Jump to content

Bunlar bizi ne sanıyor?


Recommended Posts

Netteki ateist platform

Gay'lerden sonra yıllardır kimliklerini saklayarak büyüyen ateistler de konuştu.

Ateistler, internetteki sitelerinde inanç konusunu açıkça ve korkusuzca tartışıyorlar

Onları en güzel Metin Altıok'un dizeleri anlatıyor: "Bilmemem gereken şeyler öğrendim / Sorular sordum sormamam gereken / Gördüm apaçık görmemem gerekeni / Söylenmezi söyledim / Suçum büyük ve taammüden / Heybesinde yılan işaretleri / Ve baldıran zehiri yüzüğümün içinde / Ve yanında kav taşıyan ben / Tekinsizim size göre / İbret için yakılması gereken...

Ateistlerden yani din ve Tanrı tanımayanlardan bahsediyoruz. Onlar bugüne kadar hep sustular. Belki her gün gördüğünüz çalışma arkadaşınız, belki de sevgiliniz ateistti ama siz bilmediniz.

Ateistler artık susmayacak: "Neden bizim gibilerin din hakkındaki ufak bir eleştirisi bile "hakaret" olarak nitelendirilip hakkımızda suç duyurusu yapılırken, ya dava ile ya da kurşunla susturulurken; "cüppeli yobazın" laik Cumhuriyet ve onun kurucusu Atatürk'e olan tüm saldırıları demokratik bir "eleştiri" olarak kabul edilmektedir? Ne zaman eşit şartlarda olacağız? Ne zaman devlet kademelerindeki irticai örgütlenme temizlenecek? Ne zaman ülkemde camiden çok okul ve hastane yaptırılacak?"

Bu ve buna benzer soruları var ateistlerin. İnternet üzerinde birçok sitede faaliyet gösteren kendi içinde gruplara ayrılan ve talkan adlı e-mail grubunda tartışan ateistlere ortak sorular sorduk. Sorularımızı farklı sitelerden ve talkan grubundan dört kişi yanıtladı. Bu dört kişi malum sebeplerden kimliklerini açıklamak istemiyorlar. Siz onları Reformist, Ömer, Mustafa ve Emre olarak bilin.

'KURAN'I OKUDUKÇA ATEİST OLDUM'

* Türkiye'de ateizm nasıl öğreniliyor? Misyoner misiniz?

Reformist: Önce bazı sorulara takılır insanlar. Örneğin "Kuran'da Tanrı neden kadını dövün diyor?" "Neden 52 yaşındaki peygamber altı yaşında bir kız çocuğuyla evlenmiş?" Misyonerlik yapmıyorum. Ama konuşmalarımla, esprilerimle, ve romanlarımla yol gösteriyorum.

Ömer: Ateizm kulaktan dolma öğrenilmez. Tartışmak gerekir.

Mustafa: Din derslerinde inanamayan, mantığına ters bulan kişiler araştırmalar yapıyor.

Emre: Ben ateizmi yaymayı asla görev edinmedim, sadece insanlara düşüncelerimi aktarır ve beni anlamalarını isterim.

* Ateizm ile tanışma hikayelerinizden bahseder misiniz?

Mustafa: Muhammed'in bir mağarada Cebrail ile görüşmesi, Kuran ayetlerinin vahiy yoluyla gelmesi gibi olayları mantığım kabul etmiyordu. Kuran ve hadis kitaplarını okumaya başladım. Okudukça ateist oldum.

'BETERBÖCEK GİBİ!'

Reformist: Bugün beterböceğin, olmadığını hepimiz biliyoruz. Tanrı da buna benzer bir kavram.

Ömer: Sorgulamanın hikayesi yoktur. Sorgulamaya başlayan her insan, Ateist düşüncelerin içinde kendisini bulacaktır.

Emre: Doğduğumdan beri ateistim. Aklım erdiğinde anladım ki İslamiyetteki kurallara uymam için ille Müslüman olmam gerekmiyor.

* Hiçbirinizin ortak bir düşünce üzerinde görüş birliği içinde olmadığınızı biliyoruz...

Reformist: Aramızda farklı ideolojiden kişiler olabilir ama inançsızlık (anti-islam) konusunda hepimiz aynı görüşteyiz. Hiç çekişmeyiz. Çekişenler Müslümanlardır.

Emre: Hepimiz ateizm konusununda hemfikiriz. Ama bazıları ateizmi komünizm ile birleştiriyor. Bunları daha çok Kürt ırkçıları yapmaktadır. Ateist olduklarını söylemekte, fakat "Aleviyim, gururluyum" demektedir.

* Ateizm: Ateizm, bir tanrının varlığına olan inançsızlıktır.

* Agnostisizm: Agnostisizm resmi olarak ilk defa 1800'lü yılların sonunda ünlü biyolog T. H. Huxley tarafından ortaya atılmıştır. "Bilinmezcilik" olarak da tanımlanır. Agnostisizm, Tanrının varlığının "bilinemez" olduğunu savunur.

* Deizm: Deizm Tanrıya inanan, din karşıtlığıdır. Dinlerin tanrıdan gelmediğini söyler fakat başka bir tanrının varlığına inanır. Deistlere göre tanrı vardır, fakat dünyaya bir inanç sistemi indirmiş değildir.

* Panteizm: Bu felsefe Tanrının, evrenin kendisi olduğunu savunur. Panteistler evrende varolan her şeyin (atom, hareket, insan, doğa, fizik kanunları, yıldızlar...) aslında bir bütün olarak Tanrıyı oluşturduğunu söyler.

"Atatürk'ün söylemleri farklı"

* Karşı olduklarınız nelerdir?

Reformist: Zorunlu din dersine, nüfus cüzdanlarımızdaki "İslam" yazısına karşıyım. Sokaklarda gördüğüm poşetlenmiş kadınlara (kara çarşaflı) karşıyım. Ateistlerin Diyanet'in sitesinde "ahlaksız", "vicdansız" olarak nitelenmesine karşıyım. Dinsel kimliği olan herkese: Hizbullah'a, Fethullah Gülen'e, Yaşar Nuri Öztürk'e, İsmail Nacar'a, Zekariya Beyaz'a karşıyım.

Ömer: Karşı olduğumuz, İslam dininin ulusumuza ve insanlığa verdiği zarardır.

Mustafa: Dinin siyasete alet edilmesine ve gerçekliği ispatlanmamış olayların gerçekmiş gibi öğretilmesine karşıyım.

* Sizce Atatürk ateist mi?

Reformist: Atatürk bazı sitelerde "reformist" olarak geçmiştir. Ezanı Türkçeleştirmesi, tarikatları kapatması Atatürk'ün bir reformist olduğunun kanıtıdır. Kemalizm'e göre "Din vicdan işidir ve gizlidir." Atatürk'ün inancını sorgulamak ona hakarettir.

Emre: Atatürk'ün farklı söylemleri vardır. Mesela "Aklımızı ilimden alıyoruz, gökten gelen kitaplardan değil" derken "Dinimiz bugüne kadar saflığını koruyan tek dindir" demiştir.

İnternetteki ateist siteler

* http://reformist2000.cjb.net

* http://ateistcafe.cjb.net

* http://talkan.cjb.net

* http://reformist2000.cjb.net

* http://www.evrim.cjb.net/

* http://ateist.8k.com/

* http://turkateist.cjb.net

* http://www.netcolony.com/technology/dinsiz/

* http://www.haberbilgi.com/

* http://www.islamiyetgercekleri.org/

'Siyasiler tarikat oylarının peşini artık bırakmalı'

"Gülen'e yapılanları içime sindiremem" dedikten sonra Kavakçı için "Bu hanıma haddini bildiriniz" demek işe yaramaz!

* Ateistsiniz, Hizbullah, irtica gibi faaliyetlerin düşmanısınız. Çözüm önerileriniz var mı?

Reformist: Türkiye Cumhuriyetinde irticanın büyümesine Menderes hükümetinden beri süregelen yanlış yönetimler neden oldu.

"Siz isterseniz hilafeti bile getirirsiniz" diyen Menderes ile "Gülen'e yapılanları içime sindiremiyorum!" diyen başbakanın ne farkı var?f Hiçbir başbakan laik cumhuriyette tarikat ve cemaat liderlerini koruma hakkına sahip değildir.

Fethullah Gülen'i hoş gören bir kişi Merve Kavakçı'ya da katlanır eninde sonunda. Gün gelipf"Bu hanıma haddini bildirin" demek de işe yaramaz! Siyasiler artık tarikat oylarının hesabını bırakmalıdır.

Ömer: Tek çözüm, insanlara İslam'ı bütün açıklığı ile anlatarak, Kuran'ın gerçekte, İslam Peygamberi Muhammed'in amaçlarına ulaşmak için kendisi tarafından kaleme alındığını, bütün detayları ile anlatmakla mümkündür... Bu yapılamadığı takdirde, her zaman İslami terör örgütleri, Hizbullahlar olacaktır, çünkü İslam'ın anayasası bunu öngörmektedir.

Mustafa: Toplumun, bilgi ve kültür seviyesi arttıkça, laikliği ve demokrasiyi benimsedikçe, irtica yok olacaktır. Bunun için de okumak, araştırmak gerekiyor.

Emre: Tabii ki çözüm önerim ateizm. Dikkat ederseniz dünyanın neresinde Müslüman varsa orada şavaş vardır. Endonezya, Filistin, Nijerya, Afganistan gibi.) Bunların da Türkiye temsilcileri Hizbullah.

sarna@sabah.com.tr

Sibel ARNA

KAYNAK

:angry: :angry:

Biz neyiz yahu arkadaşlar? Kötü kötü emellerimiz falan var da aslında, herkesten salıyor falan mıyız yani, nedir? Şuna bak, ne kadar da ilginç bir bakış açısı...

tarihinde antiarap tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Ben bu yazıda o kadar kötü bir şey görmedim arkadaşlar.

Sibel ateistlerle röportaj yapıp haber yapmış.

Tanrı'ya inanan birisinin, ateist düşünceyi kafasına sığdırması imkansızdır.

Kızcağız yapabileceğini yapmış.

.

Ben de çok olumsuz bir şey görmedim ...Kendince yapmışlar bir şeyler işte ...

Link to post
Sitelerde Paylaş

buradaki tek sorun bence gizli gizli çalışmaları demiş o tarihte (2001) ben bu düşünceleri ar çok düşünüodum kendimi bildim bileli evrimleşmeye inandım hatat evrimleşme teorisinin olduğunu bile bilmezken sorna bu foruma rastladım dinsel sorularımı araştırdım hepsinde mantıklı açıklama yapan ateizm.org doğru seçim oldu bana ne kuran ne de diğer teist ler yardım edemedi...

Link to post
Sitelerde Paylaş

EVET Bİ AHMAK DAHA.KURAN OKUYARAK ATEİST OLDUM DİYAR,UTANMADAN KURANA İFTİRA ATIYOR.YAZDIKLARININ HANGİSİ KURANDA VAR

1-6 YAŞINDA KIZ ÇOCUĞUYLA EVLENME İFTİRASI=Bİ KERE EFENDİMİZ PEYGAMBERLİK ZAMANINDA ONU BU YOLDAN VAZGEÇİRMEK İSTEYEN İNSANLAR ONA ÇOK DEFA MAL VE KADIN TEKLİF ETMİŞLERDİ.EĞER ATTIĞIN İFTİRA GERÇEK OLSAYDI O ZAMAN OLURDU ZATEN.KURANIN HANGİ SURESİNDE VAR PEYGAMBERİN 6 YAŞŞINDA KIZ ÇOCUĞUYLA EVLENDİĞİ YALNCI DÜZENBAZ SENİ.HZ. AİŞEYLE EVLENDİĞİNDE AİŞE ANAMIZ 17 YAŞINDAYDI BU BİRİNCİ YALAN VE İFTİRA ÖLE İŞKEMBEDEN ATARAK KONUŞMA OLMAZ AYET SURE SÖYLEYECEKSİN YOKSA ANCA CAHİL İNSANLARI KANDIRIRSIN

2-ALLAH KADINLARI DÖVÜN DEMİYOR,KADINLARIN ARSIZLIKLARI ZAMANINDA NASIL TAVIR ALINACAĞINI GÖSTERİYOR,ARTIK EN SON RAPTEDE HAFİFÇE DİYEDE UYARIYOR.HA SEN KARINA YAPTIRIM UYGULAMAYABİLİRSİN,ONDAN SONRA KARINI BAŞKASIYLA YAKALARSAN BUNDANDA KURAN SORUMLU DEĞİL.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...