Jump to content

ÖRGÜT, İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ, TÜRBAN VE SİYASİ SİMGE


Recommended Posts

1-Sordum size, türban hangi örgütü, beyaz tülbent hangi örgütü, allı yazmalı eşarp hangi örgütü simgeler

Yanıt: Yok.

2-Sordum size, Türkiye ne zaman laik oldu da üniversiteleri Laik kurumlar olarak ele aldınız

Yanıt: Yok

3-Sordum size; Türbanı laik devlet kurumlarına (!!!) sokturmamayı düşünüyorsunuz da türbanı laik türkiye cumhuriyetinin (!!) sokaklarından nasıl silip atacaksınız.

Yanıt: Yok

4-Sordum size; bu ülkeye baktığımızda türban takmayan kadınlarımız birinci sınıfa mı atladı ve erkek egemenliği sona mı erdi...

Yanıt: Yok

5-Sordum size;camiilere mini etekle girildiğinde de amazon kadınını hatta sınıflar üstü kadını yaratmış oluruz

Yanıt: Yok

6-Sordum size; Yasaktan başka bir çözümünüz var mı

Yanıt Yok

7-Sordum size;Ama bunu kim yapacak (Türbana odaklanmak yerinea sorunu çözme açısından).. Dini istismar eden AKP'mi... Alevileri yedeklemeye çalışan CHP'mi.. Yoksa her gün üç öğün yemek öncesi (beş vakit namaz gibi) tanrımıza hamd olsun yeminini yaptıran ordu mu

Yanıt: Yok...

peki sevgili hocam bunlara yanıt vermek dururken,

Hallac'ın bu olmadığını siz de çok iyi bilmenize rağmen forumun klasik hastalığına yakalandınız....

sevgilerimle

Sevgili hallaç

Yumurta kapıya dayanmış.

Adamlar gençlere bilimin öğretildiği kurumlara, dini simgeler sokmaya çalışıyorlar.

Bilimin öğretildiği kurumlara dinsel simgelerin, hatta şeriat özlemi ile yanıp tutuşan bir partinin siyasi simgesi haline gelmiş türbanı üniversitelere sokmak istiyorlar.

Şimdiye kadar yasak olan türbanın yasağını kaldırmak istiyorlar.

Ben de bu yasağı delmelerine karşı çıkıyorum.

Bunun üzerine bir yazı yazıyorum. Sen kalkmış beni sınava tutuyorsun.

Yukarıda sıraladığın 7 soruyu sormanın amacı ne?

Sorularının bir kısmının yanıtı zaten yazının içinde var.

1-Konu herkesin malümü türban iken. beyazını, al yazmalısını ne yapacaksın? Bu sorunun amacı ne? beyazını, al yazmalısını biliyorsan sen yanıtla.

2-Türkiye'nin laik olmadığını sen iddia ediyorsan bunu ispatlamalısın. Herhangi bir şeriat devleti ile karşılaştır. İran İle, Suudi arabistan ile, İsrail ile, endonezya, malezya vs ile karşılaştır. Benzerliklerini ve farklarını ortaya koy. Bulduğun Farkları oranında laiktir. Bir ülkenin laik olmasının ölçütlerini koy. Ben en azında yasalarını dinsel temellere dayandırmadığı için, batıdan alınmış olsa dahi yasalarında din etkisi olmadığı için, Mahkemeleri kadıların, mollaların elinde olmadığı için laiktir diyorum. Kaldıkı bu sorun da kasıtlı. Bu sorudaki amacın nedir? Türkiye bir din devletidir. Laik değildir gibi bir cevap mı bekliyorsun?

3-Türbanı, sokaklardan söküp atmayı düşündüğümü nereden çıkarıyorsun.

Devlette türban takmanın; (iktidarın niteliğine göre) vatandaşlar açısından istismara ve kayırmaya yol açacağı için karşıyım. Türbanlı bir memur turbanlı bir vatandaşın işini yapıp, türbansız birine zorluklar çıkarabileceği için devlet daireleri için olan yasaktan yanayım. Ama her durumda devlette işini yaptıranların zaten türbanla sorunu olmaz.

4-Bu soru da klasik işi yokuşa sürme sorusudur. Kadınların erkekle tamamen eşit duruma gelmesi için köprünün altından çok sular akması gerek. Ama en azından başı açık kadınların farkını anlatarak bu sorunu yanıtladım.

5- Evet camilere mini etekle kadınları sokabildiğimiz zaman çok yol aldığımızı görebileceksin. Şimdi göremiyor dudak büküyorsun.

6-Elbette yalnız yasaklarla bir yere varılmaz. Ancak bir ülke idaresinde, yönetim yasalar ile yapılıyor ise; dikkat et her yasa nelerin yapılıp nelerin yapılamayacağını anlatır. En demokratik yasalar bile içinde yasakları barındırır. Ve bu yasakları gerekcelendirir. Yani yanlız yasalardaki yasakları delmeyi marifet sayarsan işte o zaman, türbancılarla, şeriatcılarla, hatta giderek mafya ile, hırsız ile vs. Yani düzenin yasalarını hiçe sayanlarla aynı düzleme düşersin. Bu çizgiye düşdüğünü veciz bir şekilde gösterdim. Soru sordum. Sen bana ilgisiz başından geçen bir olayı anlattın.

7-Kim yapacağı ortada. Laik cumhuriyetciler bir yasak koymuş. şeriatcılar da bu yasağı delmek istiyorlar. Laik cumhuriyetciler meydanları dolduruyor. Deldirmeyiz diyor. Ben de onlara destek veriyorum.

Türban konusunun arkasında yatanları ortaya koydum. Sen de hak verdin.

Türban konusu biz istemesek de gündemin başına oturmuş.

Senin gündeminde yok ise tartışmalara katılma. Katılıyor isen fikrini söyle. Son tahlilde ya bu yasaktan yana olacak veya bana ne diyeceksin. Bana ne diyorsan, lafı neden bu kadar uzatıyor. bir sürü soru sorup duruyorsun.

Sevgiler.

tarihinde drekinci tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...