Jump to content

Çekik gözlüler


Recommended Posts

yazı güzel olmuş thecrow hakkını teslim etmek lazım lkain merak ettiğim bir şey var neden iskandinav ülkelerinde yaşayanlar bu yönde evrim geçirmemiş dahası çekikgöz güneydoğu asya ülkelerindede yaygın ben buraların hiç bukadar soğuk olduğunu okumadım hiç bir yerde

Benim bahsettiğim asyanın soğuğu ekvatordan uzaklığa bağlı bir soğukluk değil. Kuzey bölgelerindeki buz kütlelerinin fazlalığı yüzünden soğumuş güney asya taraflarıdır. İklim hem soğuk hem karasaldır.

İskandinav ülkelerinin insan tipi ise tam olarak soğukla alakalı değildir. Deniz kenarı olmasından dolayı asyanın soğuk iklimine nazaran çok daha yumuşaktır fakat zenciler kadar belirgin girinti-çıkıntıları yoktur. İskandinav ülkelerinin insanının en belirgin özelliği ise açık tenli, sarı ya da kızıl saçlı ve renkli gözlü oluşlarıdır. Bunun da sebebi üzerinde bulundukları enlemden dolayı az ışık görmeleridir. Melanin pigmenti güneş ışınlarını uzun süreli ve dik biçimde alan metabolizmaların savunma silahıdır. Ultraviole ışınları soğurup ısıya dönüştürür ve yayar. İskandinav ülkelerinin insanlarının fazla miktarda melanine ihtiyacı yoktur. Hatta ultraviole ışınların d vitamini sentezindeki faydalarına bakarsak bu bölgelerde yaşayan insanlar arasında neslini devam ettirmeye en müsait insanların, melanin pigmentini en az miktarda üreten insanlar olduğunu görürüz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 10 years later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...