Jump to content

Müslüman icadı


Recommended Posts

tamam ama çoğunlukla hristiyan bilim adamlarının icatlarını kullanıyoruz.ateist bilim adamlarının icatlarını yaz buraya.biz herşeyin müslüman icadı olduğunu idda etmiyoruz ve bu icatları kullanmaktada bi mahsur görmüyoruz.

burda verilmek istenilen mesaj şu

Müslümanlar bilimi tüketiyor ama kendileri üretmiyor.

Ayrıca bir bilim adamı kalkıp ben ateistim falan diyede böbürlenmez. Ateist lafla değil işle konuşur.

ayrıca acı hayat

şu yaptığınız muabbete bak ya.hep 40 lı yaşlarda adamlarsınız çocuk değilsiniz..babam yaşındasınız ulen.benim babam 43 yaşında. diyorsun, sen harbi cinssin ya. sana cinsel organ enfeksşyonlarından korunman icin bilgi veriyoruz, oku lazım olur. muhammedin hangi parmakla kac taşla nasıl taharet alınacağı konusunda ahkamlarını ezbere bilirsin ama hic peygambere yakısırmı kıc silme teknığını anlatmak.

bırak kıvırtmayıda musluman ıcadına örnek ver.

tarihinde walla tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 197
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

bilim adamlarının çoğu bir dine mensupturlar.budist hristiyan müslüman vs.

ateist bilim adamı kaç tane diye bi soru sorsana sen çömez ateist..

elektriği bulan faraday hristiyandı..ateist bilim adamları anca saçma sapan evrim masallarıyla uğraşıyolar..insanlığa bi faydaları yok anlicağınız ...nokta...

Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi'nin önemli bilim adamları arasında yaptığı anketlere göre ateist bilim adamlarının oranı 1914'de %52.7, 1933'te %68, 1998'de ise %72.2 bulunmuş. 1998'teki ankette agnostiklerin oranı %20.8, bir tanrıya inananların oranı ise %7 çıkmış.

post-2230-1218986914_thumb.jpg

Referans: Larson JE, Witham L. Leading scientist still reject god. Nature 394 (1998):313.

post-2230-1218986696_thumb.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş
tamam ama çoğunlukla hristiyan bilim adamlarının icatlarını kullanıyoruz.ateist bilim adamlarının icatlarını yaz buraya.

ben sana ateist bilim adamlarını yazayım:

richard dawkins

richard feynman

Albert Einstein

Brian greene

Steve Hawkins

Steven weinberg

Sam Harris

Susan Blackmore

Peter Atkins

Leon Lederman

Daniel Dennett

V.S. Ramachandran

Sir Harold Kroto

.

.

.

bunların çoğu nobel almış.büyük buluşlar yapmışlar.

tarihinde convert tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Islam dunyasinda yani kendisini Musluman olarak sayan ve hayatinida Kurana gore duzenleyen hic bir kimse icat falan yapmamistir, onlar sadece var olan seylerin modfiesini yapmistir. Var olan seylere bir iki eklenti ile yeni seyis gibi millete yutturmustur.

Bir bilim adami fanatik bir mumin ise , o asla ve asla icat yapamaz, arastirma yapamaz, sorgulayamaz. cunki bu sorgulama Kuranda yasaklanmistir ve Allah her seyi bilendir, bir bildigi vardir lafida buna en iyi ornektir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir insanın dini inancı olması yada ateist olması bence bilimsel çalışmalarına ne engeldir, ne de katkı. Bunu söylemek çok fazla olur. Tv de "Bizim Mucitler" diye bir program var. Ve bir sürü Türk orada buluşlarını sergileyip yarışıyor. Üstelik başarılı olanlar çok ciddi iş teklifleri alıp dünyanın parasını kazanıyor. Bu insanların bir kısmı elbette müslümandır. Bir kısmı belki de ateist. Nereden bileceğiz sorsak bile söylemek zorunda değiller ki. Demek ki neymiş müslüman icadları varmış, daha ne kasıp duruyorsunuz. İşte size günümüzden örnek. Dahası yurt dışında bir sürü Türk çok önemli üniversitelerde çalışıyor, önemli bilimsel buluşlara katkıda bulunuyor. Bu adamların inançları nedir, nerden biliyorsunuz? Ülkemizde bilimsel buluşlar yapmak konusunda zorluklar ortada, insanlar ne yapsın? Ama bir şeyler yapmak için çırpınan Türkler var. Neye inandıklarını nereden biliyorsunuz?

Gelelim Richard Dawkins e. Ateist deyip geçiyorsunuz ama, adam her şeyin raslantı olamayacağı yönünde açıklama yapıyor. Elbette çok mantıklı bir yaklaşım. Bizim Türkler zaten bir şeyi kafasına taktı mı acaip abartır. Ateist olurlarsa gider en ateist olurlar. Fanatik bir tavır. Türk işi bir olay işte naparsınız. Burada bir çoğunuz en ateisti oynuyor ve bu insanlara çok ters geliyor. Çok haklılar, bana da ters. Hiç orta yolcu olmamak, hep diklenip durmak, üstün geleceğim diye her konuyu ideolojik boyutlara taşımak tam ama tam Türk işi bir usul. Az gelişmiş ülkenin az gelişmiş beyinlerinden de bu çıkar ancak. Çok sert konuştum biliyorum. Ama gerçekleri söylemek adına bu gerekiyorsa söylerim.

Burada insanlar fanatizmini denetlese, site çok ama çok güzel olacak. Şimdilik güzel, ama söylediğim sebeple biraz can sıkıyor.

Dini sevmeyebilirsiniz, inanmayabilirsiniz. Aşırı müslümanları çok sert eleştirebilirsiniz, ama tüm müslümanları yerden yere vurmak çok ayıp. Bu toplumda yaşıyorum. Müslüman değilim. Ama tüm müslümanları değersiz, yetersiz ve kötü görmeyecek kadar akıllıyım. İçlerinden düzgün insan olanlarla çokta güzel geçinirim. Hiç bir sorun olmaz, inançlarına saygı duyarım. Üstelik kısa bir zaman öncesine kadar bende müslümandım. Onları anlamayacak ne var ki benim için.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Turkiyeden bilim adamı mucit cıkıyorsa bunu LAİK olmaya borcluyuz. Turkiye bir islam devleti değil Laik bir devlettir. TURKIYE KANUNLARLA DEĞİL KURANLA YÖNETİLSEYDİ HİC BİR BOK CIKMAZDI BİLİM ADINA.

Ki konu yine bu değil. Konu müslümanların insanlığa bilim adına ne armagan ettigidir.

Eger birşeyler katkı yapamadıysalar bu neden dir, YANİ MÜSLÜMANLARI ÖZ ELEŞTİRİYE DAVET ETMEK.

Birde rastlantı tesadüf diye tutturdunuz. nerde yazıyor evrimde rastlantı vardır diye.

tarihinde walla tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Of convert, adam hristiyan demedik herhalde. En ateist değil dedik. Tanrı kesinlikle yoktur demiyor. Altıncı derceden ateist mi neymiş. Ve bir açıklaması var. Evrimi raslantıların yönettiğini zannetmiyorsunuz herhalde diyor. Böyle düşünenlere kendisi şaşıyor. Ha Tanrı da demiyor, ama açık fikirli birisi. Yani sizler gibi en ateisti oynamıyor.

Buradaki ateistlerin çoğu kaskatı kesilmiş. İnsan bunu zamanla anlıyor. O kadar fanatiksiniz ki. Bakın ben sizlerden çok şey öğrendim. Sanalda olsa bir şeyler öğrendiğim insanlar olarak bende güzel bir hatıranız var. Bu sebeple dost acı söyler.

Bende acı söyleyeceğim. Bu fanatizm size sonuçta hayır getirmez. Ateist misiniz? Okey, ateist olun. Ama bu kadar fanatik olmayın. İnanan insanları bu kadar aşağı görmeyin. Kendinize yapıyorsunuz bu tutumunuzla. Buraya girenler bunu görüyor ve sizden nefret ediyor. Bu çok açık görülüyor.

Haksızlar mı? Bence haklılar. O kadar sert ve aşağılayıcı bir tutumla karşılaşıyorlar ki.

Sizler bana bazı gerçekleri gösterdiniz. Ama dünya görüşünüzü asla tümüyle bana empoze edemezsiniz. Çünkü kabul edilecek tarafı yok. Ateistlik çeşit çeşit. Gayet normal düşünebilen ateistler var. Katı değiller. Tamam siz en katı olanını seçin, buradaki en ufak inanç kırıntısına kadar saldırın. Siz bilirsiniz. Ama bu çok yanlış.

İnanç cahilce olursa, dayatmacı olursa kötüdür. Yoksa inanç hayatın tamamen dışında olması gereken bir şey değildir. İnsan kaynaklıdır, bir ihtiyaçtır. Sağlıklı düşünen insanlarda da çok işe yarar. Hatta bence gereklidir. İnsanlar robot değildir. Doğa robotik bir bütünlük değildir. Siz fanatik bakış açınızla istediğiniz kadar öyle görün, yanılıyorsunuz. Ama sizin sorununuz, ben sadece uyardım ve görüşlerimi belirttim. Ayrıca buradaki diğer arkadaşlara da umarım bu yazdıklarımla bir fikir vermiş olurum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

baglantı, Dawkins'i tanımıyorsun. Dawkins'in kitabındaki 4. bölümün adı aynen şudur: "Why There Almost Certainly Is No God"

Bilmem anlatabiliyor muyum...

Dawkins kendisini o skalada 6'ya koymaz... 7'ye en yakın yere koyar. Hem o skalayı okudun mu sen? Yani 6 ne demek 7 ne demek biliyor musun? Okumadıysan ve anlamadıysan yorumun yanlış olur.

Şimdi Dawkins türlerin kökeni rastlantı değil diyor... Rastlantı değil ama yaratılış demiyor...

Yani "yaratılış vs. rastlantı" karşılaştırması yanlıştır diyor...

Rastlantı lafını evrim sananların bilimden haberi yoktur diyor...

Dawkins rastlantının olmadığını, doğal seçimin olduğunu söylüyor... Bu büyük bir farktır, ama yaratılışcılar bunu göremez.

Sana önerim Dawkins'in The God Delusion kitabını oku... Türkçesi var... Çevirisi kötü diyorlar ben Türkçesini görmedim hiç... Ama yine de oku...

Bu arada müslümanların insanlığa kazandırdıkları bilimler şunlardır...

Tefsir bilimi

Hadis bilimi

Fıkıh bilimi

yerseniz... bilim işte....

Haklarını yemeyelim, kıbleyi bulmak için :) küresel trigonometriyi geliştirmişlerdir... Milattan sonra 900'lü yıllarda Ebu El Vefa el Büzcani küresel trigonometri için sinüs formülasyonunu geliştirmiştir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bilgehan, Dawkins "mutasyonları yöneten doğal seçilim" diyor öyle mi? İlginç. Tamam desin yada tam olarak öyle demiyor, öyle yakıştırılıyor. Bilemeyeceğim. Her şeyi bir anda araştırıp okuyacak insan üstü bir güce sahip değilim. Ancak alıntı yazılarını okuyunca ben sizden daha farklı bir yaklaşımı olduğunu gördüm.

Gelelim müslümanlara, bakın sizin yaptığınız gerçek müslümanlığı eleştirmek. Ben gerçek müslümanlığın ne olduğunu yeni öğreniyorum. Bir kaç ay oldu. Ama bu ülkede insanlar bunu bilmiyor. Onlar şimdi bildikleri müslümanlığı gerçek sanıyor. Bilime değer veren, akıl ve mantık dini olan bir müslümanlık anlayışları var. Bu sebeple çağa ayak uydurmaya çalışıyorlar. Bir batılı gibi yaşama çabasından ve bilimle uğraşmaktan geri durmuyorlar.

Şimdi gerçek müslümanlık ile yaşanan müslümanlık çok farklı. walla nın dediği de doğru. Laiklik ve Atatürk ün getirdiği kazanımlar sayesinde ülkemiz diğer müslüman ülkelerden farklı. Ne iyi ki öyle olmuş.

Gerçek müslümanlığı yaşayan ülkelerde bilim ne gezer, doğru. Ancak yeni yeni onlarda bilimle uğraşır oldu. Sevindirici bir durum mu? Bilemiyorum. İş nükleer konularda olunca, bence daha endişe verici bir boyut kazanıyor.

Tüm dünya olarak işimiz zor. Ama tamamen ötekileştirerek nereye varacağız? Fanatizmi bileyerek ne kazanacağız? Olgular ortada, milyonlarca insan ortada. İşimiz zor. Daha orta yolcu olmak bence iyi bir yaklaşım olur. Söyleyeceğini söyle, söylemekten çekinme ortaya koy. Ama arkasından toparla. İnsan kitlelerini karşına alma. Sorun zaten büyük, fikir bazındada olsa saldırarak nereye gider bu iş? Sözüm sana değil Bilgehan, genel konuşuyorum.

Vay müslümanlar tu kaka, İslam tu kaka demek olmuyor. Karşındaki o zaman seni ne görür. En azılı düşman olarak görür. Akıl ve mantık bu kadar mı çöktü. Tv de bazı uzmanları dinlerim, çeşitli konularda uzmandırlar. Hiç biri bu tür bir tutumu onaylamaz. Sorunların çözümü bu olamaz. Bilmek, ortaya koymak, ötekileştirmeden eleştirmek, çözüm önerileri sunmaktır esas olan. Karşındakini akılsız ve düşman bellemek değil. Öyle sanıyorsunuz ama o kadar değil asla insanlar.

tarihinde baglanti tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Sana önerim Dawkins'in The God Delusion kitabını oku... Türkçesi var... Çevirisi kötü diyorlar ben Türkçesini görmedim hiç... Ama yine de oku...

ilk türkçesini aldım.okuyamadım.aceleyle yazılmış.inat edersen okuyorsun.bir yakınıma verdim.sonra ingilizcesini aldım.okuması iyi gidiyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
di mi? kağıt , sudan daha hijyenik.. :D

keh keh keh :D

okuma yazman yoksa sokaktan gecen birini cagır okut bakalım ne demişim. nerde ULAN kagıt daha hijyenik. allahın embesili.

Metatron

Taharet muslugu ile kıc yıkarken su arkadan öne doğru, yani anüsden vajinaya yada penise dogru akar. yanı anüsdeki mikroorganizmalar suyla birlikte vajinaya geliirler. Bu ne demek oluyor, Vulvo-vajinit, üretrit, bartolonit, epiditimid, vs. vs. sonucta bizim ülkemizde bu tur hastalıklar batıdakinden daha yüksek oranda gözüküyor. Bazı kadınların Vajinaları neden pis kokar. neden ülkemizde düşük, septik abortus, vs vs gibi ureme organlarını ilgilendiren mikrobik hastalıklar daha fazla.

Bunları bilmen icin TIP eğitimi almış olman lazım.

Ayrıca yukarıda resmini verdiğim kıc yıkama aparatlarında kişi musluğa doğru oturur ve su onden arkaya dogru akar yani vajinadan anuse dogru, boylece anüsden kontamine olan su vajene gelmez.

tarihinde walla tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
okuma yazman yoksa sokaktan gecen birini cagır okut bakalım ne demişim. nerde ULAN kagıt daha hijyenik. allahın embesili.

Metatron

Taharet muslugu ile kıc yıkarken su arkadan öne doğru, yani anüsden vajinaya yada penise dogru akar. yanı anüsdeki mikroorganizmalar suyla birlikte vajinaya geliirler. Bu ne demek oluyor, Vulvo-vajinit, üretrit, bartolonit, epiditimid, vs. vs. sonucta bizim ülkemizde bu tur hastalıklar batıdakinden daha yüksek oranda gözüküyor. Bazı kadınların Vajinaları neden pis kokar. neden ülkemizde düşük, septik abortus, vs vs gibi ureme organlarını ilgilendiren mikrobik hastalıklar daha fazla.

Bunları bilmen icin TIP eğitimi almış olman lazım.

Ayrıca yukarıda resmini verdiğim kıc yıkama aparatlarında kişi musluğa doğru oturur ve su onden arkaya dogru akar yani vajinadan anuse dogru, boylece anüsden kontamine olan su vajene gelmez.

sen bu yeni model musluğun pazarlamasını mı yapıyorsun?? :D yazını okuyunca, tv'lerdeki reklam -tanıtım programlrı geldi.

"şimdi ararsanız, 12 ay yerine 24 ay taksit ve yanında da bir adet ultralüks tuvalet fırçası kazanacaksınız :D"

keh keh keh.. :D

Link to post
Sitelerde Paylaş
siz bi saatir musluk yüzündenmi mi tartışıyorsunuz allah belanızı versin yani.

Lan bunu dışardan biri görse götüyle güler bize forumun adını çıkartmayın sonra ekşi sözlük benim google benim dedikodu ediyolar ayıp.

alın size musluk

Musluk, su tesisatında boruların bitiş noktasında kontrollü olarak akışı sağlayan armatürlerin genel adı. Musluklar genelde krom kaplıdır.

Genelde Banyo, tuvalet, mutfak gibi ıslak hacimlerde bulunurlar. Banyo bataryası, Eviye bataryası, Lavabo bataryası gibi musluk türleri vardır.

Musluk kelimesi halk arasında tek musluk başına sahip türleri için kullanılır fakat bu yanlış bir kullanım biçimidir. Tek musluk başlı musluklar uzunmusluk, kısa musluk ve çamaşır musluğu olarak 3'e ayrılır. Bahçe musluğu gibi türleri de vardır. Birden fazla musluk başı içeren musluk çeşitlerine batarya denir

Ondan sonra musluk kimsenin icadı değildir nehir bile musluktur filozofca düşünün.

biz o musluktan bahsetmiyoruz sevgili hitman..

tuvalette popomuzu yıkadığımız tharet musluğundan bahsediyoruz..

ben diyroum ki, bu , çok büyük bir icat'tır.

arkadas diyor ki, sen embesilsin :D

tarihinde metatron tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kagit daha hijyeniktir.

Ama niye? :rolleyes:

Efendim, su ile yapilan temizleme islemi sirasinda mecburen el anus ile temas eder, bu temas esnasinda bakteriler, virusler falan direkman ele gecer. Iste bu yuzdendirki elinizi ne kadar yikasaniz yikayin nafile, bide elini yikamayanlari dusunun. Bir virusun, bakterinin flan olmesi icin en azindan 20 dakika ozel ilaclar ile eli yikamak lazimdir. Yani su ne ekonomiktir, nede hijyeniktir. Ustelik bide bu isin kurutma islemi var :rolleyes:

Unutmayin insan diskisi kaynagdir ve su ile temasa gectiginde bu kayganligi artar ve temizlemek neredeyse imkansiz olur.

Ne mide bulandirici bir konu yaw. Böggg.

Muhammed sanki colun ortasinda sumu buluyordu. Suya kurban olsun.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Kagit daha hijyeniktir.

Ama niye? :rolleyes:

Efendim, su ile yapilan temizleme islemi sirasinda mecburen el anus ile temas eder, bu temas esnasinda bakteriler, virusler falan direkman ele gecer. Iste bu yuzdendirki elinizi ne kadar yikasaniz yikayin nafile, bide elini yikamayanlari dusunun. Bir virusun, bakterinin flan olmesi icin en azindan 20 dakika ozel ilaclar ile eli yikamak lazimdir. Yani su ne ekonomiktir, nede hijyeniktir. Ustelik bide bu isin kurutma islemi var :rolleyes:

Unutmayin insan diskisi kaynagdir ve su ile temasa gectiginde bu kayganligi artar ve temizlemek neredeyse imkansiz olur.

Ne mide bulandirici bir konu yaw. Böggg.

Muhammed sanki colun ortasinda sumu buluyordu. Suya kurban olsun.

amauahahah azuahahah süpersin baba kum la temizlerdi oda :D:D:D:D:D:D :lol::lol::lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...