Jump to content

Bahailik


Recommended Posts

"Bahailik Dünyada'ki tüm dinler arasındaki en güzelidir."Öğretilerini okursanız siz de bana hak vereceksiniz eminim...

İŞTE BAHAİLİK DİNİNİN ÖĞRETİLERİ

* Tüm dinlerin temeli birdir (şimdilik son din İslam ya da Bahailik değildir, gelecekte de dinler gelecektir)

* İnsanlık alemi birdir

* Din bilim ve akıl ile uyum içinde olmalıdır

* Irksal, dinsel, etnik taassuplar terk edilmelidir

* Kadın ve erkek eşittir

* Genel barış için çalışılmalıdır

* Eğitim zorunludur ve evrensel eğitim hedeflenmelidir

* Serbest düşünce ile gerçek araştırılmalıdır

* Aşırı zenginlik ve yoksulluk kaldırılmalıdır

http://tr.wikipedia.org/wiki/Bahailik

Link to post
Sitelerde Paylaş

başlığı görünce bende bahai oldum diyecek zannettim malum şu sırlar herkes dönmeye başladı bu bahailikde tıpkı komnizm gibi içerik güzl ama uygulaması olanaksız çünkü insan doğasına aykırı

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şu kısmı resmen Komünizmi anlatıyor...

Bahai Dini'nde Dünya Barışı, Dünya Görüşleri [değiştir]

Dünya barışı sadece mümkün olmakla kalmayıp aynı zamanda kaçınılmazdır. Barışa, insanların eski davranış kalıplarına inatla sarılmasının sebep olacağı akla hayale sığmaz dehşetteki olaylardan sonra mı ulaşılacak, yoksa şimdi müşaverelerle belirecek iradenin tasarrufu ile mi kucak açılacak; bu, tüm dünya sakinlerinin önündeki bir seçimdir.

Dünyanın tek bir ülke olması, insanlığın vatanı olarak yeniden örgütlenmesi ve yönetimi için ilk temel şart, insanlığın birliğini kabul etmektir. Dünya barışını kurma çabalarının başarısı için bu ruhani prensibin evrensel ölçüde kabulü gereklidir. Bunun için, evrensel olarak beyan edilmeli, okullarda öğretilmeli ve sosyal yapıda içerdiği organik değişikliğe hazırlık olarak her millete devamlı olarak ifade edilmelidir.

En zararlı ve inatçı kötülüklerden biri olan ırkçılık barışın en büyük engellerinden biridir. Irkçılık uygulaması, bahanesi ne olursa olsun, insanlık onurunun en çirkin bir şekilde ihlalini teşkil eder.” “Zengin ve yoksul arasında ölçüsüz farklılık, şiddetli bir ıstırap kaynağı olarak dünyayı, hemen hemen savaşın eşiğine getiren bir istikrarsızlık halinde tutmaktadır.

Makul ve meşru bir vatanseverlik dışında, dizginlenmemiş bir milliyetçiliğin yerini daha geniş temelli bir bağlılığın, tüm insanlık sevgisinin alması gerekir. Bahaullah şöyle demektedir: ‘Dünya tek bir ülke ve insanlar onun vatandaşlarıdır.’ Dünya vatandaşlığı kavramı, bilimin ilerlemesi sebebiyle dünyanın tek bir mahalleymiş gibi daralmasının ve milletlerin tartışmasız şekilde birbirine bağımlı olmasının doğrudan bir sonucudur. Dünya milletlerinin hepsini sevmek insanın kendi memleketini sevmesini dışlamaz.

Dinsel çatışmalar tarih boyunca sayısız savaşlara ve çarpışmalara neden olmuş, ilerlemeye büyük bir engel teşkil etmiş, her dinden veya dinsiz insanlar için gitgide menfur hale gelmiştir. Bütün dinlerin mensupları, bu çatışmanın ortaya çıkardığı temel sorunlara bakmaya ve açık seçik cevaplar aramaya razı olmalıdırlar.

Kadınların özgürlüğü, iki cins arasında tam eşitliğin sağlanması, barışın daha az kabul edilmekle beraber, en önemli ön şartlarından biridir. Ancak kadınlar insan girişiminin her alanında tam ortaklığa kabul edilirse, uluslararası barışın boy vereceği ahlaki ve psikolojik ortam oluşabilir.

Tüm din ve ırklar birdir: “Hiç şüphesiz hangi milletten, hangi ırk veya dinden olursa olsun, tüm insanlık ilhamını bir İlahi Kaynaktan almaktadır ve tek Tanrı’nın kuludur.”

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hayal, koca bir hayal bu söylenenler. Sanki dünya iyilerin cenneti de, bunlar uygulanabilir şeyler de. Sadece temenni ama boş işte. Dünyada bu kadar aptal, cahil (okumuş yada okumamış) ve kötülükten zevk alan epey sayıda insan varken; hangisi nasıl uygulanacak? İnsanlar genelde kurallara uymamayı, yasaklarla zıtlaşmayı marifet bilirler. İnadına yaparlar, çocuk gibi. Sanki o kurallar eğlence için konmuş.

Bahailik yada başka bir din yada başka bir şey, ne olursa olsun; insanlığın epey bir kısmı bu kafada olduğu sürece neye yarar?

Link to post
Sitelerde Paylaş

sende karar ver kardeşim,kendine seçemedin bir felsefe gitti

bahailik bana göre uydurmasyon bir öğretidir,ayrıca bu 19 saçmalığıyla bağlantısı var diye biliyorum

kalkıp burda başlık açıp saçma sapan yaklaşımlar sergileme,bizi meşgul etme

ya kargasındır yada güvercin bir an önce karar ver bu tip triplerle zaman öldürme

başlık kirliliği yarartma

Link to post
Sitelerde Paylaş

Daha bir önceki iletimde Bahaii falan olmadığımı söylemiştim rh-negatif...Hiç mi dikkat etmedin?Şimdi sen deminki iletiyi yine görmezsin o yüzden sana daha bir yaklaştırayım...

Bahai filan değilim.

Şimdi oldu mu???

Link to post
Sitelerde Paylaş

İnsanoğlu mükemmel bir dünya düzeni istediğini sanmak gibi bir yanılgının içindedir.mükemmel bir dünya mükemmel insanlardan oluşmalıdır teorik olarak.Bütün dinler bütün izmler bütün iyi niyetli düşünceler mükemmelliğe ulaşmanın yolunu aramaktadır.oysa önce kendimizden başlatmalıyız mükemmelliği.

kendimize samimi olarak baktığımızda eksikliklerimizi görmüyormuyuz görmekmi istemiyoruz.şiddeti yok edebildikmi benliğimizden.en olmadık sebeplerle birbirimize hakaret etmiyor,bağırmıyor,yaralamıyor veya öldürmüyoruz!yalan söylemiyormuyuz,çıkarımızı herşeyden üstün tutmuyormuyuz.herhangi bir işimizi yaptırmak için harıl harıl torpil arayıp,rüşvet verip sonra da bu tür insanları lanetlemiyormuyuz.Her beğendiğimize yercesine bakıp kendi sevdiklerimize bakılınca çıldırmıyormuyuz.Evli olsakda başka kişilerle de birlikte olmayı arzulayıp aynı şeyi eşimizin yapması durumunda kızmıyormuyuz,kırılmıyormuyuz?

Kömür verdi diye hatta bazen bir küçük kesekağıdı kahve getirdiler diye oyumuzu dini istismar eden partilere vermiyormuyu?.Bize zam yapılınca sevinip başka şeylere yapılınca isyan etmiyormuyuz?töre diye gencecik kızlarımızı öldürmüyormuyuz.boşandığımız eşimizi bile kıskanıp başkasıyla birlikte diye öldürmüyormuyuz.En samimi arkadaşımıza rakip takımı tutuyor diye statlarda ana avrat küfür etmiyormuyuz.Okurken kopye cekip haketmediğimiz notlara kavuşmak istemiyormuyuz.Rontgenlemeye bayılıp rontgenlenmemek içim perdeleri sıkı sıkı kapatmıyormuyuz.çevreyiyiz deyip elimize geceni yerlere atmıyormuyuz.kısacası biz bunca kötüyken hangi hakla mükemmelliği arıyoruzki?Saygılar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Cervantes,

Benden sana bir ipucu(!)

BİRLİK, kavramını gördüğün her din, spiritüalizmin temmelli bir dindir.. Ve bir dinde, sevgi, barış, kardeşlik*, dostuk kavramları ile sıklıkla karşılaşıyorsan, bil ki spiritüalizmi ideal ve evrensel bir insanlık dini olarak kabul ettirme çabası içinde olan bir dindir.. Yanda ki yıldıza dikkat, ''Kardeşlik'' .. Kutsal kardeşlikler, eskiden biraderler vs vardı .. Dikkat edilmesi gerekir.. Pisagor'un bile bir kutsal kardeşliği vardır :) .. 'Osiris kardeşliği' idi sanırım ismi.

tarihinde sangre tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...