Jump to content

Barricade

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    283
  • Katılım

  • Son ziyaret

Barricade kullanıcısının paylaşımları

  1. Barricade

    Alevilik vs Ateizm

    Yanlış. Aleviliğin aslında Tengricilik ve Şamanizm'le çok az ilgisi vardır. Alevilik Zerdüştlük'ün yeni gelen Türk boylarının uygulamalı geleneklerinin (kozmogonik algısı değil) üstünü kaplaması ve İslam mistisizmiyle oluşan bir gelenektir.
  2. Barricade

    Fransız Markaları

    Bırakın bu sosyal sorumlu tavırları işinize gücünüze bakın.
  3. Barricade

    Müslümanlar Neden Benim Midemi Bulandırıyor

    Aristokrasi: "Egemenlik kayıtsız şartsız elitindir" Burjuva: "Buna götümle gülüyorum, egemenlik kayıtsız şartsız halkındır" Proletarya: "Evet, egemenlik kayıtsız şartsız halkındır" Burjuva: "Olur mu lan? Egemenlik kayıtsız şartsız ulusundur"
  4. Barricade

    bir usttekinin avatarini gorunce...

    Buffy The Slayer
  5. Keke şeref, keke namus... Namusa dayandırılmış düşünceler baktığınızda oturaklı geliyor olabilir de haritadan silinse dert etmeyeceğim Ardahan gibi bir yere askerliğe gidince namusumu korumuş olmam. Bu vatan, namus, şeref gibi birilerinin düşlerinden fırlamış soyut hezeyanlar için orada burada telef olmak namus korumak değil, aptallıktır.
  6. Barricade

    Anket: Zorunlu Askerlik Kaldırılsın mı?

    Feodal düzende ordu kralın ordusuydu, askerler paralıydı. Cumhuriyetin mülkiyet cumhura ait olunca cumhurun mülkiyetini koruması için bir de para alması saçmadır. Askerliğin zorunlu olmasının nedeni ordunun bir zümreye değil genel cumhura ait olmasıdır. Avusturya'da ordu görevi kamu hizmetidir. Zorunlu değildir ancak teşvik edicidir. Bu hizmeti seçenler hizmeti ücret karşılığında ve 6 ay süreyle yaparlar ancak diğer kamu hizmetleri 15 aydır ve ücreti yoktur. Bu sistem gayet temiz işliyor. Bu tarz bir şey olsa Türkiye'de iyi olur. Şimdi akıla şu soru gelebilir; madem mülkiyet cumhura ait o hald
  7. Barricade

    Cehalet mutluluk mudur?

    Cehalet (cahil olduğunun farkına varmamış olmakla birlikte) kesinlikle mutluluktur. Ancak cehaletinin farkına varmış ya da şüphe duymaya başlamış birisi için mutluluk veren şey büyük ihtimalle öğrenip tabularını yıktıktan sonra gelen rahatlamadır.
  8. Barricade

    Yalandaroğlu Kemal Sona Geldin Artık

    Değerli arkadaşlar, asıl solculuk faşizmdir. Bunu unutmayın. En faşist yönetimler hep en sosyalist olanlarıdır.
  9. Barricade

    Her Türk Asker Doğmaz!

    Ulusalcılık millicilik demek. Ulusçuluk, milliyetçilik demek. Milliyetçilik direk milliyet unsuruna atıf var. Milliyetçilik ırkçılığa ulusalcılıktan daha yakın bir şey.
  10. Barricade

    Her Türk Asker Doğmaz!

    Bir de ciddiyetle örnek vermişsin. Biz de gerçekten bu sloganın bilimsel temelleri olduğunu sanıyorduk Pante.
  11. Düşünce ve beyan özgürlüğü güvencesi altındadır.
  12. Barricade

    Şeytanın Cinsiyeti

    Bkz: Lilith, Kali.
  13. Barricade

    Nötrinolar ışık hızını aştı

    Hacı, bu bahsettiklerini eminim ki 15 bin defa ölçüm yapan CERN yetkilileri 15 bin defa göz önünde bulundurup bu açıklamayı yapma cesaretini göstermişlerdir.
  14. Barricade

    Üstün Irk Vardır

    Toplumlar üzerinden değil de bireyler üzerinden yola çıkarsak daha iyi olur zira başlığın amacı budur. Ortada bir grup yok. İki birey var. Bu iki bireyi karşılaştırıyoruz. Bunların üçüncü bir şahsın koyacağı kriterlere göre değil bulundukları ortamın şartlarına göre şekillendiklerini düşünürsek ortaya genel/geçer üstünlük kriteri atmak saçma olacağından bu kriteri spesifik dallara göre atamak daha mantıklı. Böyle olduğunda da tümüyle farklı olması gibi bir gereklilik kalmıyor. Hemen uygulayalım. Görünüm ve lezzet açısından birinci birey seçilir. Bu ikisi arasından yüksek sıcaklığa d
  15. Barricade

    Üstün Irk Vardır

    Şu sanki Türkiye'nin güzellik estetiğini almamış, hayatı boyunca tanıştığı kadınların 5/2'si bıyıklı ve kıllı değilmiş de yabancı kadınlardan çok anlarmış gibi seçici tavırlar sergileyenlere deliriyorum.
  16. Barricade

    Üstün Irk Vardır

    Bu o toplumun ya da ailenin ne kadar çok farklı fenotipte bireyle karıştığına bağlı. Atıyorum Faelid-Carpathid fenotipin baskın olduğu (21. yüzyılda gözümüze sokulan "güzel" algısına cevap veren bir kombinasyon) bir ailede, hatta toplumda üreme dışarıya kapalı gerçekleştiğinde ortak ortalama fenotipin çok fazla bozulmayacağını söyleyebiliriz. Bir toplumda veya ailede fenotip çeşitliliği bol ise bu o toplumda üreme konusunda açık ve tutucu olmayan bir geleneğe sahip olduğunu kanıtlar. Güzellik estetik algısıyla seçildiği için ve fenomenin estetik üzerinde etkisi olduğu için, bir topluluğun
  17. Barricade

    Üstün Irk Vardır

    Sabahat Tuncel'in şahsına bir hakaret yok. Burada estetiğin ne kadar evrensel olduğunu, fenotipin estetik algısını nasıl şekillendirdiğini somut örnekler üzerinden tartışma amacıyla açılmış bir başlık var.
  18. Barricade

    Üstün Irk Vardır

    Bana dürüstçe bu ikisi arasında Sabahat Tuncel'i seçebilecek bir insan gösterirsen senin kölen olurum.
  19. Barricade

    Üstün Irk Vardır

    Sabahat Tuncel'in evrimde yarıda kaldığını mı ima ediyorsunuz? Bu konuda şüphemiz yok. Saygılar.
  20. Barricade

    Üstün Irk Vardır

    Başlıkta, "Kürtlük"le ilgili bir şey yok, içerikte de yok. Kürtlere ilgili bir şey değil bu. Sadece Sabahat Tuncel'in fenotipi ve genetik özelliklerinin diğerininkilerden estetik olarak aşağı olmasının nedenlerini araştırmak için açtım bu başlığı.
  21. Barricade

    Üstün Irk Vardır

    Haksız değilim.
  22. Barricade

    Üstün Irk Vardır

    İddia ediyorum bir dünya üzerinde HİÇ KİMSEnin estetiği Sabahat Tuncel'i diğerine tercih etmez. Hani herkes eşitti? Bu da mı tesadüf?
  23. Doğada cinayet suç değil. Kan davasına girişen bir hayvan da görmedim. Tüm bu saçmalıkları sağlayan bir beyin geliştirdiği için doğanın hukukundan üstün bir hukuka sahip olduğunu düşünmek insanlığın trajedisidir.
  24. Barricade

    Allah'a Inancin Sebebi Nedir?

    Merak.
  25. Barricade

    Nihilizm nedir? Sorunu/Celiskisi/Actigi yol

    Kişinin kendi bencesini reddediyoruz. Bizce olan bir şey maddenin kendi sahip olduğu niteliği yansıtmaz; ancak maddenin bizim zihnimizde oluşan niteliğini yansıtabilir. Mesela, Akuzmatik ses bir kimsenin sesin kaynağını görmeden duyduğu sestir. Burada amaç duyulan sesin zihindeki herhangi bir nitelikle (görüntü vs.) bağdaştırılmadan, kendi niteliğinin analiz edilmesidir. Sesi çıkaran obje ile Pisagor'un sesi duyan öğrencileri arasına bir perde konulurdu. Sesin kendi niteliğini ya da objenin kendi görüntü niteliğini nasıl bilebiliriz? Arada algı engeli var. Bize gelen tüm veriler algının filt
×
×
  • Yeni Oluştur...