?

    Google amcada arattım bizim zorunluluk teorisini ve müslümanların uydurdugu bir şey oldugu anlaşıldı. Akrep sana cevap veriyim. Evrim teorisi canlıların çeşitliligini acıklayan ve ateistlerin tek dayanagı degil bilim dunyasında bu konuda tek gecerli bilimsel teori oldugu için kabul goruyor. Bunu ateizm ile bir ilgisi yok.İlk once mantık hatası yapmadan bir "mantık" yürütme yapabilirsen seninle tartışabiliriz.
  15. radosc

    Bu teoriler ne ayak ?

    Zorunluluk teorisi ? Bu nedir ? Zorunluluk hangi şartlar altında oluşur ?
  16. radosc

    Bu teoriler ne ayak ?

    Teistlerin teorierden sadece "evrim teorisi" ile alıp veremedikleri var.Peki diger teorilerle neden ugrasmıyorsunuz agalar ? Dalga teorileri, Işık teorileri, Atom teorileri, Eksiklik teorisi, Norton teorimi, Olasılık teorisi.. bir milyon teori var bunlar sizi neden rahatsız etmiyor teist arkadaşlar ? Sadece evrim teorisi rahatsız ediyor ? Okullarda bu saydıklarımdan bir cogu okutuluyor ama evrim teorisi okutulurken kur'an'dan ornekler bilmem ne akıllı tasarım bir ton şeyde araya katılıyor. Sebep ?
  17. radosc

    Hala Nasıl Müslüman Kalabiliyorsunuz ?

    Büyük totem yapmışlar abi (:
  18. radosc

    Kişisel Gelişim - Tanrı

    Felsefe kitapları psikoloji ve denemeler kişisel gelişim kitaplarından cok daha iyi fakat pazarlama olmadıgı için rabet gormuyorlar malesef. Reklamı iyi yapınca herşey insanlara cekici geliyor..
  19. radosc

    Kişisel Gelişim - Tanrı

    Bütün yazılanları okudum pek cok insanda kişisel gelişim kitapları boştur işe yaramaz gibi düşünceler oluşmuş. Bu düşüncenin oluşmasının asıl nedeni kitapları yazanların sacmalıklarıdır ve bu konuda haklılarda. Ama şu var bu sektorun adı "kişisel gelişim" olmadan önce insanlara birşeyler vermek için yazılan kitaplar gercekten cok güzel bunların arasında özellikle psikoloji alanında alfred adler ,w.reich ve k.horney'in güzel eserleri var.Tabiki bu insanlar o zamanlar kişisel gelişim furyası olmadıgı için bu eserlerde oyle sacmalamalar yapmamıslar.Ornegin Montaigne'nin denemeler adlı eseri bu
  20. radosc

    Din neden gereklidir?

    Din neden gereklidir ? sorusunu sormadan önce Din gerekli midir ? Sorusunu sormamız lazım. Bu soruya ben hayır cevabını veririm, fakat evet cevabını verdiginiz zaman yapıcagınız acıklamanın dinler ile uyum içinde olması lazım. Din neyi saglar ? Toplumsal birligi, yardımlaşmayı , ve insan ilişkilerinde kendi dininden olanlara karşı sıcak davranmayı saglar. Ama dünyada tek bir din olmadıgı için din savaşları olmaktadır.Bu dinin en büyük sorunudur.Din eger tek bir tane olsaydı ki buda yetmez mezhep kavgaları cıkıyor bu seferde mezhepde bir tane olsaydı işte o zaman din yararlı birşey olabilir
  21. radosc

    Allah Olsaydınız Yapacağınız İcraatlar

    Görünürdüm.
  22. Selamlar, yaklaşık 2-3 yıldır Kişisel Gelişim denen sektorü takip ediyorum.Bu sektör insanları geliştirmek için varmış gibi gözüksede coğu kitap bunun için degil ticari amaclar için yazıldıgı belli. Yazarlar bir kitapta anlatabilecekleri bir şeyi 6-7 kitap yazıp anlatıyor ve cok büüyk kazanc saglıyorlar. Eskidende bu tür kitaplar vardı ama adı kişisel gelişim degildi ve ticari amac gütmeyerek insanları gercekten olumlu yonde geliştirmek için yazılıyorlardı. Buraya kadar ticari amacından bahsettik asıl tartışmaya acıcagım konu Kişisel Gelişim kitaplarının cogunun Tanrı eksenli yazılmasıdır.
  23. Tanrı var demek ile yok demek aynı şey degildir. Asla olamaz. Biri cıkıp durduk yerde şoyle ozelliklerde sunu yapan bir varlık var ve bu Tanrı dedigi zaman yok diyen nasıl bir olabilir ? Ortaya yeni birşey cıkartan Tanrı var diyen ve bu kişiye A:Tanrı Var Diyen diyelim digerinede Y:Tanrı Yok Diyen diyelim. Y hergünkü gibi hayatına devam ediyor A ise gelip herşeyi olaganustu şeylere dayanan birşeyi kanıtlamaya calısıyor. Y hiç bir şey demese bile dogal olarak Tanrı yok diyor.A ise var diye orasını burasını yırtıyor cunku yeni birşey getiren o. Şimdi nasıl aynı şeyi diyorlar oluyor ? İkisid
  24. radosc

    Türk miras hukukunda matematiksel hata

    Türk miras hukukunu Tanrı mı yapmış ?
  25. radosc

    Edirne'de Yükselen Faşizm ve Linç Kültürü

    Bir daha izle. Türkiyede sadece bu iki slogan atılır cahil halk tarafından.
×
×
  • Yeni Oluştur...