Jump to content

Kitap Tavsiyeleri


Recommended Posts

Herkes ara ara roman tavsiyeleri yapmışken ben de Peyami Safa ustanın Dokuzuncu Hariciye Koğuşu'nu es geçmeyeyim bari. Gerçi çoğu kişi okumuştur bu kitabı ama okumayanlar için hatırlatalım N.H.Ran der ki bu kitap için ''Peyami'nin bu kitabını 30 kere okuyabilirim ve okuyacağım da''

Peyami Safa bu kitapla olgunlaşma dönemine girmiştir, muhteşem br eserdir.

Sonra Sheakspear' i kesinlikle tavsiye ederim özellikle Hamlet'ini.

Siyaset-felsefe olarak Eflatun' un ''Devlet'' isimli eserini ve de ''Sokrates'in Savunması'' isimli eserini öneririm.

nazimin o kitap için öyle dediğini duymamıştım ama şimdi okuyunca gülümsedim ben otuzdan fazla okumuşumdur 6 sene içinde (= tek solukta okunacak harika bir yapıt.

-------------

birde deminki lisetede yazmayı unutmuşum yerli yapıtları şimdi bir kaç tane yazayım

sabahattin ali- kürk mantolu madonna

sabahattin ali kuyucaklu yusuf

sabahattin ali- yeni dünya

kemal tahir- devlet ana

kemal tahir- karılar koğuşu

yusuf atılgan- aylak adam

oğuz atay -tutunamayanlar

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 months later...
  • İleti 235
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Tanrının Tarihi

Karen Armstrong

AYRAÇ YAYINLARI

Eski bir rahibe olan Karen Armstrong bu çalışmasında tektanrı inancının 4000 yıllık tarihini klasik felsefeden ortaçağ mistisizmine, 'Aydınlanma'dan modern çağ kuşkuculuğuna kadar pek çok izlekte alıp yorumluyor.

Armstrong'un rahibelik günlerinde aklını ve ruhunu biçimlendiren dogmaları sonraki yıllarda seçtiği seküler yaşamın parametreleri doğrultusunda sorgulayan yaklaşımı, 'içeri'yi deneyimlemiş bir 'dış göz'den çıkması itibariyle önem ve özgünlük kazanmakta.

Üç semavi dinin (Musevilik, Hıristiyanlık, İslam) siyasal, toplumun ve psikolojik gereksinimler çerçevesinde biçimlendiği tektanrı anlayışının ve bu dinler arasındaki benzerlik ve bağlantıların izini süren kitap, insan aklını her daim meşgul eden tanrı düşüncesine tarihsel bir bakış önermekte. Armstrong, insanlar için dayanılmaz olan boşluk ve yalnızlığın, kendileri tarafından yeni bir anlam yaratılarak doldurulduğuna dikkat çekiyor.

İnsanın binlerce yıllık varoluş serüvenine aşkın bir yaratıcı varlık tasarımı üzerinden ışık tutan Tanrı'nın Tarihi, yaşamlarımızdaki en köklü gerçekleriyle yüzleşmeye davet ediyor bizi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Düşünce Tarihi

Orhan Hançerlioğlu

REMZİ KİTABEVİ

Bu yapıt ilk yayımlandığında (1963) Afet Muhteremoğlu, Oğuz Kazım Atok vb.gibi değerli yazarlarca YILIN KİTABI olarak nitelenmişti. Kültür bakanlarımızdan sayın Cihat Baban, 9 Mart 1971 tarihli Cumhuriyet gazetesinde şöyle yazdı: "Boileau, ancak iyi anlaşılan iyi anlatılır, der. Hançerlioğlu, bu kitabıyla, dünyadaki fikir cereyanlarını çok iyi anladığını, üslubundaki temizlik ve kalemindeki berraklıkla belirtiyor. Dünyanın kurulduğu günden bugüne kadar hagi fikir aşamalarından geçtiğini öğrenmek isteyenler, Düşünce Tarihi'nin sayfalarını çevirerek merdivenlerden yükselebilirler

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tüfek Mikrop ve Çelik

Jared Diamond

TÜBİTAK YAYINLARI

"Neden Avrupalılar Amerika'yı keşfetti de Amerikalılar Avrupa'yı keşfetmedi?" Bu basit sorunun ardında insanlığın MÖ 11.000'den günümüze tarihi gizli. Fizyoloji profesörü Jared Diamond, Tüfek, Mikrop ve Çelik'te, aklımıza gelmeyen, geldiğinde çocukça bulduğumuz soruların yanıtlarını araştırırken, tarımın başlamasından yazının bulunuşuna, dinlerin ortaya çıkışından imparatorlukların kuruluşuna, tarihin seyrini belirleyen pek çok önemli adımı ayrıntısıyla inceliyor. İnsan toplulukları arasındaki farklılıkların, eşitsizliklerin nedenlerini, temellerine inmeye çalışarak sorguluyor; günümüz dünyasını biçimlendiren etkenlerin izini sürüyor... Biyoloji, jeoloji, arkeoloji, coğrafya gibi değişik bilim dallarından beslenen, "Batılı" koşullanmalardan arınmış, geleceği gösteren bir tarih kitabı.

Yeni Eklenen Bölüm: Japonlar Kimdir?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bilim Tanrı'yı buldu mu?

Victor J. Stenger

GÜNCEL YAYINCILIK

Hawaii Üniversitesi'nden emekli fizik ve astronimi profesörü, Kolarado Üniversitesi'nde felsefe profesörü olan Victor J. Stenger, "Bilim Tanrı'yı Buldu mu?" adlı kitabında, bilim ve çoğu bilim adamının, teist hipotezlerini çürüttüğünü savunuyor. Stenger, gazetelerin afyonunua, teokratik şarlatanların reklamına ve geleneksel teolojinin etkisindeki birkaç bilim adamının kuruntusuna, kılı kırk yararcasına karşılık verdiğini aktarıyor. Bilimin, bize ayrıcalık tanımayan ve gerçeği başka şekilde göstermemize izin vermeyen bir evrenle uzlaşmaktan başka seçenek sunmadığını da, cesaretle anımsatıyor.

tarihinde kenzo tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kör Saatçi

Richard Dawkins

TÜBİTAK YAYINLARI

Canlıların mükemmelliği ve karmaşıklığı hem saygıyı hem de "derin" bir soruyu hak ediyor: Mükemmel ve karmaşık canlılar nasıl var oldu? Kimileri her şeyi tasarlayan bir Yaratıcı'nın olduğuna inanıyor, kimileri de karmaşık canlıların rastlantı eseri ortaya çıkabilecek kadar basit olan canlılardan evrimleşerek oluştuğunu savunuyor... Gen Bencildir kitabıyla tanıdığımız zooloji profesörü Richard Dawkins, doğal seçilim yoluyla gerçekleşen evrimin yaşamın karmaşık tasarımını açıklayan tek kuram olduğunu düşünüyor. Kör Saatçi bu düşüncenin kuvvetli ışığında yazılmış, söylemek istediğini berrak bir biçimde söyleyen, anlatan, öğreten bir kitap; ama hepsinden de öte, bütün iyi kitapların yaptığını yapıp kafa karıştıran, soru sorduran bir kitap...

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Gödel,Escher,Bach"

Douglas Hofstadter

Kabalcı.

Felsefe, psikoloji, karşılaştırmalı edebiyat, bilim tarihi ve felsefesi, bilgisayar ve bilişim bilimleri, müzik ve elbette matematik gibi pek çok alanda öncü araştırmalar yapan Hofstadter, kitabevlerinde hangi rafa konacağına bile henüz karar verilmemiş GEB için şöyle diyor: 'Gödel, Escher, Bach 'ben' ya da bilinçlilik sözcüğü çevresinde gezinir. Düşünmenin diplerinde bir yerdeki, güçlükle anladığımız örtük mekanizmalarla nasıl ortaya çıktığını ele alır. Yalnızca düşünmenin değil, benlik duygumuzun ve bilinçliliğimizin farkında oluşumuzun bizi diğer karmaşık şeylerden ayrı kıldığını vurgular. Benliğin ve ruhun ne olduğunu kavramak istedim'

Pulutzer ödülünü aldığından bu yana, sibernetik, yapay zeka ve bilgisayarlarla içli dışlı herkesin kutsal kitabı sayılan GEB akıcılığı, dehası, değişik fikirleri ustalıkla kaynaştırması açısından ancak Lewis Carroll'un yapıtlarıyla karşılaştırılabilir. Hiç karşılaşmadığınız türden, kitap ötesi bir kitap: meta-kitap.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Karanlık Bir Dünyada Bilimin Mum Işığı

Carl Sagan

TÜBİTAK YAYINLARI

Pek az sayıda bilim adamı, bilimin merak, heyecan ve coşkusunu geniş kitlelere aktarmada Carl Sagan kadar başarılı olabilmiştir. Pulitzer ödülüne sahip Sagan'ın milyonların düş gücünü yakalama ve zor kavramları anlaşılır bir biçimde aktarabilme yetisi okurlar açısından gerçek bir kazanımdır. Akıldışılığın ve batıl inançların egemen olacağı yeni bir Karanlık Çağ'ın eşiğinde olup olmadığımız sorusu Karanlık Bir Dünyada Bilimin Mum Işığı'nın çıkış noktası. Kitapta bir yandan bilimsel çalışmalara neden kara çalındığı sorgulanırken, bir yandan da uzaylılarca kaçırılma, "bağlantı kurma" ve şifacılık gibi konuların içyüzü gözler önüne seriliyor. Karanlık Bir Dünya'da Bilimin Mum Işığı, Sagan'ın bilimle bir ömür boyu süren gönül ilişkisinin bir bildirgesi sayılabilir.SİTE

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şaşırtan Varsayım

Francis Crick

TÜBİTAK YAYINLARI

Bundan kırk yıl önce, Francis Crick, James Watson ile birlikte DNA'nın yapısını keşfedince yaşam kavrayışımızı kökünden değiştirerek tarihe geçti. Crick şimdi de dikkatini insan bilincinin gizemine yöneltmiş olarak, yine bilimsel keşfin ön saflarında.

Beynin karmaşıklığını çözmeye eğilen Crick görmenin nörobiyolojik şemasını çıkarıyor. Sonuç, beynin nasıl "gördüğü"nün inandırıcı, hazırcevap ve oldukça ayrıntılı bir analizi. İnsan varlığının en temel sorunlarından bazılarına bir yanıt arayışı: Özgür irademiz var mı? Bizi hayvanlardan ayıran, duygulu bir varlık yapan şey nedir? Ruh diye birşey var mı, yoksa biz yalnızca korkunç karmaşıklıkta bir nöron yığını mıyız?

Francis Crick bu yapıtıyla zamanımızın bilimsel ve felsefi düşünüşünün merkezinde tartışmayı başlatıyor. Francis Crick, James Watson ile DNA'nın molekül yapısını keşfederek 1962 Nobel Ödülü almış İngiliz fizikçisi ve biyokimyacısı. Kaliforniya'daki La Jolla Salk Enstitüsü'nde Ordinaryus Profesörlük görevini sürdürüyor.

tarihinde kenzo tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 weeks later...
bende müslümanlara özellikle bir kitap tavsiye edeceğim...

The Holy Quran, türkçesi Kuran..

yazarı: Muhammed Mustafa

yayınevi: Mekke Yayınevi.

6660 ayeti bilmem kaçsayfa....

mutlaka okusunlar ve ateistler olsunlar..

hocam sayende gecenin bir vakti şöyle iyisinden kahkahalar attım

:lol: :lol: :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş
Francis Crick, James Watson ile DNA'nın molekül yapısını keşfederek 1962 Nobel Ödülü almış İngiliz fizikçisi ve biyokimyacısı. Kaliforniya'daki La Jolla Salk Enstitüsü'nde Ordinaryus Profesörlük görevini sürdürüyor
.

Kenzo,

Maalesef bu cumle son dort senedır gecerlı degıl.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 weeks later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...