Jump to content

Çocuk Gelinler


Recommended Posts

  • 4 years later...

Koltuk sana sonuna kadar katiliyorum, linkleri acamadim ama tahmin edebiliyorum, benim elimde olsa ben direk hallederim, kendisinden bir haber cocuklara bunlari reva goren kazik kadar adamlara babalara annelere hic mi hic acimam, ozelliklede ulkemizde olanlara hic acimam cunku bunlar seriatin despotlugu altinda insanliklari tam olarak ellerinden alinmamislardir, bu olgulara neden olanlari en tepeden baslarim halletmeye (meclis, bu tur olgularin kokten tek tedavisi meclistir, siyasettir) ve bakin o zaman nice hakkina girilenler ve bu tur olaylar ne kadar azaliyor.. iyiniyetli insanca insana yakisir isteklerimiz bile kotuluktende nasibini alir yinede, orasi ayri mesele... Bknz:Ataturk bu din despotlugunun tekerine comak soktu ve nice guzel cagi yakalamak icin cagdas devrimler birakti bize ama her donem var olan kani bozuklarin ona yakistirdiklari da malum..

Link to post
Sitelerde Paylaş

İnmanah,

Açamadığın linkte; TÜİK rakamlarına göre Türkiye'de çocuk gelin sayısı 181.000'e ulaşmış.

Dinin büyük suçlarından biridir bu. İslam meşrulaştırmasa sosyal baskı olur ve bu çocuklar ateşe atılamazdı

Link to post
Sitelerde Paylaş

Iste ondan bahsettim koltuk, bu din takiyeyle cartla curtla magdur ve mazlum edebiyatiyla, yok demokrasi naralariyla mecliste basimizda, bunlar nasilki cagdas yasalarin onlara da tanidiklarini sonuna kadar kullanip sonunu getirme derdindelerse, bir sekilde buna dur demek gerekiyor ve koklu cozum yine siyasette mecliste bitiyor, laikiz ama bir acaib laikiz, bu topraklara temelimize islam gibi bu cagda bile ilkellikte yerini bir numarayla koruyan bir din bulasmis zamaninda ..

Link to post
Sitelerde Paylaş

MUHAMMED VE HALİFELERİN KÜÇÜK KIZLARLA EVLENME NEDENLERİ NELERDİR?

TALAK suresi ..ayet..4 - Kadınlarınız içinden âdetten kesilmiş olanlarla, henüz âdetini görmemiş bulunanlardan eğer şüphe ederseniz onların bekleme süresi üç aydır.

Bu surede kadınlarınız için den adetten kesilmiş olanlar..DOĞURGANLIĞINI BİTİRMİŞ OLANLAR

Henüz adetini görmemiş bulunanlardanKÜÇÜK OLUP HENÜZ REGL OLMAMIŞ KIZLAR.Buluğa girmemiş.

Açık ve net olarak belirtilmiştir.

‘Henüz adet görmeyen’ kadınlardan ‘nasıl boşanılacağı’ anlatılmasının amacı nedir?

Doğal olarak buradan şu sonuç çıkarılmaz mı daha ergenliğe girmemiş kızlarla evlenilebilir ve hatta boşanılabilir.Bekleme süresi dediği hamilemi değil mi anlamındaki süredir.öyleyse kuran da bu ibareyi koyduğun zaman ergenliğe girmemiş kızlarla evlenilebileceği belirtilir.

Arap Müslümanlar bunun böyle olduğunu biliyorlar.Uygulamayı ise fetva ile şöyle yaptıklarını belirtiyorlar.Biz bu konuda Muhammedi örnek alıyoruz.Ayşe ile 6 yaşında evlenmiş fakat 9 yaşına gelmeden gerdeğe girmemişti diyorlar.(hani Muhammed koruma amaçlı evleniyordu)

Konu: Peygamberin Aişe’yle Nişanlaması ve Nikahlanması

Hadis No: 1553“Rivâyete göre şöyle demiştir: Ben altı yaşında bir kız iken Nebî salla`llahu aleyhi ve sellem beni akd ve nikâh eylemişti. (Üç sene sonra) biz Medîne`ye hicret ettik. Hâris İbn-i Hazrec oğullarının menziline indik. Müteâkıben ben, sıtmaya tutuldum. Bu cihetle saçım döküldü. (Hastalıktan kurtulduktan sonra) saçım gürleşti, uzayıp omuzlarıma döküldü. Bir kere ben, arkadaşlarımla berâber salıncakta oynarken annem Ümmü Rumân bana doğru geldi ve beni çağırdı. Ben de annemin yanına geldim. Beni ne edeceğini bilmiyordum. Annem elimi tuttu. Tâ evin kapısı önün (e geldiğimizde ora) da beni durdurdu. Ben de yorgunluktan kaba kaba soluyordum. Nihâyet soluğum biraz yatıştı. Sonra annem biraz su aldı. Onunla yüzümü, başımı sıvazladı. Sonra beni eve koydu. Evde Ensâr`dan birtakım kadınlar hazır bulunyordu. Bunlar bana: – Hayır ve bereket üzere geldin, hayırlı kısmet getirdin! di(ye alkışla) dılar. Annem beni bu kadınlara teslîm etti. Bunlar da benim kılığımı, kıyâfetimi düzlediler ve Resûlullah`a teslîm ettiler. Beni hiçbir şey sıkmadı. Ancak Resûlullah salla`llahu aleyhi ve sellem`i habersiz görünce sıkıldım. (Resûlullah bir sedir üzerine oturmuştu. Yanında Ensâr erkeklerinden, kadınlarından oturanlar vardı. Beni Resûlullah yanına oturttu). Ensâr kadınları beni Resûlullah`a takdîm ettiklerinde ben dokuz yaşında bir kızdım.”

HALİFE ALİNİN evliliği başka bir örnek

Hatice’nin 40 yaşında evlendiği, 41 yaşında Kasım’ı, 45 yaşında Zeyneb’i, 48 yaşında Rukiyye’yi, 49-50 yaşında Ümmü Gülsüm’ü, 52-53 yaşında da Fatma’yı dünyaya getirdiği yazılır.Şia’ya göre Fatma’nın doğum tarihi 614′dür ve Ali ile evlilik tarihi 623′tür. Yani 9 yaşında evlenmiştir.

HALİFE ÖMERİN EVLİLİĞİ

Hayatüs sahabe 3. ciltte Hz. Ömer'in, Hz. Alinin kızı Ümmü Gülsüm ile evlenmek istediği ve Hz. Ali'nin kızını Hz. Ömer e gönderdiği, Hz. Ömer'in kızın eteğini kaldırp baktığı yazılıyor.

Hz. Ömer ( halifeyken, bir gün, Hz. Ali'den, kızı Ümmü Gülsüm'ü istedi. Hz. Ali, 0 küçüktür" dedi.

Bunun üzerine Ömer (r.a.), Hayır. Vallahi, bu bir şey değil; fakat sen beni engellemek istiyorsun" diye konuştu, Eğer gerçekten dediğin gibi (çocuk/sabî) ise onu bana gönder" diye ekledi.Aslında, Resûlullah'ın vefatından önce dünyaya gelen Ümmü Gülsüm, gerçekten küçüktü.2 Hattâ, bir rivayette, kendisinden, "O, o zaman bir kız çocuğu idi" diye söz edilir. Hattâ, Mescid-i Nebevî'de sonucu bekleyen Hz. Ömer'e yanındakiler, "Ey Mü'minlerin Emîri! Ondan ne istiyorsun? O küçük bir kız çocuğudur" demişlerdi.

Ben sorularla İslamiyet adlı siteden öğrendim bunları sizde araştırabilirsiniz Yaratan bir gücün bedevinin cinsel sapıklıklarının Önlerini açıp azdırmak için yanıp tutuşduğunu düşünmek akıla mantığa sıgmaz.O nedenle kuran Allahın gönderdiği bir kitap değildir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 months later...

Bu çocuk gelinlerin hakkını koruyacak mekanizmalar niçin çalışmıyor?

Niçin sosyal baskı mekanizması çalışmıyor?

-------------------------------------------------

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde polise başvuran 14 yaşındaki H.G., babasının isteğiyle 3 aydır birlikte yaşadığı 15 yaşındaki akrabasının kendisiyle zorla cinsel ilişkiye girdiğini söyleyerek şikayetçi oldu. H.G. koruma altına alınırken, zorla cinsel ilişkiye girmekle suçlanan 15 yaşındaki akrabası gözaltına alındı. Polis, şikayetin ardından ortadan kaybolan kız ve erkek çocukların ailelerinin bulunması için çalışma başlattı.

Dün akşam saatlerinde Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelen H.G., 3 aydır cinsel ilişkiye zorlandığını iddia etti. Çocuk Şube Müdürlüğü’nde psikolog nezaretinde ifadesine başvurulan H.G., yaşadıklarının babasının rızasıyla gerçekleştiğini ileri sürerek şunları anlattı:

“Annem ile babam uzun süredir ayrı yaşıyor. 3 ay önce babam Ç.G., akrabamız olan 15 yaşındaki D.G.’nin ailesiyle yaşamamı istedi. Karşı çıkmama rağmen beni zorla D.G.’nin evine götürdü ve burada yaşamaya başladık. Bu sırada aynı odada kaldığımız D.G. benimle zorla ilişkiye girdi. Karşı çıkmama ve ailesine söylememe rağmen kimse sesini çıkarmadı. Evden çıkmama da izin verilmedi. 3 ay boyunca D.G. defalarca benimle zorla ilişkiye girdi. Fırsatını bulunca evden kaçtım, ne olur beni kurtarın.”

AİLELER ORTADAN KAYBOLDU

İfadesi alınan ve yapılan sağlık kontrolünde zorla ilişkiye girdiği saptanan H.G., savcılık kararı ile koruma altına alınarak, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yurduna yerleştirildi.

Polis, H.G. ile zorla ilişkiye girdiği iddia edilen 15 yaşındaki D.G.’yi ilçe merkezinde gözaltına aldı. Polis, evlerinde bulamadığı H.G.’nin babası Ç.G. ile D.G.’nin yakınlarının yakalanması için de çalışma başlattı.

tarihinde Küllük tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ortacag ve hatta 1700 lu yillara kadar cocuk yasta kizlar ile evlenmek normaldi. Ama Islam dini Kitabinda olsun Sunnetlerinde olsun kucuk yasta kizlar ile evlenmeye yesil isik yakar. Umutmayalim Ayse 9 yasindayken Muhammed ile evlendi.

Cennet anlatimlarinda ise acikca pedofili akimi goruruz. Orda gogusleri yeni cikmis kizlar der, artik siz karar verin kizlarin gogusleri kac yasinda cikmaya baslar.

ALLAH BIYUKTUR

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bütün sapıklıkları yazın yazın. Altına da müslümanlar böyle deyin. Çok ucuz numaralar bunlar.

Bende şöyle yazılar yapıştırsam nasıl olur:

Haber 7/24: 39 yaşındaki T.A, komşusunun bahçesindeki keçilere tecavüz edip öldürmüş. Zanlının aşırı alkollü olduğu ve uyuşturucu kullandığı tespit edildi.

Ne diyeyim şimdi yani, vay şerefsiz ateistler. İşte bütün ateistler de böyle şerefsizdir, alçaktır.

Sizce bütün ateistler böyle midir? Tabii ki değil ama; benzer sapıklıkları buraya asıp asıp siz müslümanlar böylesiniz diyen kişiler yok mu, çok ucuz beyinliler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu kaç yaşa tekabül eder.

Nisâ 6

(Medenî 92) Evlilik çağına gelinceye kadar yetimleri (gözetip) deneyin, eğer onlarda akılca bir olgunlaşma görürseniz hemen mallarını kendilerine verin. Büyüyecekler (de geri alacaklar) diye o malları israf ile ve tez elden yemeyin. Zengin olan (veli) iffetli olmaya çalışsın, yoksul olan da (ihtiyaç ve emeğine) uygun olarak yesin. Mallarını kendilerine verdiğiniz zaman yanlarında şahit bulundurun. Hesap sorucu olarak da Allah yeter.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu çocuk gelinlerin hakkını koruyacak mekanizmalar niçin çalışmıyor?

Niçin sosyal baskı mekanizması çalışmıyor?

Ben vereyim cevabı :

Eğer senin inandığın dinin, çocuk gelin uygulamasını meşrulaştırsa, bu ana babalar da sosyal baskıya maruz kalmadan, utanmadan sıkılmadan, kız çocuklarını satmaya devam ederler.

Benim çevremde böyle ruh hastaları olsa bile göreceği sosyal baskıdan kimse göğsüsü gere gere bu suçu işleyemez, zaten aklına da gelmez.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Neden?

Nedenini bilm,iyorsan anlatmaya calisim, bildigim kadari ile.

Insan gelisiminde beyin faaliyetleri, yani daha cok dusunme, karar verme mekanizmasi belli bir yastan sonra gelisir yani insan bu yasa kadar cocuktur.

Buy yas tum dunyanin kabul ettigi 18 dir, buda bilimsel incelemeler sonucu ortaya cikmistir, kisi vucut olarak gelismis olabilir ama beynin dusunme, karar verme mekanizmasi hala kordur.

Iste sanayinin gelismesi ile baslayan surec icinde bu kabul gordu.

Sanirim anladin neden 1700 lu yillar dedigimi. Ama maalesef hala 1400 lu yilalrin zihniyeti ile cocuk yastaki kizlar ile evlenen sahsiyetler cok.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 10 months later...
  • 2 years later...

Kurtuluş islamda değildir. Kurtuluş islamdan kutulmaktadır. Biz arapların ilkel dinlerini benimseyip kendi Türk töresi benliğimizden ödün verdikçe, islamın gericiliğini paklamak için mazeretlere sarılma şiddetimiz de artıyor eş zamanlı. Çünkü islam geçersiz arap dindir. ‪dininisorgula‬ ‎allahyokdinyalan‬

13901547_552249798309834_682254049107664

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yakın zamanda Afganistan'da 60 yaşındaki bir din adamı 6 yaşındaki bir kızla evlenmesinin ardından tutuklandı. En koyu ve en sağlam islamı yaşayan Afgan halkından Hz Muhammed'in sünnetini icra etmek isteyenler artık tutuklanıyorlar. Bu Afganistan için iyi bir gelişme.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...