Jump to content

El ve ayağın kökeni balık yüzgecine dayanıyor


Recommended Posts

El ve ayağın kökeni balık yüzgecine dayanıyor

Bilim insanları, Neoceradotus adlı ilkel balık türünün yüzgeçlerinin oluşmasını sağlayan genin, kara canlılarının el, ayak ve kanatlarının oluşmasına da sebep olduğunu tesbit etti.post-3877-1222158081_thumb.jpg

Journal of Experimental Zoology dergisinde yayınlanacak makaleye göre, ilkel bir balık türü olan Neoceradotus’un yüzgecinin oluşmasını sağlayan genin, kara canlılarının da kanatlarının, ellerinin ve ayaklarının oluşmasına sebep olduğu ortaya çıktı. Londra’daki Doğal Tarih Müzesi tarafından yapılan araştırmaya göre, Neoceradotus’un yüzgeçlerinin oluşması için gerekli kodu taşıyan gen, kara canlılarının omurgalarının oluşması için gerekli olan Hoxd13 geni ile ortaklık gösteriyor.

Araştırma görevlilerinden Zerina Johnson’un yaptığı açıklamaya göre, bulunan gen, ince yüzgeçli balıklarda olduğu gibi köpekbalıklarında da görülüyor.

Kara canlılarına en yakın genetik koda sahip olan Neoceradotus balık türü, fosil kayıtlarına göre ilk defa 100 milyon yıl önce görüldüğünden beri bu geni taşıyor.

Haberin Kaynağı: http://www.ntvmsnbc.com/news/423630.asp

Bu haberi forumda arattırdım ama sonuç bulamayınca,haber eski de olsa foruma taşıyıp paylaşmak istedim arkadaşlar!

Link to post
Sitelerde Paylaş
mehmet - İstanbul

23 Ekim 2007, Salı 11:52

kardeşim her gen ortak özellikler ihtiva eder hepsinin dizilimi ATGC harflerinde oluşur ya bu komediye tapınan insanlara gülmekten yoruluyoruz artık...

yorum hoşmuş, amcalar hayatını bu işe veriyor bizimkisi tek kalemde siliveriyor...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...