Jump to content

Kitap Tavsiyeleri


Recommended Posts

  • İleti 235
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Bence bunlar gayet iyi.. Daha sonra da bir ara Arda Denkel'in Düşünceler ve Gerekçeler (iki kitap) tavsiye ederim.

Bir de doğrudan felsefe değil, ama hem sembolik mantık konusunda hem yapay zeka ve zihin konularında, her satırından lezzet akan olağanüstü "Gödel, Escher, Bach"ı şiddetle tavsiye ederim. Douglas R. Hofstaedter'dan muhteşem bir beyin fırtınası..

Yayımlandığı ilk günden itibaren bir kült yapıt olabilmiş kaç yapıt vardır çağımızda? Üstelik bir bilim kitabı olarak? Lewis Caroll’ın mantık üzerine yazdığı kitaplardan bu yana yazılmış en oyunlu, en karmaşık, en neşeli ve en açık uçlu yapıtta, Douglas Hofstadter benzersiz bir maceraya atılıyor: Zamandışı bir boyutta Gödel, Escher ve Bach’ın buluşup iç içe geçtiği temalar vardır. Çağın bütün düşünsel sorunlarının belki de simgesi sayılabilecek Gödel kuramı, Escher’in bitimsiz, döngüsel ve metamorfostik resimleri ve Bach’ın sayısız şifreli notasyonu aklın, kavrayışın, zekânın gizemlerine zengin bir kapı açıyor: Mucizevi düşünme gücü, sinir sisteminin, mantığın oyunları, genetik kod, simülasyonlar, gramerler ve... Yapay zekâ ne kadar olası?

Pulitzer ve Amerikan Kitap Ödüllerini almış olan bu muhteşem kitap, şüphesiz, sözcükler ve kavramlar arasındaki ilişkiler, dilin mekanizması, keşif ve yaratıcılık ilişkisi, yapay zekâ, bilişimin doğası ya da bilginin sorunlarıyla ilgilenen herkesin kaçınılmaz başucu kitabı olmuştur.

Az bile söylemişler!.. Üniversitedeyken İngilizcesini okuduğumda, içindeki yüzlerce söz oyunu nedeniyle Türkçe'ye çevrilmesinin neredeyse olanaksız derecesinde zor olduğunu düşünmüştüm. Ama doğrusu nefis bir çeviri olmuş..

sevgili deicide bu kitabı mutlaka alacağım türkçesi hangi kitapevinden çıkıyor bilgilendirir misin ?

öyle bir anlattın ki ağzımın suyu aktı!

Link to post
Sitelerde Paylaş
sevgili deicide bu kitabı mutlaka alacağım türkçesi hangi kitapevinden çıkıyor bilgilendirir misin ?

öyle bir anlattın ki ağzımın suyu aktı!

Kabalcı yayınları..

http://www.ideefixe.com/Kitap/tanim.asp?si...01VE1438BDRM19H

Tam adı: Gödel, Escher, Bach: Bir Ebedi Gökçe Belik.

Orijinal Adı: Gödel, Escher, Bach: An Eternal Golden Braid.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Düşünce Tarihi 1 "Gerçekçi Düşüncenin Kaynakları"

Düşünce Tarihi 2 "Gerçekçi Düşüncenin Gelişimi"

Düşünce Tarihi 3 "Gerçekçi Düşüncenin Çağdaş Görünümü"

Afşar Timuçin

Çok ciddi öneriyorum. Üzerine düşünce tarihi tanımam, berrak ve açık, insanı düşünmeye davet eden bir anlatımı vardır Afşar Timuçin'in. Sanırım en son bulut yayınlarından çıktı.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bilimsel Araştırmanın Mantığı - Karl Popper
Yanlışlanabilirlik ilkesi, Popper’in bilim kuramının temelidir. Onun bilimsel yöntem görüşü, “bütün sistemleri zorlu bir sınamadan geçirerek, sonunda nispeten elverişli” sistemi seçmek amacıyla, her kuramı yanlışlamaya tabi tutmaya dayanır. Çünkü Popper’e göre, tümevarım ilkesinin geçersizliği nedeniyle, kuramlar hiçbir zaman deneysel olarak doğrulanamaz.

Einstein’ın kuramının ileri sürdüğü bir yaklaşım (güneşin yakınından geçen ışık ışınları, güneşin yerçekimi alanının etkisine girerek eğilmeye uğrarlar) 1919’da güneş tutulmasının olması sırasında doğrulanması Popper’i etkiledi.

Anlayacağın sadece bu mantıkla bilime hüküm getiremezsin!!Hatta eksik bakış açısından dolayı çoğu zaman seni yanlış irdelemelere götürür.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bay Pipo/Doğan Yurdakul, Soner Yalçın

Elinizde tuttuğunuz bu kitap, Türkiye'nin son elli yıllık tarihinin bir bölümünü deyim yerindeyse 'büyüteç altına almaya' çalışmaktadır.

Reis kitabında, devletin kullandığı bir tetikçinin yaşamöyküsünü anlatırken, bir yandan da ona ve onun gibilere ihtiyaç gösteren tarihsel ortamı ortaya koymaya çalışmıştık.

Şimdi de, aynı olayların başrollerinde yer almış bir istihbaratçının yaşamöyküsüyle bir adım daha ilerliyoruz ve biraz daha merkeze, perde arkasındaki kişilere ve olaylara ulaşmaya çalışıyoruz. Bu anlamda Bay Pipo'ya, Reis'in bir devamı veya ikinci bölümü de denebilir.

Ulusal Kurtuluş Savaşı'ndaki istihbarat çalışmaları, ülkeyi zapt etmek isteyen emperyalist düşmanlardan ve onlara teslim olmuş olan padişah çevresinden bilgi toplamak temelinde kurulmuştu. Milliydi ve genellikle dış istihbarata yönelikti. Bu sayede halkın hem saygısını hem de fiili desteğini yanına almıştı.

(Önsöz'den)/Alıntıdır!!

Bu kitapta anlatılanlar tümüyle gerçektir.Adı geçenler gerçek kişilerdir.Olaylar tanıkların ağzından aktarılmıştır.Ünlü Mit'ci Hiram Abasın hayatı.

tarihinde drys tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 weeks later...

Yaz geldi çattı. Önümde bolca boş zamanımın olacağı bir yaz var. Genel olarak kitap okuyarak geçirmeyi planlıyorum, bu yönde tavsiyelere ihtiyacım olacak.

Tür ve konusu pek farketmez. Dini, sosyolojik, psikolojik, siyasi, tarihi vs. her şey olabilir. Fantastik kurgu bile :)

Hatta genel olarak bir kitap topici yapalım bu konuyu herkese faydası olsun. Okuyup beğendiğiniz, "Bu kitabı okumadan ölme!" dediğiniz her türlü kitabı burada paylaşalım.

Hadi bakalım göreyim sizi...^_^

Link to post
Sitelerde Paylaş

Elsa Morante- La Storia ( Tarih devam ediyor) super bir kitaptır..2 cilt..

Gabriel Garcia Marquez ve İsabelle allende nin tum kitapları..Cok kolay okunur ve surukleyicidir.

Giovanni Guareschi nin Don Camillio serileri ve Oglum kızım hele karım kitabi.. cok eglenerek okuyacagınız kitaplardir..

simdilik genc arkadaslarima olmeden once mutlaka okumasını tavsiye edebielecgim kitaplar bunlardir..

tarihinde umma tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...