Jump to content

Allah Neden Isa´dan Sonra 600 Yil Bekledi?


Recommended Posts

Muslumanlara gore, Isa bir peygamberdir ve kendisine Allah tarafindan Incil adinda bir kitap verilmistir, ancak Kuran´da yazmasa dahi, Muslumanlar arasinda bu kitabin tahrif edildigine inanilmaktadir.

Peki Kuran´a gore Israilogullarina araliksiz olarak peygamber gonderen Allah, neden Isa´dan sonra yaklasik 600 yil bekleme geregi duymustur?

Kimi zaman ayni anda 2-3 peygamber birden gonderebilen Allah´in, Incil´in sozde tahrif edilmesinin uzerinden yaklasik 600 yil gecmesini beklemesinin sebepleri nelerdir?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 44
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Tanrı'nın, İsa'dan sonra ara vermesini,

ABD'nin şuan kullandığı strateji ile açıklayabiliriz...

Bekle ve gör!!!

Guzel bir benzetme olmus, sevgili Nektar, ancak Allah Isa´dan once fazla sabirli davranmamis ve araliksiz olarak peygamber gondermis. Mesela bir aile dusun; ailenin neredeyse butun erkek uyeleri peygamber olmus ve hatta bazilari bu gorevi ayni anda yurutmus olsun.

Boyle bir peygamber enflasyonunun yasandigi bir dunya, neden 600 seneye yakin bir zaman kitapsiz ve peygambersiz birakilmistir?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Muslumanlara gore, Isa bir peygamberdir ve kendisine Allah tarafindan Incil adinda bir kitap verilmistir, ancak Kuran´da yazmasa dahi, Muslumanlar arasinda bu kitabin tahrif edildigine inanilmaktadir.

Neden 1400 yıldır yok?

Onur?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sadece 20. yüzyılda çıkan post-modern inançlardan bazıları

OSHO HAREKETİ: Rajneesh Chandra Mohan tarafından kurulan bu dini hareketin mensupları turuncu renkli elbiseler giymektedir. Büyük ekonomik kazançlar elde eden Mohan'ın, ABD'den sürüldüğünde geride 90 aşkın Rolls- Royce marka arabası kaldığı biliniyor. Osho hareketine katılan eşlerini Mohan'a sunmalarının yanı sıra para ve emeklerini de vermeleri gerekmektedir. Bu harekatta, komin bir hayat vardır ve herşey ortaktır.

FIAT LUX TARİKATI: Avrupa'da 20. Yüzyılın sonlarına doğru ortaya çıkan dini harekette inanlar, kıyametin kopacağı beklentisi içindeler. Tarikatın kurucusu İsviçreli Erika Bertschinger, Hazreti İsa ve Hazreti Meryem'in özel kabiliyetlerinin kendisine geçtiğini iddia ederek, 1977'de Zürih'te mabet açtı. Bunlara göre, yeryüzü tabi afetlerle yanacaktır. Bütün dünyayı kaplamış minyatür odalı gemicikler ise, bu tarikat mensuplarını uzaya götürecekler, dünya yanarak temizlenme işlemi sonrası da geri getireceklerdir. Bayan üyeleri saçları uzatmak zorunda olan bu tarikat mensupları, gazete, televizyon gibi kitle iletişim araçları reddetmek zorundalar. Kahve, çay, kola içmedikleri gibi çiğ gıdalarla beslenmek zorunda olan tarikat mensupları, bir süre doktora bile gitmemişler fakat birçoğunun ölümü üzerine doktora gitmelerine izin

verilmiştir.

HARE KRİŞNA HAREKETİ: Bangladeşli Bhaktivedanta Swami Prabhupada tarafından 1966'da ABD'de kuruldu. Grup üyeleri renkli elbiseler giymekte ve kafalarını arkasında bir örgü bırakarak, kazıtmaktadırlar. Etli gıdalar, sarhoşluk veren maddeler ile evlilik dışı cinsel ilişki yasaktır. Hindistan, ABD ve Batı Avrupa'da yayılan dini akım, son yıllarda özellikle Orta Asya'daki Türk Cumhuriyetleri'nde bu dini akımı yaymaktadır. Üyeleri Krishna Mantra olarak isimlendirilen beyti günde bin 728 defa zikretmek zorundalar.

moonCULUK: 1954 yılında Kuzey Koreli San Myung moon tarafından kurulan dini akım, antikominist bir eğilime sahip. Özellikle ABD'de gençliği hedef almış ve bu ülkede zararlı dini hareketler içerisinde gösterilmiştir. 2 milyona yakın taraftarıyla büyük bir güç ve başarı elde etmiştir. Tanrıyla bizzat görüştüğünü ileri süren moon, ABD'nin ağır silah sanayinin yüzde 16'si, gemi ve balık ticaretinin yüzde 70'ini elde bulundurmakta ve çok önemli medya gücüne sahiptir. moon kendini üçüncü Adem olarak gösterir. moonculuğun en dikkati çeken ve önemli uygulamalarından biri şüphesiz toplu nikah törenleridir. 20 Mart 2002 Ankara'da lüks bir otelde yaptıkları toplantıyla dikkati çektiler.

NEW AGA HAREKETİ: 1960'larda ABD doğmuş, oradan da Avrupa'ya yayılmıştır. Bu dini akımın inancına göre Yeni Çağ'ın girmesiyle birlikte bu dünya hayatı değişmeksizin kıyamet kopacak ve bütün evren Yeni Çağ'a göre yeniden dizayn edilecektir. Her şeyin yenilendiği bu hayatta insan tanrısal güç elde edecektir. Türkiye'de de günümüzde bu hareket ile bağlantılı müzik, çevreci ve feminist grupların olduğu ifade ediliyor.

SATANİZİM: İngiliz Aleister Crowley 1904 yılında Manga Charta adıyla kurduğu modern satanizme göre; insanın tabi faaliyetlerini temel alan bir dine ihtiyaç vardır ve bu dinin ismi Satanizm'dir. Satanizmde düşmanlardan nefret etmeyi ve onların yok edilmesi ile seksin yüceltilmesi emredilmiştir. ABD ve Avrupa'daki satanist davalarının önemli bölümünü çocuk tecavüzleri ve cinayetleri oluşturmaktadır.

SCİENTOLOJİ HAREKETİ: Lafeyette Ronald Hubbard tarafından 1950'de geliştirilmiş dini akındır. İlk kiliseleri ABD'de açılmıştır. Hubbard'a göre evren madde, enerji, uzay ve zamandan kelimelerinin İngilizce baş harfleri olan MEST'ten oluşmuştur. Bu inanca göre OT olarakisimlendirdikleri kademelerinin 8'incisine ulaşan maddeye, zamana, mekana ve enerjiye hükmedileceğine inanılıyor. 8. kademeye ulaşan insan tanrılık makamına ulaşmakta ve tanrı olmaktadır. Ama bu kademeye ulaşmak için yüz binlerce dolar veya avro gerekmektedir. Bu dini akımın en basit kursları birkaç yüz avrodan başlamakta, 4 bin 400 avroya kadar çıkmaktadır. Kendi rakamlarına göre 8 milyon taraftarı ve 3 bin 100 kiliseleri bulunmaktadır. Dualarında Kuran-ı Kerim, İncil ve Tevrat'tan bölümler bulunmaktadır.

TEOSOFİ: Doğu-batı sentezi bir dini akımdır. Rus Halena Petrowna Blavatsky tarafından kurulmuştur. Dünya çapında gelişme sağlamıştır. Evrensel kardeşliği kurmak gibi üç ana hedefleri vardır.

ANANDA MARGA: Sonsuz saadet yolu anlamına gelmektedir. 1955 yılında Hindistan'da ortaya çıkmıştır. Her üyenin günde bir defa Mantra banyosu olarak dini banyoyu yapması gereklidir. Et, balık, alkol yasaktır. Ayrıca yumurta, tütün ve belirli baharatlarda kullanılamaz. 1980'li yıllardan sonra Türkiye'de de faaliyet gösteren dini akımın 2.5 milyonu aşkın taraftarı olduğu biliniyor.

ANTROPOSOFİ: 1913'de Rudolf Steiner tarafından kurulan dini akım, 1967 yılında hediye ve borç için cemaat bankası kurmuş ve bu diğer bankaları takip etmiştir. Almanya'nın ilk özel üniversitesini kuran dini akıma inanlar, ilaç ve giyim sanayinde el atmışlardır. Antroposofi, bütün dünyadaki ruhlar için insan varlığındaki ruhu yönetebilme yoludur.

BRAHMA KUMARİS: Lekhraj Kripalani tarafından kurulan bu akımın inancına göre, Vişnu ve Şiva adlı tanrıların Kripalani'ye görünmüştür. Kadın hakimiyetinde, kadınlar tarafından yürütülen ve kıyamet beklentisi içinde olan bir Hindi reform hareketidir. Bu akımı yaymak için İstanbul'da ücretsiz yoga kursları verdiği biliniyor.

EVRENSEL HAYAT: Gabriele Wittek tarafından 1977'de kuruldu. Hristiyan akidelerinin yanı sıra diğer dinlerinde alıntılar, inanç sistemini taşımaktadır. İnançlarına göre Wittek ile Tanrı bir medyum kadın aracılığıyla görüşmüştür. Bir kadın peygamber konumundaki Wittek taraftarlarınca "tanrının borazanı" olarak isimlendirilmiştir. Marketler

zinciri, sağlıklı hayat kuruluşları ve gıda üretimi yapan tesislere sahiplerdir. Bunlara göre, kıyamet kopacak, fakat bu akımının taraftarları hayatta kalacaklar, tekrar yeryüzüne gelen İsa'nın ruhuyla bağlantı kurulacak, böylece bin yıllık barış hükümdarlığı kurulacaktır.

REAL HAREKETİ: İstanbul'da 2005 yılında yapılan toplantıya kamuoyunun tanıdığı hareketinin kurucusu Fransız asıllı Claude Vorilhon tarafından 1973'de kurulmuş ve UFO inancına dayalıdır. Bu inanca göre kolonlamayla ölümsüzlüğün yolu açılacaktır. Bu gruba üye olmak için binlerce avro ödenmek zorunluluğu vardır. Hedonizm inançlarının gereği aşırı eğlence ve toplu seks ayini yadırganmamaktadır.

SAHAJA YOGA: Bu akımın tanrıçası olarak kabul edilen lideri Shri Mataja'dır ve ayaklarını yıkadıkları su şifa niyetine içilmektedir. Bu inanca göre tanrılar, bireysel yaratıklardır ve biyolojik görüntüler bu kanallar vasıtasıyla düzenlenmektedir.

TANRININ ÇOCUKLARI: 1968'de ABD'de David Berg tarafından kurulan dini akıma göre, kurucu Berg ahir zaman peygamberidir. Bergi, bayan taraftarlarını Tanrının sevgisini yeryüzüne yaymaları için pek çok erkekle cinsel ilişkiye girmek üzere görevlendirilmiştir. Bayanların bir erkeği reddetmesi yasaktır. Bu akımın inancına göre kıyamet yakında kopacak, ama kendileri sayesinde dünya yeniden yaratılacaktır.

TRANSANDANTAL MEDİTASYON: 1958'de Hindistan'da Mararishi Mahesh Yogi tarafından kurulan bu akıma ünlü müzik grubu Beatles'in bağlanmasıyla ABD ve Almanya'da gelişti. Türkiye'ye 1968 yılında gelen Yogi'nin taraftarları Ankara, İzmir, Bursa ve Eskişehir'de merkezler açtıkları biliniyor. ABD'de Hint temeline dayalı bir din olarak hükmedilen akımın meditasyon tekniklerinin okullarda yapılması yasaklanmıştır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
adem davut musa isa...bunların hepsi aperitif..

allahuteala kainatı hz. muhammed'in yüzü suyu hürmetine yarattı..

Ya bir de hep böyle derler..

Hristiyanlar İsa Allah'ın oğlu deyince kızarlar ama kendileri hiç sıkılmadan Muhammed'in Kainat yaratılmadan önce! yaratıldığını iddia ederler..

tarihinde murtimuro tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Tanrı'nın, İsa'dan sonra ara vermesini,

ABD'nin şuan kullandığı strateji ile açıklayabiliriz...

Bekle ve gör!!!

Aynı şekilde TSK'nında benzer bir tutum takındıgını düşünüyorum RTE ve sazarkadaşlarına karşı

Link to post
Sitelerde Paylaş
Evet 600 yıldır yok diyenler ile 1400 yıl yok diyenler aynı kafadır.

iyide bir müslümanın

Aslında bu 1400 yılda bir çok kişi peygamberim diye çıktı

Bazıları tutundu bazıları silindi

cevabını kabul etmesi biraz abes oluyor

Sizcede Muhammed bu tutunanlardan birisiymiydi sadece?

Link to post
Sitelerde Paylaş
adem davut musa isa...bunların hepsi aperitif..

allahuteala kainatı hz. muhammed'in yüzü suyu hürmetine yarattı..

Kuran öyle demiyor Piaget.

51/56 Cinleri ve insanları ancak bana kulluk etmeleri için yarattım.

tarihinde herakles tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Neden 1400 yıldır yok?

Onur?

Evet 600 yıldır yok diyenler ile 1400 yıl yok diyenler aynı kafadır.
Herakles, seni bilemem ama Muslumanlar Kuran´in degismedigine ve bir daha peygamber gelmeyecegine inaniyorlar. Yani Muslumanlara gore, dunya 1400 yildir kitapsiz kalmamistir. O yuzden de Muslumanlara gore, Isa ile Muhammed´in gonderilmeleri arasindaki 500-600 senelik sureci Muhammed´den sonraki 1400 yillik surecle bir tutamazsin

Oysa ayni Muslumanlara gore dunya, Isa´dan sonra yaklasik 500-600 sene kitapsiz ve peygambersiz kalmistir. Ben Muslumanlarin bu boslugu nasil acikladiklarini anlayabilmek icin bu basligi actim. Umarim bununla ilgili bir cevabin vardir....

tarihinde Onur tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Muslumanlara gore, Isa bir peygamberdir ve kendisine Allah tarafindan Incil adinda bir kitap verilmistir, ancak Kuran´da yazmasa dahi, Muslumanlar arasinda bu kitabin tahrif edildigine inanilmaktadir.

Peki Kuran´a gore Israilogullarina araliksiz olarak peygamber gonderen Allah, neden Isa´dan sonra yaklasik 600 yil bekleme geregi duymustur?

Kimi zaman ayni anda 2-3 peygamber birden gonderebilen Allah´in, Incil´in sozde tahrif edilmesinin uzerinden yaklasik 600 yil gecmesini beklemesinin sebepleri nelerdir?

Sevgili Onur güzel bir noktaya değinmişsin tebrikler..Yanlız burada bir şeyi belirtmeden geçemiyeceğim..İsa peygamber gelmeden önceki son peygamberle (malaki) arasında 450 yıl var..Yani orada da bir boşluk söz konusu..

Müslümanlar sürekli basmakalıp yanıtlar verirler..Bu genelde hiçbirşeyi ciddi olarak araştırmamalarından kaynaklanıyor..

Bu sorduğun soruya da ciddi bir yanıt veremiyeceklerdir..

Benim söylemek istediğim bir şey daha var yanlız burda..Müslüman arkadaşların sürekli olarak söyledikleri bir şey var :

Allah kavimler bozuldukça peygamber göndermiş, son olarakta Muhammed'i göndermiştir.. derler... :P

1-Eğer böyle ise diğer uluslara hangi peygamberler gitmiştir ? Eğer gitmişse neden o uluslarda tektanrıcılığın izlerini göremiyoruz..

2-İnsanlar bozuldukça Allah peygamber gönderiyorsa 1400 yıldır bu kadar rezilliği gören Allah neden peygamber göndermiyor ?

tarihinde murtimuro tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Tevbe 31

(Medenî 113) (Yahudiler) Allah'ı bırakıp bilginlerini (hahamlarını); (hıristiyanlar) da rahiplerini ve Meryem oğlu Mesih'i (İsa'yı) rabler edindiler. Halbuki onlara ancak tek ilaha kulluk etmeleri emrolundu. O'ndan başka tanrı yoktur. O, bunların ortak koştukları şeylerden uzaktır. *

şimdi olay şöyle gelişiyor olabilir mi acaba?

Önce yahudiler hahamarını sonra da hristiyanlar rahiplerini ve Meryem oğlu Mesih'i (İsa'yı) rabler edinmişler ya...işteAl-Lah buna çok kızıyor ve İsa'yı yargılamaya başlıyor,sonra tabi bu iş öyle senin saydığın bilmem kaçbin yılın bir gün olduğu biryerde aslında kısa bir zamanda bitse bile sana bu süre 600 sene kadar uzun olarak yansıyor,orda ise bir hesaba göre 1 gün 1000 gün,diğer bir hesaba göre 1 gün senin saydığın 50000 gün (Kuran'a göre) artık yargılamanın ne kadar kısa zamanda yapıldığını sen düşün :) neyse yargılama bitiyor ve Al-Lah İsa'yı enbiya 98'de de söylediği gibi cehennem yakıtı yapmaya karar veriyor.

Enbiyâ 98

(Mekkî 73) Siz ve Allah'ın dışında taptığınız şeyler cehennem yakıtısınız. Siz oraya gireceksiniz.

tabi bu arada dünya da 600 sene geçmesine rağmen Al-Lah'ın orada çok kısa bir zaman geçmiştir,hele 50000 gün doğruysaçok daha kısa bir gün. :)

ve sonra İsa cehenneme gidince Muhammed zariyat50'de de belirtilmiş olduğu üzere Al-Lah katından yeryüzüne gelir(Abdullah'ın çocuğu diye söylüyorlardı ama neyse :) )

Zâriyât 50 O halde Allah'a koşun. Çünkü ben, size O'nun katından (gelmiş) açık bir uyarıcıyım.

Bu arada Al-Lah katında birgün dünyadaki kaç gün kadar orası biraz belirsiz olsa da,orada da 12 ay olduğu belli bakınız tevbe 36 :)

Tevbe 36

(Medenî 113) Gökleri ve yeri yarattığı günde Allah'ın yazısına göre Allah katında ayların sayısı on iki olup, bunlardan dördü haram aylarıdır. İşte bu doğru hesaptır. O aylar içinde (Allah'ın koyduğu yasağı çiğneyerek) kendinize zulmetmeyin ve müşrikler nasıl sizinle topyekün savaşıyorlarsa siz de onlara karşı topyekün savaşın ve bilin ki Allah (kötülükten) sakınanlarla beraberdir.

tarihinde gercekisim tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
son peygamberle (malaki) arasında 450 yıl var..Yani orada da bir boşluk söz konusu..
Sevgili Murtimuro, Muslumanlar Yahya´yi peygamber olarak kabul ettikleri icin oyle bir bosluk yok, hem olsa dahi geleneksel Islam´a gore onemli olan kitaptir. Yani onlarin mantigina gore dunya kitapsiz kalmamalidir....
Onur geleneksel mantığa sorduğun sorunun asıl muhattapları cevap verdiğinde ben gerekeni söylerim...Çünkü çok çok farklı düşünüyorum..
Herakles, asil muhatibimin sen olmadigini cok iyi biliyorum. Zaten sen soylemeseydin, en sonunda ben yazacaktim. :lol:

Ben yenilikci Muslumanlari destekledigim icin, pek onlarla tartismaya girmiyorum. :rolleyes:

tarihinde Onur tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu nasıl bir tanrıdır ki binlerce yıl sonra ancak sozde bozulmadan kalacak bır dın gonderıyor. Bu gecmıs bınlerce yılda yasayan ınsanlar bozulmus bır dıne ınanarak yanlıs yollara saptıkları ıcın suclu mu olacaklar? Ayrıca tanrı herseyı bılıyorsa neden en bastan tek bır tane duzgun bır dını bozulmayacak sekılde gonderemıyor veya bozulmasını engellemıyor. Bır tanrının bu ısı elıne yuzune bulastırması sureklı yenı kıtap gondererek yazılım programı gıbı update etmesı hatta bazen komple degıstırmesı sıze ne derece mantıklı gelıyor? Bu kadar peygamber gondermıs olmasına ragmen hala bunlardan bıhaber yasayan ınsanlar olması ve kendı ınanclarını surdurmelerıne ne demelı bu tanrı yeryuzundekı herkesı bılgılendırmekten acız mıdır? Acız ıse o ınsanlardan nasıl hesap soracaktır?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Muslumanlara gore, Isa bir peygamberdir ve kendisine Allah tarafindan Incil adinda bir kitap verilmistir, ancak Kuran´da yazmasa dahi, Muslumanlar arasinda bu kitabin tahrif edildigine inanilmaktadir.

Peki Kuran´a gore Israilogullarina araliksiz olarak peygamber gonderen Allah, neden Isa´dan sonra yaklasik 600 yil bekleme geregi duymustur?

Kimi zaman ayni anda 2-3 peygamber birden gonderebilen Allah´in, Incil´in sozde tahrif edilmesinin uzerinden yaklasik 600 yil gecmesini beklemesinin sebepleri nelerdir?

#

isa dan önceki peygamber kimdir ?

Kuranda tevrat ve incilin tahrif edildiyi yazar.

Ismaelogularinda (ehlibeyt) veya israelogulari :babadan en büyük ogulla gecen bir soy vardir ve bu soydan bazen bir resül , nebi yada lider cikar bilir .

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...