Jump to content

Hangi İslamcılık?


Recommended Posts

İslamcı ideolojinin ülkemizde giderek güçlendiği gerçeğini görmekteyiz..

Ancak Türkiye'de sadece bir tane İslamcı ideoloji yok..

CIA'nın yan kuruluşlarından biri olarak bilinen Rand Corporation'un Türkiye için hazırlamış olduğu rapora göz atmakta fayda var..

"1) Köktendinciler: Demokratik değerleri redderler ve İslami değerlerle yönetilen otoriter bir devlet biçiminden yanadırlar.

2) Tutucular: Tutucu bir toplum isterler ve modernleşme ve değişim konularına kuşkulu yaklaşırlar.

3) Ilımlılar: İslam dünyasının, globalleşmenin bir parçası olmasından yanadırlar ve İslam’da reform ve modernleşme isterler.

4) Laikler: Din ve devlet işlerinin ayrışmasından yanadırlar. Batı türü demokrasiden yanadırlar ve dini kişi düzeyine indirgemeye çalışırlar."

Raporda böyle bir ayrım yapılıyor ve ABD'nin Ilımlılar'ı desteklemesi gerektiği söyleniyor.

Bilindiği gibi Türkiye'deki müslüman tipi ılımlı ve tutucu arasında gidip gelen, laikliği savunmayan ancak laiklik karşıtı da sayılmayan bir tiptir.

Ilımlılar dediğimiz AB ve ABD yanlısı grup ise yukardaki tipteki müslümanları kontrol altına almaya çalışmaktadır.

Herkesin de bildiği gibi bu gruplar arasında en güçlüleri Ilımlılar'dır.

Bu grubun çok büyük bir medya sermayesi, özel okulları ve holdingleri mevcuttur. Bürokraside de çok önemli yer tutarlar.

Peki sizce bu dörtlüden hangisi kazanacak?

Link to post
Sitelerde Paylaş

ılımlılardan kasıtın El kesmeyenler, kadınları erkeğin sürülecek tarlası olarak görmeyenler olarak düşünoyrsanınız yanılıyorsunuz..

Ilımlı islamdan kasıt, Kapitalizme en uyumlu müslümanları kasteder...Tabiiki gerçek bir müslüman asla birey değildir..ama bunun karşısında kapitalizm sömürecek özgür bireyler ister...işte bu çelişkiyi aşmak için müslümanları ağabaları şeyhlerini kapitalizme uygun hale getirip ıslah etmek gerekir..bunada en gönüllü ve uyumlu olanlar FEtoculardır...

Saidi Nursinin risalelerinde radyoyu ilim yaymak için kullanınız tümcesinden yola çıkıp onu ilah yapmışlar ve neredeyse nobel siyaset ödülü verecek duruma gelmişlerdir..

Nakşibendilerin doktirinindede zenginleşmek oldupundan, kapitalizmi bir tür hristiyan protestan anlayışı ile kabul ederek ahlaklı kapitalizmi savunmuşlardır..

neyse ne savunduklarınında bir önemi yok zaten, sonuç olarak Sermayedar ve mercedese binen Hacılar hocalar grubu ve Amerikada Irakta 1 milyon müslü kesilirken utanmadan yaşayabilecek bir ALTIN (!) nesil ILIMLI İSLAMDIR:.

Tabiiki bu kapitalist ılımlılar kazanacaklar...diğer radikal gruplar derhal tasfiye edileceklerdir..ama önce seni beni tasfiye edecekler..

sonuç olarak Osmanlıdaki gibi Yönetici kesimin içte seküler, dışta mutassıp olarak saraylarda yaşadığı, gerizekalılaşmış Halkın Tarikat Şeyhlerinin sermayesinde ücretli reayalar olarak yaşadığı,

Yerel olarak Şeriat hükümlerinin uygulandığı ama Fedaral olarak (fedaral sistem kuracaklar ya) anayasal monarşiye benzeyen bir hukuk sistemin olduğu, cehennem azabı bir düzen olacak....

sosyal devlet yerine millete sadaka ve zekat veripte bunun adil düzen olduğunu ileri sürecekler..

Halkımız ise bu düzenden gayet mutlu olacaktır...çünkü aksini düşünmesini sağlayacak eğitim sistemi ve kendini geliştirecek beyinden yoksun olacaktır..

bizler ise umarıö yurtdışına çıkıp elimizde kadhleri yudumlayıp vay a.k Tarih tekerrür etti, 21.yy da Devrimlerde geriye dönüş oldu....vah güzel ülkem getttiiiii diyip dururuz..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...