Jump to content

Allah vardır. İşte size ıspatı.


Recommended Posts

Tabii zaten isine geldigi noktalara ver cevap isine gelmeyenlere verme EnNazzam.. Ben senin her bir cumlene deger verip cevap veriyorum.. Sen ise isine geldigi gibi tartismayi manipule etmek istiyorsun.. Ama ''hayir '' cevap vermeyecegim.. Cunku en azindan bu baslik altindaki mesajlari okuyanlar kimin daha dogru ve durust sekilde tartisabilecegini okuyarak gorecek ve karar vereceklerdir..

Ve asla bundan sonra hicbir baslik altinda seninle tartismaya girmeyecegim.. Cunku bu tartisma olmaktan ote senin anlamsiz - imla yanlislari ile dolu ezberlerinin tekrarlanmasi olarak devam ediyor..

Son olarak Nietzsche konusunda ise , sunu soyleyeyim ki bu alinti senin arguman one surme konusunda ne kadar mantiksiz davranacagina ornektir.. Duyan da zannedecek Nietzsche Peygamberin sahablerinden ya da Islam halifesi.. Sanane ki onun soylediginden , onun soyledigi senin icin - kendi tarafinda kullanabilecegin bir arguman olamaz..

Ateist bir uye alintilarsa ancak ve bana sorarsa cevaplamaktan da onur duyarim..

@Sangre, cevap verdigin uyenin '' Alegori''nin ne oldugunu bildigini dusunmuyorsun umarim .. :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 380
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

benim senin le tartisma isteyim hic olamadi benim amacim , Ateistleri yaninda hiristiyan missyonerlerin karsisinda yer almak , sebebi ise ateistler Islama karsi ola bilirler ama Türliyeye sevgileri var yani hic bir zaman bir disardan bir gücle itifak edipte Türk insanina karsi zülüm etmezler . malesef hiristiyan olan Türkler ise tam tersi bir tavir ser, ygiliyorlar .

nitschzenin "Antichrist"(deccal) okumamisiniz , kisaca kitap su Isayin icindeki deccal , tevrataki seytan tarifi ile isa nin seytan olduyunu ispatliyor ,

http://www.geocities.com/hatrott/

nisa 51

Şu kendilerine kitaptan (ehli kitap) bir nasib verilmiş olanları görmüyor musun! Onlar puta ve şeytana inanıyorlar. Ve Allah'ı tanımayanlara, "Bunlar, müminlerden daha doğru yoldadır." diyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sana cevap vermeyeceğimi söylemiştim. Ama ülkemiz insanına karşı tutumumuz konusunda yaşadığın bu paranoyaya da anlam verebilmiş değilim. Emin ol Hristiyanlar da ülkenin geleceği hakkında en az diğer din mensupları kadar kaygı duymakta ve bu ülkenin refahını düşünmektedirler.

Önyargılarından kurtulman dileğiyle..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 months later...
yahudilik

hıristiyanlık

müslümanlık

ateizm

bu dört din dışındayım.

din halkın metafiziğidir.

gnostik öğretiyi bilmediğin için ateizm sana dinmiş gibi gelmez.

yazılarımı okursan düşünce sistemimin ne olduğunu anlarsın.

ben kitaplarda yazan gökten inenler ve biz'lere inanırım.

yani tanrı (lar) a.

yahu aç aç daha ne kadar açıcaz.

hiç okumuyorsun ki habire ahitten kopi yap, biraz okusan anlayacaksın.

ahitte tekli tanrı yoktur.

gökten inen insan üstü varlıklar tarafından insan klonlanmıştır.

üstün varlıklar kendi suretlerinden insanı klonlamışlardır.

işte buda evrimin eksik halkasıdır.

git gerçeği bileceksiniz yazımı oku.

Tam komedisin ha! Senden iyi yazar olur.

tarihinde Mutant tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

din varsa o da islamdır islam o kadar gğüzel bir din ki adaleti iyiliği ana babaya yardımı emreder çirkin işleri fenalığı azgınlığı yasaklar herkese iyilik yapmayı kafir bile olsa kimseyi rahatsız etmemeyi onun hakkını çiğnememeyi emreder ateizm neyi emrediyor başıboşluğu mu ateist olan biri her zaman ölüm korkusu içindedir islam o kadar güzel bir din ki tek bir kelimeyle kelimeyi şahadetlle islama girebiliyorsunuz önceden ne yapmışsanız yapın 1000 adam bile öldürsen tevbe var ateizm neyi vadediyo yok olmayı mı islam herkese zerre kadar haksızlık yapılmayacak diyor ateizm neyi vadediyo onca çiğnene hakların hebı mmı olacağını

Link to post
Sitelerde Paylaş

Argümanlar,anlatım,süper.

Müslümanlar içinde "terliksi" haricinde anti tez üreten olmamış.

Diğerleri hep haricten gazel okumuş maalesef...

Bu Müslümanların tek yaptığı gelip konuyu bulandırmaktan öteye gidemiyor maalesef…

Çaba gösteren,araştıran yok,karşı sav üreten yok,

Anca;” Allah büyüktür,cehennemin de sizi yakar, oturun oturduğunuz yere”den öteye gidemiyorlar.

Ya, Harun'la, 13 yaşındaki çocuğun bir birlerini pohpohlamasına ne demeli...

Müslümanlar için ne acıdır ki;Notamatik arkadaşımızın delillerinin ikna payı yüksek, itiraza ise olanak tanımıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

bana nedense bu forumda birileri caktirmadan islami kötülerken , diger dinler isin icine girdiginde konumuz bu degil diyerek kafa karistirmaya calisiyormus , ve de milleti islam dininden sogutma misyonerligi yapiyormus gibi geldi (6. hislerime oldum olasi cok güvenirim) , Din isin icine girince mantik biter bu birincisi ikincisi de gösterdiginiz kaynaklar bir baska din sempatizanlarina ait olmasin (anlayan anladi)

tarihinde klon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Hepiniz atlamışsıız sazanlar... arkadaşın verdiği kaynalardan birine baktım niyeti anladım diğerlerine bakmaya bile gerek yok...

http://www.bible.ca/tracks/

Çok bilimsel bir kaynakmış... bilgilendirdiğiniz için thx :D :D :D Bunlarda canadanın motorları galiba... Ateizm inanç derim hep inanmazdınız. Bizim yerli motorları duruken, gitmiş gavur motorlarından kaynak almışsınız birde inanmışsınız helal size başka laf yok! İnsan görmek istediğine inanır...

Yazıyı yazanın yanlı kaynakları kullandığına katılıyorum. Siz o konuda haklısınız.

Hatta yazısına yazdığı cevaplardan birinde yanlı davrandığını da görüyorum.

Hristiyanların putsal sembollerinin eleştirisine taş atıyor, ki milyarı aşkın hristiyanın yaptığının dışına çıkıp sembolizm olmadan tapınışını görmek isterdim.

Ayrıca yazıdaki hinnom vadisine dair kısıma katılıyorum. İslamın putçuluktan türediği savına da katılıyorum, kybele ve molek isim benzerliği olabilir, onu bilmem.

Gâvur motorlarına gelince, islamın şu anda birinci kaynağı evangelist hristiyanlardır. Bilime karşı yapılan en ufak hareketi gerçekmiş gibi islam medyasına yansıtmayı kimi müslümanlar görev bilir. Bizim yerli ihraç motorlarımız da aynı şekilde çalışır.

Şahsen kökten dincilerin öteki dinler hakkında söylediklerine pek az önem veririm. Gözüne gözlük.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Tabi bu başlık altında yazılanları okurken, buraya bir cevap yazma niyeti oluşmadı bende. Ancak bazı mümin arkadaşların yazıları üzerine, onlara nacizhane birer tavsiye niyetinde yazmak ihtiyacı hissettim. Konuyu kendi aralarında tartışan diğer arkadaşlar için bir kıssa yoktur bu satırlarımda.

Ayeti hatırla, Allah ademi yarattı ve ona isimleri öğretti diyor...

Şeklindeki yazısında arkadaşım, aslında söyleneceklerin tümünü söylemiş. Burada dile almaktan sıkılacağım uzunlukta bir konu ve cidden yorucu yanısıra da manasız olur fakat dillerin yeryüzünde yayılışını ve hangi dillerin hangilerinden türediği/alıntıladığı ile paralel düşünülünce ve Hz. Muhammed (SAV)'in ilk peygamber olmadığı anlayışı ile beraber yoğurulunca zaten cevaplar birbirini takip eder. Fakat bu ciddi anlamda benim ilgi alanım değil şu noktada.

Yazılanlara cevap veren mümin arkadaşlara tavsiyelerim ise:

Rica ediyorum, biz cennete gireceğiz, siz cehennemliksiniz tarzı yakıştırmalardan çekininiz zira mekruhtur. Kaldı ki ne biz cennete gireceğimizden emin olabiliriz, ne de müşriklerin cehennemlik olduklarını bilsek dahi buna karar veren merci olmaya soyunabiliriz. Bu şekilde cevap vermek yerine hiç vermemek daha hayırlıdır diye düşünüyorum.

Amaç nedir onu belirlemek lazım.

1- Eğer amaç tebliğ ise, bunun yeri değildir. İnternet üzerinden tebliğ olacak iş değildir. Eğer bunun için yazıyorsanız, nacizhane tavsiyem yine bu durumu tekrar gözden geçirmeniz adınadır.

2- Amaç tebliğ değilse ve salt burda söylenenin hatalı oluşunu ispata çalışıyorsak, o zaman tartışılan konuya tartışıldığı platform üzerinde delil ve kanıtlı cevap vermek gerekir ki çok zor değil. Ben uğraşmayacağım fakat uğraşmak isteyenlere çıkış noktası olarak Yunanca'nın geldiği köken ve daha ilk alfabesini dahi nasıl oluşturduğu ile ilgili bir araştırma öneririm. Gerisi çorap söküğü olur. (uğraşmayacağım zira yıllarca üniversitede başımı yedi, bir daha mı ? tevbeler olsun...)

3- Amaç üstün gelmek ise, tavsiye etmeyeceğim zira kibir insanı imandan çıkarır.

4- Amaç İslama yapılan saldırıya müdafaa noktasında müdahil olmaksa, o zaman bu başlıkta boşuna zaman harcamayın, çünkü yazan arkadaş insanlık tarihini ortadan kesmiş, tarihi yarısından başlatıp, aslı hak dinden gelen ve batıl tanrılara ithaf edilen isimleri, ilk önce o batıl dinler vardı ve İslam onlardan çaldı diyerek sunmuş bizlere. Yani tabiri caizse bir hat-trick yapmış. Şeytanın ilüzyonu insanların gözlerini perdeler zahir. Bu noktada İslama bir saldırı sezmiyorum burada. Saldırmaya çalışılmış ancak çok geçersiz olmuş. Zaten İslama daha güçlü platformlarda saldıran binlerce ilim sahibi müşrikin denemeye bile tenezzül etmeyecekleri bir nokta seçilmiş. Zira gerçek bilgi bu tarz eksik ve şaşırtma saldırılarını yokedecektir.

Bunların dışında ûsluplarımıza dikkat edelim. Müslümanlara yakışır ûsluplar kullanalım. Size karşı kullanılan ûsluptan memnun değilseniz, sadece o ûsluptaki kişileri görmezden gelebilirsiniz. Ama kendi ûslubu düzgün olan arkadaşlara karşı da aynı şekilde karşılık vermek lazım. Aksi takdirde bize yakışandan uzaklaşırız ve sonuca varamayız.

Bu arada sevgili bergüzar kardeşim. :) İmzan beni tatlı bir tebessüme yöneltti. Cidden çok hoşuma gitti :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 weeks later...

buraya kadar hersey tamam ,yalnız anlamadığım şey şu muhammed neden al-ilahı sadece tek tanrı yaptı isteseydi lat uzza menatıda tıpkı hristiyanlıktaki teslis kavramı gibi bişey yapardı ,bunları neden saf dışı tuttuki?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...