Jump to content

''tanrı yanılgısı engellendi''


Recommended Posts

İnternetin en büyük video paylaşım sitesi You Tube’a aylardır erişemeyen Türkiye’de şimdi de dünyaca ünlü bir bilim adamının sitesine erişim yasağı geldi. Gen Bencildir, Kör Saatçi ve Tanrı Yanılgısı gibi kitapları Türkiye’de yayımlanan Oxford Üniversitesi profesörlerinden biyolog ve düşünür Richard Dawkins’in internet sitesi mahkeme kararıyla kapatıldı. Dawkins’in sitesinde, kapatılan diğer sitelerde olduğu gibi yasak kararının hangi mahkeme tarafından ve kaç nolu kararla verildiğine dair bir ifade bulunmuyor, yalnızca “Mahkeme kararıyla erişim engellenmiştir” yazısı yer alıyor.

Prof. Richard Dawkins’in internet sitesine erişim yasağı konulduğunu Milliyet yazarı Melih Aşık köşesine taşıdı.

Aşık köşesinde “Oxford Üniversitesi zooloji profesörü Richard Dawkins, hem Darwin’in Evrim Teorisi’nin hem de ateizmin militan savunucusudur. Bazı kitapları TÜBİTAK tarafından Türkçeye çevrilmiştir. Tabii onun iddialarına karşı iddialar ve eleştiriler de kitaplar dolusudur. Dawkins canlı ve heyecanlı tartışmaların odağıdır. Bu bilim adamının bir internet sitesi var: “http://richarddawkins.net/”... Siteye girin... Karşınıza kırmızı yazıyla yazılmış şu ibare çıkıyor: “Mahkeme kararıyla erişim engellenmiştir”... Birileri yargıyı kullanarak bu tartışmaların ülkemizde izlenmesini engelliyor” diye yazdı.

EKŞİ SÖZLÜK’TE BAŞLIK AÇILDI

Siteye erişimin yasaklanması Ekşi Sözlük’te kullanıcılar tarafından eleştirildi ve “richarddawkins.net’in erişime kapatılması” ismiyle bir başlık açıldı.

Ekşi Sözlük kullanıcılarının sansürle ilgili girdiği entry’lerden örnekler:

Eserlerinden birisi hakkında bu ülkede soruşturma açıldıktan sonra web sitesinin de engellenmesi beni fazla şaşırtmayan yazar. Normalde siteler kapatıldığı zaman ilgili mahkeme kararı da sayı olarak verilirdi (bunu söylediğime inanamıyorum), burada sayı olmaması sitenin “re’sen kapatıldığı” anlamına geliyor olabilir mi acaba?

Belirsiz bir mahkeme tarafından yapılmış bir yasaklama daha.. Sebep “aşırı bilimsellik” mi bu kez?

Richard Dawkins’in bu ülkenin kaldıramayacağı kadar büyük bir bilim adamı olmasındandır.

Kanıtladığı tek şey ülkemizde sansürün korkunç boyutlara ulaştığı ve tamamen keyfi olduğudur.

KİTABI BERAAT ETMİŞTİ

Richard Dawkins’in yazdığı “Tanrı Yanılgısı” adlı kitabı Türkçe’ye çevirip basarak “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçunu işlediği iddiasıyla Kuzey Yayıncılık’ın sahibi Erol Karaaslan yargılanmış ve beraat etmişti. Kitabın toplatılmasına gerek olmadığına karar veren mahkeme, “Kitap yasaklamak düşünce özgürlüğünü özünden sınırlar” açıklamasını yapmıştı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

yukarda iğneli bir başlık var orda işlenen konu bu konu,

ayrıca acı hayat isimli katılımcı sakin bir ortamda insanı vız vız vız rahatsız eden bir karasineğe benziyor

parazit gibi her başlığa atlıyor,ileti kirliliği yaratıyor vs vs vs iyi niyeti suistimal ediyor

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...