Jump to content

Hasırın Üstünde Yatan Açgöz !


Recommended Posts

Evet arkadaşlar Muhammed Ömere yaranmak amacıyla yapmadıysa neden hasırın üüstüünde yatıyor??

Cahil cuhela en basindan beri anlatiyorum ama kendi hayalleriniz inanma egilimindesiniz ve yazdiklarim hepsi Islami kaynaklardan ve hepsi dogru nedense degil mi????

Dikkat edin Cardaktan iner inmez Tahrim suresi ayetlerini okuyor,cardak neymis sureli imis ne kadar 1 ay

bunlari gozunuze sokuyoruz hala yarabbi sukursunuz

Demek ki devamli hasirda yatan kalender bir insan degilmis!!!!

Demek ki bu hadisten bu sonucu cikarmak absurdmus anlamsizmis hayalmis,hezeyanmis !!!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 58
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Hz. Peygamber'in amcası Ebu Talib vefat etti.. Ayrıca onun, Hz. Peygamber'e yardımcı olduğunu, safları arasında yer aldığını, olanca gücüyle can, mal, söz ve fiille onu müdafaa eden Ebu Talib.

Vefat edişinden sonra Kureyş akılsızları, Rasûlullah'a karşı cürettendiler. Daha önce Ebu Talib hayatta iken yapamadıklarını yap­maya ve ona eziyet etmeye başladılar. Nitekim Beyhakî, Abdullah b. Ca­fer'in şöyle dediğini rivayet eder:

Ebu Talib vefat ettiğinde Kureyş akılsızlarından biri, Rasûlullah'ın önünü kesmiş, üzerine toprak atmıştı. Rasûlullah da bu halde evi­ne dönmüş, kızlarından biri gelip yüzündeki toprağı silmiş, silerkende ağlamıştı. Bunun üzerine Rasûlullah şöyle buyurmuştu:

"Ey kızcağızım, ağlama; şüphesiz Allah, senin babanı koruyacak­tır."

O esnada şöyle diyordu: "Ebu Talib ölünceye kadar Kureyşliler ba­na hoşlanmadığım birşeyi yapmadılar. Ama onun ölümünden sonra böyle yapmaya başladılar." Yine Beyhakî, Urve'nin şöyle dediğini rivayet eder: Rasûlullah (s.a.v.) buyurduki:

"Ebu Talib ölünceye kadar Kureyşliler, korkak halde idiler." Hafız Ebu'l-Fereç, İbn el-Cevzî senedi ile Salebe b. Sükayr ve Ha­kim b. Hüzzamın şöyle dediklerini rivayet etmiştir: Ebu Talib ve Hz. Hatice beş gün ara ile vefat edince, Rasûlullah (s.a.v.)'in başına iki musibet bir­den gelmiş oldu. Artık evine kapandı. Çok seyrek çıkıyordu. Kureyşliler, daha önce ona yapmaya cesaret edemediklerini yapmaya başladılar. Bu durumdan Ebu Leheb haberdar oldu. Yanına gelip şöyle dedi:

- Ya Muhammed, Ebu Talib hayatta iken yaptıklarını ve yapmak istediklerim yapmaya devam etsen. Hayır, Lat'a (o dönem arapların taptığı ilah) yemin ederim ki, ben ölünceye kadar kimse sana ilişemez.

O sıralarda İbnü'l-Gaytala, Rasûlullah (s.a.v.)'a küfretmişti. Bunu duyan Ebu Leheb, ona gidip hakaret etmişti. Tokatlayınca İbnü'l-Ğaytala bağırarak kaçmaya başlamış ve:

- Ey Kureyş topluluğu, Ebu Leheb dinden çıktı, demişti. Bunun üzerine Kureyşliler, gelip Ebu Leheb'in yanında durdular

ve ona çıkıştılar. Ebu Leheb de şöyle dedi:

- Abdülmuttalib'in dininden ayrılmış değilim. Ancak ben, yapmak istediği işi yaparken kardeşim oğluna haksızlık edilmesine razı değilim. Bu sebeple onu koruyacağım.

Kureyşliler:

- İyi yaptın. Güzel yaptın. Akrabalık bağlarına riayet ettin, dediler.

Resûlullah (s.a.v.), bir kaç gün bu halde devam etti. Gidip geliyor­du. Kureyşlilerden kimse ona sataşmıyordu. Ebu Leheb'den korkmuş­lardı. Nihayet Ukbe b. Ebi Muayt ile Ebu Cehil, Ebu Leheb'in yanına ge­lip ona şöyle dediler:

- Kardeşin oğlu Muhammed'e: "Babam şu anda nerdedir?" diye sor. Ebu Leheb, Hz. Peygamber'e sordu:

- Ya Muhammed, Şimdi Abdülmuttalib nerededir?

- Kavmi ile beraberdir.

Ebu Leheb, Hz. Peygamberin bu. cevabını aldıktan sonra gidip Uk­be b. Ebi Muayt ile Ebu Cehil'e dedi ki:

- Muhammed'e sordum. Bana, Abdülmuttalib'in kendi kavmi ile beraber olduğunu söyledi.

Ukbe ile Ebu Cehil:

- Muhammed, Abdülmuttalib'in ateşte olduğunu iddia ediyor, de­diler. Bunun üzerine Ebu Leheb, gidip Hz. Peygamber'e sordu:

- Ya Muhammed, Abdülmuttalib ateşe girer mi?

- Abdülmuttalib ne halde öldü ise, o halde ölen herkes ateşe girer. Lanetli Ebu Leheb dedi ki: Allah'a yemin ederim ki, artık ebediyyen senin düşmanın olarak kalacağım. Çünkü sen, Abdülmuttalib'in ateşte olduğunu iddia ediyorsun.

KENDİ ÇIKARI UĞRUNA KURANI UYDURAN BİRİSİ NEDEN BU DURUMDA DEDESİNİN CENNETTE OLDUĞUNU SÖYLEMİYOR DA HERŞEYE RAĞMEN DOĞRUYU SÖYLÜYOR... HALBUKİ CENNETTE DESE HERKES ONU RAHAT BIRAKACAK VE O İSTEDİĞİ GİBİ MEKKE SOKAKLARINDA DOLAŞACAKTI.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bak deha şimdilik cahil cühela,kalın kafa cümlelerine bir şey demiyorum..Ama bundn sonra bir daha hakaret edersen..inanki ben öyle cahil cühelayla bırakmam..Adam ol..

Neyse..

Şimdi ben sana bir şey diyim...O kapıdan ömer değilde ali girseydi ne diyecektin..Yine aynı fantaziler mi??Tamam bir deist olarak muhammedi desteklemiyorum ama senin söylediklerin çok saçma..Her yönden...Yok efendim ömere yağ yapıyorda,geçici bir durum için hasırda yatıyorda(Ulan adamın imkanı varsa niye kendine eziyet etsin)...EE ben şimdi savaşta beline taş bağlama meselesini getirsem sen gene geçici bir durumdur deyip geçiştirecek misin?

Hem ayrıca şunu anlamıyorum..Ateistler bu konuyu red mi ediyorlar kabul mu?(kabul derken yani olay yaşanmış ama muhammedin oyunu)

Oğuz kulliyen yalan diyor..Sen ise olay var ama muhammedin işgüzarlığı diyorsun..hangi ateist doğru??

Link to post
Sitelerde Paylaş
Eşşeğin şakası çiftesi olur d erler...Neyse

Evet arkadaşlar Muhammed Ömere yaranmak amacıyla yapmadıysa neden hasırın üüstüünde yatıyor??

O hadisin uyduruk olduğuna dair o kadar yazıl yazlımış,hala bozuk plak gibi aynı şeyi terarlamaktan utanmıyormusun ? Madem bu kadar islama meraklı isen ne diye bu dini terkettin be adam?

Şimdi kalkmış döneklik yapıp islamı savunuyorsun.Senin bu yaptığına tükürdüğünü yalamak denir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
O hadisin uyduruk olduğuna dair o kadar yazıl yazlımış,hala bozuk plak gibi aynı şeyi terarlamaktan utanmıyormusun ? Madem bu kadar islama meraklı isen ne diye bu dini terkettin be adam?

Şimdi kalkmış döneklik yapıp islamı savunuyorsun.Senin bu yaptığına tükürdüğünü yalamak denir.

bruce 9 yas hadisini de bilimsel kanit gibi savunan sen degilmiydin ne bu tezat?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tarihi kazanan taraf yazar. Muhammed kazanan taraf olmustur ve iste burdaki gibi örnekleride vardir. Bence 23 senesinin tamamini inceleyin göreceksinizki degisik degisik Muhammedler var. Bu Muhammedlerin en vicdanlisi en yardimseveri son yillardaki Muhammeddir. Gecmisi o kadarda aydinlik degildir. Dedikya iyi örnekler hep suyüzüne cikiyor. Ben ayni hadis kaynaklardan Muhammedin azmettirici oldugunuda örnekler verebilirim.

SAYGILAR

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben yer gibi sert bir zeminde daha fazla rahat ediyorum. Şimdi ben cennetlikmiyim.? :D

Şaka bitarafa bu deli saçması hikayenin neresine, neden inanmam gerektiğini söyle, bende muhammedin etrafına topladığı hırsızlar ordusuyla o kadar insanı kılıçtan gecirip mal varlıklarını ganimetleyip servet yaparken, öldürdüğü insanların karılarına, kızlarına tecavüz edip bir taraftan fantezilerinden din yazarken neden hasırda yattığını sana izah edeyim.

Ayrıca "hasırda yattığım ve yatakta yatmadığım için cennete gideceğim yeassss ahiret benim olacak hurilerin topunu öpeceğimmmm" düşüncesi nasıl bir "edebi ve ahlaki" hikaye olur anlamadım. İnsan o sapıklık dolu kitaba inandıktan sonra bide muhammedin başka dinden çaldığı allaha değil de yazarlığını kendi üstlendiği (ki muhonun mu yoksa ondan sonra gelen sakallıların ona atfettiği mi bilinmez) fantezilerini utanmadan burada anlatırmı?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bak deha şimdilik cahil cühela,kalın kafa cümlelerine bir şey demiyorum..Ama bundn sonra bir daha hakaret edersen..inanki ben öyle cahil cühelayla bırakmam..Adam ol..

Sozumu geri aldim sen tastamam bir gerizekalisin,hala utanmadan maval okuyorsun sana butun kanitlari ile Islami kaynaklardan yazdik oku ders al !!

Tamam bir deist olarak muhammedi desteklemiyorum ama senin söylediklerin çok saçma..Her yönden...Yok efendim ömere yağ yapıyorda,geçici bir durum için hasırda yatıyorda(Ulan adamın imkanı varsa niye kendine eziyet etsin).

Arkadasim ben soylemiyorum bizzat islam kaynaklari soyluyor,once literaturu ogren sonra konus !!

..EE ben şimdi savaşta beline taş bağlama meselesini getirsem sen gene geçici bir durumdur deyip geçiştirecek misin?

Sen kamera sakasi falan mi yapiyorsun,yoksa harbi salakmisin???

Oğuz kulliyen yalan diyor..Sen ise olay var ama muhammedin işgüzarlığı diyorsun..hangi ateist doğru??

Hala sen diyorsun diyor,ben Islami kaynaklari aktardim,Kurani ve Elmaliyi da aktardim ben onlarin ne dedigini gozterdim sana,ateistleri klon sanan bir andaval daha !!

Bundan sonra foruma zeka testi yapmadan uye kaydedilmemesini onerecegim (Bunu Tyler durlenn'e de borcluyuz)

Neresini tartisacagiz adam 1 ayligina yemin geregi cardakta yatmis,hala bunu anlamayan idiotlar mi var???

Forumun uyeligini sinirlamak gerekiyor,salaklar ordusu kurmuyoruz burada,idiotun biride yazilarimin altina konu ile ilgisiz birseyler yapistiriyor habire adi selimecan cok seker beni islama isindiriyor kuslar bocekler,cicekler vs vs

Link to post
Sitelerde Paylaş

diriliş kardeş benim anlamadığım muhammedin hasırın üsütünde yatması peygamberliğinin delilimidir her insanın iyi yanlarıda vardır kötü yanlarıda tamama muhammedin tamamen kötü bir kişi olarak gösterilmesine bendekarşıyım ama sırf iyi şeyler yaptı diye dğer bütün yaptıklarını inkarmı edelim ben seni analıyorum bu muhammed sende bağımlılık yaratmış hala onun etkisinden kurtulamıyorsun boşver sen bunları sen sana söylenenlere uy ahlakı tamamlamak üzere gönderildi diye bize yutturulan ama en büyük kainatın efendisi olan sapık ve megolaman muhonun yolunda devam et

Link to post
Sitelerde Paylaş
diriliş kardeş benim anlamadığım muhammedin hasırın üsütünde yatması peygamberliğinin delilimidir her insanın iyi yanlarıda vardır kötü yanlarıda tamama muhammedin tamamen kötü bir kişi olarak gösterilmesine bendekarşıyım ama sırf iyi şeyler yaptı diye dğer bütün yaptıklarını inkarmı edelim ben seni analıyorum bu muhammed sende bağımlılık yaratmış hala onun etkisinden kurtulamıyorsun boşver sen bunları sen sana söylenenlere uy ahlakı tamamlamak üzere gönderildi diye bize yutturulan ama en büyük kainatın efendisi olan sapık ve megolaman muhonun yolunda devam et

Osiris bak bu konuda ıforislama attığım mesaj..

Benim foruma açtığım önceki konuya değiniyorsun galiba..Bilmem orada aklımda bir takım soruların olduğunu söylediğimide gördün mü..İlk sorum bu oldu..Ben konuya parçacı olarak bakmaktansa bütünsel olarak bakmak istiyorum...Eksileri varsa artılarıda var..Eksileri çok diye artıları yada artıları çok diye eksileri görmezlikten gelemem..ok?

Burda Muhammedin peygamber olduğuna dair bir yorum yapmadım..Ki zaten Muhammed'in peygamber olduğunada inanmıyorum...Ben sadece eksileri olan bir insanın artılarınıda görmenizi istiyorum...Bende adamın sütten çıkmış ak kaşık olmadığını biliyorum..Ama tam anlamıyla dünyaya müptela olan bir insan neden kendine bir ay eziyet etsin sorusuna cevap arıyorum..

Sağolsun arkadaşlar daşşak geçmeyi bize öğretiyorlar,cahil cühela,salak gibi hakaretlere maruz kalıyorum..Ve kendimi savunayım böylelerin dilinden ancak hakaret anlar diye mesaj atıyorum sağolsun bu sefer modlar kardeşlerine sahip çıkıyor..Yani konuya sıçılıyor..bu forumda soru sormanın bile bedeli var..nokta.

tarihinde dirilisbasliyor tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Peki o zaman eğer hasırda yatmışmış hikayesini baz alırsak bu hasırda yatan göya peygamber olacak adam neden tek bir kadınla yetinmemiş?

Hasırda yatmak ne kadar insanın dünyevi zevklerden uzaklaştığının kanıtıdır?

Sırf hasırda yattı diye onlarca kadınla birlikte olmasını normal mi karşılayacağız?

Sırf hasırda yattı diye onlarca mal varlığını görmezden mi geleceğiz?

Belliki Muhammed var yemezmiş.. Eğer dendiği gibi dünya nimetlerinde gözü olmasaydı neden bunca mal ve karıyı hayatına soksun?

Vehbi Koç ta çok zengindi ama var yemezdi. Alın size onunla ilgili bir örnek hikaye..

Vehbi Koç bir kurşun kalemi ancak ele gelmeyecek kadar küçülene kadar atmazmış. yarım parmaktan küçük kurşun kalemler masasında dururmuş...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bruce lee,tosladın..Ben konumda hz.Muhammed fakirdir demedim ki...Sen attığın mesajla ateistleri daha zor bir duruma sokmuşsun...Madem bu kadar zengin bu adam....

Neden hala hasırın üstünde yatıyor...Evet?

Bel fıtığına veya bel ağrılarına yakalanan kişiler yerde sert zemin üzerinde yatarak rahatlamaya çalışırlar.Belki muhammedinde böyle bir sorunu olduysa yerde hasır üzerinde yatmak zorunda kalmış olabilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Peki o zaman eğer hasırda yatmışmış hikayesini baz alırsak bu hasırda yatan göya peygamber olacak adam neden tek bir kadınla yetinmemiş?

Hasırda yatmak ne kadar insanın dünyevi zevklerden uzaklaştığının kanıtıdır?

Sırf hasırda yattı diye onlarca kadınla birlikte olmasını normal mi karşılayacağız?

Sırf hasırda yattı diye onlarca mal varlığını görmezden mi geleceğiz?

Belliki Muhammed var yemezmiş.. Eğer dendiği gibi dünya nimetlerinde gözü olmasaydı neden bunca mal ve karıyı hayatına soksun?

Vehbi Koç ta çok zengindi ama var yemezdi. Alın size onunla ilgili bir örnek hikaye..

Vehbi Koç bir kurşun kalemi ancak ele gelmeyecek kadar küçülene kadar atmazmış. yarım parmaktan küçük kurşun kalemler masasında dururmuş...

İşte bende bu ikiillemi çözmeye çalışıyom..Bu soruları sormamın amacıda bu..Ne yazık ki bu soruya cevap veremem...Ama bir insan neden iki kişiliğe sahip olsun ki..İşte burda tıkanıyorum..(Varyemez olması bence mantıklı değil)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Neden iki kişiliğe sahip olmasın...!!

Hem 7. yy Arabistan..

Sanki Araplare büyük bir medeniyet kurmuşlar o döneme kadar da kuş tüyü yataktan haberdarlar..

Hasır üzerinde uyumaktan daha doğal bir şey olamaz.

Araplar o tarihe kadar normal yatak falanda görmüş değildir..

Hurmadan hasır elbette o dönem için oldukça çok kullanılan malzemedir.

Kaldı ki verdiğin bir hadis...

Unutma bir hadistede Muhammed in kıçını taşla sildiği yazılıdır..

Demek ki toplumun alışkanlıklarını Muhammed de uyguluyordu..

Zaten başkasıda beklenmez...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Neden iki kişiliğe sahip olmasın...!!

Hem 7. yy Arabistan..

Sanki Araplare büyük bir medeniyet kurmuşlar o döneme kadar da kuş tüyü yataktan haberdarlar..

Hasır üzerinde uyumaktan daha doğal bir şey olamaz.Araplar o tarihe kadar normal yatak falanda görmüş değildir..

Hurmadan hasır elbette o dönem için oldukça çok kullanılan malzemedir.

Kaldı ki verdiğin bir hadis...

Unutma bir hadistede Muhammed in kıçını taşla sildiği yazılıdır..

Demek ki toplumun alışkanlıklarını Muhammed de uyguluyordu..

Zaten başkasıda beklenmez...

Hz. Ömer (r.a.), bir gün Allah Rasûlü’nün huzuruna girdi. Efendimiz yattığı hasırın üzerindeydi ve yüzünün bir tarafına, hasır iz yapmıştı. Odasının bir yanında işlenmiş bir deri, bir diğer köşesinde de, içinde birkaç avuç arpa bulunan küçük bir torba vardı. İşte Allah Rasûlü’nün odasında bulunan eşyalar bundan ibaretti. Hz. Ömer (r.a.), bu manzara karşısında çok duygulandı ve ağladı. Allah Resûlü niçin ağladığını sorunca da Ömer: “Yâ Rasûlallah! Şu anda kisrâlar, krallar saraylarında kuş tüyünden yataklarında yatarken, Sen, sadece kuru bir hasır üstünde yatıyorsun ve o hasır, Senin yüzünde iz bırakıyor. Gördüklerim beni ağlattı.” cevabını verir. Bunun üzerine Allah Rasûlü, Ömer (r.a.)’e şu karşılıkta bulunur: “İstemez misin, Yâ Ömer! Dünya onların, âhiret de bizim olsun.” (Buhârî, Tefsir (66), 2; Müslim, Talâk 31)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...